mikina_ii
14. bře 2021
559 

Digitální wellbeing - home office

Ještě před rokem jsem si home office brala průměrně dvakrát v týdnu. Teď jedu full time. A musím říct, že je to občas záhul. A tak dávám k dispozici pár pravidel, kterých se držím. Jednoduše proto, že na home office fungují.  

Jsem připravená

O základním chodu domácnosti přemýšlím ideálně několik dní předem. Úklid není jen moje parketa, ale je rozdělený mezi všechny členy domácnosti. Pokud dva dny za sebou školím, nebo mám důležité schůzky, tak vím, že neuvařím. Vařím tedy vždy na pár dní předem. Téměř vše má plán - aby to mohlo dobře fungovat.

Vstávám dřív

Oficiální pracovní dobu mám od 8:30. Ano, stačilo by vstát v 8:15. A ne, nedělám to. Když totiž vstanu v 6:30, tak mám dvě hodiny k dobru. Můžeme se spolu v klidu nasnídat, udělat úkoly do školky, zacvičit si. Před prací se toho dá stihnout poměrně hodně, když najednou nestrávím hodinu na cestě do ní. 

Ranní rutina:

  • otužovací rozcvička s Kýšou
  • sklenička teplé vody
  • hodit se "do gala"
  • společná snídaně 
  • co nás dneska čeká
  • případná příprava oběda

Mám své místo

Za dobu home officovou jsem zažila hodně. Znám dětské pokoje řady mých kolegů, jejich domácí mazlíčky, viděla jsem pár nahatých příbuzných lidí, které jsem školila, občas školím v kleče. To když jsme doma úplně všichni a musím se zavřít do ložnice. A proto tvrdím - je důležité to své místo mít. Já ho mám primárně u kuchyňského stolu. A když školím nebo koučuju, tak v ložnici. Protože potřebuju mít opravdu klid.

Další tipy najdete na https://www.hola-sova.com/post/digit%C3%A1ln%C3%AD-wellbeing-home-office.. 

Začni psát komentář...

Odešli