mikina_ii
27. říj 2020
553 

Hurá do přírody!

Karanténa, zákaz sdružování většího počtu lidí a obecná obezřetnost jsou teď na denním pořádku. Pro nás to ale neznamená zabarikádovat se doma úplně. Vždyť podzim je tak barevné a krásné roční období! A tady dáváme k dispozici pár našich podzimních aktivit. 

Sbírání listů

Různé tvary, různé barvy, různé využití. Naše oblíbená zábava - obtisky barevných listů a jejich dokreslování a dotahování. 

Etuda na téma kaštany

Nejen, že se zabavíte při jejich sběru (já to teda úplně miluju!), ale zábava přijde doma při výrobě. Zvířátka a panáčci většinou zbydou na mně, ale to mi nevadí. Letos to Kýša pojal tak, že z kaštanů vyráběl jedovaté houby - napíchl je na párátko a pak je barvil akrylkama. Tak jako taky je to možnost...

Sběr šípku

Šípek je zásobárna vitamínu C (a nejen jeho) a ten se v zimě vždycky hodí. Letos se chystám naložit ho do medu. 

Zahrada do pucu

No zahrada, to je u nás ještě silné slovo. Ale připravit těch pár květináčů s bylinkami na zimu stejně někdo musí, takže tak. 

Hurá ven s dalekohledem

Kdysi dávno jsme ho koupili na dovolenou v Holandsku a vyplácí se strašně. Každá procházka najednou dostane mnohem dobrodružnější charakter! Sledujeme zajíce, srnky, ptáky a teď na podzim taky traktory🙂. 

Víc tipů, recept na šípky v medu a taky naši nejmilovanější dýňovou polévku najdete na https://www.hola-sova.com/post/hurá-do-přírody.

Sipky do medu? Vcelku nebo bez pecek? Ja delala o vikendu sipkovou pastu(marmeladu s minimem cukru) a to loupani je silena otrocina😜😅

27. říj 2020

@konidana je to otrocina, ale vysledek je proste bozsky! A jo, jsou bez seminek😅

28. říj 2020

@mikina_ii kolik toho tak vypeckuješ? Ja odhadem natrhala 2kg šípků a vypeckovala sotva polovinu. Za 4 h😝😅. Dalo to 3 malé skleničky.

29. říj 2020

@konidana já myslím, že jsem na tom tak podobně. Nevážila jsem, ale mám po vypeckování polovinu větší sklenice. Ale pozor! Mně ten čas běžel, protože jsem si k tomu pustila Netflix😀.

29. říj 2020

Začni psát komentář...

Odešli