mikina_ii
2. bře 2019
774 

Kouzelné čtení - Hravé učení

Téma Kouzelné čtení - pro nás hodně dlouho uzavřená kapitola (vysvětlím proč), která se nám otevřela, aniž bychom o to sami usilovali 🙂 (vysvětlím jak). Každopádně musím s klidným srdcem říct, že jsem strašně ráda, že se to stalo!

Pro vás, kteří vůbec nevíte, oč jde - Kouzelné čtení je velmi zdařilý a neuvěřitelně promyšlený vzdělávací koncept od společnosti Albi, ve spolupráci s dětskými psychology a Českým rozhlasem. Má podtitulek "Nechte knihy mluvit." a přesně to se vlastně svým způsobem děje. Základní výbavou kouzelného čtenáře je elektronická tužka (v tuto chvíli se prodává verze tužky E8800 se dvěma tlačítky v přední části, pod obličejem tužky). A samozřejmě alespoň jedna kniha, aby tužka měla co číst. 

Celé čtení je založené na kódové čtečce, která je umístěna v hrotu tužky (zastrčena uvnitř, takže je eliminováno jeho poškození). Tužka se pak přikládá k obrázkům nebo textu v knize. Obrázky a text jsou opatřeny speciálním (skrytým) kódem ve stránkách, který obsahuje zvukový záznam a ten je následně tužkou přečten. Díky této technologii si tak knížku dokáže "přečíst" i malý nečtenář. Knihy vznikají ve spolupráci s dětskými psychology, takže o kvalitu obsahu nemusíte mít obavy. Jsou rozděleny podle věku - od dětí předškolních, ale klidně i mladších. Například sérii Zpívánky si umím představit klidně pro dvouleté děti.

A teď už přímo ke knize Hravé učení. Je určena předškolákům - dětem ve věkovém rozmezí 3 - 7 let, takže je akorát pro Kýšu. A protože to byla jeho vůbec první knížka, stala se jaksi samozřejmě tou nejoblíbenější. Teď už jich má samozřejmě víc, ale tato stále vede!

U každé knihy je základem to, že musí být nahraná v tužce - tedy její audiosoubor musí být nahraný v tužce. Jakmile kupujete tužku v sadě s nějakou knihou, máte asi 100 % jistotu, že tam bude. Pokud se náhodou stane, že tužka nereaguje, mrkněte "do ní" pomocí přidaného kabelu, v počítači se vám zobrazí veškeré soubory, které jsou v ní nahrané přesně podle toho, jak se jednotlivé knihy jmenují. Pokud kniha nahraná není, je postup poměrně jednoduchý - na stránkách Kouzelného čtení si danný soubor vyberete, stáhnete do počítače a opět pomocí kabelu stáhnete do tužky.

Kompletní recenze knihy Hravé učení na webu http://www.hola-sova.cz

Taky ji máme, malý ji dostal k Vánocům od mých sester a hraje si s ní denně. Výhoda je i ta, že úkoly které musíte plnit se díky aktualizaci, mění. Navíc můžete do tužky nahrát svoje soubory např různé písničky, kdy tužka funguje jako MP3. Anebo audio soubory, kdy si dítě může nahrát různé zvuky např z venku, svoje písničky atd. Určitě doporuçuji těm maminkám, kterým nemluví starší děti. Náš 3lety syn, se díky tužce dost rozmluvil. Samozřejmě velkou zásluhu má naše logopedka.

2. bře 2019

Začni psát komentář...

Odešli