mikina_ii
7. zář 2020
587 

Dinopark Vyškov

Jeden z nejkrásnějších Dinoparků v Čechách ve spojení s návštěvou malé ZOO ve Vyškově. Takové bylo jedno parné prázdninové úterý.  

Do Vyškova je to od nás celkem daleko, vyráželi jsme tedy brzy ráno a hned dvěma auty. Všední den jsme vybrali proto, abychom se vyhnuli víkendovému provozu. No, co si budeme povídat, nevyhnuli jsme se mu🙂. Ale i tak to byl bezva celodenní výlet. 

"Chtěl bych domů velblouda, protože mi chutná jeho mlíko. Pili jsme ho s Mohammedem, pamatujete?"

Po příjezdu jsme začali koupí online vstupenek, protože ta fronta, která se táhla od pokladen k hlavní silnici, byla obrovská.  Vybírat můžete ze dvou variant vstupů, buď jen do Zoo, nebo do Zoo i Dinoparku. Do Dinoparku se totiž jinak než přes Zoo nedostanete. Je tady umístěná zastávka pro Dinoexpres, který vás přímo do Dinoparku odveze. Návštěva je totiž zážitek od začátku do konce - při příjezdu Dinoexpresem projíždíte velkou bránou - jako v Jurském parku. A včetně zvukové kulisy, která vám tento film krásně připomene. 

Tip pro rodiče: Rozhodně doporučujeme - kupte si lístky online, je to pohodlnější. Najdete je tady.  Objednat můžete pouze Zoo nebo kombinaci Zoo a Dinoparku.   

Zoologická zahrada ve Vyškově je speciální jednou věcí - hodně se zaměřuje na tématiku hospodářských zvířat. Tedy - ne jen těch českých, ale hospodářských zvířat z celého světa. Při prohlídce rozhodně nevynechejte hanácký statek, který ukazuje život na statku na přelomu 19. a 20. století a babiččin dvoreček, což je kontaktní část, kde si děti mohou pohladit a nakrmit různá zvířátka.  

Tip pro rodiče: Dinoparky obecně nevynikají žádnou velkou nabídkou jídel. Klasikou jsou hranolky, párky v rohlíku, klobásy a podobné laskominy. Pokud těmto jídlům neholdujete, berte občerstvení s sebou. My to řešíme kompromisem - bereme misku ovoce a zeleniny a na místě většinou dáme párek v rohlíku. V tomto ohledu vidíme hodně velký prostor pro zlepšení.  

Kompletní výlet s tipy pro rodiče najdete na holé sově.  Sledovat nás můžete také na instagramu, kde najdete inspiraci k trávení volného času s dětmi i bez nich🙂

Dinopark Vyškov je nas top. A to jsme byli v Plzni, Praze i Ostravě. Vyškov na své kouzlo.

16. zář 2020

Já mám teda raději Ostravu, není třeba se nikam drncat vláčkem, ale dojedete přímo k Dinoparku. Na vlak zpátky jsme čekali skoro 30min, což s dvěma malými dětmi byla divočina a o nervy. Ostrava mi taky přijde větší a je tam víc hřišťátek a vyžití pro děti.

18. zář 2020

@g_m jojo, Ostrava je taky bezvadná! https://www.hola-sova.com/post/ostravské-putová... 🙂

21. zář 2020

Začni psát komentář...

Odešli