mikina_ii
6. pro 2016
4860 

Recepty pro otrlé

Vaříte s dětmi? Ne? Ale to je chyba! Chytré vědecké hlavy dokázaly, že to báječně utužuje vztahy!

Cokoli, co člověk dělá s dítětem, dostává nový rozměr. Včetně vaření. A protože Kryštof pomáhá v kuchyni děsně rád, upravila jsem si pár receptů pro vaření s dítětem. Tady je malá ukázka. Snad se vám budou někdy hodit.

Dýňová polévka

Suroviny: 1 menší máslová dýně, 1 mrkev, 1 celer, 1 cibule, máslo, muškátový oříšek a bílý pepř dle chuti, kýbl s vodou, větší hadr na podlahu, menší hadřík na linku, věci na převlečení (pro vás i dítě), papírové utěrky

Postup: Máslovou dýni si ideálně předpečte v troubě do měkka. Postavte dítě k lince (např. na židli nebo pro tyto účely speciálně zakoupené schůdky z Ikea). Na drobno nakrájejte cibuli. Vezměte papírovou utěrku a řvoucímu dítěti proplachujte pod tekoucí vodou oči, do kterých si strčilo ruce od zmíněné cibule, následně otřete papírovou utěrkou a vraťte dítě k lince.

Vytáhněte dítěti máslo z pusy a dejte ho rozehřát do hrnce, následně na něm nechte zesklovatět cibulku. Celer a mrkev nahrubo nastrouhejte a přidejte k cibuli. Mírně orestujte. Vezměte menší hadřík na linku a utřete s ním to, co dítě nakreslilo mrkví (pokud to tam necháte déle, musíte to vzít savem, ta oranžová se do linky krásně zažere).

Mezitím s dítětem zvlášť do misky krájejte předpečenou dýni. Vezměte dítě opět pod tekoucí vodu a tentokrát mu vymyjte dýni z vlasů. Pokud ji necháte zaschnout, musíte dítě ostříhat. Osušte dítě papírovou utěrkou. Dýni přidejte do hrnce a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte, dokud to dítě baví.

Následně rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte muškátovým oříškem, bílým pepřem a případně solí. Do dětské mističky odeberte vzorek a dejte ochutnávat dítěti. Protože ochutnává nejen dítě tak vezměte kýbl s vodou, větší hadr na podlahu a vytřete kuchyň. Umyjte okna a vyměňte záclony. Vezměte náhradní oblečení pro vás i dítě a převlečte se. V případě, že máte síly a chystáte se na další chod, vynechte poslední 3 body a pokračujte.

Pečené kuře s bramborovou kaší

Suroviny: 1 kuře, brambory, máslo, 750 ml mléka, sůl, kmín, papírové utěrky, extra savý hadr, smetáček, lopatka, ponožky,

Postup: Seberte dítěti kuře a umyjte mu ruce, aby si je neolizovalo. Osušte papírovou utěrkou. Vezměte smetáček a lopatku a ukliďte rozsypanou sůl s kmínem. Pokud jste přeci jen po polévce vytřeli, můžete je bez obav použít na kuře. Posypte kuře solí a kmínem.

Seberte dítěti kuře a umyjte mu ruce. Připravte si cca 250 ml mléka. Seberte dítěti kuře, které dává v obývacím pokoji dívat na televizi. Umyjte dítěti ruce. Extra savým hadříkem utřete z podlahy 250 ml mléka. Vyměňte dítěti ponožky, aby nedělalo po podlaze mléčné ťapky.

Oloupejte brambory a dejte je vařit. Seberte dítěti kuře, které se už dávno mělo péct, ale dítě ho schovalo pod stůl a vy jste na něj zapomněla. Umyjte dítěti ruce. Dejte péct kuře. Připravte si k ohřátí 250 ml mléka. Z brambor vylejte vodu s mlékem, brambory propláchněte. Odstraňte je z dosahu dítěte a dejte si ohřát 250 ml mléka.

Seškrabejte máslo z linky, lednice, oken, skříněk a přidejte k bramborám. Dítěti svažte ruce za zády a zapněte šlehač. Z brambor s máslem vytvořte postupným přidáváním mléka bramborovou kaši. Rozvažte dítě a dejte mu metly olízat (nenechávejte je ale v mixéru a vypojte ho z elektřiny!). Až bude kuře hotové vězte, že hotová budete i vy.

Dobrou chuť!

PS: Protože budou svátky, sepíšu nějaké prima recepty na cukroví. Určitě jich bude dost!

#mk_blog_academy  #blogujeme #zabava #recepty

Jak kdyby to bylo u nas.. nema chybu..

6. pro 2016
8. pro 2016

U nas mame podobne recepty😂

8. pro 2016

😂
naprosto úžasné! 🙂 už som sa dávno pri čítaní článku tak nenasmiala 🙂 vlastne už si ani nepamätám, kedy ma brucho bolelo od smiechu! 🙂 Vďaka za inšpiratívne recepty!

8. pro 2016

Tak to kure vede!

8. pro 2016

To bylo super. Moje perlička z vaření: králičí hlavy na polévku jsrm vyndala uvažené z hrnce a Valeška je hladí a dává pusinky....i na zoubky a očička... 🙂

9. pro 2016

Tak to nemá chybu 😅

10. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli