mikina_ii
19. čer 2019
767 

Stalo se v Brugách

Naši rodičovskou dovolenou (výraz pro dovolenou bez Kryštůfka) jsme tentokrát zvládli od začátku až do konce v ultrarychlém tempu. Od vymyšlení do odjezdu utekl snad ani ne týden.

Vyrazili jsme v noci ze soboty na neděli s klidným svědomím, že o Kýšu je u babičky a dědy báječně postaráno. Naše cesta vedla na Ústí nad Labem, přes Německo, Nizozemí až do Belgie. Obrovská výhoda cestování v noci je to, že není prakticky žádný provoz a četné uzavírky na dálnicích (nejen českých, ale tentokrát hlavně německých) nejsou přeplněné a nestojí. Ale stejně - když jsme po téměř sedmi hodinách jízdy uviděli v Dortmundu odbočku na ZOO, nebylo o čem mluvit. 

Do Brug jsme dorazili o necelé 4 hodiny později. První dojem byl jednoduše šokézní. Hotel Academie, kde jsme měli zajištěné ubytování, se nacházel v centru. A v neděli odpoledne byl reálný problém v tom, že ulice byli přecpané turisty. Takže jsme se autem motali nejen mezi lidmi, ale také mezi kočáry s koňmi a neskutečným množstvím cyklistů. Celou cestu jsem prudila Lukyho, že ho vystřídám v řízení, ale tady mě to přešlo.

Ubytování jsme zařizovali, jako vždy, přes booking.com. Hotel Academie měl výborné hodnocení a i v reálu vypadal moc krásně. A z pokoje jsme navíc měli krásný výhled na Belfort. Vzhledem k veškeré technice, kterou Luky s sebou vezl, jsme rezervovali Executive room, který je o něco větší než klasický pokoj.

První večer jsme věnovali procházce s cílem se alespoň trochu zorientovat, což se nám ale povedlo až třetí večer 🙂. A taky večeři – protože za mě je Belgie hodně o jídle a pivu! Budete-li hledat něco typicky belgického, rozhodně nevynechejte hranolky. Jsou trochu jiné v tom, že jsou dvakrát smažené a navíc ve vepřovém sádle. Cholesterolové potěšení 🙂. Klasicky se prodávají téměř na každém rohu, pěkně do kornoutku do ruky. My si je ale dali k další belgické klasice – dlouze dušenému hovězímu v černém pivu. No a jak jinak – vydatně jsme vše zapili prvním belgickým pivem. Dalším jídlotahákem, který nesmíte vynechat, jsou vafle. Ono by se vám to nejspíš ani nepodařilo, protože malé krámky, které všechny do jednoho mají ty nejlepší vafle v Belgii, jsou úplně všude. A jako jo – jsou fakt výborné! S čerstvým ovocem, se šlehačkou, přelité belgickou čokoládou. Bože mňam!

A o celém našem belgickém putování se dočtete na Holé sově😊. 

Mě tedy nejvíc zaujal obchod s čokoládou, kde můžeš být jak dlouho chceš a ochutnávat, které pralinky ti chutnají a ty si pak vezmeš. Ale Belgie je nádherná, svagrova žije v Bruselu, tak jezdíme vždy v létě na dovcu 🙂

19. čer 2019

@verca5505 každý rok? To se máte! Boží!🙂

20. čer 2019

@mikina_ii tak jelikož máme ubytování u té svagrove, tak je to super a jsme že západu Čech, tak to zas není tak daleko 😉

20. čer 2019

Začni psát komentář...

Odešli