1 / 1

    Mě zaujala alergie na bílkovinu kravského mléko vs komerční mléko. Pokud je silnější alergie tak toto mléko dítě absolutně nesnese. Tohle je vhodné pouze při podezření na to, že k abkm jsou predispozice. Neznám složení, avšak jsou i mléka, které předepíše i lékař, kde je částečně ta bílkovina naštěpená (nevím, zda tohle mléko je v této kategorií), kdy při velice malé alergii dítě to zvládne tolerovat, ale pokud ta alergie je vyšší, tak tohle by vyvolalo nemalé reakce. Proč to píšu? Protože maminky, které mají alergika na bkm se stébla chytají, než se dostanou k odbornému lékaři (nebo alespoň ochotnému) a tento druh mléka by mohl u BKM uškodit. Neber si to osobně, vždy, když se zde objeví reklama typu mléko při bkm, tak se ozvu, protože to fakt tak není. Psala jsem to i u jiných značek.

    14. kvě 2021
    Autor komentář smazal

    Krásný den,
    určitě se doporučuji poradit o výběru vhodného mlíčka se svým pediatrem, který zná stav Vašeho děťátka nejlépe a dokáže posoudit, co miminko potřebuje. Já zde sdílím pouze svůj vlastní příběh, který také začal u mého pediatra. Se svým pediatrem jsem se na výběru mlíčka BEBA SUPREMEpro shodla, protože toto mlíčko obsahuje částečně štěpenou bílkovinu, které je vhodné při alergii v rodinné anamnéze. Můj chlapeček alergik není, mlíčko máme jako prevenci, protože alergii v rodině máme.
    Jak ale správně píšete, HA mlíčko s částečně hydrolyzovanou bílkovinou nelze použít u prokázané ABKM. U kojenců s diagnostikovanou ABKM se doporučují dva typy přípravků. Přípravky na bázi aminokyselin a nebo přípravky s extensivně hydrolyzovanou bílkovinou. Mléka s extensivně hydrolyzovanou bílkovinou mají mléčné bílkoviny spouštějící alergii prostřednictvím hydrolýzy rozdělené na malé části (tzv. peptidy). Díky tomu jsou méně alergenní než běžné mléčné výživy. U 10 % kojenců, u kterých jsou extenzivní hydrolyzáty neúčinné, lze použít aminokyselinové přípravky, které jsou složené ze syntetických volných aminokyselin, které tvoří nejzákladnější nealergenní stavební bloky proteinů. Jako takové neobsahují žádné intaktní proteiny nebo peptidy odvozené z mléka. V obou případech je ale třeba se obrátit na odborného lékaře a zkonzultovat zdravotní stav vašeho děťátka.
    Pokud jste sama alergii u Vašeho miminka řešila nebo řešíte, držím Vám palce a doufám, že jste brzy našla tu správnou výživu, po které Váš brouček spokojeně prospívá ❤

    19. kvě 2021
    Autor komentář smazal