icon
4 / 20
(před)
avatar

Můžu požádat receptík 🙂 !!!

Odpověz
25. led 2013
avatar

taky bych ráda recept vypada to užasně 🙂

Odpověz
25. led 2013
avatar
miretka
autor

500g polohrubé m., lžička mleté skořice, semínka z 1/2 vanil. lusku, kůra z 1/2 citronu, 50g krupicového cukru, 42g droždí, 250ml vlažného mléka, 125g rozpuštěného a vychladlého másla.
Zaděláme kvásek a poté vypracujeme hladké těsto, které necháme h kynout. Těsto vyválejte na obdélník. Potřete ho bílkem a navrch dejte makovou nádivku. Těsto rozkrájejte na pruhy široké asi 5cm. Dortovou formu o průměru 22cm vymažte máslem a vysypte moukou. Jeden pruh stočte a dejte do středu formy. Postupně kolem středového kruhu obtáčejte ostatní pruhy. Těsto nechejte ve formě asi 30min. kynout. Pečte při 180C asi 50min.
Nádivka: 175ml mléka dejte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte 50g krupicového cukru, 250g ml. maku. Krátce povařte. Sundejte z plamene a nechejte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte vejce, žloutek a pomerančový likér.

Odpověz
25. led 2013
avatar

@miretka děkuju už se na něj těším až ho zkusím 🙂

Odpověz
25. led 2013