Jak ty to děláš,??Že já,co nejim mák,tak bych vše od tebe,kde je,hned ochutnala👌
@gigi2 Tenhle je fakt dobrý. Makovým koláčem mě nepotěšíš, ale s těma jabkama a krémem chutná lépe, než s tvarohem minule.
Příště chci něco s levandulí 😊
@gigi2 Tenhle je fakt dobrý. Makovým koláčem mě nepotěšíš, ale s těma jabkama a krémem chutná lépe, než s tvarohem minule.
Příště chci něco s levandulí 😊
@mollyweasley bych ho zkusila,byl by recept?
@mollyweasley bych ho zkusila,byl by recept?
@gigi2 Zkusím povzpomínat, co všechno jsem tam dala...
https://vikendovepeceni.cz/2024/03/makovy-chees...
Chtěla jsem hutný korpus, tak jsem udělala základ tady z toho, co je dole. Je to dost řídké, ale neboj. Do průměru 17 cm jsem dělala ze 3 vajec a použila dva upečené korpusy, ale bude stačit i jeden.
Karamelizované jabka dělám 300 gramů kostiček, 70-100 gramů cukru, trochu skořice. Nechat vyvařit vodu, pak to zkaramelizuje.
Mám v mrazáku dýňové pyré, možná se dá u nás už i koupit, nevím. Každopádně upekla jsem dýně, namixovala a mám v mrazáku po 120 gramech. Vyšlehala jsem 1 mascarpone se šlehačkou do tuha, přidala 120 gramů pyré a podle chuti dala cukr a perníčkové koření.
Karamelová omáčka má hodně variant a já nikdy nevím, jakou jsem zrovna použila. Takže cukr, máslo a šlehačka v různých poměrech. Dá se místo části tekutin použít pyré.
@gigi2 Zkusím povzpomínat, co všechno jsem tam dala...
https://vikendovepeceni.cz/2024/03/makovy-chees...
Chtěla jsem hutný korpus, tak jsem udělala základ tady z toho, co je dole. Je to dost řídké, ale neboj. Do průměru 17 cm jsem dělala ze 3 vajec a použila dva upečené korpusy, ale bude stačit i jeden.
Karamelizované jabka dělám 300 gramů kostiček, 70-100 gramů cukru, trochu skořice. Nechat vyvařit vodu, pak to zkaramelizuje.
Mám v mrazáku dýňové pyré, možná se dá u nás už i koupit, nevím. Každopádně upekla jsem dýně, namixovala a mám v mrazáku po 120 gramech. Vyšlehala jsem 1 mascarpone se šlehačkou do tuha, přidala 120 gramů pyré a podle chuti dala cukr a perníčkové koření.
Karamelová omáčka má hodně variant a já nikdy nevím, jakou jsem zrovna použila. Takže cukr, máslo a šlehačka v různých poměrech. Dá se místo části tekutin použít pyré.
@mollyweasley moc děkuji🤗

Jak ty to děláš,??Že já,co nejim mák,tak bych vše od tebe,kde je,hned ochutnala👌