mummy88
28. čer 2019
2851 

Recenze na autosedačku Joie i- Level

Na jaře jsem se zúčastnila brněnského veletrhu ProDítě, kde jsem se setkala se svým „šéfem“ z Joie! Důvod byl ten, abychom si společně prohlédli nové produkty a vybrali zboží, na které se můžu v roce 2019 těšit k otestování.

Prohlédla jsem si nové barvy kočárků, byly mi představeny vzory jídelních židliček, lehátek a postýlek a samozřejmě jsme důkladně prošli i novinky mezi autosedačkami, kterých v poslední době nebylo málo.

O autosedačce i-Level už jsem měla načteno předem, takže jsem na ni byla moc zvědavá a rozhodně jsem doufala, že právě ona se nám dostane do rukou k otestování! A taky že jo! 🙂

Už na výstavišti jsem si vybrala k testování vínovou barvu Lychee, protože prostě nemám ráda černou na dětském zboží a ta barva je naživo opravdu krásná! Autosedačka je vyrobena z velmi příjemného kvalitního materiálu a řádně vypolstrovaná, aby děti měly pohodlí. Co mě velmi potěšilo je, že je polstrování ramenních popruhů nesklouzává z pásů, takže není tak snadné je ztratit- na to jsem totiž expert. 🙂 

 V loňském roce v testu autoklubu ADAC věnovanému dětským autosedačkám získala autosedačka Joie i-Level vynikající hodnocení (1,7). Umístila se mezi nejlepšími letos testovanými autosedačkami a opět potvrdila špičkový poměr cena / výkon, který je doménou výrobků značky Joie. Na výsledky testu se můžete podívat i přes Dtest, pokud jste předplatiteli.

Na úvod opět základní informace o autosedačce i-Level s ISOfixovou základnou:

    klíčové vlastnosti:

      specifikace:
      využitelnost proti směru jízdy pro dítě o výšce od 40-85 cm, váha 0-13kg, od 0-15 měsíců
      schváleno dle: ECE R129/00 i-Size
      váha: 4,83 kg
      Instalace základny i upoutávání vajíčka je velmi jednoduchá. Nic jsme nestudovali a intuitivně vše jednoduše připravili. Pokud byste přece jen neměli tušení jak na to, mrknete do návodu nebo na youtube na nějaké instalační video, a je to. Báze i autosedačka jsou vybaveny kontrolními pojistkami které indikují, že je základna dobře připravena (zelené kolečko na noze základny), a také že je autosedačka nasazena na bázi správně (zelené kolečko na autosedačce).

      Součástí balení je isofixová základna, která je pro použití autosedačky i-Level nutností. Takže pokud nemáte v autě isofix, je pro vás autosedačka nepoužitelná, bez základny ji prostě vozit nemůžete.

      Nejvíc mě na autosedačce zajímalo, jak funguje funkce polohování. i-Level totiž patří k jedněm z mála autosedaček, které můžete polohovat jak na podvozku kočárku, tak i ve vozidle! Autosedačka splňuje i-size a získala super hodnocení v ADACu. Během obojího ji testovali i v poloze v leže. Obě polohy jsou tedy testované a bezpečné. Pokud však chcete miminkům zaručit maximální bezpečnost, měl by být sklon dítěte při jízdě spíše kolmější, aby při nárazu vyvázlo z nehody co nejlépe. Polohu v leže pak oceníte především pokud často dáváte autosedačku na podvozek kočárku, nebo necháváte miminko dospat v autosedačce. Polohování probíhá úplně jednoduše jedním tlačítkem.

      Vajíčko můžete samozřejmě vozit i na kočárku: Stačí jen mít adaptéry, například Maxi cosi, které vám to umožní. Já ty svoje bohužel nemohla najít, není v tom každopádně žádná věda.

      Co mě překvapilo, jsou tříbodové pásy. Přiznám se, že mě to trochu nejdříve znejistělo. Přece jen 5bodů je víc než tři 😀. Ale když jsem se pak dívala na výsledky testování, obstála z hlediska bezpečnosti autosedačka mnohem lépe, než většina pětibodových. Čímž nechci zase říct, že tříbodové jsou lepší než pětibodové pásy, ale spíš, že v tom asi nebude nějaký zásadní rozdíl, co se bezpečnosti týče. Navíc musím říct, že se mi Kristián do autosedačky lépe upoutával, když jsem ho tam spícího odkládala ze šátku. Někdy také bývá u autosedaček problém v délce popruhů, s tím ale  i-Level problém nemá.

      Další zajímavostí na autosedačce i-Level je stříška. Je vyrobena z velmi tenkého materiálu a slouží jako ochrana proti slunečnímu záření. Je odnímatelná. Trochu nevýhodou je, že když se snažíte nastavit výšku hlavové opěrky, tak stříška překáží. Není to ale nic neřešitelného, spíš jen otázka pohodlné manipulace.

      Součástí autosedačky je velmi zajímavý bezpečnostní prvek. Odsunete základnu od autosedačky, nasadíte vajíčko a přisunete zpět. Pokud to neuděláte, autosedačka se během jízdy sama přisune, aby byla zajištěna co nejvyšší bezpečnost během jízdy.

      Takže si to shrňme:

      výhody:

      + i-Size

      +nakliknutí a odjezd

      + indikátory správné instalace

      + isofixová základna součástí

      + krásný moderní vzhled

      + kvalitní materiály

      + měkké polstrování

      + polohování pro miminko (ve vozidle i v kočárku)

      + vylepšené bezpečnostní prvky

      + adaptéry maxi cosi

      + zatažitelná a odnímatelná sluneční stříška

      + houpání

      + snadná instalace

      nevýhody:

      - autosedačka je pouze na isofix, nelze použít bez základny

      - stříška překáží při nastavování hlavové opěrky

      Závěrem..

      Autosedačka i-Level nabízí nejen vynikající úroveň bezpečí, ale i pohodlí pro dítě, které navíc může využít možnost polohování autosedačky do lehu v autě i na konstrukci kočárku. Až na pár drobností uvedených v recenzi se nám s ní jezdilo dobře. Má opravdu krásný design, pár zajímavých vychytávek a použití je jednoduché a dle testů očividně i bezpečné.

      Více informací najdete zde: https://www.babypoint.cz/x8659/i-level-lychee

      #joie #ilevel

      Začni psát komentář...

      Odešli