nadis.h
31. bře 2009

Začátek

Naše cesta k IVF byla rychlá a nečekaná. S přítelem jsme od října 08, ale již od začátku vztahu jsme měli jasno,že mimi chceme oba dva. Představovala jsem si vše tak strašně lehko.. V lednu jsem se přistěhovala do Liberce a nastoupila na PN kvůli náhlé teplotě a bolestí břicha. Obv. doktorka mne posílala od čerta k ďáblu až jsem se dostala ke svému novému obv. gynekolog. kterého jsem si kvůli stěhování našla. Ten mi nasadil antibiotika s tím, že by bolest mohla být způsobená zánětem,který se však neprokázal. Když bolesti nepřestávaly, dohodli jsme se s gyn. že půjdu na laparoskopii. To bylo v březnu 09. Dostala jsem doporučení rovnou i ke zjištění průchodnosti vejcovodů. Výsledek laparoskopie byl: Velký srůst od pánve až po játra a neprůchodné oba vejcovody,které ani přes opakovaný pokus nešly zprůchodnit. Pro tento případ jsem už předem podepsala souhlas s odstraněním. Vzhledem k tomu, že ani v předchozích letech s bývalým přítelem jsem neotěhotněla, tušila jsem, že něco v mém těle nebude v pořádku a vejcovody to potvrdily. Z 99% dle lékařů to způsobila operace slepého střeva, který jsem prodělala ve 4 letech kdy "skvělí" lékaři na pražské Bulovce nejdříve slepák nepoznali, poté jsem přišla za minutu 12 a dále průběh: Velký zánět a téměř rok mi nesrůstala jizva tudíž jsem chodila každou chvilku na otevření a znovu sešití... Někdo by řekl banální operace..I já si to myslela. Po laparce kdy mi doktorka oznámila výsledek s tím, že přirozenou cestou děti mít nemohu a jsem odkázaná pouze na IVF... V tu chvíli jsem netušila vůbec co zkratka IVF znamená. Takže uhned po propuštění jsem si z inetu vyčetla co to je a co mě čeká. Takže jsem se v březnu objednala na konzultaci do libereckého Gennetu a začal náš kolotoč.

15.dubna 1 konzultace kde nám řekli co a jak.
22.dubna odběr krve na HP+pohlavní nemoce. Pohl. nemoce OK, můj HP-zvýšené FSH-10,03. Takže kontrolní odběr za měsíc.
20.5. druhý odběr krve...FSH 8,16. Hurá vše v pořádku tak můžeme pokračovat. Byl mi přidělen ultrakrátký protokol: Fostimon 3 dny 300 jednotek 3 dny 225 jednotek, 2xdenně Synarel 7 DC ultrazvuk. V ten den přišla nemilá zpráva. Cyklus musí být ukončen, protože na levo folikuly nic a na pravo jich je pár, ale jsou malé. Max do 5mm.

Teď jsem v mrtvém bodě. V červenci by měl být kontrolní odběr FSH a v srpnu 2 stimulace. Jak to však bude je ve hvězdách.
Tak už je po kontrole FSH a stimulka v srpnu nebude. 😝 FSH díky rozhozené mršce bylo maličko vyšší, tudíž jsme se shodly s primářkou CARu, že v srpnu půjdu na krev znova a stimulka až v září. Nebudeme nic lámat přes koleno že. 🙂
Tak v pátek 21.8. proběhl odběr na FSH. Už jsem byla rozhodnutá to absolvovat naposledy a začít pak celou situaci řešit jinak. No a tělo se leklo a začalo fungovat. 🙂) FSH 6,95! Juchůů. Tak že v pondělí volám o prodloužení žádosti na pojišťovnu a od 15.9. jdeme do druhého kola snad už s úspěšným koncem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2.IVF začátek cca 15.9.09

Synarel 2xdenně
Gonal 262.5 jednotek

Tak jsme zase na začátku... 🙂)
Začátek stimulky 15.9. a 16.9. FSH 19,9 takže přerušení stimulky..

Další pokus říjen... 🙂) Stimulace zůstala stejná.8dc zvýšeno na 300 iu denně. Poslední utz před OPU 13 dc.Folíci jsou líní a nerostou jak mají. Takže máme hromadu malých,které budou nepoužitelné a na odběr dle utz zatím jen 2-4 kousky. OPU v pondělí 26.10. 🙂) Jupí jupí. Jsme zas o krok dál.
26.10. proběhlo OPU a jaké bylo překvapení moje i primářky,která mi OPU dělala. Folíků bylo nakonec 14 a z toho 14 vajíček.Zralých vajíček bylo 10 a oplodnilo se 7. Takže našich 7 statečných prosííííím bojujte! Všech 7 zlatíček vydrželo a 29.10. proběhl ET 2 8i buněčných embryjek. 5 zůstalo u ledíku. Teď už nezbývá jen čekat a doufat. 🙂

Je to jako román -hlavně že na konci je to nej nej nej a to je náš Kájínek:...ještě dva měsíce a máme koho rozmazlovat.

22. kvě 2010