
poprosila bych taky receptík 🙂
@joslynka
@gletnulka
@lenulinka22
tak holky, tady je recept🙂
utřeme 6 žloutků s 6 lžícemi cukru krupice
potom přidáme:
1 1/2 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
6 lžic polohrubé mouky
sníh ze 6 bílků
krém:
utřeme 1 tuk ( Hera, máslo ) a 200g moučkového cukru
pak přidáme 500g tvarohu ( ve vaničce )
a buď to celé můžete polít čokoládov ou polevou nebo na to vyskládat právě ty jahody a posypat natrouhanou čokoládou...holky, je to luxusní😀
díky moc už se těším až to vyzkouším 🙂
@budlina1 my máme v práci zavedeno, že každý pondělí jedna z našeho oddělení připraví pro ostatní snídani🙂 takže každý pondělí máme hody, no a jedna kolegyně tehdy přinesla toto a mně právě přišlo, že to je jako míša řezy, akorát s těma jahodama...tak jsem se k tomu tak dlouho chystala a teď o víkend jsem to poprvý vyzkoušela a je to ONO😀
Panebože.. já dneska dělala malinové řezy, ale takhle nádherně tedy nevypadají!!Mám rybník v puse! 😀
mňam mám opsáno abudu péct,vypadá to luxusně 🙂
@lucisek1984 tak ať se dílko podaří🙂
To je nádhera! To si musím zítra napsat.
@lucisek1984 ono to tak i chutná 😉 za dva dny jsme ve třech snědli celý plech, zbyly jen dva kousky a to jenom proto, že tu brácha dneska už nebyl😀
tak jsem se teda do toho pustila a mám upečeno,ale dělala jsem to na velký plech anějak mi to nevyběhlo ☹ děláš to na klasiku velký nebo mal plech,Děkuji
@lucisek1984 není to sice úplně klasický plech, je o něco menší s vyšším okrajem, ale je to podle mamčina receptu, který dělá na klasický plech... ono to moc nevyběhne, je to spíš nižší placka 🙂
tak je to fajn,tak uvidíme až to zítra rozkrojíme,ale vypadá to lákavě už v té lednici tak díky za super recept 🙂
@lucisek1984 není vůbec zač 🙂
luxusní hned zkusim
@vanesskamay určitě nezklame a budeš mít jen a jen úspěch😉 peču tak nějak od oka na plus minus 170°C...a když ten korpus pak vychladne, pomažu ho krémem🙂
Dnes jsem dělala a zklamání ☹ těsto je jak na roládu,prostě placka 😀 sice dobré ale i přesto že mám malej pekáček tak nemá ani cm,nevím jestli by třeba nebylo lepší dát dam trošku prdopeč aby narostlo?? No a krém hnus,dala jsem tam heru a je to jen hera,ten tvaroh není ani cítit a to jsem dala 2.Příště dám dva tvarohy ty kostky a cukr,ani mi ten krém v lednici vůbec neztuhl a rztekl se ☹ A to peču hodně 😀 Ale jinak dobré,určitě si to udělám s těma změna znovu,těsto je na chut opravdu výborné 🙂
@andrisek07 tak to mě teda mrzí ☹ ten korpus je sice nižší, ale není to až tak moc...já sice používám plech trochu menší než je ten klasický a s vyšším okrajem, ale mamka i babička používaly klasiku a bez problémů 🙂
Včera večer jsem je udělala a DOKONALOST!! Těsto i krém se mi povedlo udělat krásně jemné, s hořkou čokoládkou jsou vynikající!! Díky za super receptík🙂
Tak já jsem dnes taky zkusila upéct ale pro jistotu jsem dala lžičku prášku do peč., dělala jsem z poloviční dávky - pekla v menší remosce, buchta byla vysoká asi 2 cm. Krém jsem dělala z másla a tvarohu, heru bych do krému nedávala - mám strach, že bych ji tam cítila. Byla dobrá, díky za inspiraci 🙂
tvl, mňam 😀
ráda vaříš - pečeš? Je to poznat
já tohle znám jako Jahodové řezy. Korpus s krémem se rozkrájel na čtverečky a každý čtvereček se postavila jahoda, pak posypání strouhanou čokoládou na jahůdku. Mňamózní 🙂 A samozřejmě Míša řezy, to je osvědčená klasika, taky dělám 🙂
Jee, mohla bych poprosit recept do IP? Stačí bez jahod🙂 Vypadá to báječně...