13 / 247
    skořicoví šneci

    prosím i o tento recept díky moc 🙂

    3. bře 2013

    @lucie650 85g másla ( může být i víc na potření, je to chutnější )
    250 ml mléka
    500 g hladké mouky
    125 g cukru
    1,5 lžičky sušeného droždí (nebo kostka čerstvého - je lepší)
    1 velké vejce
    1 lžička vanilkového extraktu ( vanilkový cukr )
    1 lžička soli
    2 lžičky skořice
    rozinky nebo brusinky podle chuti

    Postup
    Máslo ( 50 g ) s mlékem zahřejeme.
    Do hladké mouky uděláme důlek, dáme do něj 50 g cukru, droždí a vlažné mléko. Promícháme. Vlijeme zbytek mléka, přidáme vejce, vanilkový extrakt a sůl a vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Podle potřeby přidáváme mouku.
    Vypracované těsto dáme na hodinu kynout - dávám na topení
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme placku do tvaru obdélníku.
    Rozpustíme ještě kousek másla.
    75 g cukru smícháme se skořicí.
    Placku potřeme máslem, rovnoměrně posypeme skořicovým cukrem. Můžeme posypat rozinkami nebo brusinkami.
    Těsto po delší straně zatočíme do válečku, který rozkrájíme na cca 2cm kousky.
    Pekáč vymažeme máslem i po stranách a poklademe do něj šneky. Necháme 30 minut kynout.
    Troubu si předehřejeme na 190 °C.
    Vykynuté šneky dáme péct na přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou. Pokud tmavnou příliš rychle, přikryjte je kusem alobalu.
    Zbylé máslo rozpustíme a horké šneky jím potřeme.
    Necháme vychladnout.

    3. bře 2013

    díky moc za recept 🙂 určitě vyzkouším...

    4. bře 2013

    @lucie650 není zač, ať se povedou🙂

    4. bře 2013

    dneska jsem udělala pro návštěvu šneky a měly vééélký úspěch, rodiče zobaly😀 teď se někdy chystám na pizzu a vlastní těsto 🙂

    30. čer 2013

    Výborní, děkuji za skvělý recept 🙂))

    1. únor 2015

    dnes jsem pekla tyto i tvarohovou variantu a jsou vyborne 🙂 diky za recept!

    22. bře 2015