hmmm vypadá božsky...můžu taky škemrat o receptík?
@andelkaprdelka
@betka_pralinka přeposílám🙂
Na čokoládovou vrstvu:
200ml smetny ke šlehání
240g tmavé čokolády
50ml Baileys
Na korpus:
280g hladké mouky
špetka soli
170g změklého másla
50g cukru
špetka strouhaného muškátového oříšku
Na tvarohovou náplň:
3 lžíce instantního espressa
2 lžíce rumu
800g plnotučného tvarohu
100g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
40g kukuřičného škrobu
3 vejce
Na polevu:
280g co nejtučnější zakysané smetany
40g cukru
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkolol. Vmíchejte dohladka.
Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad. Mouku a suůl přesejte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vypracujte drobenku, nasypte ji do formy a vymačkáváním získáte hladkou hmotu.
Na korpus nalijte vychladklou čokoládu a dejt na 30-40 minut do mrazáku.
Mezitím si rozpustíme kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ušlehejte tvaroh s oběma cukry, škrobem a připravenou ochucenou kávou. Po jednom zašlehejte vejce a nalijte na čokoládu. Pečta cca hodinu.
Vyjměte z trouby a nechte chladnout cca 25 minut. Troubu nevypínejte. Smíchejte přísady na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 minut.
Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a pak přesuňte do lednice emoticon
@andelkaprdelka nene, nedávala jsem ho tam
@betka_pralinka určitě doporučuju, stojí za to🙂

vypadá to excelentně..můžu škemrat o recept?? kujii