145 / 247
    kynuté české buchty s tvarohem a povidly

    buchty doma milujeme 🙂 A ty je máš luxusní! Taky se do nich brzy musím pustit, už jsme je dlouho neměli...

    30. srp 2014

    @zzuzziik děkuju Zuzi🙂 konečně jsem našla ten opravdu nej recept, je z Vaňkovy kuchařky Poklady klasické české kuchyně...ty prostě nezklamou🙂

    30. srp 2014

    @oliinka_k a napíšeš ten recept, prosím? 🙂

    31. srp 2014

    @zzuzziik tak konečně ti posílám receptík, mně to vždycky vychází na 24 luxusních buchet😀

    500g hladké mouky
    250ml mléka
    2 vejce
    špetka soli
    50g másla
    1/2 kostky droždí
    150g krupicového cukru
    sádlo na potření buchet

    na dokončení
    1 lžíce másla
    1 lžíce rumu na potření upečených buchet
    moučkový cukr na posypání

    Mléko rozdělíme do dvou kastrůlků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastrolku rozpustíme máslo a do druhého dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme nakynout kvásek.
    Do mísy nasypeme mouku, rozmícháme do ní špetku soli, přidáme zbytek cukru, rozklepneme vejce a přilijeme ohřáté mléko s máslem a kvásek. Vše vypracujeme v hladké těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout, dokud neznásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme a rozřežeme na jednotlivé díly, které budeme plnit.
    Pekáč vymažeme rozpuštěným sádlem a postupně do něj skládáme buchty jednu po druhé. Na závěr potřeme sádlem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut dozlatova.
    Po upečení si rozpustíme máslo a smícháme ho s rumem a ještě v pekáčku upečené buchty směsí pomažeme a po vychladnutí posypeme cukrem.

    Upřímně já se s tím zaděláním těsta takhle necrcám, prostě ho zadělám jako každé jiné kynuté těsto, takže si udělám klasicky kvásek a ten pak naliju do mouky a všeho ostatního, vypracuju těsto a nechám kynout🙂

    1. zář 2014