Pro 4 osoby: 4 malé červené řepy, nakrájené na silnější plátky 6 mrkví, podélně přepůlených 6 brambor, nakrájené na měsíčky sůl, pepř 2 lžíce olivového oleje 4x 150 g filet z lososa s kůží 2 lžíce hrubozrnné hořčice
Na dip: 2 lžíce strouhaného křenu 150 ml husté zakysané smetany 1 lžíce jablečného octa (dala jsem červený vinný) 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. Zeleninu osolíme a promícháme s olejem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut. Lososa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Přidáme ho k zelenině a pečeme dalších 10 minut. V malé misce promícháme křen, smetanu, ocet a kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Dip podáváme k pečené zelenině a filetům z lososa.
recept mám od @zzuzziik a tímto jí moc děkuji🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/zzuzziik/album/v...
Pro 4 osoby:
4 malé červené řepy, nakrájené na silnější plátky
6 mrkví, podélně přepůlených
6 brambor, nakrájené na měsíčky
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
4x 150 g filet z lososa s kůží
2 lžíce hrubozrnné hořčice
Na dip:
2 lžíce strouhaného křenu
150 ml husté zakysané smetany
1 lžíce jablečného octa (dala jsem červený vinný)
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů.
Zeleninu osolíme a promícháme s olejem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.
Lososa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Přidáme ho k zelenině a pečeme dalších 10 minut.
V malé misce promícháme křen, smetanu, ocet a kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Dip podáváme k pečené zelenině a filetům z lososa.