176 / 247
    Kachní prsa na víně se švestkovou omáčkou

    recept je podle @steffa
    -na oleji osmahneme šalotku, přidáme 2 lžíce povidel, zalijeme vínem (50ml) a vývarem (300ml) a necháme chvilku povařit
    -potom přidáme kompotované švestky, pokud použijeme čerstvé, tak je dáme hned na cibulku a pak vše ostatní
    -troubu si předehřejeme na 180°C, maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev kůží dolů
    -opékáme 6-7 minut, po otočení přidáme tymián, anýz a máslo, které necháme rozpustit
    -poté všechno z pánve přendáme do pekáčku a dáme do trouby dopéct, 5-6 minut pro růžovější a 10-12 minut pro propečenější maso

    1. lis 2014

    mám také kachní prsa v mrazáku a také se na nějaký recept od @steffa chystám 🙂 u nás to bude premiéra, ani jeden jsem kachní prsa jeste nejedl...vypadá to úžasně!

    1. lis 2014

    @budlina1 já je právě jedla i dělala poprvé...a teď je navíc měli v Lidlu v akci, tak jsme si řekli, že to je ideální doba je vyzkoušet🙂

    1. lis 2014

    @oliinka_k my je tam také právě koupili 🙂 a chutnaly vám?

    1. lis 2014

    @budlina1 🙂 moc jsme si pochutnali, jen ty švestky příště trošku pokrájím, zbylo nám i k večeři a tam bylo už jen pár švestek, tak jsme je rozmačkali a bylo to ještě lepší🙂

    1. lis 2014

    jeee, jak to vidim, hned bych si zase nejakou takovou dobrotu dala 🙂

    2. lis 2014

    hm, tak tohle je luxusní jídlo! 🙂 Kachní prsa jsem ještě nevařila a dokonce ani nejedla. Tak že bych to někdy v blízké době vyzkoušela?

    2. lis 2014

    @zzuzziik určitě vyzkoušej, my taky doposud měli jen klasiku kachnu se zelím, tohle je zas něco nového🙂

    2. lis 2014

    @steffa moc děkuju za recept🙂

    2. lis 2014

    a už fakt jdu...

    21. bře 2015