193 / 247
    Minestrone

    recept je z únorového Apetitu, má tam být ještě klobáska, ale tu jsem zapomněla koupit, každopádně i tak mi polévka moc chutnala🙂

    pro 4-6 osob:
    2 lžíce olivového oleje
    3 cibule, nakrájené nadrobno
    6 mrkví, nakrájených na kostičky
    4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na plátky
    4 stroužky česneku, nadrobno
    8 klobásek Cumberland
    1 lžíce rajčatového protlaku
    2x400g konzerva drcených rajčat
    700ml kuřecího vývaru
    400g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    sůl a čerstvě mletý pepř
    1 lžíce vinného octa
    1 lžíce třtinového cukru
    velký svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo

    -olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne
    -mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka
    -k zelenině vmíchejte protlak a krátce orestujte. Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut. Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr. Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte.

    23. led 2015

    včera jsem taky dělala Minestrone, jen trošku podobnou z italské kuchařky a byla tam místo klobásek anglucká slanina, dala jsem oravskou a super

    6. bře 2015