195 / 247
    Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

    recept je pro 2 osoby podle únorového Apetitu:
    1 lžíce olivového oleje
    4 stroužky česneku, nakrájené najemno
    450ml zeleninového či drůbežího vývaru ( klidně i víc podle potřeby na naředění )
    250ml smetany na vaření
    30g másla
    220g těstovin linguine nebo fettuccine
    sůl a čerstvě mletý pepř
    25g parmazánu, čerstvě nastrouhaného + navíc na posypání
    hrst nasekané petrželky k podávání

    -na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl ( bude to trvat asi minutu nebo dvě )
    -vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, až budou těstoviny hotové. Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru
    -ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem

    26. led 2015