icon
205 / 247
Masopustní koblihy
avatar

jééžiš, já ty koblihy už prostě MUSÍM udělat! odevšud na mě útočí!!! vypadají úžasně!

Odpověz
21. únor 2015
avatar

Oliii prosím o recept děkuji 🙂

Odpověz
21. únor 2015
avatar

recept je z únorového Apetitu
cca 250ml vlažného mléka
30g droždí
2 lžíce krupicového cukru
500g hladké mouky
4 žloutky
kůra z 1/2 citronu
špetka soli
4 lžíce rumu
3 lžíce rozpuštěného másla
tužší džem ( cca 250g )
olej na smažení
moučkový cukr na poprášení
-promíchejte mléko, rozdrobené droždí a lžičku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek
-do mísy ke kvásku přidejte mouku, žloutky, zbylý cukr, nastrouhanou kůru z citronu, rum, špetku soli a promíchejte, pak přidejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto trochu tužší než těsto na buchty , které se nelepí na vařečku
-utěrkou zakryté těsto nechte kynout zhruba hodinu, až zdvojnásobí objem
-vykynuté těsto vyválejte na plát na tloušťku malíčku, na polovinu plátu si naznačte vykrajovátkem kolečka a do středu každého dejte trochu džemu
-z druhé poloviny plátu vykrájejte kolečka a položte je na ty s náplní , okraje dobře přitiskněte a ještě jednou vykrojte formičkou celou koblihu
-takto vykrojené koblihy nechte ještě dalších dvacet minut kynout pod utěrkou
-poté smažte v cca 3-4 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, do oleje koblihy klaďte nejdřív vrchní stranou a smažte 1-2 minuty pod pokličkou, poté obraťte a odklopené dosmažte dozlatova i po druhé straně
-vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk, před podáváním pocukrujte

Odpověz
21. únor 2015
avatar

@vetyver moc děkuji🙂

Odpověz
21. únor 2015
avatar

@lenulinka22 už jsem ho doťukala🙂

Odpověz
21. únor 2015
avatar

Teda ty jsou!! Nádhera!!

Odpověz
21. únor 2015
avatar

moc děkuji 🙂

Odpověz
22. únor 2015
avatar

Mňam 🙂

Odpověz
22. únor 2015
avatar

Olí máš je výstavní!!! Ale u tebe se to dalo čekat 🙂

Odpověz
22. únor 2015
avatar

@steffa
@lenulinka22
@le_nu_le
@zzuzziik holky, moc děkuju🙂 já jsem hlavně ráda, že se mi nerozlepily, toho jsem se bála nejvíc...ale pro příště tam musím zkusit nacpat víc marmelády, toť Vašíkův feedback😀

Odpověz
22. únor 2015