220 / 247
    Šlehaný beránek

    recept je ještě po babičce, která podle něj pekla beránka, ale klidně i buchtu do pekáče, rozřízla ji, pomazala marmeládou a máslovo-pudinkovým krémem🙂

    recept na klasickou beránkovou fomrmu ( já mám malou, tak jsem použila 2+1 vejce ):
    -6 vajíček
    -tolik, kolik váží 5 vajec, tolik dáme polohrubé mouky a krupicového cukru
    -vanilkový cukr
    -celá vejce šleháme spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do husté pěny ( trvá to asi tak pět až deset minut )
    -poté přidáme mouku a důkladně promícháme
    -těsto nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme tak dlouho, dokud není po propíchnutí špejle suchá

    5. dub 2015

    je nádherný!

    6. dub 2015

    @zzuzziik děkuju🙂

    6. dub 2015