221 / 247
    Mrkvový dort s bílým krémem

    recept je z březnového Albert magazínu - mrkvové dorty bývají většinou na jedno brdo, chuťově stejně dobré, ale u tohoto receptu mě zaujal krém, do kterého se dává kokosový pudink a je to teda pecka, kam se na to hrabou ty ostatní..mamka se ho mohla užrat, tak jsem jí domu naložila poctivý kus😀

    5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    1 sáček vanilkového cukru
    100 g krupicového cukru
    špetka soli
    100 g třtinového cukru
    šťáva z 1 citronu
    kůra z 1 citronu, nastrouhaná
    200 g hladké mouky
    2 lžičky jedlé sody
    2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    300 ml oleje
    500 g mrkve, nastrouhané najemno
    150 g vlašských ořechů, jemně mletých
    100 g mletého kokosu
    máslo a mouka na vymazání formy
    Na krém
    400 ml mléka
    1½ sáčku kokosového pudinkového
    prášku
    200 g bílé čokolády, nalámané
    350 g másla
    100 g moučkového cukru
    Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků,
    vanilkového a krupicového cukru a soli vy-
    šlehejte sníh. Žloutky s třtinovým cukrem
    vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou
    šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh
    i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte
    ve větší míse. Postupně vmíchávejte
    mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím
    práškem, pak ostatní přísady. Těsto vlijte
    do vymazané a vysypané formy o průměru
    22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut.
    Vyndejte z trouby, korpus propíchejte
    špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte
    z formy a nechte hodinu chladnout.
    Z mléka a pudinkového prášku uvařte
    hladký hustý pudink. Až začne houstnout,
    přidejte nalámanou bílou čokoládu
    a za stálého míchání ji nechte rozpustit
    a pudink tuhnout. Odstavte a nechte
    chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil
    škraloup a zůstal hebký. Mezitím
    utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne
    na pokojovou teplotu, zašlehejte ho
    po částech do utřeného másla.
    Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly,
    potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte
    boky i vrch dortu zbylým krémem.

    5. dub 2015

    Woow, vyvypadá naprosto úžasne!!!🙂 máš ho nádherný

    6. dub 2015

    @budlina1 Baru,děkuju🙂 musím říct,ze se mi povedl přesně tak,jak jsem chtěla,mám z nej velkou radost...a ty vlaječky to ještě umocnily a to jsem je dělala na poslední chvíli🙂

    6. dub 2015

    máš ho naprosto výstavní!!! Určitě ho někdy budu muset vyzkoušet 🙂

    6. dub 2015

    @zzuzziik vyzkoušej. Taky ho máme u peceny a je fakt výborný. 😉

    6. dub 2015

    @zzuzziik moc děkuju🙂 krém je sice kalorická bomba, ale stojí za to🙂

    6. dub 2015

    @oliinka_k 😀 Já přemýšlela, jestli udělám ten z Apetitu, nebo tenhle a nakonec jsem kvůli ceně mascarpone ( nechtělo se mi kupovat) udělala tenhle a je fakt super.

    6. dub 2015

    Taky jsem si říkala,který zkusím a pak mě u tohodle zaujal ten krém z kokosového pudinku a mela jsem jasno a byla to dobrá volba🙂

    6. dub 2015

    Mrkove dorty jsou vzdycky vyborne. 🙂

    6. dub 2015

    @zuzi82 ja delala ted z apetitu a luxusni. Jen jsem jen jednou rozkrojila testo a delala o neco mene kremu.

    6. dub 2015

    Olí, z fotek je uplně vidět, jak jsi s dortem byla spokojená!! Opravdu se to na tom hrozně odráží - fotky super 🙂

    7. dub 2015

    @steffa Štěpánko,moc děkuji,byla jsem opravdu nadšená a recept doporučuji,🙂

    7. dub 2015