228 / 247
    Tuňáková bageta s vejcem

    recept je podle květnového Apetitu
    -6 lžic majonézy
    -1 lžíce kaparů
    -svazek jarní cibulky, na tenké plátky
    -1 lžíce citronové šťávy
    -1 lžíce chilli omáčky
    -mořská sůl
    -střední bageta, podélně rozpůlená
    -1 větší konzerva tuňáka v oleji
    -1 řapík celeru, nakrájený na tenké plátky
    -pár listů římského salátu ( já dala ledový )
    -4 třešňová rajčata, nakrájená na plátky
    -2 vejce vařená natvrdo
    -majonézu smícháme s kapary, jarní cibulkou, citronovou šťávou a chilli omáčkou a osolíme
    -bagetu potřeme z obou stran a naplníme ji kousky okapaného tuňáka, řapíkatým celerem, rajčátky, salátem a klínky vajec
    -před podáváním rozkrájíme na špalíky

    29. dub 2015