236 / 247
    Skořicový koláč z podmáslí

    tento výborný recept je od Štěpánky a moc jí za něj děkuju, koláč nemá chybu!!!🙂
    http://www.tastylife.cz/2015/05/skoricovy-kolac...
    Na korpus:
    280g hladké mouky
    80g změklého másla
    2 lžíce cukru
    1 vejce
    špetku soli
    2-3 lžíce studené vody
    Na náplň:
    3 vejce
    120g cukru
    250ml podmáslí
    40g změklého másla
    3 -4 lžíce hladké mouky
    1 lžíce vanilkového extraktu
    2-3 lžíce mleté skořice
    Nejprve si vypracujeme těsto.
    Smícháme hladkou mouku, cukr a sůl. Postupně přidáváme změklé máslo, vajíčko a podle potřeby vodu. Vše zpracujeme do hladkého těsta, které vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme asi na 30 minut do lednice.
    Mezitím si připravíme náplň.
    Vejce a cukr vyšleháme do světlé pěny. Postupně do ní zapracujeme změklé máslo tak, aby tam nebyly žádné hrudky. Pomalu vlijeme podmáslí, přisypeme mouku a smícháme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt, skořici a zpracujeme ji do směsi.
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
    Z lednice vyndáme vychladlé těsto. Na pomoučněné ploše vyválíme placku, kterou opatrně pomocí válečku přeneseme do formy, kterou není potřeba předem vymazávat. Těsto vtlačíme na dno formy a na okraje, na pár místech propícháme vidličkou a nalijeme skořicovou náplň.
    Dáme do trouby a pečeme 40-50 minut.

    10. kvě 2015

    no teda ten se ti povedl....se do něj budu muset také brzo pustit 🙂

    10. kvě 2015

    Vypadá krásně! Jsem ráda, že jste si pochutnali 🙂

    10. kvě 2015

    @budlina1 děkuju, je fakticky výborný, i Vašík to několikrát opakoval, tak to už je co říct🙂 jen jsem ho mohla dřív vyndat z trouby, nějak jsem na něj zapomněla a o pár minutek mohl být dřív venku, aby se mi tolik ta vrchní vrstva neupekla🙂

    10. kvě 2015

    @steffa jj, je moc výborný a určitě ho doporučuju i ostatním!!!🙂

    10. kvě 2015

    nádherná fotka! A koláč taky budu muset vyzkoušet, vypadá skvěle 🙂 A skořici máme moc rádi.

    11. kvě 2015

    @zzuzziik děkuju Zuzi, koláč je opravdu výborný, směle do něj🙂

    11. kvě 2015