pajazd
4. kvě 2009

Těšíme se na Terezku 🙂

PO deseti měsících snažení se i na nás usmálo štěstí a budeme mít miminko...

červen 2008 - od začátku června 2008 jsem nebrala antikoncepci

srpen 2008 - 30.8.jsme zpečetili náš tehdy sedmiletý vztah svatbou a tím vlastně počalo to pravé snažení o miminko, do svatby jsme tomu nechávali čas, aby se tělo trošku vypořádalo se změnou..

březen 2009 - 4.3.přišla poslední menstruace

duben 2009 - 2.4.jsem porpvé objevila na testu dvě čárky, test jsem vlastně dělala náhodou, zlobila mě nevolnost, po každém jídle mě bolelo břicho a už jsem myslela, že mě zlobí žlučník, jen tak ze zvědavosti jsem si udělala testík a on vyšel!!

16.4. - těhotenství potvrzeno paní doktorkou, jsem 6+1t

5.5. - další UTZ, mimi je 2,2 cm velké, vše OK, srdíčko také v pořádku a máme první fotečku do alba 🙂)
TERMÍN PORODU MÁME 9.12.2009

28.5. - návštěva u paní doktorky, změřena pánev, náběry na HIV, syfilis a žlotenku B, náběry na první genetiku už mám za sebou, druhé náběry mě čekají 15.6., moč v pořádku bez cukru a bílkovin a mimísek je dle MS 12+1, dle UTZ 12+0, takže o den menší.. jinak fotit se moc nechtěl 🙂)

15.6. - nabrána krev na 2.genetiku, výsledky budu vědět 29.6., snad bude všechno v pořádku..jinak krevní obraz máme v pořádku, cytologie i mikrobiologie taky OK, HIV, žloutenku ani syfilis nemám 🙂), příští kontrola 29.6.

29.6.-konečně jsem se dozvěděla výsledky tripple testu, naštěstí negativní, huráá, mám velikou radost a proto jsem objednala ještě ten den sterilizátor pro mimíska a dalších pár drobností...Celkový úbytek činí 1,5kg, nějak se nám nechce přibírat, spíš jdeme dolů, pár kilo ale v rezervě mám 🙂), nejsem žádná lehká váha 🙂)), hlavně miminko prý nestrádá, jsem objednána na velký UTZ do Českých Budějovic, který je zaměřený na vývojové vady a kde uvidíme doufám fungovat všechny orgány..

17.7. - VELKÝ utz v Českých Budějovicích, naštěstí nás pan doktor potěšil, naše miminko je v pořádku, bez známek vývojových vad a bylo krásně vidět, cucalo si prstíky a mávalo na nás 🙂), a jako bonus jsme se dozvěděli, že čekáme HOLČIČKU!!!!! Zatím máme vybrané jméno Terezka, ale myslím, že se to do porodu ještě změní 🙂)

17.8.-kontrola u doktorky, vše v pořádku, mám nahoře 3 kg, což je prý v normě..akoraát musíme trošku hlídat otoky na nohou..další kontrola až 14.9...

14.9. - další kontrola u paní doktorky, přibrala jsem další 4 kg, takže zatím celkem 7 kg...teď jsem 28 tt.... pořád mě zlobí otoky na nohou, takže ten váhový přírůstek připisuje paní doktorka i otokům...musíme hlídat tlak, zatím mám tlak ok 120/60, jakmile půjde nahoru tak mě bude muset Mudr.více kontrolovat už kvůli těm mým oteklým nožkám.. jinak mimi i bříško jsou v pořádku 🙂))), další kontrola 5.10., to se bude mimi vážit a měřit..

5.10. - máme za sebou další kontrolu, paní doktorka už miminko celé nezměřila, měřila jen hlavičku, bříško a stehenní kost. Podle Mudr. máme 1,6 kg, takže mám počítat, že bude mížt Terezka při porodu cca 3,5 kg. Jinak je vše ok, do teď jsme přibrala 8 kg, tlak je ok, akorát mě zlobí otoky nohou ☹. Další kontrola až 29.10., to už mi napíše paní doktorka mateřskou.. Termín porodu zůstává stejný a je jen jeden - 9.12. - shoduje se mi totiž ultrazvuk s menstruací, tak mi prý stačí jen jeden termín..

29.10. - máme za sebou další kontrolu a jsme 34+1 tt, utíká to moooc rychle... krevní obraz mám úplně v pořádku, tak nemusím baštit železo a udělán výtěr na streptokoka, snad bude taky OK, přibrala jsem 2 kg, takže celkem 10. Další kontrola za 14 dní, 12.11., a to už nás čeká první monitor..

12.11. - první monitor, srdíčko nám ukázalo krásnou srdeční akci, děloha zatím klidná a máme nahoře další 3 kg, celkem 13.. ☹(. Paní doktorce se nelíbí moje otoky na nohou, ty se za poslední dva týdny opět zhoršily, takže jestli se ještě zhorší, pošle nás paní doktorka na vyvolání porodu.. výtěr na streptokoka je negativní, tudíž vše v pořádku a Terezka je otočená pěkně hlavičkou dolů.. další kontrola a monitor za týden 19.11.

19.11.- monitor OK, srdíčko máme v pořádku a děloha je zatím úplně klidná, další kontrola 26.11.

26.11. - hlavička sestoupila dolů a Terezka je v podstatě připravená k porodu, jenže děloha je pořád klidná dle monitoru, srdíčko OK, tluče jako hrom 🙂). Zhoršily se mi ale otoky, nohy mám oteklé až pod kolena a trošku mi stoupnul tlak na 130/80, takže další kontrola a monitor už v úterý 1.12., pak se rozhodne jestli už půjdu do porodnice