Recept těsto: •20 g droždí (½ kostky) •½ lžičky cukru •500 g hl. mouky •5 lžic panenského olivového oleje •1,5 - 2 lžičky soli Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 300 ml vlažné vody - spíš trošku méně a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout hodinu a půl až dvě hodiny, aby zdvojnásobilo objem.
Recept těsto:
•20 g droždí (½ kostky)
•½ lžičky cukru
•500 g hl. mouky
•5 lžic panenského olivového oleje
•1,5 - 2 lžičky soli
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 300 ml vlažné vody - spíš trošku méně a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout hodinu a půl až dvě hodiny, aby zdvojnásobilo objem.