patron_deti
12. lis 2019
245 

Proč si ženy neumí říkat o pomoc

Mezi námi maminkami, jak často se cítíte fyzicky, psychicky nebo bohužel i finančně na dně? Já naštěstí zatím zvládnutelně často🙂 Ale všimly jste si, že i když jsou ženy ve Vašem okolí často vyčerpané z toho všeho, co musí na všech možných frontách zvládnout, jen opravdu málokdy si umí zdravě asertivně říci o pomoc?

Já patřím mezi samoživitelky a pár jich mám i mezi svými kamarádkami. A my už jsme se snad přímo odnaučily spoléhat na někoho jiného. Jsme samy na děti, na práci, na život obecně.  A pak se Vám najednou stane, že Vám někdo pomoc sám nabídne. A Vy hned začnete mobilizovat síly na to, jak vysvětlit všem, že všechno zvládáte, pomoc nepotřebujete a ještě přidáte úsměv na znamení pravosti Vašich slov🙂 Vlastně už si ani neumíme nechat pomoct, ta se v našich hlavách často pojí s nedostatečností a selháním.

A to je velká škoda! A nejen naše. Divily byste se, kolika lidem bychom udělaly radost tím, že nám mohou pomoc poskytnout, byť sebemenší. Modrý koník je jistě místem, kde se Vám dostane rady a podpory. A Patron dětí je místem, kde podporujeme Vaše děti a tím pádem i Vás.

Pokud aktuálně řešíte například nedostatek prostředků na léčení svých dětí (léky, rehabilitace, zdravotní pomůcky), nevyhovující vybavení do školy či doma, případně to, že si nemůžete dovolit poslat své děti na školu v přírodě, zažádejte si u nás o příspěvek. Mrkněte na www.patrondeti.cz, kde najdete všechny potřebné informace. A také tam uvidíte reálné příběhy dětí, jejichž rodiče či zákonní zástupci si už pro ně o pomoc dovolili říct. 

Je dobré věřit, že když si dokážete o pomoc požádat, tak vždy více získáte než ztratíte🙂

Petra

Začni psát komentář...

Odešli