22 / 30
    peroli
    autor

    @zuhur slíbená fotka (plus ještě jedna zpátky) - korpus byl Brown velvet a náplň byla malinovo-jahodová šlehačka a bílá šlehačka.. všem strašně chutnalo 😵

    19. čer 2015

    @peroli krásný 🙂

    19. čer 2015

    dobrý den, mohla byste mi prosím poslat receptik na celý dort - i jak děláte potahovou hmotu? Děkuji moc Míša

    26. čer 2015
    peroli
    autor

    @kvitulka korpus je Red velvet ale bez barviva 😀 a krém jsou jen chvíli povařený maliny s jahodama a cukrem a po vychladnutí smíchaný s ušlehanou šlehačkou.. 🙂 a potahovačku si kupuju.. 😉

    RED VELVET korpus

    125 g hladké mouky
    125 g polohrubé mouky
    1/2 lžičky soli
    2 lžíce kakaa
    113 g másla
    300 g cukru krupice
    3 vejce
    1 lžička vanilkového extraktu (já dávám velkou lžíci vanilk.cukru)
    240 ml podmáslí
    1/2 lžíce (někdo dává půl lžičky) gelové červené barvy
    1 lžička sody
    1 lžička octa

    Dno dortové formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (já dávám na dno kolečko z peč.papíru a po upečení boky z formy "vykrojím").
    Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem. V podmáslí rozmícháme barvu (já vynechávám). Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt. Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky. Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle ale opatrně do těsta zamícháme.
    Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 45-60 min (podle trouby), zkusíme špejlí. Kdyby se vršek připaloval, ale těsto ještě upečené nebylo zakryjeme povrch alobalem a dál pečeme..
    Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce.

    2. črc 2015

    @peroli děkuji!🙂

    2. črc 2015