Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    podvlivemcokolady
    21. srp 2021    Čtené 3099x

    Jak vybrat rostoucí židli pro dítě?

    Hezký den,

    hlásím se s novým článkem a tentokrát o rostoucích židlích pro naše děti. Vzhledem k tomu, že se blíží začátek nového školního roku, je to velmi aktuální téma. Není však aktuální jenom vzhledem ke škole, ale určitě už u dětí mnohem mladších, a to v souvislosti s jídlem. Naši první rostoucí židli jsme kupovali pro dceru někdy kolem roku a půl. To už nechtěla sedět ve své plastové, která byla otočená bokem k jídelnímu stolu a ke stolu se bohužel zasunout nedala. A protože dcera chtěla už jíst pěkně s námi u stolu, pořídili jsme rostoucí židli, kterou jsme lety přizpůsobovali růstu dcery. Nyní je dceři skoro sedm let, a kromě odstínu dřeva, je židle jako nová. Za tu dobu jsem pořídili židle ještě dvě, protože děti máme tři. A vsadili jsme na námi ověřenou značku a model.

    Pojďme si teď říct výhody rostoucí židle například oproti klasické židli či točící židli.

    Výhody rostoucí židle:

    • dítě sedí ve správné výšce ke stolu,
    • lokty má kolmo ke stolu a nezaklání hlavu,
    • nohy má díky podnožce v pravém úhlu,
    • solidní podpora a nepřepínání páteře, která je ve vývinu,
    • ergonomická opěrka zad,
    • dítě není rozptylováno při práci u stolu či jídle točením se na židli či ježděním po místnosti.

    A jaké jsem vybrala?


    1) Rostoucí židle Sandy - Wood Partner

    Rostoucí židle Sandy je jedna z nejrozšířenějších židlí u nás. Je vyrobena z kvalitního bukového dřeva a překližky. Bukové dřevo je známé svou odolností, a tak tato židle něco vydrží. Výškově nastavitelný sedák a podnožka zaručí zdravé sezení našich dětí u stolu, ať už jídelního či pracovního. Velkou výhodou této židle je i nosnost až 110 kg. A tak si na ni bez problému může sednout i dospělák. Sedák má prohlubeň, díky které je sezení na židli pohodlné.

    Orientační cena Rostoucí židle Sandy - Wood Partner v době publikace článku je 3 499 Kč.

    null

    2) Rostoucí židle Jitro Klasik

    Rostoucí židle Jitro Klasik je pravděpodobně nejprodávanější rostoucí židle v ČR. Je vyrobena z kvalitního bukového dřeva a překližky. Má výškově nastavitelný sedák, podnožku a opěrku. Tato židlička má však oproti židli Sandy uvedena nosnost dokonce až 160 kg. Další odlišností je, že židle Jitro Klasik má nohy do L, zato židle Sandy do A. Tato židle nemá tvarovaný sedák, jak je to u židle Sandy. A proto můžete podnožku a sedák libovolně měnit.

    Orientační cena Rostoucí židle Jitro Klasik v době publikace článku je 3 555 Kč.

    null

    3) Rostoucí židle Hauck Alpha

    Rostoucí židle Hauck Alpha je buková židle určená pro děti již od 6 měsíců. Sedák a podnožka je výškově nastavitelná a tato židlička má narozdíl od předchozích přední madlo, které lze pro větší děti oddělat. Výhodou je, že součástí židličky, je i pětibodový pás, který se hodí zejména u těch nejmenších. Nosnost má však tato židlička "pouze" 90 kg. Nohy má tato židle do A stejně jako Sandy, ale má je ještě několikrát spojené pro lepší stabilitu.

    Orientační cena Rostoucí židle Hauck Alpha v době publikace článku je 1 949 Kč.

    null

    4) Rostoucí jídelní židlička Timba - Safety1st

    Rostoucí jídelní židličku Timba - Safety1st z Lidlu tu mám zařazenou zcela úmyslně, Vídám ji dost často v diskuzích a proto si myslím, že by ve výběru chybět neměla. Co považuji za její největší nevýhodu je nosnost "pouze" 30 kg. Pro někoho je to málo, pro jiné to stačí. Já osobně bych nechtěla trnout, který dospělí zkusí své štěstí a na takovou židli si sedne a ta ho neunese. Cena není zase tak malá, aby nad tím člověk mávl rukou. A co lidí si u nás na rostoucí židli sedli a pak se až ptali, jestli je vůbec unese. Tak to je taková malá úvaha o důležitosti toho, kolik židle unese kilogramů. Jinak kromě nastavitelného sedáku a podnožky má i tříbodový bezpečností pás. Taktéž má pultík, který lze samozřejmě oddělat, zrovna tak bezpečností pás. Židlička je inzerovaná jako vhodná pro děti od šesti měsíců. Je vyrobena z bukového dřeva jako všechny v mém výběru.

    Orientační cena Rostoucí jídelní židličky Timba - Safety1st v době publikace článku je 1 699 Kč.

    null

    5) Rostoucí židle ALMA - Hajdalánek

    Rostoucí židle ALMA - Hajdalánek je česká rostoucí židlička určená pro děti od 2 let do 120 kg. Nohy židličky jsou opět do tvaru A. Bukové dřevo dává židličce jistou záruku odolnosti. Podnožka se sedátkem jsou vyrobeny z překližky. Židle ALMA má tvarovanou zádovou opěrku a výškově nastavitelný sedák a opěrku nohou.

    Orientační cena Rostoucí židle ALMA - Hajdalánek v době publikace článku je 3 490 Kč.

    null

    Řekla bych, že s žádnou z výše uvedených židliček, nešáhnete vedle, pokud Vám nezáleží na nosnosti. Pokud však nosnost je stejně jako pro mě důležitý parametr, židlička Timba z Lidlu nebude ta správná volba. Jinak bych řekla, že zásadní roli hraje volba vzhledu, protože tam už nějaké ty odchylky jsou. Potom také možnost upevnění pásu nebo pultíku. My máme židličku první, tedy Sandy od Wood Partner a jak jsem psala v úvodu, jsme s ní moc spokojeni.

    A jakou máte doma Vy rostoucí jídelní židličku? Pokud máte zkušenost s některou z výše uvedených židliček, prosím o napsání recenze do produktové stránky k té konkrétní židli.

    Budu se těšit u dalšího článku.

    Jana

    podvlivemcokolady
    11. srp 2021    Čtené 6592x

    Jak vybrat lahev na vodu nejen do školy?

    Krásný den,

    neúprosně se nám blíží konec prázdnin a spoustu dětí se bude chystat do školy. Týká se to i mojí dcerky, a proto jsem si říkala, že takový článek o lahvi na pití, se tu jistě neztratí.

    Hodně dlouho jsem o lahvi přemýšlela, co vlastně od ní očekávám a jak veliká by měla být. Po konzultaci s kamarádkami, které už školáky doma mají, jsem si ujasnila, že objem půl litru bude dostačující. Mohou si ve škole či družině libovolně lahev doplnit a mnohdy i včetně šťávy. Je proto zbytečné, aby dítě ve školní aktovce či batohu, tahalo pití na celý den.

    Dalším kritériem je to, aby pití nevytékalo, takže těsnost lahve. No, u tohoto parametru to bude asi hodně o důvěře ve výrobce a také o přečtení recenzí. Protože snad není lahev, kde by nebylo uvedené, že neteče, ale skutečnost je trošku někde jinde, maminky to důvěrně znají.

    A posledním kritériem je způsob čištění. Pro mě osobně je velmi důležité, aby se mohla lahev mít v myčce. Ale každý myčku na nádobí nemá, anebo lahev radši myje v ruce, takže jsem do výběru zahrnula obě varianty.


    1) Zdravá lahev 0,5 l

    Jednou z nejrozšířenějších lahví u dětí je český výrobek, a to Zdravá lahev. Je vyrobená z unikátního medicínského materiálu. Neobsahuje ftaláty, změkčovadla, BPA, BPS a BPF. Neměla by pohlcovat zápachy a plísně. Vyrábí se ve třech velikostech a můžete k ní dokoupit mnoho příslušenství. I přes pěkný dětský design na mě působí hodně sportovně a volila bych ji spíš na výlet či sport.

    VýhodyNevýhody
    medicínský materiálhodně sportovní design
    vhodná do myčky na nádobínejistá těsnost
    vhodná pro mikrovlnný ohřev

    Orientační cena Zdravé lahve 0,5 l v době publikace článku je 239 Kč.

    null

    2) Lahev na vodu Equa 600 ml

    Praktická a odolná, to je lahev Equa 600 ml s originálním designem. Je vyrobena z tritanu, lehkého plastu pro opakované použití na studené i teplé nápoje. Vhodná i pro děti. BPA free. Její design mě zaujal na první pohled. Přijde mi univerzální jak pro děti, tak pro puberťáky, tak i dospělé. Má široké hrdlo a proto se snadno dá umýt nebo si do ní můžete nakrájet ovoce a dát třeba led. Můžete ji také mýt v myčce na nádobí a měla by 100 % těsnit.

    VýhodyNevýhody
    vhodná pro studené i teplé nápojebez sítka na ovoce apod.
    vhodná do myčky na nádobí
    100 % těsnost

    Orientační cena lahve na vodu Equa 600 ml v době publikace článku je 267 Kč.

    null

    3) Sportovní lahev Albi 500 ml

    Další hodně oblíbená lahev na vodu pro děti je sportovní lahev Albi 500 ml. Jedná se o lahev z odolného tritanu. Pod uzávěrem má sítko, díky kterému si do lahve můžete dát ovoce, bylinky nebo cokoliv, co máte ve vodě rádi. Lahev má poutku, díky kterému ji můžete pohodlně nosit v ruce. Designy jsou velmi pěkné a myslím, že si vyberou nejen děti. Bohužel se dá čistit pouze ručně kvůli stálosti potisku. Díky uzamykatelnému víčku lahev nepropustí ani kapku nápoje.

    VýhodyNevýhody
    sítko na ovoce apod.ruční mytí
    poutko na nošení v ruce
    100 % těsnost

    Orientační cena sportovní lahve Albi 500 ml v době publikace článku je 269 Kč.

    null

    4) Lahev ion8 One Touch Kids 500 ml

    Lahev ion8 One Touch Kids 500 ml je krásná designová dětská lahev, která je velice příjemná na dotek díky neklouzavému povrchu SOFT TOUCH. Je vyrobena z netoxického a zdravotně nezávadného materiálu TRITAN bez obsahu BPA a ftalátů, který je odolný vůči zápachům. Její velkou předností je systém ONE TOUCH / EASY OPEN, díky kterému otevření, zavření či zamčení vládnete jednou rukou. Vyklápěcí poutko umožňujeme nosit lahev i v ruce. Výrobce taky uvádí, že se velikostně hodí do většiny držáků na nápoje u kol či kočárků. Což může být fajn výhoda, když nechcete lahev jen do školy, ale třeba i na sport nebo do ke kočárku. Mytí v myčce uvedeno není a proto předpokládám, že se může mýt pouze ručně.

    VýhodyNevýhody
    systém ONE TOUCHpravděpodobně ruční mytí
    poutko na nošení v rucebez sítka na ovoce
    100 % těsnost

    Orientační cena lahve ion8 One Touch Kids 500 ml v době publikace článku je 299 Kč.

    null

    5) Lahev na vodu Rex London 0,6 l

    Lahev na vodu Rex London 0,6 l je hlavně designová lahev. Z mého pohledu je zaměřeno hlavně na to, jak vypadá. Pro některé děti je možná fajn, že nemá žádné pítko, ale pro většinu spíš mínus. Myslím si osobně, že taková láhev do školy úplně vhodná není, pokud nechceme, aby se nám menší dítě polilo. Jinak samozřejmě šroubovací uzávěr je zase praktický v tom, že skutečně nic nevyteče, pokud tedy lahev nezašroubujeme špatně. Je vyrobena z plastu bez BPA. Poutko na nošení v ruce má také stejně jako ostatní lahve. A opět kvůli obrázkům ji nelze mýt v myčce na nádobí.

    VýhodyNevýhody
    lehkáruční mytí
    poutko na nošení v rucebez sítka na ovoce
    100 % těsnostbez pítka

    Orientační cena lahve na vodu Rex London 0,6 l v době publikace článku je 229 Kč.

    null

    6) Lahev na pití 500 ml TRITAN od Karton P+P

    Jako poslední lahev na vodu jsem zařadila běžně dostupnou Lahev na pití 500 ml TRITAN od Karton P+P. Jedná se o lahev z tritanu, která neobsahuje BPA ani ftaláty. Tato láhev má roztomilý design. Ve stejném vzoru mají i další školní potřeby, a tak můžete dětem pomůcky sladit. Má poutko na nošení v ruce a také pítko, pro jednoduché použití bez polití. Tato lahev se dokonce může nechat mýt v myče na nádobí, pokud použijete program do 80°C.

    VýhodyNevýhody
    vhodná do myčky na nádobíbez sítka na ovoce
    poutko na nošení v ruce
    100 % těsnost

    Orientační cena lahve na pití 500 ml TRITAN od Karton P+P v době publikace článku je 169 Kč.

    null

    Ještě když jsem začala článek psát, měla jsem naprosto jasno v tom, že dceři do školy pořídím lahev na vodu Equa. Ale musím říct, že po relativně podrobném prostudování všech uvedených lahví, zvažuji i lahev poslední, dalo by se říct obyčejnou a všude dostupnou. Ráda bych se na ni podívala osobně a jestli mě nějakým způsobem nepřekvapí, tak design růžové vysmáté lamy se zlatým zdobením, je její.

    Dejte mi prosím do komentáře vědět, jak moc, zdali vůbec, jste se zabývali výběrem lahve do školy. A případně jakou jste vybrali? A pokud máte doma některou z výše uvedených, prosím o hodnocení v našem Centru recenzí, děkuji!

    Budu se těšit u dalšího článku,

    Jana

    podvlivemcokolady
    4. srp 2021    Čtené 587x

    Vybíráme dětský batůžek o objemu 10 litrů

    Hezký den,

    v mém prvním článku o dětských batůžcích Vybíráme dětský batůžek (objem cca 6 litrů) jsme se blíže seznámili s šesti batůžky s objemem okolo 6 litrů. V tomto článku se seznámíme s dalšími, ale tentokrát s většími, a to o objemu 10 litrů. A jaká kritéria pro výběr mám tentokrát? Vlastně kromě většího objemu a vyššího cenového limitu zůstávají ostatní kritéria stejná. Takže jdeme na ně.

    Kritéria pro výběr dětského batůžku:

    • objem 10 litrů,
    • zpevněná záda batůžku,
    • hrudní popruh,
    • cena do 950 Kč.

    A jaké batůžky jsem vybrala? Pojďme se na ně podívat!

    1) Topgal - dětský batoh SISI

    Dětský batoh SISI od Topgalu je batůžek inzerovaný již pro děti od dvou let. Mě osobně přijde na dvouleté dítě 10 litrový batůžek veliký, ale ono není dvouleté dítě jako dvouleté. Tento batůžek o objemu 10 litrů váží 340 g. Jeho roztomilý a veselý design mě uchvátil na první pohled. Má polstrovaná záda a ramenní popruhy. Hrudní popruh byl mou podmínkou, takže ten má také, a navíc reflexní prvky, které u malých batůžků zase tak obvyklé nejsou. Na bocích batůžku má kapsy na pití či jiné věci. Ani o poutku pro přenášení batůžku v ruce nejsme ochuzeni.

    VýhodyNevýhody
    reflexní prvky
    jmenovka uvnitř batohu
    roztomilý design

    Orientační cena batůžku SISI od Topgalu v době publikace článku je 699 Kč.

    null

    2) Boll - dětský batoh Koala 10 L

    Dětský batoh Koala od značky Boll je batůžek vhodný na výlety nebo do školky. Je navržen pro děti od výšky 90 cm. Tento batůžek o objemu 10 litrů váží pouhých 250 g. Byl navržen především prakticky, a proto u něj nějaký líbivý a dětský motiv příliš nenajdete. Zato jeho praktičnost mluví za vše. Měkce vyztužená záda, bederní i hrudní pás a k tomu reflexní prvky ze všech stran. Batoh má z obou stran síťovanou kapsu například na pití.

    VýhodyNevýhody
    reflexní prvky
    jmenovka uvnitř batohu
    bederní pás
    váha

    Orientační cena batohu Koala 10 L od značky Boll v době publikace článku je 765 Kč.

    null

    3) Deuter - dětský batoh Waldfuchs

    Dětský batoh Waldfuchs od značky Deuter je batůžek navržený tak, aby ho dítě mohlo vzít do školky, ale i na výlet do přírody. Je vhodný pro děti od 3 let do 6 let. Váží 370 g a objem má 10 litrů. Batoh je jednokomorový. Má vnitřní kapsu na dětské nezbytnosti, vnitřní síťovanou kapsu na zip se jmenovkou a dvě boční síťované kapsy. Jako jediný z mého výběru má vychytávku v podobě vyjímatelné podložky na sezení, která je uložena uvnitř batohu. I tento batoh má reflexní nášivky, které dítě udržují více v bezpečí.

    VýhodyNevýhody
    reflexní prvkyváha
    jmenovka uvnitř batohu
    podložka na sezení

    Orientační cena batohu Waldfuchs od firmy Deuter v době publikace článku je 849 Kč.

    null

    4) Ergobag - dětský batůžek ease L

    Dětský batůžek ease L od Ergobag je vyrobený z PET lahví. Je vhodný pro děti od 3 do 6 let a váží 370 g. U značky Ergobag je rozhodně hodně fajn, že místo na pití je uvnitř hlavní komory. Tím pak není batůžek zatížen na jednu či druhou stranu a dítěti se neničí záda. Výškově nastavitelný hrudní pás se přizpůsobí každému dítěti. Batůžek je 2x impregnovaný, proto odolá i dešti a snadno se udržuje. Samozřejmostí jsou měkčené popruhy a záda pro pohodlné nošení a reflexní prvky na batůžku.

    VýhodyNevýhody
    reflexní prvkyváha
    jmenovka uvnitř batohucena
    místo na pití uvnitř batohu

    Orientační cena batůžku ease L od Ergobag v době publikace článku je 950 Kč.

    null

    5) Quechua - dětský turistický batoh MH 100 10 l

    Dětský turistický batoh MH 100 10 l od značky Quechua jsem do výběru zařadila díky tomu, že jste mi u článku Vybíráme dětský batůžek (objem cca 6 litrů) psali, že máte právě batůžek z Decathlonu a jste velmi spokojené. A co nám může takovýto batůžek nabídnout? Při objemu 10 litrů váží pouze 270 g. Má polstrovaná záda a popruhy. Taktéž má hrudní pás, boční kapsu na pití a háček na klíče uvnitř hlavní kapsy. Vzhledem k tomu, že se jedná o dětský batoh, očekávala bych aspoň nějaký mini obrázek nebo něco, co by děti trochu upoutalo. To samozřejmě není nic zásadního a pro mnoho rodičů asi ani žádný problém. U nás by však třeba byl. Tento batoh bezkonkurenčně vítězí, co se týká ceny.

    VýhodyNevýhody
    váhanemá reflexní prvky
    cenanemá jmenovku uvnitř batohu
    záruka 10 letnemá dětský design

    Orientační cena dětského turistického batohu MH 100 10 l od Quechua v době publikace článku je 229 Kč.

    null

    Po reakcích na můj první článek ohledně dětských batůžků, jsem hodně rozmýšlela objem batůžku. Nakonec jsem se rozhodla, že pro čtyřletého dobře stavěného syna bude možná lepší velikost větší. Množství plyšáků či věcí, které si chce brát s sebou se nějak pořád zvětšuje, a tak mu pořídíme batůžek z mého výběru první a to SISI z Topgalu. Myslím, že i design krokodýla syna víc, než vystihuje. Jinak z hlediska poměr cena kvalita si myslím, že je hodně zajímavý batůžek z Decathlonu. Každopádně absence reflexních prvků a jakéhokoliv náznaku dětského batůžku v designu, je pro naše děti nepřijatelné. Každý rodič chce, aby dítě koupený batůžek nosilo a každý rodič zná své dítě nejlépe, proto určitě zvažte i to, zda se batůžek dítěti bude líbit. Případně ho můžete zkusit svépomocí nějak vylepšit.

    Budu moc ráda, když se s námi podělíte o zkušenost s výše uvedenými batůžky v Centru recenzí! Anebo do komentáře mi můžete napsat Vaši zkušenost s těmito či jinými batůžky.

    Jana

    podvlivemcokolady
    26. črc 2021    Čtené 684x

    Vybíráme dětský batůžek (objem cca 6 litrů)

    Po mém prvním článku o tom, jak vybrat školní batoh či aktovku, se Vám hlásím s dalším článkem, a to tentokrát o dětském batůžku. Protože má můj syn za měsíc čtvrté narozeniny, rozhodli jsme se s manželem mu koupit nový batůžek. Je to takový malý milovník batůžků, a hlavně ho rád nosí jak do školky, tak na různé další aktivity. A když už budu vybírat batůžek pro něj, napíšu rovnou článek i pro Vás. Protože se nám blíží začátek školky a také kroužků, je to téma celkem aktuální.

    Foto zdroj

    Po konzultaci jednoho konkrétního batůžku tady na MK, jsem zjistila, jak každá maminka má zcela jinou představu o velikosti (objemu) batůžku. Jedna si myslí, že je pro čtyřleté dítě malý, jiná ho má zase i pro šestileté. Proto jsem se toto téma nakonec rozhodla rozdělit na minimálně dva články, a to na kategorii kolem 6 litrů a kolem 10 litrů. Je jasné, že každá máme jiné představy, jiné potřeby a také jinak stavěné děti.

    A podle čeho jsem vybírala batůžek?

    • objem kolem 6 litrů,
    • zpevněná záda batůžku,
    • hrudní popruh,
    • cena do 800 Kč

    A jaké batůžky jsem vybrala? Pojďme se na ně podívat!

    1) LittleLife - Animal Kids Backpack Dinosaur 6 l

    Jako první mi padl do oka dětský batůžek Animal Kids Backpack od firmy LittleLife. Batůžek má objem 6 litrů. Měl by tedy být dostatečně veliký na svačinu i hračku. Má hrudní popruh a nastavitelný zádový systém, který by měl poskytnout maximální přizpůsobení dětským zádům. Má také štítek pro vyplnění jména a adresy dítěte. Pro jednodušší přenášení batůžku v ruce má horní šité madlo.

    VýhodyNevýhody
    hrudní páspevnější záda
    vnitřní síťovaná kapsaocas od batůžku by mohl některým dětem vadit na zádech
    originální design

    Orientační cena batůžku Animal Kids Backpack v době publikace článku je 552 Kč.

    null

    2) Herlitz - předškolní batůžek Rookie

    Novinkou na trhu je předškolní batůžek Rookie od značky Herlitz, který vyniká svou nízkou váhou 150 g a objemem 6,5 litrů. Tento model má ergonomicky tvarované a prodyšné polstrování zad. Flexibilitu a komfort při nošení zajišťují nastavitelné ramenní popruhy. Batůžek má také dvě postranní kapsičky například na pití a poutko na zavěšení, bohužel však nikoliv na pohodlné přenášení v ruce.

    VýhodyNevýhody
    hrudní páspoutko na přenášení v ruce
    dvě boční kapsičky
    lehký
    ergonomické polstrování zad

    Orientační cena batůžku Rookie v době publikace článku je 507 Kč.

    null

    3) Hama - dětský batoh

    Dětský batoh od firmy Hama je vhodný pro děti již od 2 let. Batůžek je vyrobený z pevného a impregnovaného materiálu. Váží 250 g a jeho objem je 5,5 litru. Záda batůžku jsou polstrovaná, což je přesně to, co potřebuji. A zrovna tak nastavitelné popruhy jsou také polstrované a anatomicky tvarované. Hrudní popruh zajistí, aby batůžek nesjížděl z dětských zad a zároveň odlehčí váhu batůžku. Uvnitř hlavní kapsy je štítek na jmenovku dítěte a na bocích batůžku jsou dvě kapsy pro láhev na pití o objemu 250 ml. Tento batůžek má i pohodlné poutko na přenášení v ruce.

    VýhodyNevýhody
    hrudní pástěžší
    dvě boční kapsičkymenší objem
    poutko na přenášení v ruce
    ergonomické polstrování zad

    Orientační cena dětského batohu Hama v době publikace článku je 390 Kč.

    null

    4) Deuter - dětský batoh Pico

    Dětský batoh Pico od firmy Deuter je vhodný také pro děti již od 2 let. Batůžek váží 200 g a jeho objem je 5 litrů. Je to sice nejmenší batůžek v mém výběru, ale jeho zpracování mě přesvědčilo, abych ho do výběru zařadila. Batůžek má komfortní polstrování a anatomicky tvarované ramenní popruhy. Samozřejmostí je hrudní popruh. Batůžek má dvě postranní kapsy na pití a taktéž poutko na přenášení v ruce.

    VýhodyNevýhody
    hrudní pásmenší objem
    dvě boční kapsičky
    poutko na přenášení v ruce
    ergonomické polstrování zad

    Orientační cena dětského batohu Pico od Deuter v době publikace článku je 603 Kč.

    null

    5) Ergobag- dětský batůžek S

    Dětský batůžek Ergobag S je dalším batůžkem v mém výběru. Cenově je sice na maximu, které jsem pro batůžek zvolila, ale myslím, že to, co nabízí, za ty peníze stojí. Batůžek je vhodný pro děti od 3 let. Nabízí objem 6 litrů a váží 270 g. Je z recyklovaných PET láhví. Popruhy jsou měkčené a hrudní popruh je výškově nastavitelný, proto se pěkně přizpůsobí každému dítěti. Kapsa na láhev je uvnitř batohu, takže se batoh na jednu stranu nepřevažuje. A jako jeden ze dvou z mého výběru má reflexní prvky.

    VýhodyNevýhody
    hrudní pás výškově nastavitelnývyšší cena
    kapsa na pití uvnitř batohutěžší
    nepromokavý
    reflexní prvky

    Orientační cena dětského batůžku Ergobaby S v době publikace článku je 800 Kč.

    null

    6) Boll - dětský batoh Bunny 6 L

    Dětský batoh Bunny 6 L od firmy Boll je poslední z mého výběru. Myslím, že hodně maminek by mi dala za pravdu, že je to opravdu oblíbený batůžek, a proto jsem ho nesměla zapomenout zmínit a řekla bych, že si to opravdu zaslouží. Nabízí objem 6 litrů a váží pouhých 220 g. Je speciálně navržený pro děti od výšky 85 cm. Má anatomicky tvarované ramenní popruhy a polstrovaná záda. Hrudní popruh a řada bezpečnostních prvků je pro značku Boll standardní. Batůžek má hlavní komoru a dvě boční síťované kapsy na pití. Na vnější materiál batohu je použita WR úprava, je tedy vodoodpudivý.

    VýhodyNevýhody
    hrudní pás
    nepromokavý
    reflexní prvky

    Orientační cena dětského batohu Bunny 6 L od Bollu v době publikace článku je 639 Kč.

    null

    Pokud máte zkušenost s některým z výše uvedených batůžků, budu moc ráda, když mi do komentáře dáte vědět anebo ještě lépe, přidáte recenzi přímo ke konkrétnímu batůžku. Tím pomůžete s výběrem nejen mně, ale i ostatním maminkám, které tápají, jaký batůžek zvolit.

    Já se musím přiznat, že nejvíc se mi líbí batůžek Pico od Deuteru, ale ta velikost 5 litrů se mi úplně nezdá. Takže to u nás pravděpodobně vyhraje batůžek Bunny 6 L od Bollu.

    Krásný den,

    Jana

    podvlivemcokolady
    15. črc 2021    Čtené 1120x

    Jaký vybrat batoh či aktovku pro prvňáčka?

    Máte doma budoucího prvňáčka a nevíte, jaký batoh či aktovku pro něj/ni vybrat? Ráda vám s výběrem pomohu, protože také jednu budoucí školačku doma mám. Dlouho jsem pro ni vybírala vhodnou výbavu do školy, a tak se společně pojďme podívat, na co se při výběru zaměřit.

    Co je velmi důležité a co nám zjednoduší další výběr je rozhodnutí, zda zvolit aktovku nebo školní batoh. Níže jsem uvedla několik výhod a nevýhod u jednotlivých druhů.

    Aktovka

    VýhodyNevýhody
    stabilnímá stále stejný tvar, ať je plná nebo prázdná
    bytelnádesign je zaměřen na ty nejmenší (proto většinou vydrží jen v první třídě, pak už dítě preferuje batoh)
    pro malé děti více přehledná (jednokomorová)může být těžká

    Školní batoh

    VýhodyNevýhody
    lehkýpro malé děti může být nepřehledný, když nemají vše na jednom místě
    praktický (více kapes)
    design (většinou vydrží alespoň dva roky)
    prostornější

    A teď, když jste se už rozhodli, jestli chcete pro své dítě aktovku nebo batoh, řekněme si pár zásadních věci, na které bychom se u výběru aktovky či batohu měli zaměřit:

    1. váha (pro mě osobně hlavní kritérium a také požadavek maximálně 1 kg),
    2. ergonomicky tvarovaná záda a polstrované ramenní popruhy,
    3. velikost (hodně záleží na výšce prvňáčka, správně by měla být aktovka či batoh od ramen po konec zad, tedy nad zadek a také ideálně stejně široký jako šířka ramen dítěte),
    4. reflexní prvky (ze všech stran),
    5. líbivost (pokud nechcete každý rok kupovat novou aktovku či batoh, proveďte předvýběr a konečný výběr nechte na dítěti).

    TOP 5, které jsem pro vás vybrala:

    1) Stil - školní batoh pro prvňáčky

    Ergonomicky tvarovaný a odlehčení školní batoh značky Stil nabízí objem 20 litrů, nosnost 7 kg a váhu 0,9 kg. Má nastavitelný systém zad se třemi stupni pro optimální usazení batohu na zádech podle výšky a věku dítěte. Anatomický zádový panel se přizpůsobí páteři dítěte a systém Air Flow a prodyšné polstrování umožní cirkulaci vzduchu. Hrudní pás zajistí dobré usazení batohu na zádech dítěte. Na všech stranách batohu jsou reflexní pásky, které zaručí lepší viditelnost a bezpečnost dítěte ve tmě. Dále tento batoh nabízí tři prostorné komory a přední kapsy pro uložení drobných předmětů. Má voděodolné dno s plastovými nožičkami a dvě kapsy na láhev s pitím. Je vhodný pro děti od 1. - 4. třídy.

    VýhodyNevýhody
    hrudní pásžádné
    kapsy na pití na obou stranách batohu
    nastavitelná záda
    nižší cena

    Orientační cena školního batohu pro prvňáčky Stil v době publikace článku je 950 Kč.

    null

    2) Karton P+P - Školní aktovka PREMIUM

    Jedná se o anatomicky tvarovanou aktovku, která má vyztužená záda a vnitřní výztuha udržuje stálý tvar batohu. Aktovka má objem 28 litrů, nosnost 8 kg a váží 1,1 kg. Má jednu prostornou komoru a přední kapsičku určenou na svačinu. Aktovka má opět řadu reflexních prvků, které zaručí větší bezpečnost dítěte ze všech stran a také hrudní nastavitelný pás. Doporučena je pro děti v 1. a 2. třídě. Nechybí ani kapsy na obou stranách aktovky na pití či přezůvky. Stejně tak ramenní popruhy mají nahoře utahovací pásek na dokonalé přilnutí aktovky k zádům dítěte.

    VýhodyNevýhody
    velký objemvyšší váha
    přijatelná cenachybí ucho na přenášení aktovky (pouze na zavěšení)
    velký výběr designů
    nižší cena

    Orientační cena školní aktovky PREMIUM v době publikace článku je 1 339 Kč.

    null

    3) Hama - školní aktovka pro prvňáčky

    Školní aktovka od firmy Hama nabízí ergonomicky tvarovaná záda s měkkým polstrováním, objem 15 litrů, nosnost 7 kg a váží 0,98 kg. Tato aktovka je vhodná zejména pro 1. třídu. Má měkké polstrované popruhy na ramena, které mají reflexní plochy pro větší bezpečnost dětí a také možnost dotažení ramenních popruhů k dokonalému přilnutí aktovky k zádům. Hrudní popruh je výškově nastavitelný, a tak se pěkně přizpůsobí velikosti dítěte. Aktovka má prostornou hlavní kapsu na těžké předměty. Přední kapsa je izolovaná, a proto ideální pro studené nebo teplé jídlo a nápoje. Na bocích aktovky se nacházejí kapsy na pití. Má dostatek reflexních prvků na aktovce, aby bylo dítě vidět ze všech stran.

    VýhodyNevýhody
    lehkámalý objem
    přijatelná cenachybí ucho pro přenos aktovky v ruce
    dotahovací ramenní popruhy

    Orientační cena školní aktovky pro prvňáčky Hama v době publikace článku je 1 490 Kč.

    null

    4) TOPGAL - Školní batoh Endy

    Školní batoh Endy od značky Topgal je ideální pro děti od 1. - 3. třídy. Má pevná ergonomicky lisovaná záda. Nabízí objem 21 litrů, nosnost 7 kg a váží pouze 0,86 kg. Ramenní popruhy batohu lze utáhnout jak v jejich spodní části k tělu, tak i v horní části zad. Ani z drobných zad padat nebude díky výškově nastavitelné hrudní přezce. Batoh má dvě hlavní komory a hlubokou přední kapsu pro lepší organizaci věcí. Standardem jsou také reflexní prvky na všech stranách batohu. Batoh má pevné dno z materiálu TOPDURA opatřené nožičkami pro lepší stabilitu.

    VýhodyNevýhody
    lehkápouze jedna postranní kapsa pro láhev na pití
    hrudní pás
    dotahovací ramenní popruhy

    Orientační cena školní batohu Endy v době publikace článku je 1 749 Kč.

    null

    5) BECKMANN - Školní batoh

    Školní batoh Beckmann, který zvítězil v mnoha testech v zahraničí, se pyšní objemem 22 litrů, nosností 8 kg a váhou 0,9 kg. Má měkce polstrovaný a ergonomicky tvarovaný zádový systém a také diodové blikací světýlko a k němu 18 bezpečnostních a vysoce reflexních odrazek. Je vyrobený z voděodolného materiálu. Má polstrovaný bederní pás, který odlehčuje zátěž na záda dítěte až o 50%. Boční kapsy jsou na zip a jedna je láhev s pitím a druhá na přezůvky. U tohoto batohu budete mít pláštěnku již v ceně. Vnitřní kapsa pro svačinový box je voděodolná. Batoh je jednokomorový se dvěmi přihrádkami, dvěmi bočními kapsami a přední kapsou na drobnosti.

    VýhodyNevýhody
    bederní pásvysoká cena
    pláštěnka v ceně
    velký objem a nosnost
    diodové blikající světýlko a 18 odrazek

    Orientační cena školního batohu Beckmann v době publikace článku je 2 950 Kč.

    null

    A co jsem vybrala pro dceru? Preferovala jsem batoh, primárně kvůli tomu, aby dceři vydržel alespoň dva roky. A potom si dcera vybrala design, který se jí líbil. Takže u nás vyhrál školní batoh Endy od Topgalu s jednorožcem a s flitrovým přívěskem hvězdičky, který je samozřejmě na celém batohu to nejlepší 😀.

    Školních batohů a aktovek se prodává takové množství, že je opravdu těžké vybrat ten správný produkt. Sama jsem v nabídce “ležela” několik dní a radila se s kamarádkami, které už prvňáčky mají. Doufám, že Vám mé postřehy usnadnili výběr.

    A jakou aktovku či batoh máte nachystaný Vy pro svého prvňáčka? Dejte mi prosím vědět do komentáře.

    podvlivemcokolady
    25. čer 2021    Čtené 56x

    Testování nákupu z Dáme jídlo

    Jako první bych chtěla poděkovat Modrému koníkovi za možnost testování. Protože jenom díky tomu, jsem, jako možná většina z nás, zjistila, že na Dáme jídlo se dají objednat jídla z restaurací, a také potraviny a další věci z kamenných obchodů.

    Na začátku bych možná zmínila jedno jediné veliké mínus a to výběr obchodů. Nákup jsem testovala na okraji Prahy (Praha 22) a kromě asi pěti obchodů s alkoholem, jedním s květinami, tu byl pouze jeden obchod, kde můžete nakoupit na vaření a to Tesco Expres.

    Oba svoje vouchery jsem tedy uplatnila v Tesco Expres. Cena za dopravu - 39 Kč - byla příjemná. První nákup jsem objednávala v pondělí. Nabídka byla velmi omezená, ale vybrat se dalo a i přestože předpokládaný čas doručení nákupu byl skoro hodina, kurýr ho dovezl o něco dřív. Bohužel však nenašel přímo náš barák, tak jsem pro nákup musela lítat po sídlišti, ale aspoň byl milý a moc se omlouval, že to nenašel.

    Druhý nákup jsem dělala ve čtvrtek. Nabídka byla o poznání pestřejší a doručení rychlejší. Tentokrát slečna kurýrka nákup doručila přímo před barák, tak tím mi udělala radost.

    Vzhledem k tomu, že do obchodů s potravinami témeř nechodím a nákup si každý týden nechávám dovážet, je možnost mít malý nákup do hodiny doma velice příjemná. Za sebe mohu službu doporučit a určitě ještě někdy objednám, protože mi tento způsob nakupování vyhovuje. Jediné, co bych změnila, tak větší nabídku obchodů.

    Jana

    #test_damejidlo a #recenze

    #zkusenosti_damejidlo_nakup13

    podvlivemcokolady
    Zpráva byla změněna    14. čer 2021    

    Nákup máme doma! I přesto, že na stránkách byl uveden čas doručení 55 minut, bylo to ve skutečnosti jen 42 minut, takže super!

    Děti mají odpolední svačinku, večeři a ještě nějaké mlsky navíc!🤗

    Moc děkujeme za příležitost! Čeká mě ještě jeden nákup, ale už teď vím, že když budu potřebovat nákup hned, je tohle super možnost!

    #test_damejidlo

    (2 fotky)
    podvlivemcokolady
    Zpráva byla změněna    14. čer 2021    

    Tak i já se dnes přidám s radostí z testování nákupu přes Dámejídlo.cz.

    Nákup jsem objednala z Tesco Expres v 13:57, tak uvidíme. Já tedy nakupuju v hypermarketu Tescu online každý týden, ale jsou to veliké týdenní nákupy, tak jsem zvědavá tady na ten malý 😀.

    #test_damejidlo

    Maminky, bydlíte tu některá v HOROMĚŘICÍCH? Vyhlídla jsem si tam byt, ale manžel si myslí, že to tam je dost rušný, co se týká letadel.

    podvlivemcokolady
    11. únor 2019    Čtené 263x

    Testování přípravků Lipikar od La Roche-Posay v naší rodině

    Když jsem dostala zprávu, že jsem byla vybrána na testování produktů Lipikar od La Roche-Posay, měla jsem neuvěřitelnou radost. Dvě děti jsou atopici a třetí se potýká s novorozeneckou seboreou. A tak jsem se nemohla dočkat, až čistící gel Lipikar Syndet AP+ a balzám Lipikar Baume AP+ vyzkoušíme.

    Čistící gel Lipkar Syndet AP+ má neutrální, příjemnou “vůni”. Ani jedno z dětí nedráždil, nepálil a naopak, dcera a syn byli nadšení, že mohou mít v koupeli něco, co má aspoň trochu bublinek. Vyzdvihuji také pumpičkové balení, které je velmi praktické. Takže za nás super, protože mnoho mycích přípravků, zejména dceru, štípaly. Na tomto čistícím gelu je vyloženě napsáno, že je i na seboreu, takže jsme našemu tříměsíčnímu synovi hlavičku gelem myli, ač na zbytek tělíčka jsme na mytí nic nepoužívali.

    Balzám Lipikar Baume AP+ má taktéž neutrální, příjemnou “vůni”, krásně se roztírá a opět pumpičkové balení je uživatelsky super. Nejmladšího syna se seboreou jsme po koupeli natírali od hlavy až k patě. Po týdnu mazání hlavičky a za použití hřebenu na vyčesání šupin, se mu hlavička krásně zlepšila. Pokračujeme v mazání a zatím není potřeba vůbec používat hřeben, protože se další seborea netvoří.

    Druhý syn, rok a půl starý, měl několik posledních měsíců s atopickým ekzémem veliké problémy na kolenou a lýtkách. Nic nezabíralo, ani kortikoidy neměly žádný pořádný účinek. Naprosto upřímně píšu, že jsem nevěřila, že by nějaký balzám dokázal syna atopických fleků zbavit. O to víc jsem byla příjemně překvapená, že balzám opravdu zabral a úplně mu skvrny zmizely.

    Čtyřletá dcera má taktéž atopický ekzém v jednom podpaží a podkolenní jamce, u kolena a na lýtkách. Zjistila jsem, že po sprše dcera na balzám reaguje dobře, ale jakmile ji mažu po koupeli, tak jak je kůže asi víc rozmočená, tak si stěžovala na štípání. Každopádně jí většinou sprchujeme a tak se nechala normálně mazat. Bohužel, u ní nenastalo žádné velké zlepšení, ani tedy zhoršení. Stav kůže na nohách je stále stejný. Akorát tedy v podpaží se ekzém krásně zahojil, takže i u ní mohu napsat, že účinek pozitivní byl, byť jen na jednom místě.

    Jako dárek jsme ještě dostali malou knížečku Tajemství spánku, kterou děti často chtějí číst a syn jí s radostí prohlíží, takže už je dost používaná. Rozhodně děti moc potěšila, děkujeme.

    Závěrem bych chtěla moc poděkovat za možnost testování řady na velmi suchou a atopickou kůži od La Roche-Posay. Po spotřebování testovacích produktů budeme určitě kupovat znovu. Také uvažuji nad koupelovým olejem Lipikar olej AP+. Myslím, že by se do koupele hodil víc než čistící gel, který jsme teď používali.

    #zkusenosti_lipikar_ap

    podvlivemcokolady
    1. únor 2019    Čtené 453x

    Ekzém nebo alergie na kravskou bílkovinu?

    Celé dětství jsem se potýkala s atopickým ekzémem, hlavně na rukách mezi prsty a na ploskách chodidel. Jako dnes si pamatuji to úporné svědění, kdy jsem si nohy dřela o všechno, co šlo a ruce měla celé rozškrabané. Na ty malé svědivé pupínky nezabíralo vůbec nic. Věkem naštěstí tento projev ekzému v podstatě vymizel. Občas se stane, že se mi na rukách pár pupínků objeví, ale už to není nic hrozného.

    Když se narodila Eliška, přála jsem si, aby tuto “nemoc” nezdědila, jelikož vím, jak je to pro dítě nepříjemné. Asi ve třech měsících se jí na stehně udělal takový flek, na který vůbec nic nezabíralo. Paní doktorka řekla, že je to pravděpodobně atopický ekzém, že to máme promazávat. No a já v té době začala panikařit, co s tím, co by mohlo pomoct a tak. Zpětně vím, že jako “prvomatka” jsem to moc řešila a zbytečně se tím trápila. Flek během několika týdnu v podstatě bez nějaké pomoci zmizel a byl klid. Občas se jí udělá nějaký suchý flek na nohou, ale zatím to není nic hrozného.

    A to stejné přání jsem měla, když se narodil Adámek. Do čtyř měsíců byl naprosto v pořádku a pak se mu na tvářičce udělal takový flíček. Nejdřív jsem se smála, že to má od toho, jak ho pořád pusinkuji, ale flíček rostl, červenal a byl opravdu ošklivý. Na jedné z preventivních prohlídek jsem paní doktorku na flek upozornila. Byl nám předepsán Excipial, že mu flek mám promazávat. V té době ho měl takový suchý a hrubý. Nejdřív to vypadalo, že se to lepší, ale po pár namazáních se to spíš zhoršilo a flek už nebyl suchý, ale rudý se spoustou malých pupínků a stále se zvětšoval. 

    Najednou se mu fleky objevily na lýtkách a tak jsem to nevydržela a zavolala doktorce, že se to stále horší a že bychom na to něco potřebovali. Doktorka nám napsala Ichtyolovou mast. Opravdu úžasná, smradlavá mast, ale samozřejmě jsme byli rozhodnuti udělat vše, aby se mu to zlepšilo. Tak jsme poctivě mazali, ložiska “smrdutkou” a celé tělíčko Lipikarem Baume AP+. Po týdnu jsem šla na kontrolu v půl roce věku, místo naší doktorky byl na záskok nějaký pan doktor. Když jsem si stěžovala, že mast nezabírá a že to má pořád horší a horší a na celém těle (kromě zádíček a prdelky), dokonce i na boltci ouška, tak mi bylo řečeno, že té mastičce máme dát čas, že by se to tak rychle nezahojilo. Pak pan doktor vyslovil tu myšlenku… “No, alergie na kravskou bílkovinu to být nemůže, takové děti neprospívají a mají průjem a to jak vidíme, Váš syn není”. No ano, rozhodně prospívá, chutná mu a průjmy nemá. Tak jo, odcházela jsem s tím, že tedy dáme ještě mastičce čas a už jsem na internetu hledala nějakého kožaře, protože toto normální kůže nebyla. Suché tělíčko kojence a tělíčko poseté hroznými fleky je opravdu rozdíl.

    Bylo to přesně osm dní poté, co jsem to už nevydržela a volám opět doktorce, že se mu to zase zhoršilo a že mastička fakt nezabírá. Sestřička řekla, ať přijdeme a tak jsem během čtvrthodiny dorazila k doktorce. Ta si ho prohlédla, řekla, že to opravdu normální není a zeptala se, jak to máme v rodině s alergií. No, skoro žádné nemáme, akorát nějaký ten prach a pyl. Já žádnou a manžel taky ne. A pak opět vyslovila myšlenku…. “Mohla by to být alergie na kravskou bílkovinu”. Já celá překvapená jsem jí řekla, že pan doktor říkal, že takhle dítě s ABKM nevypadá. Paní doktorka odvětila, že je to blbost, že projevy můžou být různé. A tak jsme vyfasovali dva nové krémy a Nutrilon Alergy care pro děti s ABKM. Ichtylová mast letěla do koše a nahradila jí o něco příjemnější zinková mast. Bohužel jsem si nenapsala, co je to za mastičku a na krabičce to uvedené není. Druhý krém, ten už bohužel vůbec nevím, jak se jmenoval, ale prý ho předepisují kožaři. Je na celé tělo a musím říct, že je hrozně tuhý a hodně špatně se mazal. Nakonec brzo letěl do koše a celé tělo jsem zase mazala Lipikarem. Adámka jsem většinou sprchovala bez použití nějakého přípravku. Měla jsem strach, abych mu to kůži nevysušovalo. Do koupele jsem mu přidávala na doporučení kamarádky Oilatum.

    Zinková mast zabrala, fleky byly lepší, ale pořád byly a tak jsme ještě čekali, co přinese změna mléka. Účinek speciálního mléka by měl být zřejmý za tři až čtyři týdny. Také samozřejmě nemohl jogurt a nic, co by obsahovalo kravskou bílkovinu. A protože jsem pro něj potřebovala dopolední svačinu, začala jsem mu kupovat sojový jogurt od Alpro. Bohužel všechno, co se vymyká normálu, je drahé, takže tyto jogurty samozřejmě také. 

    Světe div se, do měsíce se mu všechny fleky zahojily. Jsou to tři měsíce od zahojení a neměl ani jeden. Takže verdikt je alergie na kravskou bílkovinu. Uvidíme, co přinese čas, věřím, že jeho tělíčko dozraje a bude moci jíst i klasické jogurty a ostatní věci. No a když ne, kdyby nebylo nic horšího, budu jenom ráda. Co se týká současné péče o jeho pokožku, tak témeř každý večer má krátkou koupel. Na mytí má momentálně gel na mytí od Tesco loves baby. Mažeme po koupeli Lipikarem a jeho pokožka je krásná a bez jakýkoliv projevů.

    Všem maminkám a tatínkům, kteří řeší podobný problém u miminka či dítěte držím palce, ať pediatr Vašeho dítěte má snahu pomoct a problém řešit.

    Článek je z mého blogu http://podvlivemcokolady.blogspot.com a budu muset napsat pokračování, protože problémy o půl roku později pokračovaly.

    podvlivemcokolady
    31. led 2019    Čtené 239x

    ZE ŽIVOTA TROJNÁSOBNÉ MATKY - DVOJKOČÁR

    Den začal vlastně už tím, že manželovi ve 4:30 zazvonil budík do práce. V 5:15 se probudil Tomášek, který spinkal od osmi hodin v kuse🙌. A tak jsem si po cestě do kuchyně říkala, co nenáročnějšího mě dnes čeká… odvézt a přivézt Elišku do školky i s klukama. To samo o sobě je celkem výzva. Dostat tři děti do auta, jedno z auta, zbylé dvě zabavit, první převléct a odevzdat ve školce a hurá za druhýma dvěma do auta, jet domu, dotáhnout kluky do bytu a hotovo….na několik hodin než se budu stejný proces opakovat na vyzvednutí.  Dobře, vraťme se zpět do chvíle, kdy jsem myslela na to, co nejnáročnějšího mě dnes čeká a pak jsem rozsvítila světlo. Chudák Tomášek očičko, které mu dva měsíce trošku sem tam zahnisalo a vyřešil to Ocuflash, bylo úplně slepené a pokryté zaschlým hnisem. Skvělé, takže dnešní den nebude jenom ve znamení výzvy “odvést a přivést Elišku ze školky”, ale taky zavolat doktorce a domluvit se, co s tím. 

    Ve chvíli, kdy jsem v 5:30 uložila zpátky do postýlky Tomáška, vzbudil se Adámek a tak jsem znovu vstala, přebalila, udělala mlíčko a vrátila ho do postýlky. Lehla jsem si do postele v 5:40 a v 5:55 se vzbudila Eliška. Takže jsem šla pustit pohádky, udělat snídani a ještě chviličku zalézt do postele. No jo, jenže ve chvíli, kdy už bylo potřeba Elišku odvézt do školky, tak Tomášek spal, Adámek spal a já si říkala, jak to udělám. No nic, tak jsem oblékla sebe, Elišku a naštěstí se vzbudil Tomášek, takže jsem převlékla i Tomáška.  A Adámek spal dál…dobře, takže Eliška už se obouvala u dveří, Tomášek nacpanej v autosedačce a já šla vzbudit Adámka. Chudák, ten totálně rozespalej, zarýmovanej, ale měl smůlu, honem převléct a do kočárku. Doobléknout Elišku, jelikož ta se u bundy začala vztekat, protože chtěla jinou mikinu. Mezitím začal plakat Tomášek v autosedačce a jedinej Adámek byl naštěstí zlatej. Koukal z kočárku, co se to jako bude dít, když jsem ho vzbudila. Pokračujeme dál, všechny děti do auta, kočár do kufru, vyndat tablet, pustit pohádky. Ano, opět dohadování, jestli bude Máša (tu miluje Adam) nebo Peppina (tu miluje Eliška) a tak byla Peppina. Už jsem neměla sílu se dohadovat a naštěstí Adámkovi je to v zásadě fuk😅. Vyjeli jsme, bylo 8:15, do půl jsme měli být ve školce. Naštěstí se u nás zcela výjimečně nestálo v koloně, takže cesta trvala skutečně ani ne pět minut. Honem jsme s Eliškou vystoupily, kluci čekali v autě. Svlékla se, bačkůrky, pusu a letěla jsem do auta, kde se mezitím rozplakal Tomášek. Jeli jsme moc krátkou chvíli a nestihl tvrdě usnout. Jenom jsem nastartovala motor, Tomášek přestal plakat a spokojeně usnul. Cesta domu opět pět minut a zase Adam do kočárku, Tomášek ve vajíčku do ruky a šli jsme domu. Myslela jsem na to, že nesmím zapomenout zavolat k doktorce a domluvit se s ní. 

    Dostala jsem kluky domu a protože Tomášek ještě spinkal, honem jsem volala k doktorce. Se sestřičkou jsme se domluvily na antibiotické masti, ale bohužel jim nefungoval e-recept, tak jsme se museli stavit pro papírový do desíti hodin. Bylo 8:45, kluci nenajedený a dvojkočár nepřipravený. Nebyl čas ztrácet čas. Když jsem položila telefon, doufala jsem, že dám Adámkovi sójový jogurt k svačině než se Tomášek probudí, ale omyl. Tomášek se už probudil a samozřejmě měl mít už před půl hodinou mléko, takže řev. Letěla jsem teda udělat mléko pro Tomáška, Adámka jsem strčila do jídelní židličky a uplatila pár křupkama a Mášou, aby vydržel než se postarám o bráchu. Super, to klaplo. Naštěstí je Adámek v tomhle celkem úplatnej. Za řevu jsem dodělala mlíko, nakrmila Tomáška, dala do houpačky a honem šla připravit kočár pro kluky, když byl Adámek zatím hodný. Super, deset minut v háji, ale kočár nachystaný i s oblečením na ven pro kluky a šlo se konečně na jogurt. Chudák Adámek skoro nemohl polykat, jak měl plný nos, tak honem ještě odsát… no fuj, chudák malej, se ani nedivím, že nemohl skoro dýchat. Po boji při odsávání dojedl jogurt a já už přemýšlela, jaký zvolím postup při oblékání, tentokrát důkladnějším, když jdeme ven a nevezeme si prdelky v autě. Dobře, vymyslela jsem a šlo se na to. Nejdřív Tomášek, ano, ten se stihl mezitím v houpačce totálně pokadit, ale nakonec jsem mu ještě poděkovala, protože pořád lepší doma než venku. V kombinéze jsem ho nacpala do vložné tašky, co mám v dvojkočáru a ten téměř obratem usnul. Super, druhá štace, náročnější, Adámek. Mikina, nákrčník, bunda, čepice, rukavice, boty, do fusaku a jedem. Vlastně ne, ještě já. Boty, bunda, čepice. A jedem, jupí. Ano, skoro půl desáté, tak to snad stihneme, raduji se v duchu. To, že se s dvojkočárem do ordinace dostanu, už mám vyzkoušené, takže jsem neočekávala problém. Sestřička mi vrazila dva recepty na mast a na speciální mléka pro kluky a jeli jsme do lékárny. Po cestě mezi ordinací a lékárnou mě napadlo, že bych mohla zkusit ještě poštu. Jestli se tam dostanu kočárkem a koupit známky na pohledy. Skvělá zpráva dostala jsem se a tak pořídíme známky. Akorát dostat se z pošty bylo trochu náročné a lidi čuměli, ale dveře prostě nepodrželi… no jo. Takže už mám vyzkoušenou i poštu a jeli jsme do lékárny a bude hotovo. 

    V duchu jsem se radovala, jak jsme to zvládli. Předčasně…ani ve snu by mě nenapadlo, že neprojedeme dveřmi do budovy, kde je lékárna. Asi mají na zimu zmenšený ten prostor na otvírání, aby jim neutíkalo teplo a já asi o pět centimetrů neprojela. No a co teď. Tu mast jsme nutně potřebovali a zítra mají zavřeno. A tak jsem nechala kočár před dveřmi a letěla do lékárny se zeptat, jestli ty dveře nejdou víc otevřít. Tam na mě lékárnice nechápavě koukala, aby mi řekla, že to netuší, že asi ne. Skvělý, tak jsem letěla zpátky pro recepty a čekala na kraji lékárny, abych na kočár aspoň viděla. Zrovna byla na řadě paní, která to měla na dlouho a jenom jedna lékárnice. Další byl nějaký chlap, tak jsem ho požádala, jestli bych ho mohla předběhnout, že mám v kočáru venku dvě děti a že sem neprojedu. Ten byl tak v šoku, že mě pustil. No jo, jenže než lékárnice sehnala po celé lékárně deset plechovek mléka a mast k tomu, trvalo to věčnost a tak jsem pořád běhala ke dveřím, jestli tam ty děti mám. Jedna stará paní ve frontě už mi i začala hlásit, že tam pořád jsou😂. No a nakonec jsem to všechno na třikrát odnosila do kočáru a konečně snad sláva hurá, bylo to za náma. Zpocená až na zadku, ale zvládla jsem to a  konečně domu. Adámek byl neskutečně vzornej a krásně čekal, byla jsem na něj fakt pyšná. Ale pro příště už vím, že do lékárny buď s jedním dítětem nebo s tulou a normálním kočárem. Je fakt srandovní, že jediný místo, kde mě ani nenapadlo, že bych se nedostala, jsem se nedostala.

    V půl jedenácté jsme se konečně dokodrcali domu a já využila chvilky “volna” a začala psát. Původně jenom komentář pod fotku na instagram, ale nakonec je z toho článek. Podělila jsem se s Vámi o pár hodin z našeho života. Ale i když je to někdy mega náročné a jeden veliký kolotoč, fakt bych neměnila. 😍

    podvlivemcokolady
    23. led 2019    Čtené 175x

    Tablety Sunlight u nás doma

    Málokdy se přihlásím k nějakému testování, ale jelikož u nás frčí myčka každý den minimálně jednou denně, říkala jsem si, že otestovat tablety do myčky Sunlight je přesně testování pro nás.

    V krabičce bylo dvacet tablet all in 1, což mi vyhovuje, protože do myčky nedávám ani sůl, ani lesk, vždy kupuji právě tablety ve kterých toto všechno je.

    A teď k pár technickým informacím o naší velké pracantce myčce na nádobí. Máme značku Bosh Silence a program používám Auto 55°C -65°C, který myje něco kolem dvou hodin. Druhů a značek tablet jsem už vyzkoušela mnoho, jelikož kupuji většinou ty, které jsou zrovna v akci. Do nějakých úplně levných se většinou nepouštím, i když už jsem je taky měla. Taky jsem nezkoušela měkké (sáčkové), pouze klasické tvrdé tablety.

    Tak, a jak dopadlo testování u nás? Nikdy nádobí neoplachuju, opravdu až na pár výjimek, a talíře, hrnce, všechno dávám do myčky tak, jak “nám to upadne od ruky”. Vyzkoušela jsem připálenou smetanu, opravdu zaneřáděné nádobí a dokonce si manžel i pochvaloval, že mu přijdou skleničky lesklejší. Moc mi vyhovovalo, že se tableta dává do myčky v “sáčku”, který se rozpustí a nemusí na ně člověk šahat rukama. Tablety mě voněly a upřímně nechápu, že někdo může říct, že smrdí. Ale tak sto lidí, sto názorů.

    Řekla bych, že si poradily se špínou tak na 99%. Protože bylo i něco, co se neumylo, ale ani jsem si nemyslela, že by se to umylo. Ale jinak hodnotím tablety suprově a jsem opravdu spokojená s výsledkem. Na druhou stranu je třeba napsat, že jsem se nesetkala s tabletama do myčky, se kterýma bych nebyla spokojená a rozdíly jsou opravdu minimální.

    Také bych ráda poděkovala za možnost testování a určitě za nás doporučuji vyzkoušet!

    #test_sunlight  #recenze #zkušenosti_sunlight

    podvlivemcokolady