Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    popelucha
    6. led 2020    Čtené 454x

    SuperFolin test ;)

    Ahoj, 

    ráda se zúčastňuji výzev na testování a tentokrát to byla výzva přímo pro mne - v hektickém předvánočním čase jsem měla možnost vyzkoušet doplněk stravy pro těhotné a kojící ženy české výroby - SuperFolin 2 (SF 2). Test trval 14 dní. 

                                          Balení přišlo v malinko "salátovém" vydání

    Jsem v polovině svého druhého těhotenství a tento přípravek byl vhodný přímo pro mne, protože SF 2 je vhodný jako doplněk stravy pro ženy ve II. a III. trimestru gravidity a při kojení. Samozřejmě co žena, to názor - někdo zastává nebrat, jiný ano a celou dobu, někdo nárazově. Již v prvním těhotenství jsem brala konkurenční doplněk cca do 7. měsíce. Jsem zastáncem "všeho s mírou", ale až do této doby jsem trpěla celodenními nevolnostmi, pestré stravě také moc nedala, když mi bylo zle, tak je pro mne dobrým kompromisem, aby mně i miminku nic nechybělo. Musím podotknout, že mé vlasy i nehty jsou stále v dobré kondici.

    Co SuperFolin 2 obsahuje?

    Jako většina obdobných preparátů obsahuje vitamíny skupiny B - stěžejní je hlavně kyselina listová a to ve formě folátu - tzn. štěpená kyselina listová. I já sama si vybírám kromě tohoto testování přípravky s folátem, protože jako cca polovina populace mám problém neštěpenou "listovku" ve svém organismu zpracovat. Jen okrajově zmíním důležitost "listovky" - to je na MK článků dostatek ;) Důležitý je denní příjem cca 400 - 800 mikrogramů, aby se snížilo riziko vzniku VVV (vrozených vývojových vad) neurální trubice našeho plůdku.

    Dále SF 2 obsahuje vitamín C a D3 či jód, u které se malinko pozastavím. Již jsem to řešila u sebe na blogu - některý lékař zakáže, jiný doporučí nám, co máme autoimunitní hypofunkci štítné žlázy - brát/nebrat přípravky s jódem. Já jsem ten případ, kdy mi má lékařka stejně jako u syna kladla na srdce, ať užívám preparát s jódem až do zavedení příkrmů. Takže se toho držím stejně jako u syna.

    Co je jiné oproti SF 1, tak "dvojka", co jsem měla na testování, obsahuje kapsle s upraveným rybím olejem kvůli obsahu DHA (kyselina dokosahexaenová) pro správný vývoj zraku a mozku miminka a vitamín E.

    Co se mi líbilo/nelíbilo?

    Co jsem ocenila:

    • "listovka" ve formě folátu
    • český výrobce Biomedica, spol. s r. o. 
    • balení 30 + 30 nebo 60 + 60

    Nelíbilo se mi:

    • poměrně velké tablety - podobné antibiotikům, ale na druhou stranu je lze půlit
    • na mne větší množství přídavných látek, aby vznikla pilulka - talek, oxid křemičitý, titaničitý, stearan hořečnatý apod.
    • stejně jako u jiných preparátů vysoká pořizovací cena - pro mě jako běžnou ženu to není na užívání po celou dobu těhotenství i kojení, nedoplatila bych se ;) 

    Závěrem bych sama za sebe řekla, že mi SuperFolin 2 seděl - neměla jsem trávicí potíže, relativně se mi dobře polykal, cítila jsem menší únavu. Jsem  proto ráda, že jsem tento český přípravek měla možnost vyzkoušet ;) 

    #test_superfolin, #recenze #zkusenosti_superfolin3

    Pro Ninku na prilepsenou 👶❤️ jako denni rutina. Ted krome folatu, ale pto nas obe nejdulezitejsi prijem jodu, a to az do zavedeni prikrmu. Nejen my, co mame onemocneni stitne zlazy, je denni prijem jodu klicovy...takze krome pestre stravy Superfolinu, zdar ;)

    #test_superfolin

    popelucha
    17. kvě 2019    Čtené 662x

    Božská MANA

    Na testování "Máni" jsem se velmi těšila. Bylo sice v menším skluzu - testování se o týden posunulo a testovalo se také po dobu jednoho týdne.

    Proč jsem MANU chtěla testovat? 

    MANU jsem poprvé viděla někdy v zimě, kdy jsem kvůli zdravotním obtížím zavítala k novému lékaři (imunolog, alergolog) a MANU viděla za jeho zády. Jak jsem přišla domů, začala jsem po MANĚ pátrat, o co se vůbec jedná. Jako každá z nás, co jsme na mateřské/rodičovské, tak se chtě-nechtě odbýváme s jídlem na úkor našich zlatíček, se kterými jsme doma. Ani u nás tomu není jinak.

    Momentálně mám doma 2 a 1/4 starého sičáka :D, co je asi živý jen ze vzduchu, ale mamina kvůli jeho aktivitě kokrhá hlady... Přiznám se, že hodně zanedbávám dopo i odpo svačiny, kdy jsme v této době buď na nákupu a hlavně venku, takže jídlo pak doháním ve stylu "co mi doma padne pod ruku". Proto mi MANA přijde fajn, že ji sbalíte buď v předmíchaném stavu v krabičce nebo si ji namícháte sami do šejkru či originální lahvičky z prášku. A vzhledem k tomu, že muž je velmi vytížený - pracovník na vedoucím postu, hodně služebně cestuje, tak by pro něj byla MANA vhodnou aleternativou svačiny také. 

    Co vůbec MANA je a  co obsahuje?

    Nejdříve bych ráda podotkala, že je MANA je český produkt, ale využívá k výrobě nejlepší světové suroviny. Výrobce uvádí, že se jedná vlastně o nutričně kompletní produkt - vyvážený poměr bílkovin, sacharidů, lipidů, vlákniny, vitamínů a minerálů z pestrých zdrojů... a ryze s rostlinného světa ;) Lipidy jsou získané z mořské řasy Schizochytrium sp., lnu, slunečnice, řepky, kokosu, bílkovina ze sóji + sójový lecitin, di a oligosacharidy z kukuřice a řepy cukrové. Obsahuje i beta-glukany z ovsa. Více na webu výrobce ;)

    Předmíchané 330 ml balení obsahuje 400 kcal, 27 vitamínů a minerálů, 20 g bílkovin, vlákninu, kvalitní tuky a dobrý poměr sacharidů. 

    V jakých příchutích a konzistencích lze MANU sehnat? 

    MANU lze sehnat již v připraveném "třetinkové" obalu, když si jich chcete sbalit jen třeba do kabelky nebo na malou procházku ;) a nebo se vyrábí v prášku (obsah jednoho balení je 430 g) a namícháte si ji sami v šejkru či origo láhvi (kterou lze zakoupit). Pro mě osobně byla asi lepší prášková forma a namíchat si ji sama, jelikož se doma snažím co nejvíce eliminovat obaly a odpad celkově, ale chuťově je MANA i mnohem lepší než z namíchané krabičky. 

    Příchutě - MANU lze sehnat v těchto příchutích: 

    1. ORIGIN - neutrální příchuť, která si získá každého ;) - s tím souhlasím
    2. DREAM - božské kakao 
    3. LOVE - smyslná jahoda s malinou
    4. SUNLIGHT - prosluněný tropickým létem 

    Kdo se se mnou do testování pustil?

    Hlavním protagonistou jsem sice byla já :D ale zapojila jsem do něj i mého vytíženého muže, kdy dostal lahvičku do práce - jelikož to po prvním dni vzdal a MANY  doma hodně, tchýňka natolik ochotná a zvědavá, že se zapojila také. Jelikož i tak pro nás dvě toho bylo na týdenní testování dost, vzala jsem MANU s sebou do svého oblíbeného krámku u nás na maloměstě. Holky, co zde prodávají, se kolikrát také nestíhají najíst a v tomto je MANA nadchla ;) Jedna si MANU zapojila do detox kúry, druhá do diety a zbylé dvě měly MANU vyloženě "na sváču".

                                                                   Pro zbylé testerky ;)

    Co bylo v testovacím balíčku?

    V testovacím balíčku jsem měla dvanáct 330 ml drinků (vždy při ruce) - tři od každé příchuti + v práškové formě 1 balení od každé příchuti.

    První dojmy 

    Na testování jsem se vrhal s nadšením. Jako první balení jsem otevřela žlutý drink SUNLIGHT a musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Nebyla cítit žádná příchuť tropického ovoce a poměrně mě pálila na jazyku a v krku. Spíše než ovoce jsem cítila jako by šrobnatost rostlinného mléka (sója, oves), lehkou slanost a co mne překvapilo, není vůbec sladká. Co se ale musí nechat, má MANA opravdu božsky krémovou konzistenci a dokáza mne zasytit cca na 1,5 hodiny a v žaludku jsem měla příjemný pocit. 

                                                                   Příjemná krémovost

    Dále jsem vyzkoušela postupně všechny příchutě - růžová LOVE - stejný pocit jako u žluté, takže ani jedna z nich se mojí "božskou" MANOU nestala. Ale DREAM - kakao a ORIGIN - bez příchuti, to byla jiná. Obě dvě mají opravdu příjemnou krémovou chuť. Pro zpestření si lze třeba do ORIGIN přidat i oblíbené ovoce. 

    Co mne ale napadlo, upéct s MANOU buchtu - jelikož se dělá i proteinová buchta, proč to nezkusit i s "MÁŇOU"? :D upekla jsem "expresní perník Máňa":

    Co jsem do Máni dala: 

    2 hrnky mouky - míchám 1:1 celozrnné a bílé, ale celozrnná zrovna nějak došla :D 

    2/3 hrnku cukru - kdo nechce cukr, přidá si svůj druh cukru/sladidla

    2 vejce

    1 lžíce kakaa

    2/3 hrnku kvalitního oleje - mám nejraději řepkový

    1 1/4 hrnku mléka nebo 1 MANA v krabičce - kdo potřebuje bezlaktózovou variantu

    1 prášek do perníku 

    Vše se zamíchá a použila variantu s mlékem a MANU přidala v práškové podobě - 2 odměrky kakaové MANY. Těsto je takové hustší, proto je třeba více mléka (do perníku jinak dávám 1 hrnek). Na plechu je těsto takové "línější", proto mu je třeba do krajů trošku pomoci stěrkou. 

    Perník se peče dle trouby -  mám troubu s horkovzduchem, použilajsem program jen s ventilátorem a teplotou 180 stupňů, pekla jsem do zlatova cca 30 - 45 minut ;)

    Na závěr lze dle chuti každého potřít perník čokoládovou nebo karobovou polevou a poprášit kokosem. 

    Všem přeji dobrou chuť!

    Co se týká dalších testujících, tak jsme se všechny shodly, že je MANA krásně hutná, krémová. Jen se od chuti čekalo malinko víc - chuť sójového mléka s benefity vitamínů a minerálů, ale všem jako svačina opravdu stačila, nebyly jsme hladové a měly potřebnou energiii.

    Pozitiva

    + vhodná i pro vegany

    + na cestách hned po ruce 

    + bez laktózy 

    + sladidlem je sukralosa

    Negativa 

    vysoká cena

     - větší produkce odpadu

    - pro spoustu lidí velmi specifická chuť 

    - alergeny: sója, oves

    Kde je MANA k dostání?  

    Já na ni třeba nejprve narazila v prodejnách a eshopu DM, ale ze známích řetězců ji seženete i v Tesco, Makro, Rossmann, Billa, Globus, Albert, čerpacích stanicích OMV a na internetu třeba na Folly,...apod. 

    Cena je pro nás, normální smrtelníky, vysoká - i když chápu, nápad, suroviny apod., ale jako občasný doplňěk stravy, na cestování...

    330 ml stojí cca 70,- Kč a prášková forma (7 balení, 1 balení= 5 porcí) stojí ve formě ORIGIN  1390,- Kč. 

    Závěrem bych chtěla říci, že to bylo zajímavé testování. MANU beru jako fajn zpestření - na výlety, sváča pro maminy, vytížené lidi, po sportovním výkonu nebo i pro lidi v rekonvalescenci, při nemoci. 

    Jelikož mám ráda rostlinná mléka, tak mi specifická chuť MANY nevadila. Nejvíce mi chutnala bez příchuti a kakaová. Zbývající dvě beru jako takový "přešlap" od výrobce, kdy chuť ovoce nebyla prostě žádná. 

    Kvůli vysoké pořizovací ceně MANU si MANU pravidelně dopřávat nebudu, ale když mám jednou za čas "holčičí den", tak mi MANA bude dělat společnost ;) 

    Doufám, že vás rezenze moc neunavila, díky za přečtení.

    A ještě jednou velké díky za možnost testování.

                                                                                                                  Šárka

    #test_mana #recenze #zkusenosti_mana1 www.mojemana.cz

    popelucha
    9. říj 2018    Čtené 447x

    Ranhojič Baza plus krém

    Byla jsem moc ráda, že jsme byli s rodinou vybráni do tohoto testování. Jelikož od dermatoložky známe a máme vyzkoušenou Belobazu, která pro nás loňskou zimu byla spásou, že já se konečně po letech přestala kvůli mrazu škrábat a kůže praskat do krve. Malý to měl jako skvělou ochranu před nevlídným počasím. Proto jsem se na tento hojivý "zázrak" a jeho 14 denní testování velmi těšila. A že jsem měli co testovat ;)

                                                                     Tester rozbaluje ;)

    Co Baza plus krém je a k čemu slouží? 

    Krabička s příbalovou informací prozradila toto - "BAZA plus krém se používá k regeneraci a čištění citlivé a podrážděné pokožky, potlačuje také pocit svědění a podráždění. Oxid zinečnatý a bisabolol pokožku chrání, regenerují a zklidňují a jsou vhodné také pro udržování jejího dobrého stavu během obnovy přirozené kožní bariéry. BAZA plus krém obsahuje změkčující bílou vazelínu, která chrání pokožku před ztrátou vlhkosti a pomáhá obnovit její pružnost. BAZA plus krém je určen pro kojence, děti a dospělé." Jen mě malinko mrzí, že je všude narvaný propylenglykol...

    Textura krému je hutnější než krém pleťový, ale i tak se na kůži dobře nanáší, nenechává po rozmazání bílé stopy a dobře se smývá.

    Kdo u nás doma testoval? 

    Byla jsem to hlavně já a syn + pes a jeho ranka na prsou. Testování nás zastihlo při pobytu u mých rodičů, tudíž manžel využívá na oděrky až po testování. 

    Na kterých částech těla jsme testovali? 

    Co čert nechtěl, tak hned 1. den testování Jiřík neodhadl při sedání vzdálenost = on a konferenční stolek. Jak je vidět na fotce, dopadlo to parádním prokousnoutím vnitřní i vnější strany rtu a brady, obávala jsem se šití, ale naštěstí OK. Takže jsem vnější ránu nechala zaschnout do 2. dne, aby nedocházelo k sekreci a nemazala Bázi "do živého" a světe div se, 3 dny jsem dle doporučené frekvence mazání 2 -3x denně ránu krásně vyhojila. V 2. týdnu testování zbyla po ráně jen krásně stažená jizva, která snad časem vybledne. Takže u syna Baza a s ní obsažený bisabolol velmi dobře podpořili hojení, rána nepraskala díky vazelíně, oxid zinečnatý zabránil infekci. 

                                                                        2. den mazání 

                                                                    po 7 dnech mazání

    Syn také trpí atopickým ekzémem, momentálně v klidové fázi, jen se objevilo pár kvasinkových pupínků na zádech a ty díky mazání byly do dvou dnů pryč. Baza není tak "drsná" jako Sudocrem, takže pro nás na vysušování ložisek ekzému bude mnohem šetrnější. A do toho se nám ještě začaly klubat spodní špičáky a zuby jsou u nás ve znamení opruzenin a zácpy, takže tohoto univerzálního kožního ranhojiče jsem používala i na zadeček.

    No, a teď je na řadě máma ;) i když se přede mnou poslední rok s číslem 2- na začátku, stále mne trápí citlivá aknózní pokožka, tak jsem doufala, zda zabere i u mne (a to docházím na kožní, ke kosmetičce, mám kvalitní kosmetiku, ale stejně jsem stále jako puberťák...). Bázi jsem si přes den, když jsem nešla ven, mazala lokálně ve větší vrstvě a na noc jsem si namazala obličej kromě očního okolí celý. Musím ocenit, že i přes obsah oxidu zinečnatého šla Baza rozmazat do ztracena. Akné je tedy mojí dlouhodobější záležitostí a nejde čekat zázraky po 14 dnech - vše se projeví až tak po měsíci použití, ale větší pupence to hezky zasušilo, ale pleť nevysušilo. 

    Už se mi několikrát povedlo se také popálit antiperspirantem, takže i zde byla Baza hodna zkoušky. Do dvou dnů mazání bylo po bolesti, červené pokožce a vše se vrátilo k normálu ;) o samé když jsem si při tropických teplotách vyšla v sukni a odřela vnitřní stranu stehen.

    Velký problém, který mne kromě akné trápí je ten, že mi praská kůže na prstech i v meziprstí a mám hrozně vysušenou pokožku rukou. Mažu se několikrát denně krémem, ale stále praská. Jak to je do krve, tak to hrozně bolí, praská to opakovaně a jsem mnohdy zoufalá, čím si to mám namazat. Tenhle problém se mi objevuje hlavně v zimě, ale letos tomu asi nepřidalo asi i velké teplo, slunko a generální úklid naší novostavby před stěhováním. Tak jsem opět sáhla po Baze a mazala a mazala a mazala...světě div se - ranky se zahojily rychleji, musím zaklepat, že se zatím praskliny nevrátily! Jupííí!

                                    "živá" prasklina na ukazováku a přesušené mezipstí

                                                        Po 14 dnech krásně zahojeno. 

                                            Další čerstvá prasklina, ale už je taky zahojená.

    Závěrem bych chtěla říci, že jsem z Baze nadšená a najde u nás místo v lékárničce jako její sestřička Belobaza, která je náš zimní zachránce, jak už bylo zmíněno v úvodu ;) Testování už tentokrát bavilo i syna, který si tubu pravidelně nosil, abych ho namazala, takže jsme si u testování užili i legraci. 100 gramová tuba nám vydrží ještě dlouho, protože toho stačí na namazání malinko ;) 

    Takže milý Koníku @konik_testuje, děkujeme ti za fajn testování ;)

    popelucha
    4. říj 2017    Čtené 540x

    Trocha Francie u nás doma aneb Rýchoráček testuje Uriage Bébé

    Ani jsem nedoufala, že by to mohlo klapnout. Netrpělivě jsem po ukončení vkládání komentářů čekala na výběr testerek. Měla jsem opravdu velkou radost, že jsme byli vybráni, teď, v poněkud dost psychicky náročném období mi to zvedlo náladu. K tomu jsem svým způsobem na francouzskou dermokosmetiku zatížená, hlavně na tu pleťovou.

    Jak jsem již psala i v soutěžním komentáři, jsem velice náročná na kosmetiku - rozuměj - jsem prostě potvora, co si jen tak nic na sebe nenapatlá, natož na dítko. Proto se u nás doma vyskytuje hlavně lékárenská dermokosmetika a kosmetika přírodní. Je to i z toho důvodu, že mám od dětství problematickou pokožku (včetně obličeje), suchou s projevy atopie a pár ložisky ekzému. Syn to odskákal rovnou atopickým ekzémem. Proto jsem velmi opatrná na výběr péče - i u atopiků je hygiena důležitá (vlásky se musí něčím umýt, prdelka a tělíčko namazat...). Trošku mne mrzí, že když už Uriage užívá svoji termální vodu, mohla by do svých produktů zakomponovat více přírodních látek místo těch chemických a syntetických, ale i tak jsem velmi ráda,  že jsme mohli dětskou řadu Uriage Bébé vyzkoušet. Velké PLUS - já to beru to už jako standart a podstatnou věc při výběru - že všechny produkty jsou bez parabenů.

    A co že jsme to měli možnost celý měsíc testovat? Jednalo se o produktovou řadu pro miminka - Uriage Bébé, která obsahuje 8 produktů:

    1. URIAGE Bébé 1er Change - krém na zadeček, 100 ml 
    2. URIAGE Bébé 1er Spray Cu-Zn+, 100 ml - sprej s mědí a zinkem na místa, kde se vyskytuje "vlhká zapářka". Konkrétně na něj jsem byla zvědavá nejvíce.
    3. URIAGE Bébé 1ére Créme lavante, 500 ml - mycí krém na tělo
    4. URIAGE Bébé 1er Lait hydratant, 200 ml - hydratační tělové mléko
    5. URIAGE Bébé 1er Shampooing, 200 ml - šapmpon neštípacící v očích 
    6. URIAGE BéBé creme minerale SPF50+, 50 ml - minerální opalovací krém s SPF 50+ 
    7. URIAGE Bébé 1er Soin Croûtes de lait, 50 ml - krém na odstranění mléčných krust ve vláscích
    8. URIAGE Bébé 1er Soin péri-oral - krém na podrážděnou pokožku v okolí rtů 

    URIAGE Bébé 1er Change - krém na zadeček, 100 ml

    Když jsem koukala na složení, existují krémy na zadeček s lepším složením, mám raději přírodní a s obsahem oxidu zinečnatého, ale byla jem zvědavá na to, co umí.

    Není to typická mastička na zadeček, ale spíš krém, který se rozetře do ztracena a miminko pak není celé bílé jako u "zinkovek" 😀 je také bez parfemace a vytváří na pokožce příjemný nemastný film, který vydrží plenkovou oblast chránit před močí a stolicí celou noc. Během testování se u syna objevila reakce na lepek, která se projevila opruzeninami a začervenáním kolem konečníku a co se tomuto krému musí nechat, během pár dní začervenání ustoupilo (na ochranu soukromí jsem nefotila, děkuji).

                                                Jemný krém bílé barvy se změní na...

                                                        ...ochranný bezbarvý film ;)

    URIAGE Bébé 1er Spray Cu-Zn+, 100 ml - sprej s mědí a zinkem na místa, kde se vyskytuje "vlhká zapářka"

    Na tenhle sprej jsem byla velmi zvědavá. Jelikož se náš panáček otáčí na bříško sporadicky, ale slintá jako Pavlovův pes, tak i přes otírání se mu dělá někdy ekzém jindy opruzenina pod krčkem. Gel si dávám na ruku, abych mu ho nestříkla do očí, je bez parfemace, má lehce mléčkou, gelovou konzistenci, která se velmi ryhcle vstřebává do pokožky. Po pár dnech zmizelo zarudnutí, kůže je krásně jemná, při používání 1 - 2x denně se problém již neobjevil. Použila jsem i do oblasti podpaží a též spokojenost

    URIAGE Bébé 1ére Créme lavante, 500 ml - mycí krém na tělo

    Vůně mycího krému mi lehce připomíná řadu od Biodermy. Komzistence je opravdu krémová, bez mýdla, nevysušuje pokožku, proto pak stačilo synátora lehce natřít výborným mlékem (viz. níže). Krém lehce pění, stačí ho malý oříšek na celé tělo, a proto balení vydrží opravdu dlouho. Ocenila jsem i balení s pumpičkou. Mycí krém vyzkoušely i sestřiny děti (11 m. a 4 roky) a nemohla je pak vyhnat z koupelny, jak se jim líbila vůně. 

    URIAGE Bébé 1er Lait hydratant, 200 ml - hydratační tělové mléko

    Můžu říct, že bych ho synovi nejradši zabavila! Tohle je snad nejlepší mléko, jaké jsem měla možnost mít v rukou. Úplně fantastická konzistence, nelepivá, ale bezvadně hydratační, vytváří příjemný ochranný film. Kůže po něm zůstala měkounká, hebounká, bez šupinek a panáček byl také evidentně "hepy" jak dva grepy ;)

    URIAGE Bébé 1er Shampooing, 200 ml - šampon neštípající v očích 

    Jako velmi důležité beru to, že šampon pro dítko nesmí štípat v očích ;) Chechtounovi se šampon velmi líbil, je tak akorát pěnivý, příjemně jemně voní a stačí ho malinko. Vlásky byly hezky hebké a voňavé. Neteř ho vyzkoušela také a chtěla několikát za koupel umýt vlásky ;)

                                                         Vysmátý při mytí hlavičky ;)

    URIAGE BéBé creme minerale SPF50+, 50 ml - minerální opalovací krém s SPF 50+ 

    Tomu jsem se musela malinko pousmát, že v září až říjmu máme testovat 50tkový opalovací krém :D Trošku s křížkem po funuse - v létě bych hojně využila, syn jezdí už ve sporťáku, tak mažu nohy, aby se nespálil, nebo odhalené části - obličej, případně ruce a nohy, když jdu se synem v nosítku ven. Ale jelikož se neopakovalo loňské babí léto se 30 stupni ve stínu, opalovací krém bude odpočívat do příštího roku ve skříni, kdy bude šotek běhat, takže krém hojně využijeme.

    URIAGE Bébé 1er Soin Croûtes de lait, 50 ml - krém na odstranění mléčných krust ve vláscích

    U tohoto produktu nemohu poskytnout relevantní recenzi, protože syn na krusty již netrpí, ani na šupící vlasovou pokožku, kterou má tento přípravek zklidňovat. Proto - s dovolením - schovám pro plánovaného dalšího potomka. Neměla jsem při ruce jiné miminko, které by mohlo vyzkoušet ;)

    URIAGE Bébé 1er Soin péri-oral - krém na podrážděnou pokožku v okolí rtů 

    Jelikož je náš malý "dudlací" dítko, sem tam se mu pod dudákem kolem úst nějaký pupínek udělá. Tento gel - krém udělá na pokožce ochranný film, která brání dalšímu podráždění a zároveň díky oxidu zinečnatému pupínek zasuší a vyhojí, proto jsem se nebála aplikovat na zkoušku na menší ložisko AE. Příjemně jemně voní jako zbytek produktů v řadě ;) Také jako jediný přípravek je v hliníkové tubě, ne plastové.

    No a takhle teď vypadá naše koupací výbava.

    Testování bylo fajn, hezky jsme si to užili, protože denní koupací rituál je náš nejhezčí závěr dne - protože většinou u koupání asistuje i manžel  Řada se mi líbila, asi nejvíce tělové mléko, sprej Cu a Zn+ a koupací krém, proto tyto přípravky budeme střídat v budoucnu s Biodermou, která je u nás nejlépe tolerována. Jsem opravdu ráda, že jsme měli možnost se testu zúčastnit, přeci jen to nejsou produkty "za hubičku". Jen mne trošku mrzí, že v testovací sadě nebyl roztok na otírání těla - jak obličeje, plenkové oblasti apod., mám vyzkoušený jiný a je to pro nás skvělý pomocník místo vlhčených ubrouskům, ale v inovované řadě asi chybí, hodil by se více místo krému na mléčné krusty - myslím si, že většina dětí ve věku 6 - 18 měsíců s nimi už problémy nemá... Jen jako postřeh - sama osobně dávám přednost mycím přípravkům 2v1, kdy je o ruce jeden přípravek na všechno a při cestování také nemusí člověk tahat celý arzenál dětské kosmetiky.

    Malou výtku mám tedy ohledně složení - zde bych uvítala méně chemie a naopak přidala alternativní přírodní složky. Ale celkově musím pochválit, že syn jako atopik byl naprosto bez reakce a jeho kůže byla touto péčí spokojená.

    P.S. Pššš! A stejně mi to nedalo a musela jsem to vyzkoušet potají sama, cože to ten náš fešák měl možnost testovat. 

    Jinak celou řadu lze zakoupit v lékárnách Dr. Max a na jejich ofiko eshopu.

    popelucha
    22. kvě 2017    Čtené 684x

    Testování kapek Enticon

    Bylo milým překvapením, že jsem byla se synem vybrána do testování. Tímto MK děkuji.

    Jak začít? Asi jako spousta prvomaminek a hlavně jako maminka chlapečka (nyní skoro 12 týdenního) jsem tápala, jak malému ulevit od bolesti bříška, které se nás provázely už od porodnice. Zprvu byl problém po kojení donutit syna si říhnout a dalším faktem byl a je stále nezralý trávicí trakt. Tím u nás začal kolotoč bolestí...synovi zabírá na bolení přípravek se simeticonem a chtěla jsem zkusit probitika, když s nimi mám u sebe dobré zkušenosti. Enticon byl pro mne fajn volbou v tom, že je 2v1 a nemusím mít doma dvě lahvičky. A jako správná probiotika patří do lednice. Enticon má maximální výdrž 14 dní, do té doby kvůli probio kultuře musí být spotřebován a objem lavičky je 30 ml. Opravdu to při dávkování 2x denně 20 kapiček vydrží.

    POZITIVA u Enticonu 

    • + přípravek 2v1 - stačí jedna lahvička, 20 kapek 1 - 2x denně
    • + aplikační kapátko, kterým přesně odměříte dávkování a je to rychlé
    • + laktobacilová kultura Saccharomyces boulardii (jiná, než v konkurenčních přípravcích) 
    • + cena/užitek za 2v1 + jahodová příchuť, která dětem chutná

    NEGATIVA u Enticonu

    • - z počátku, když pořebujete smíchat simeticon s laktobacily v prášku, jde to velmi těžko rozpustit i při delším silném přepání. Proto v první dávce nedostanete tolik laktobacilů, kolik byste měli. K úplnému rozpuštění došlo až druhý den.
    • - výdrž a možnost použití balení "pouze" 14 dní
    • - osobně bych přivítala vyšší koncentraci simeticonu jako u jednoho z konkurenčních přípravků

    Celkově bych Enticon shrnula jako dobrý přípravek. Pro objektivitu testování jsem cca 3 dny před zahájením testování vysadila obvykle doma užívané přípravky, což byl trošku očistec, ale vydrželi jsme oba.

    Po užívání Enticonu nebyl syn tak často a moc zaplynovaný. Pokud ano, plyny ze střev odcházely bez bolesti, jinak při "tlačení", chudák, plakal. To byl pro mě přínos 😀

    Bohužel před koncem testování jsme se i při nejlepším užití a mé stravě nevyhli velké kolice, kdy nepomohlo vůbec nic (od Enticonu, masáže, nahřátí bříška, chování, říhání apod.), tak musela k mé nelibosti přijít na řadu rektální rourka, která synovi ulevila...

    Za sebe tedy mohu říci, že Enticon hodnotím kladně, měla jsem již dříve i bez zařazení do testování zájem ho zakoupit a na tomto základě bych tak udělala i teď.

    Všem s Jiříkem přejeme jen spokojená bříška a dny plné úsměvů!                                                                                                                                                                      Šárka

    A kurde :D poslení trojcifra a od zítra pouze dvě :D aneb odpočítávání "Čekání na mimiňáka" pokračuje :D

    Jupijajej! Vuz pro panacka je doma 🙂 ani jsem necekala, ze vyber pujde tak rychle a ze si kocarek dokonce dovezeme domu! 😍