pr_clanek
8. dub 2019
2169 

5 mýtů o gelových nehtech - Opravdu způsobují rakovinu?

Už jste slyšela, že umělé nehty nejsou vhodné pro vaše zdraví? Že jejich nošení způsobuje rakovinu a další nepříjemné choroby? Péče o tělo je v dnešních dnech tématem číslo jedna a není divu, že mezi všemi těmi radami, které se na nás hrnou ze všech stran, je těžké se vyznat. Jak být krásná a přitom pořád zdravá? Které mýty o gelových nehtech jsou nepravdivé a zavádějící? A máme se vůbec čeho bát? Vybrali jsme 5 nejčastějších tvrzení, se kterými se můžete setkat, a podíváme se, co je na nich pravdy.

Umělé nehty způsobují rakovinu

Začneme tvrzením, které zní nejvíc hrůzostrašně. Žádný produkt na nehty distribuovaný do zemí EU nesmí obsahovat nebezpečné látky, které prokazatelně ničí zdraví. Před nákupem UV gelů a gel laků se proto ptejte prodejce, jaké je jejich složení. Obzvlášť si dejte pozor na látky jako je formaldehyd, toluen nebo dibutylftalát, který může ohrožovat reprodukční schopnosti a nesmí se v EU používat. Poraďte se s prodejcem i o tom, jak s produktem správně zacházet - spousta látek je neškodná, pokud zůstane na povrchu nehtu, ale může být nebezpečná při požití. Sledujte proto i varovné symboly na lahvičkách.

Gelové nehty zničí vaše přírodní nehty

Kvalitní a profesionálně odvedená modeláž nehtů naopak vaše přírodní nehty posílí - funguje jako ochranný plášť, který pomáhá proti zlomení a třepení nehtů. Pokud jste od kamarádek dostaly varování, že ony měly nehty zničené a vy tak dopadnete taky, věřte, že je to ve většině případů způsobeno neodborným odstraněním modeláže. Pokud si umělý nehet strhnete sama, pak se vám sloupne i vrstva vašeho přírodního nehtu, a pak je opravdu budete mít „jako papír”. Každý materiál je třeba z nehtů odstranit odborně. S tím vám pomůže vhodný pilník nebo bruska na nehty.

Pod umělými nehty bují plíseň a nehty nedýchají

Stejně jako nedýchají vaše vlasy, nedýchají ani nehty. Jde o stejný typ tkáně a je třeba o ně stejně dobře pečovat, aby vydržely co nejdéle krásné. Plíseň na nehtu ale opravdu vzniknout může. Jak to? Pokud nehet před aplikací UV gelu správně neosušíte a nepřipravíte na následnou modeláž, kapka tekutiny zůstane mezi vaším nehtem a UV gelem. Nemá se kam odpařit, a tak začne dělat neplechu. Pokud vás už takové neštěstí potká, opravdu nechejte nehet nějakou dobu “dýchat” a plíseň vyléčete pomocí antimykotických roztoků.

Lampy na vytvrzování UV gelů způsobují rakovinu

UV záření je všude kolem nás. Paprsky UVA, které vyzařují UV/LED lampy na nehty, jsou stejné, jako ty ze slunce. Americká dermatoložka Dana Stern tvrdí, že byste musely používat lampu na nehty velmi často, abyste alespoň nepatrně zvýšily riziko rakoviny kůže. Pokud ale máte přesto obavy, naneste na ruce 15 - 20 minut před modeláží nehtů ochranný opalovací krém, který UVA záření účinně blokuje.

UV gely vyvolávají alergie

Pokud se setkáte při používání UV gelu, gel laku nebo akrylu s alergií, určitě vyhledejte alergologa. Příčin může být mnoho - specifická látka v přípravku, prach z pilování nebo dokonce latex při použití rukavic. Alergie se projevují svěděním, pupínky nebo i odlučováním nehtu od lůžka.

Jak se tedy se všemi zmíněnými mýty poprat a nemít obavy o své zdraví? Vždy nakupujte od ověřených prodejců, kteří vám složení přípravků na nehty mohou podložit. Obzvlášť u asijských e-shopů se můžete setkat s tím, že složení není uvedené ani na webu, ani na samotném produktu po zakoupení. Buďte proto obezřetné. Dobrý prodejce nehtové kosmetiky vám totiž dodá nejenom ověřený produkt, ale i odborně poradí, jak s ním zacházet.

Zdroj: https://www.drdanastern.com/nail-news

Začni psát komentář...

Odešli