Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    pr_clanek
    5. bře 2024    Čtené 95x

    Tupozrakost u dětí – všímejte si těchto příznaků a zakročte včas

    Zrak se u dětí vyvíjí, kritické období je většinou mezi čtvrtým až desátým rokem. Někdy se mohou objevit problémy, například počínající refrakční vada, šilhání nebo právě tupozrakost. Je důležité sledovat možné příznaky, protože děti si ne vždy dokážou samy říct. Při včasné léčbě lze naštěstí tupozrakost v naprosté většině zcela vyléčit.

    Amblyopie

    Tupozrakost neboli amblyopie je oční vývojová vada, která zpravidla postihuje jedno oko. Mozek upřednostňuje jedno z očí, druhé ve vývoji zaostává a zrak je na jedné straně rozostřený. Většinou nejde o problém samotného oka, důvodem jsou špatně zpracované nervové signály v mozku. Postižené oko reaguje pomaleji a zrak je zhoršený.

    Zdroj foto: Marinesea / Adobestock.com

    Tři formy tupozrakosti

    Tupozrakost u dětí je rozdělena do tří forem. Liší se příčinou.

    • Refrakční amblyopie – příčinou jsou refrakční vady (to je třeba krátkozrakost nebo dalekozrakost), kdy jedno oko potřebuje více dioptrií než to druhé. Silnější oko je upřednostňováno, to slabší se pak hůře vyvíjí. Tato forma nemá typické příznaky, lze ji proto snadno přehlédnout.
    • Strabismus – šilhání může vést k tupozrakosti, mnohdy tyto problémy souvisí. Příčinou je asymetrické postavení očí.
    • Deprivační amblyopie – i v tomto případě je jedno oko slabší, příčinou může být šedý zákal nebo traumatické poškození (úraz).

    Symptomy

    Příznaky tupozrakosti mohou být poměrně nenápadné. Děti si většinou neuvědomují, že je něco špatně, ani rodič tedy nemá tušení. Proto je důležitá prevence – pravidelná vyšetření jsou v raném věku klíčová. Mezi běžné příznaky, kterých si můžete všimnout, patří:

    • šilhání,
    • mhouření očí,
    • naklánění hlavy se snahou lépe vidět,
    • zavírání či překrývání jednoho oka,
    • pokleslé oční víčko,
    • narážení do věcí (většinou jednou stranou těla).

    Zdroj foto: Andrey Popov / Adobestock.com

    Možnosti léčby

    Léčba tupozrakosti není složitá, pokud problém odhalíte včas. Malé děti mnohdy nosí náplast přes oko - zakryto je zdravé (silnější) oko, to slabší je tak nuceno fungovat naplno. Je tak podpořen jeho vývoj. Tato metoda je využívána zejména když jedno oko potřebuje jiné dioptrie, ovšem pomoci může i při mírném šilhání.

    Druhým možným řešením jsou dětské dioptrické brýle. Ty slouží ke korekci refrakčních vad či šilhání, díky tomu mozek bude využívat obě oči stejně. Brýle mohou být kombinovány i s náplastí na překrytí silnějšího oka, optimální léčba je vždy individuální.

    V závažnějších případech může být nutná i operace, je to ale málo časté. Zejména v případech těžkého šilhání nebo šedého zákalu.

    Tupozrakost patří mezi relativně časté oční vady, objevuje se u dětí různého věku. Příznaky vám mohou napovědět, že se něco děje. Přesto byste neměli podceňovat vyšetření u očního lékaře. Odhalíte tak případné problémy včas, díky čemuž se zvyšuje šance na úspěšnou léčbu.

    pr_clanek
    26. únor 2024    Čtené 250x

    Období těhotenství i to co přijde po něm: pečujte o své tělo, vyhněte se striím a celulitidě

    Těhotenství, porod, šestinedělí. Snad ta nejcitlivější část života pro každou ženu. Zažíváme emocionální šílenství. Když se k tomu přidá měnící se tělo, strie či celulitida, chvíle štěstí z děťátka se mění v obavy o naše tělo. Česká značka Onclé má ale recept na to, jak se na péči o tělo připravit a striím a celulitidě se vyhnout či je potlačit.

    Komplikované období, kterým si projde každá

    Hormony pracují a někdy se ani nepoznáváme. Na těle zaznamenáváme strie, celulitidu, jizvičky. Pokud se naše děťátko narodilo císařským řezem, zůstala nám v podbřišku jizva. Celkově může být naše pokožka více vysušená, napjatá a méně pružná.

    Řešení, které funguje

    Všechny části těla je potřeba pečlivě a často masírovat vhodným produkty, které jsou k tomu přímo určeny. Nejlepší je přírodní kosmetika s aktivními látkami, které pronikají do hlubších vrstev pokožky. Česká značka Onclé vyvinula Dámskou řadu plnou přírodních, a přitom vysoce funkčních ingrediencí. Produkty jsou perfektní na bříško, stehna, zadeček jednak jako prevence, a taktéž jako záchrana již vzniklých estetických problémů.

    Co přesně můžeme vyřešit

    Kromě celulitidy a strií můžete pomocí speciálních přípravků Dámské řady Onclé řešit také jizvu po císařském řezu, samozřejmě i jiné jizvičky a poranění, ale i poprsí, které můžeme jemně masírovat a podpořit jeho pružnost a pevnost. Dámská řada obsahuje tři produkty, které jsou v dokonalé symbióze. Zpevňující olejový peeling, Prémiový tělový balzám a Luxusní olejové sérum. Můžete si je objednat z pohodlí svého domova online na Oncle.cz.

    Správné používání produktů

    Chcete-li předejít striím a celulitidě, nebo potlačit již existující, dvakrát denně (ráno a večer) masírujte části těla, na která se chcete zaměřit. Zadeček, stehna, bříško. Nejprve použijte peeling, poté sérum a na závěr balzám. Dojde k aktivní regeneraci a remodalaci kůže. Zaznamenáte zvýšení elasticity, zmírnění celulitidy i strií. Zároveň bude kůže hydratovaná do hloubky, a tím pádem jemnější.

    Chcete-li potlačit již vzniklé problémy, jako třeba poranění v podobě jizvy, aplikujte na postižené místo Olejové sérum. To je pro tento účel nejúčinnější.

    Účinné látky a co umí

    Extrakt z rostlinných kmenových buněk AKOSKY® APIUM aktivuje tvorbu nového kolagenu a chrání pokožku před její destrukcí. Zvládne vyhledat postižené místo v pokožce a zabezpečit její regeneraci až úplné obnovení.

    3D Kyselina hyaluronová je tělu vlastní. Je to látka, která je součástí mezibuněčné hmoty. Dokáže na sebe navázat vodu a udržet tak v pleti trvalou hydrataci a současně pomáhá zevnitř při vyplňování vrásek, strií a dalších poškození pokožky.

    Vzácné přírodní oleje obsahují vitamín C. BIO šípkový, mandlový, SQUALAN, meruňkový, broskvový, bavlníkový. Jde o vysoce kvalitní oleje, které na pokožku působí jako učiněný balzám. Hluboce ji vyživují, hydratují, chrání. Dodávají jí přírodní cestou vitamín C, který naše kůže nutně potřebuje. Oleje jsou svými vlastnostmi přeurčeny k péči o vysušenou a popraskanou kůži.

    Tento článek vyšel s podporou www.oncle.cz

    pr_clanek
    26. únor 2024    Čtené 29x

    Módní máma - inspirativní nápady pro styling

    Chcete-li jít také jako maminky s dobou, můžete do svých šatníků přidat i několik stylových kousků, které výrazně oživí a obohatí vaše letošní outfity. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně nebo jste vypadly z tempa a nestíháte sledovat nejnovější trendy na poli módy, nemusíte zoufat. My jsme se na módní mola koukli za vás a přinášíme vám aktuální report o situaci v módním průmyslu.

    Jaké oblečení se bude vyjímat v šatnících pro mámy v roce 2024?

    Do letošního šatníku mohou maminky zvolit kalhoty s vyšším pasem a s rozšířenou nohavicí. Tento trend se do módy cyklicky vrací a právě teď je čas na to, abychom ho oprášily. Dobrou volbou budou letos i stylové teplákové soupravy. Ty by měly mámy vybírat zejména podle typu své postavy. Zvláště maminky, které mají čerstvě po porodu, se chtějí v oblečení cítit zejména pohodlně a samozřejmě také trendy. Dobrou volbou tak budou určitě oděvy v regular fit nebo v relaxed fit provedení. Pro maminky s vyšší postavou jsou pak jako dělané i teplákové soupravy v oversize střihu. Ten je velmi vzdušný a poskytne tak ženám vysokou míru komfortu za každé situace. Pro maminky jsou pak výbornou volbou také dámské overaly. Módní kousky najdeme např. i u věhlasné značky Karl Lagerfeld. Společně s overalem tu maminky nakoupí i stylové boty, šperky či kabelky. O obuvi a módních doplňcích si však povíme více níže. Mámy mohou do svých šatníků pro rok 2024 zakomponovat také halenky v boho stylu nebo trička s potiskem. Skvělou variantou budou i tzv. mom džíny. Jak už sám název napovídá, ty jsou pro ženy s dětmi jako stvořené.

    Jakou obuv ocení maminky na každodenní nošení?

    Hledáte-li do svého šatníku pohodlné a zároveň trendy boty na každodenní nošení, můžete letos vsadit např. na mladistvé sneakersy. Ty jsou pro mámy jako dělané. Maminky mají často velmi na spěch a musí se přemisťovat na nejrůznější místa. Škola, školka, nákupy, město, to je jen ochutnávka toho, co vše musí mámy stihnou oběhnout. Spoustu času pak tráví i na dětských hřištích či v hernách. A právě tady všude mohou maminky ocenit všestranné sneakers. Dámské sneakersy jsou nesmírně pohodlné. Mají totiž dobře odpruženou podrážku, která správně tlumí dopady chodidel při kontaktu se zemí. Dámské sneakersy letos vybírejte na robustní silnější platformě. S těmi v davu jen tak nezapadnete. Stylová bílá košile dámská, černé sneakersy v koženém provedení a tmavá kožená kabelka, i tak by mohl vypadat každodenní outfit nejedné zaneprázdněné mámy.

    Které módní doplňky vyšperkují outfit každé mámy?

    Do letošních outfitů by měly maminky zařadit také stylové módní doplňky. Jasnou volbou bude velká kožená dámská kabelka. Velké tašky jsou letos v módě a mají tu výhodu, že pojmou opravdu velké množství věcí. Jestliže si však chcete odskočit oddechnout např. na ples či na nějakou slavnostní událost, vezměte si na sebe elegantní společenské šaty a k nim přidejte decentní psaníčko. Budete neodolatelné! Šaty budou in ty s průstřihy. S těmi však opatrně. Průstřihy by měly zvýraznit přednosti a naopak potlačit nedostatky. Jestliže hledáte spíše něco sportovního, vsaďte v letošní sezóně na kožené dámské batohy. In budou kousky s lesklou sponou. Ty dobře sladíte i se svými šperky.

    Zdroj fotografií: Envato Elements

    pr_clanek
    8. únor 2024    Čtené 53x

    7 kroků pro zvládnutí premenstruačního syndromu PMS

    Premenstruační syndrom PMS negativně ovlivňuje ženy s menstruací každé věkové kategorie. Postižená mnohdy netuší, že reálně trpí PMS a stav potvrdí až lékař. Pro ženy hledající pomoc s negativními příznaky je zde 7 kroků ke zvládnutí PMS.

    Zdravá strava

    Jezte hlavně potraviny bohaté na vitamíny a minerály, ideálně rostlinné. Omezte nadbytek soli a cukru a zvykněte si vyvážený příjem živin v co nejméně průmyslově zpracovaných potravinách.

    Fyzická aktivita

    Pravidelným cvičením střední intenzity jako je chůze , běh, turistika nebo jóga snížíte stres a podpoříte duševní pohodu, která zabrání výkyvům nálad kvůli PMS.

    Odbourání stresu

    Kromě pravidelného pohybu odbourejte stres. Snažte se pravidelně meditovat, trávit čas na čerstvém vzduchu a najít si koníčky, které vás dovedou uklidnit.

    Dostatek spánku

    Kvalitní a vydatný spánek je klíčový pro regeneraci a celkové zdraví. Pravidelně spěte a jděte si pospat kdykoliv budete unavená.

    Bylinky a doplňky stravy

    Některé bylinky jako maca, ženšen, heřmánek, máta a mnohé další účinně bojují proti nepříjemným příznakům PMS.

    Jak zvládat a tlumit premenstruační syndrom přirozeně i pomocí bylinného doplňku stravy poradí stránka Proerecta.cz, která uvádí i důležité výsledky vědeckých studií.

    Partnerská komunikace

    Díky otevřené komunikaci s partnerem může pochopit, jak se právě cítíte a dovede vás tak podpořit, když budou příznaky PMS nejsilnější. Vysvětlete mu, že právě nemáte chuť na sex a až se vám povede příznaky zmírnit, můžete se těšit i na mokrý orgasmus, který většina žen běžně nezažije.

    Pochopení svého cyklu

    Sledujte průběh celého svého menstruačního cyklu a pozorujte, jaké konkrétní příznaky se objevují před menstruaci. Lépe tak porozumíte svému tělu.

    Myslete ale na to, že každá žena je jedinečná. Co funguje u jedné, nemusí nutně fungovat u druhé. Pokud příznaky PMS omezují každodenní život, nezbytná je konzultace s gynekologem. Vyjmenované kroky poskytnou podporu a usnadní zvládání premenstruačních potíží pro menstruující ženy všech věkových kategorií.

    Zdroj fotografií: pixabay.com

    pr_clanek
    25. led 2024    Čtené 443x

    Bezpečná zimní dovolená – jak cestovat s celou rodinou

    Blížící se zimní prázdniny a obtížné podmínky na silnicích vyžadují zvláštní obezřetnost rodičů, kteří plánují cestovat autem s malými dětmi. Odborníci zdůrazňují důležitost správné přípravy na zimní výlety pro zajištění bezpečnosti a pohodlí nejmenších cestujících. V reakci na tyto potřeby poskytuje Avionaut, evropský výrobce autosedaček, známý svými vysokými bezpečnostními standardy potvrzenými testy ADAC a Test Plus, rodičům krátkého průvodce s tipy, jak se připravit na zimní výlety autem s celou rodinou.

    Zima se sněhem, lyžemi, sáněmi a stavěním sněhuláka, je snem každého dítěte. U plánovaných výletů za těmito sny je téma bezpečnosti dětí na cestách obzvláště důležité. Zimní podmínky na silnicích, včetně sněhu, ledu a omezené viditelnosti, vyžadují zvýšenou obezřetnost a přípravu od řidičů. V souvislosti s těmito výzvami se polská značka Avionaut, využívající 10 let zkušeností se zajišťováním bezpečnosti nejmenších cestovatelů, dělí o své poznatky, aby rodičům pomohla lépe naplánovat bezpečný výlet během nadcházející zimní dovolené. Bez ohledu na účel cesty - návštěva prarodičů, zimní radovánky na sjezdovkách nebo víkendový výlet mimo město - bezpečnost nejmenších cestujících je vždy na prvním místě.

    Výběr správné autosedačky je klíčový

    Klíčovým prvkem bezpečnosti cestování je používání vhodné certifikované autosedačky. Základem je výběr podle věkové kategorie dítěte – od novorozenců a kojenců, přes předškoláky, až po děti vysoké do 150 cm. Sedačky jsou navrženy tak, aby chránily děti, kterým kvůli anatomickým odlišnostem od dospělých nelze zajistit bezpečí běžnými bezpečnostními pásy automobilu. Je důležité věnovat pozornost provedení sedačky z hlediska ochrany hlavy a páteře dítěte. Nastavení opěrky hlavy, modulární vložka, stabilizace pánve a poloha proti směru jízdy na co nejdelší dobu vzhledem k věku jsou vlastnosti, které stojí za pozornost. Dobrým ukazatelem ergonomických standardů je certifikace od lékařů a fyzioterapeutů, např. německé asociace AGR. Autosedačka od společnosti Avionaut, Pixel Pro 2.0 C, získala pozitivní hodnocení a certifikát AGR. Tato sedačka zajišťuje nejen zdravý vývoj páteře u dětí, ale také chrání páteř rodičů díky tomu, že je nejlehčí dostupnou autosedačkou na trhu. Nejdůležitější samozřejmě je, že bez ohledu na věk cestují děti v autosedačkách upevněných na zadním sedadle auta, dokud nedosáhnou potřebné výšky, minimálně 150 cm.

    Tipy na oblečení během cestování

    V rámci zimního cestování nelze zapomenout na pořádné oblečení pro děti. V chladných dnech neoblékejte děti do silných péřových bund a kombinéz, které mohou ztížit správné utažení pásů. Místo toho se doporučuje přikrýt děti teplou dekou nebo zavinovačkou, která jim poskytne teplo bez narušení bezpečí. Pokud je to možné a při dodržení silničních předpisů, je dobré auto před cestou „zahřát“. Na delší zimní výlet, pro větší pohodlí, můžete dítěti boty sundat a ujistit se, že má teplé ponožky. V teplejších dnech bude lepší volbou lehké vzdušné oblečení z přírodních materiálů, jako je bavlna nebo len, které umožní pokožce dýchat a pomůže s termoregulací. Bez ohledu na roční období je vždy dobré vozit v autě věci na převlečení, vlhčené a suché ubrousky a deku.

    Pořádek ve vozidle jako součást bezpečného cestování

    Při jízdě v autě by mělo být vše řádně zajištěno a uloženo v odkládacích přihrádkách a držácích. Volné předměty, jako jsou lahve s vodou, pastelky nebo hračky, se mohou v případě prudkého zabrzdění stát nebezpečnými projektily. Vše, co můžete během cesty potřebovat, by proto mělo být uloženo v tašce nebo zajištěno v přihrádkách v autě. Vyplatí se použít držáky na telefon nebo tablet namontované na hlavových opěrkách, které zpříjemní jízdu těm nejmenším a zároveň zachovají bezpečnost.

    Bezpečné stravování na cestách

    Během zimní dovolené a dlouhých cest autem pociťují mladí cestovatelé často hlad a žízeň. Je však nesmírně důležité vyhýbat se jídlu a pití během jízdy. Náhlé manévry nebo náhlé brzdění mohou vést k nebezpečným situacím, jako je například dušení jídlem. Proto se doporučuje naplánovat si svačiny na dobu odpočinku, každé 2-3 hodiny (podle věku nejmenšího dítěte). Dítě zažene hlad, protáhne si nohy a dospělý nabere sílu na další kilometry. 

    Komfort dětí a jeho vliv na bezpečnost

    Komfort při cestování má obrovský vliv na bezpečnost. Každý dospělí ví, že dříve nebo později máme cestování dost a určité nepohodlí vyplave na povrch. U dětí k tomuto stavu také dochází, ale zpravidla mnohem dříve než u dospělých. Nepohodlné sezení má pak za následek neklidné a podrážděné děti, které zásadně rozptylují řidiče nebo ostatní pasažéry ve vozidle. Autosedačky by proto měly být vybírány s ohledem nejen na bezpečnost, ale také na pohodlí dítěte. Moderní autosedačky nabízejí různá řešení pro zajištění pohodlí a vhodné polohy, což je důležité jak pro malé děti, tak i pro ty větší. Mimo správný výběr autosedačky je vždy dobré být připraven, proto je dobré mít v rukávu pohádky, písničky a audioknihy. V kritických chvílích, jako je „už tam budem?“, mohou být obzvlášť užitečné i nejrůznější slovní hry a hádanky.

    Řidič jako hlavní strůjce bezpečí na cestách

    V konečném důsledku je však nejdůležitějším aspektem bezpečnosti silničního provozu zdravý rozum a zodpovědné chování řidiče. Každá cesta by měla začít kontrolou stavu pneumatik (včetně zimních) a hladiny provozních kapalin. V zimě byste měli mít v autě vždy škrabku k odstranění ledu, smeták a lopatu. Ve vysokých horách mohou být nutné také sněhové řetězy. Bez ohledu na roční období se ujistěte, že máte lékárničku, výstražný trojúhelník a reflexní vestu.

    Většina dopravních nehod je způsobena nedodržením dopravních předpisů, nepřiměřenou rychlostí, nesprávným předjížděním, jízdou na červenou, nedáním přednosti v jízdě, používáním telefonu za jízdy, příliš malou vzdáleností mezi vozidly a požitím omamných látek před cestou. V zimních podmínkách, kdy musí být reakce na nepředvídané situace ještě rychlejší a přesnější, je zodpovědné chování za volantem klíčové.

    Ve službách bezpečných snů

    Stručně řečeno, bezpečné cestování během zimních prázdnin vyžaduje zvláštní pozornost a přípravu jak vozidla, tak samotných cestujících. Dodržováním těchto pravidel můžeme zajistit bezpečnost našich dětí a umožnit jim dospět a bezpečně si plnit své sny. Pamatujme na to, že bezpečnost silničního provozu je v našich rukou a závisí na našich rozhodnutích a chování. Cestujme proto bezpečně - v odpovídající autosedačce, přiměřenou rychlostí, s maximální pozorností a zásadou omezené důvěry ve vztahu k ostatním účastníkům silničního provozu - jak při každodenním dojíždění, tak na cestě za splněním největších dětských snů.

    O společnosti Avionaut

    Avionaut je inovativní polská společnost specializující se na výrobu vysoce kvalitních autosedaček pro děti. Založena z vášně pro bezpečnost a pohodlí dětí si za 10 let působení na trhu získala uznání a oficiální certifikaci AGR udržováním nejvyšších standardů v ochraně a zajištění zdravé páteře. Avionaut, pozitivně hodnocený v německých testech ADAC a švédských testech Test+, kombinuje moderní technická řešení s estetickým designem a zajišťuje, že každé sedadlo je nejen bezpečné, ale také pohodlné a snadno použitelné. Avionaut vyniká na trhu jako jediná společnost v Evropě, která provádí celý výrobní proces v jedné polské továrně pouze za použití vlastních, lokálně vyráběných a patentovaných komponentů. Více o značce Avionaut najdete na webu:  https://avionaut.com/cz/

    pr_clanek
    24. led 2024    Čtené 26x

    Jak vybrat módní kabáty pro dívky?

    Hledáte-li kvalitní a trendy dívčí kabát, bude dobré, když se zaměříte na několik důležitých parametrů. Že nevíte, o které se jedná? Nevadí! Na následujících řádcích se totiž na dívčí kabáty podíváme pěkně zblízka. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat s námi.

    Jak si vybrat správný střih dívčího kabátu?

    Střih kabátu by měly dívky přizpůsobit v ideálním případě tvaru své postavy. Mají-li slečny vypracovanou či štíhlou nebo normální postavu, budou se jim hodit kabáty pro dívky v slim fit střihu. Pro mladé slečny s nějakým tím kilem navíc jsou zase jako stvořené dívčí kabáty v regular fit nebo v relaxed fit střihu. Pro dívky s vysokou postavou jsou jako dělané kabáty v oversize střihu. Nízké dívky y prodloužené kabáty zbytečně opticky snížily a rozšířily. Tomu se tedy raději vyhněte.

    Jaké modely dívčích kabátů budou v letošní sezóně v kurzu?

    Letos mohou dívky vsadit na stylový dívčí kabát v péřovém provedení. In budou zejména prošívané kousky, které skvěle zapadnou do elegantních outfitů. V kurzu budou také dívčí kabáty s kožešinovým lemem na kapuci. Tento kožíšek pak můžete vkusně sladit např. s chundelatou bambulí na čepici nebo s lemováním na dívčích rukavicích. Na chladné období dívky ocení kabáty s podšívkou. V kurzu jsou i kousky s kapucí. Ta na kabátu plní nejen estetickou, ale také praktickou funkci. Dívčí kabáty mohou mít i šňůrky v pase. Často mluvíme o trendy parkách. Ty budou trhákem této sezóny. Dívčí parka zapadne do ležérního i do elegantního outfitu. Dívčí parky vám budou slušet i s vlněnou čepicí.

    Jaký design kabátu pro dívky bude letos in?

    V letošní sezóně budou in zejména dívčí kabátu v přírodních a v pastelových barvách. Zelený, tmavě modrý či krémový dívčí kabát tak bude letos dobro volbou. Dívky pak mohou vsadit i na černou klasiku. To jsou barvy univerzální, které z módy nevychází. V kurzu budou letos i dívčí kabáty s třpytivými detaily. Ty pak mohou dívky snadno sladit i se svými zlatými nebo se stříbrnými šperky. Ke kabátu pro dívky s lesklými prvky se budou hodit i kabelky s blyštivou sponou. Dobrou volbou budou také kožené dívčí batohy. Kabáty pro dívky by neměly chybět v šatníku žádné moderní slečně, tak hurá pro ně!


    Tento příspěvek je sponzorován společností OTCF Czech Republic s.r.o.

    Zdroj fotografií:  https://unsplash.com/

    pr_clanek
    22. led 2024    Čtené 40x

    Jak uspořádat kuchyň: Chytré nápady do kuchyně

    Zdravím vás, milí milovníci útulnosti a praktičnosti vašeho domova! Dnes si povíme o tom, jak uspořádat kuchyň tak, aby se stala nejen pracovním prostorem, ale také útulným koutem vašeho domova. Význam správného plánování kuchyně je nedocenitelný a my jsme připraveni se s vámi podělit o naše nové poznatky.

    Význam správného plánování kuchyně

    Prvním krokem k vytvoření dokonalé kuchyně je uvědomit si důležitost správného plánování. Plánování kuchyně není jen o rozmístění nábytku a spotřebičů. Jde o vytvoření prostoru, který kombinuje funkčnost, styl a pohodlí. Správně navržená kuchyně se stává srdcem domu, místem, kde je příjemné nejen vařit, ale také trávit čas s rodinou a přáteli. Při plánování kuchyně je velmi důležité zvážit její náklady. Abyste si mohli dovolit více, doporučujeme při objednávce kuchyně využít slevové kódy, jako je například slevový kód Siko https://promo-codes.cz/slevove-kody/siko.

    Jak správné uspořádání kuchyně přispívá k pohodlí a funkčnosti

    Organizace kuchyňského prostoru není jen o výběru nábytku a jeho uspořádání podle vašich představ. Je to pečlivé zvážení každého detailu s ohledem na vaše potřeby a zvyky. Nezapomeňte, že správně uspořádaná kuchyně vám usnadní vaření, ušetří čas a vytvoří ve vaší domácnosti atmosféru radosti.

    Důležitost personalizace a stylu

    Každý člověk je jedinečný a jedinečná by měla být i jeho kuchyně. Proto je individuální přístup při plánování a navrhování kuchyně klíčem k úspěchu. Velikost kuchyně se může lišit a každá kuchyně vyžaduje individuální pohled na rozvržení a uspořádání prvků.

    Krok 1: Definování cílů a potřeb

    Začněme fází, která definuje základní cíle a potřeby, aby vaše kuchyně nebyla jen pracovním prostorem, ale jedinečným koutem vašeho domova.

    Zohlednění osobních preferencí a kulinářských zvyklostí

    Prvním a nejdůležitějším krokem při uspořádání kuchyně je pochopení vlastních preferencí a kuchařských návyků. Pokud rádi trávíte čas kulinářskými experimenty, měla by být vaše kuchyně vybavena odpovídajícím způsobem. Pokud jste spíše nakloněni rychlému vaření, pak by organizace prostoru měla být co nejpohodlnější a nejefektivnější.

    Vymezení pracovních zón a jejich funkčních charakteristik

    Pokračujme vymezením pracovních zón vaší budoucí kuchyně. Při uspořádání půdorys kuchyně rozdělte prostor na přípravnou část, část pro skladování potravin, část pro stolování a případně část pro vaření. Každá zóna by měla mít svou jedinečnou funkčnost, aby byly zajištěny hladké a efektivní kuchyňské procesy.

    Analýza potřeby skladování potravin a nádobí

    Dalším důležitým krokem je analýza potřeb skladování potravin a nádobí. Každá domácnost je jiná a vaše potřeby se mohou od ostatních výrazně lišit. Zamyslete se nad tím, jaké potraviny nejraději používáte a jaké množství nádobí potřebujete. To vám pomůže určit nejlepší řešení skladování a také vám to pomůže vyhnout se přebytkům nebo nedostatkům v organizaci kuchyně.

    Krok 2: Plánování rozmístění nádobí

    Rozmístění nádobí v kuchyni je jedním z klíčových faktorů, který významně ovlivňuje funkčnost a estetiku kuchyňského prostoru.

    2.1 Rozdělení nádobí do kategorií

    Prvním krokem v této fázi je kategorizace nádobí. Nezapomeňte, že každá kategorie má svou jedinečnou funkci a správná kategorizace pomůže vytvořit vhodný pořádek. Nákup nového kuchyňského nábytku s sebou často nese i nákup nového nádobí, což zvyšuje náklady. Pomocí akčních nabídek a promo kódů, jako je slevový kód Tescoma https://promo-codes.cz/slevove-kody/tescoma, však můžete při jejich nákupu hodně ušetřit.

    Nádobí pro každodenní použití

    Je důležité, aby nádobí, které používáte každý den, bylo snadno dostupné. Umístěte je blíže k varné zóně, abyste zefektivnili každodenní chvíle při vaření.

    Specializované nádobí

    Vytvořte specializované prostory pro nádobí určené k pečení, vaření a dalším specifickým úkolům. To vám umožní soustředit se na nástroje, které potřebujete v pravou chvíli, aniž byste je museli hledat po celé kuchyni.

    Nádobí pro zábavu

    Pokud máte nádobí určené k přijímání hostů a večeří, vytvořte pro ně speciální místo. Podpoříte tím nejen snadný přístup, ale také útulnou atmosféru během večírků a setkání s blízkými.

    2.2 Uspořádání nádobí v kuchyni

    Nyní, když máte jasnou představu o kategoriích nádobí, zjistíme, jak pro každou z nich vybrat optimální umístění.

    Blízkost pracovního prostoru

    Umístěte nádobí v blízkosti prostoru, kde připravujete jídlo. Usnadníte si tak proces vaření a ušetříte čas.

    Snadný přístup a skladování

    Zajistěte, aby bylo nádobí snadno přístupné. Nezapomeňte, že každá položka by měla mít své vyhrazené místo, abyste ji mohli snadno najít, když ji budete potřebovat.

    Používejte úložné systémy a organizéry

    Používejte úložné systémy a organizéry, abyste optimalizovali svůj prostor. To vám umožní efektivně využít i malé plochy kuchyně.

    Krok 3: Tipy pro výběr a umístění spotřebičů

    Dámy a pánové, nyní přecházíme ke třetí fázi našeho průvodce vytvořením dokonalé kuchyně. Dnes se budeme zabývat jemnými detaily výběru a umístění kuchyňských spotřebičů, protože ty jsou srdcem funkčnosti kuchyně.

    3.1 Výběr kuchyňských spotřebičů

    Zohlednění potřeb a zvyklostí

    Prvním krokem při výběru kuchyňských spotřebičů je zvážení vašich potřeb a zvyklostí při vaření. Pokud jste například nadšenci do pečení, bude pro vás nepostradatelná trouba s možností konvekce. Pokud je pro vás vaření uměním, bude se vám hodit inovativní technologie varných desek. Připravte se na to, že utratíte hned několik peněz, ale při nákupu spotřebičů můžete také ušetřit, pokud využijete slevový kód Mall.cz https://promo-codes.cz/slevove-kody/mall.

    Energetická účinnost a technologie

    Věnujte pozornost energetické účinnosti spotřebičů - ušetříte tak zdroje i peníze. Díky technologickým prvkům, jako jsou dotykové ovládací panely, programovatelné režimy a systémy pro úsporu vody, je vaření ještě pohodlnější a efektivnější.

    Kvalitní materiály a odolnost

    Nikdy nezapomínejte na kvalitu materiálů a odolnost spotřebičů. Vybírejte výrobky od renomovaných výrobců, abyste si zajistili spolehlivost a dlouhou životnost kuchyňských spotřebičů.

    3.2 Umístění spotřebičů

    Ergonomie a použitelnost

    Při navrhování rozmístění spotřebičů se řiďte zásadami ergonomie. Umístěte spotřebiče tak, aby byly snadno přístupné a jejich používání nevyžadovalo nadměrnou námahu. Rozdělte kuchyň do funkčních bloků, kde každý blok obsahuje potřebné spotřebiče.

    Funkční bloky a pracovní zóny

    Definujte funkční bloky v kuchyni: varná zóna, úložná zóna, úklidová zóna. Spotřebiče rozmístěte tak, aby logicky zapadaly do každé z těchto oblastí a zajistily tak harmonický průběh práce.

    Bezpečnost při používání

    Nezapomínejte na bezpečnost. Umístěte spotřebiče tak, aby nedošlo k náhodnému poranění a byla zajištěna bezpečnost vašich blízkých. To zahrnuje správné umístění zásuvek, izolaci vodičů a stabilní oporu spotřebičů.

    Krok 4: Jak rozmístit zásuvky v kuchyni

    Ve čtvrtém kroku je důležité rozhodnout o umístění zásuvek v kuchyni, protože se v nich ukládá nejen nádobí, ale také celý arzenál kulinářských nástrojů.

    Výběr kompaktního a funkčního nábytku

    Prvním krokem k vytvoření pohodlného úložného systému v kuchyni je výběr nábytku, který v sobě spojuje kompaktnost a funkčnost. Nábytek s vestavěnými zásuvkami určenými pro uložení různých druhů nádobí a kuchyňského náčiní bude nepostradatelným přínosem v boji o pořádek.

    Maximální využití vertikálních a horizontálních ploch

    Při uspořádání zásuvek je klíčové co nejlépe využít prostor. Zvažte výhody vertikálního a horizontálního rozdělení:

    Vertikální plochy:

    Vysoké skříně se zásuvkami se skvěle hodí k ukládání pánví, hrnců a dalších velkých předmětů. Uvolní se tak pracovní plochy a kuchyň se stane prostornější.

    Horizontální plochy:

    Když umístíte zásuvky na úroveň pracovní desky, zajistíte snadný přístup ke kuchyňským spotřebičům, náčiní a potravinám. To se hodí zejména v místech, kde se připravují potraviny.

    Zvažte tvar a rozměry kuchyně

    Při plánování umístění zásuvek je důležité zohlednit konkrétní prostor a tvar vaší kuchyně. Kompaktní rohové zásuvky mohou být skvělým řešením pro optimální využití rohového prostoru. Věnujte také pozornost struktuře místnosti a zvolte umístění zásuvek, které nejen splňuje funkční potřeby, ale také ladí s designem kuchyně.

    Krok 5: Individuální styl a dekor

    Poslední fází je dodat kuchyni individuální a jedinečný nádech prostřednictvím výběru stylu a dekoru.

    5.1 Výběr stylu a barevného schématu

    Sladění se zbytkem interiéru

    Při výběru stylu kuchyně nezapomeňte na sladění se zbytkem interiéru. Pokud je váš domov ve skandinávském stylu, zvolte pro kuchyň neutrální tóny a jednoduché tvary. Pokud dáváte přednost ekologickému designu, zdůrazněte jej výběrem přírodních materiálů.

    Zvýraznění akcentů a detailů

    Vytvořte charakter své kuchyně zvýrazněním akcentů. Mohou to být barevné zástěry, neobvyklé úchytky na skříňkách nebo dokonce originální svítidla. Detaily vybírejte pečlivě tak, aby zapadaly do celkové kompozice.

    5.2 Výběr dekorů

    Zvažte funkčnost a styl

    Dekor by měl nejen krásně vypadat, ale také být funkční. Například závěsné police nejen zkrášlí prostor, ale také poskytnou další úložný prostor. Zvažte také dekor v kontextu stylu vaší kuchyně - prozkoumejte svět vintage doplňků nebo minimalistických prvků.

    Vnesení individuality prostřednictvím doplňků

    Doplňky jsou vaší šancí, jak vnést do kuchyně jedinečný charakter. Vyberte si podnosy, servírovací prkénka, ozdobné dózy na koření, které odpovídají vašemu vkusu. Je to skvělý způsob, jak vyjádřit svou individualitu a zútulnit si kuchyni.

    Závěr: Organizace kuchyňského prostoru - harmonie a jedinečnost

    Vážení milovníci kulinářských výtvorů a snílci o pohodlné kuchyni, uzavíráme naši vzrušující cestu po etapách organizace kuchyňského prostoru. Shrňme si naše poznatky a zdůrazněme klíčové aspekty, díky nimž bude vaše kuchyně dokonalá.

    Shrnutí procesu plánování krok za krokem

    Organizace kuchyně je mnohostranný proces, který začíná pečlivým plánováním a analýzou potřeb. Věnovali jsme se jednotlivým krokům, od definování cílů a potřeb až po výběr stylu a dekoru. Je důležité si uvědomit, že tento proces vyžaduje čas a pozornost věnovanou detailům, abyste vytvořili prostor, který dokonale odpovídá vašim očekáváním.

    Důležitost harmonie mezi estetikou a funkčností

    Interiér kuchyně by měl být nejen estetický, ale také funkční. Harmonie mezi stylem, barevným schématem a uspořádáním prvků vytváří atmosféru, ve které je příjemné vařit a trávit čas. Každý detail by měl nést nejen krásu, ale také praktickou hodnotu.

    Příležitost vytvořit jedinečnou a pohodlnou kuchyni, která splní všechny vaše potřeby.

    Vaše kuchyně je vaší kulinářskou oázou, místem, kde se plní vaše gastronomické sny. Může být jedinečná a zcela přizpůsobená vašim potřebám. Pomocí chytrých nápadů, správných rozměrů a správného rozdělení prostoru vytvoříte funkční a stylovou kuchyni, která vás bude těšit každý den.

    Na závěr naší lekce o uspořádání kuchyně nezapomeňte, že klíčem k tomuto procesu je vaše individuální vize a touha vytvořit si kuchyni přesně podle vašich představ. Dodržováním doporučení krok za krokem budete schopni vytvořit prostor, kde vám kulinářské výkony budou ještě bližší a příjemnější. Ať je vaše kuchyně nejen funkční, ale i odrazem vašeho stylu a charakteru. Hodně štěstí na vaší cestě za vytvořením dokonalé kuchyně!


    Zdroj fotografií: unsplash.com

    pr_clanek
    17. led 2024    Čtené 56x

    Má nadváha vliv na vznik křečových žil?

    Zajímá vás, jestli existuje spojitost mezi křečovými žilami a nadváhou? V dnešním článku jsme se právě na tuto problematiku zaměřili. Čtěte dále a dozvíte se vše podstatné.

    Co jsou to křečové žíly?

    Na úvod si upřesněme, co to vlastně jsou křečové žíly neboli varixy či lidově křečáky. Jde o stav, který je především zdravotním problémem. Jeho projevy ale mohou být různé. Někoho křečové žíly trápí jen esteticky, horší stavy se ale projevují i bolestí, nočními křečemi či pohybovými omezeními.

    Křečové žíly vznikají ve chvíli, kdy žíly přestávají být schopné plnit svou funkci vedení krve jedním směrem zpět do srdce. Chlopně nedokážou zabránit zpětnému pohybu tekutiny a krev se tak v končetinách hromadí. Kvůli tomu poté vzniká nevzhledná žilní kresba, pacient může mít pocit těžkých nohou, a pokud se problém zhoršuje, objeví se u něj i další nepříjemné projevy.

    Proč křečové žíly vznikají?

    Křečové žíly jsou považovány za jednu z civilizačních chorob. Objevují se totiž především u pacientů v moderní západní společnosti. Kromě dědičnosti se totiž riziko vzniku křečových žil zvyšuje sedavým způsobem života a nezdravým životním stylem obecně. Rizikové jsou tedy osoby, které mají sedavé zaměstnání (kancelářští pracovníci, vrátní…), nebo povolání, při kterém celý den postávají na místě (kuchaři, prodavači, pracovníci ochranky…). Taková povolání jsou ve větší míře právě v rozvinutých zemích

    Jaký vliv má obezita?

    Křečové žíly jsou cévním onemocněním a je všeobecně známé, že obezita zvyšuje, kromě jiného, právě riziko vzniku mnoha cévních chorob. Kvůli zvyšujícímu se objemu tělní hmoty totiž má srdce mnohem více práce s tím, aby udrželo krev v oběhu. Když se k tomu přidá snížená schopnost chlopní v žilách udržet prodění krve jedním směrem, riziko, že se varixy dolních končetin objeví, skutečně roste. Kdo tedy má nějaké to kilo navíc a současně nežije příliš aktivním životem, měl by se mít na pozoru.

    Problém je, že jakmile se křečové žíly jednou objeví, nemusí už být následná redukce tělesné hmotnosti řešením. Křečáky jsou zpravidla chronickým onemocněním, tedy chorobou, jejíž projevy sice můžete po propuknutí zmírnit, ale zcela se již potíží nezbavíte.

    Co mohu dělat pro snížení rizika?

    Z výše zmíněných řádků vyplývá, že s křečovými žilami lze bojovat především pomocí prevence. Tedy aktivním životním stylem od dětství až do pokročilého věku. Kromě toho byste si měli hlídat svou hmotnost. Základním ukazatelem, který si snadno spočtete sami, může být BMI, index tělesné hmotnosti, který by se měl pohybovat pod hodnotou 25. Nejlepším pohybem jsou pak dlouhé procházky, často doporučované je i plavání.

    Lukáš Jirsa

    Copywriter

    Copywriter s očima pro SEO, který se copywritingem živí od roku 2017. Potřeby klienta jsou pro něj zásadní a proto mají jeho texty hloubku a smysl. Některé texty můžete najít na webu produktvdetailu.cz.

    Zdroj fotografií: https://www.pexels.com/photo/persons-feet-on-brown-wooden-table-8433561/

    pr_clanek
    15. led 2024    Čtené 24x

    Příprava dětského pokoje na velké projekty, jako je školní práce

    Navrhnout funkční dětský pokoj pro malé dítě není příliš těžké. Jakmile vyroste a začne se připravovat do školy, je zapotřebí to trochu přehodnotit. A ve chvíli, kdy student začne připravovat na psaní vysokoškolské práce. Je to velký projekt, a proto vyžaduje větší přípravu. Hodně lidí to podceňuje, ale hodně to studentům pomůže při jejich práci.

    Vytvořte si studijní koutek

    Klíčovým prvkem přípravy dětského pokoje na náročné projekty je studijní koutek. Zajistěte kvalitní stůl a židli, které podporují správnou pozici těla během dlouhých hodin práce. Dbejte na dostatek osvětlení a umístěte pracovní prostor tak, aby minimalizoval rušivé vlivy. Nezapomeňte na důležité pomůcky, např. využít řezací plotry. To bude důležité hlavně pro technicky zaměřené studenty.

    Investujte do technologie a dostatečného připojení

    S rostoucí náročností školních a vysokoškolských projektů je klíčové mít moderní technologické vybavení. Investujte do kvalitního počítače, tiskárny a dostatečného připojení k internetu. Potřebujete také dost úložného místa, abyste mohli použít toner q2612a a další pomůcky. Bezproblémový přístup k informacím a technologickým nástrojům vytvoří prostředí podporující efektivní práci.

    Organizujte úložné prostory

    Organizace je klíčovým prvkem úspěšného studia. Vytvořte dostatek úložných prostor pro knihy, učebnice, poznámky a další studijní materiály. Regály, zásuvky a skříně pomohou udržet pokoj přehledný a minimalizují ztrátu času hledáním potřebných informací. Nepodceňujte ani digitální organizaci souborů, poznámek a citací, které jsou pro práci důležité.

    Vytvořte inspirativní prostředí

    Inspirativní prostředí může pozitivně ovlivnit kreativitu a produktivitu. Přidáním motivujícího uměleckého dekoru, inspirativních citátů nebo barevných prvků můžete podnítit chuť k práci a udržet dítě motivované během náročných projektů. Inspirace bude nejspíš to, co vás udrží v chodu a zajistí, že odevzdáte tu nejlepší práci. Může se jednat o mnoho věcí a ne všechny musí nutně souviset se studiem. Inspirující může být:

    • moodboard,
    • visionboard,
    • knihy od inspirativní osoby atd.

    Podporujte časový management

    Naučte dítě efektivnímu časovému managementu. Příprava na psaní diplomové práce je klíčová, ať sedíte ve studentském pokoji nebo ložnici vlastního bytu. Vytvořte harmonogram, kde budou jasně stanoveny časy pro práci, odpočinek a relaxaci. Učte ho důležitosti rozdělení velkých úkolů na menší kousky a nastavování realistických cílů.

    Zajistěte klidné prostředí

    Klidné a bezpečné prostředí je klíčové pro koncentraci a úspěch při práci na velkých projektech. Zajistěte tedy, aby dětský pokoj byl chráněn před nadměrným hlukem, ať už z ulice nebo ostatních částí domu. Možná budete muset investovat do zvukově izolačních prvků. Nejdůležitější je, abyste měli klid v době, kdy bude probíhat samotná práce a psaní. Klíčové je:

    • domluvit se s rodinou nebo spolubydlícími,
    • vypnout zvuk na telefonu,
    • vypnout Wi-Fi,
    • vybrat vhodnou hudbu nebo pracovat v tichu.

    Podporujte komunikaci a sdílení zkušeností

    Podpora ze strany rodiny a sdílení zkušeností může být klíčovým faktorem v úspěchu na velkých projektech. Vytvořte prostor pro otevřenou komunikaci o školních záležitostech, ať už jde o problémy či úspěchy. Podporujte vzájemné učení se a vytvářejte podporující rodinné prostředí. Rodina je nejlepší základnou, která může poskytnout tu největší podporu.

    Příprava dětského pokoje na velké projekty není pouze o vybavení, ale také o vytvoření podnětného, organizovaného a podporujícího prostředí. S tímto přístupem se bude každému studentovi pracovat mnohem lépe. Jestli touto fází právě procházíte, nezapomeňte s ním všechny body projít nebo mu poslat tento článek.


    Zdroj fotografií: stock.adobe.com

    pr_clanek
    15. led 2024    Čtené 33x

    Jak správně navrhnout zóny v dětském pokoji

    Jistě jste slyšely o tom, že každý dětský pokoj musí být rozdělený do několika zón. Bez toho bude prostor pro dítě nepraktický a možná i nepříjemný. Poradíme vám, jak si s tím můžete poradit, aniž byste museli kontaktovat velmi drahého interiérového designéra. Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Podívejme se, co v dětském pokoji nesmí chybět a na co se musíte soustředit pro pohodlí svého maličkého.

    Přemýšlejte o věku a zájmech dítěte

    Než začnete s designem dětského pokoje, uvědomte si věkové specifika a zájmy vašeho dítěte. Vytvoření vhodných zón bude záviset na tom, zda máte malého prvňáčka, nebo teenagera. Zohledněte jejich záliby, koníčky a potřeby pro efektivní vytvoření funkčních prostor. Můžete podle toho také trochu měnit zóny, ale základ zůstává stále stejný: spánek, studium a herna.

    Rozdělte pokoj na herní, studijní a odpočinkové zóny

    Jasně definujte různé oblasti v pokoji pro hraní, učení a odpočinek. Vytvořte atraktivní herní koutek s hracími podložkami a hračkami, klidné místo pro studium s pracovním stolem a čtenářským koutkem, a pohodlný prostor pro odpočinek s postelí nebo polštáři. Zóny jsou v dětském pokoji to nejdůležitější. Musíte je pevně rozdělit a potom se jich držet. Jinak to nebude fungovat.

    Využijte víceúčelový nábytek

    Maximálně využijte prostor pomocí víceúčelového nábytku. Stolek s úložným prostorem pod ním, postel s výsuvnými zásuvkami nebo skříně s místem na psací potřeby mohou vytvořit útulné a organizované prostředí. Koupit kovové nohy ke stolu a přizpůsobit si nábytek podle svých potřeb je základ. Navíc získáte jedinečné kousky nábytku, které vám budou všichni závidět.

    Barvy a dekorace podporující koncentraci a kreativitu

    Vyberte barvy a dekorace, které podporují specifické aktivity v každé zóně. Studijní oblast může být laděna do klidných a podnětných barev, zatímco herní koutek si může pohrát s jasnými a energickými odstíny. Inspirujte kreativitu dítěte i prostřednictvím výrazného uměleckého dekoru. Každá rodina je jiná. Někomu vyhovují neutrální barvy, zatímco jiní milují pestrost. Pro dětský pokoj jsou ideální:

    • světlé odstíny barev,
    • pastelové barvy,
    • neutrální tóny s výraznějšími doplňky.

    Organizace a úklid

    Každá zóna by měla mít jasně stanovené místo pro uložení věcí. Úložné skříně, regály nebo koše pomáhají udržovat pořádek. Zapojte děti do procesu organizace a vytvořte společně systém, který jim bude vyhovovat. Myslete také na klid dětí i sousedů. Udělat odhlučnění podlahy nemusí být náročné a uděláte tím službu všem. Sousedi si nebudou stěžovat a vy můžete nechat děti v klidu hrát.

    Rostoucí flexibilita

    Při navrhování zón v dětském pokoji myslete i na budoucnost. Vytvořte flexibilní prostor, který se může přizpůsobit změnám v zájmech dítěte a jeho rostoucím potřebám. Modulární nábytek nebo polohovatelný nábytek jsou skvělými možnostmi. Ženy často vyžadují ISO 9001, aby měly důkaz o kvalitě. Na trhu najdete hodně možností, které jsou pro děti každého věku, takže nebudete muset investovat do nových kousků:

    • rostoucí stoly a postele,
    • úložné boxy,
    • pracovní stůl s úložným prostorem,
    • knihovna a mnoho dalších.

    Osobní dotek a společné rozhodování

    Nechte dítě zapojit se do rozhodování o vzhledu svého pokoje. Přidání osobních doteků, jako jsou oblíbené plakáty, fotky, nebo sami malované obrázky, vytváří prostor, který odráží jejich osobnost a poskytuje jim pocit vlastnictví nad svým útočištěm. Nejlepší je koupit jen rámy a obrázky si vždy vytisknout z internetu. Díky tomu nebudete zbytečně utrácet za obrázky a můžete je měnit klidně jednou za několik týdnů. Děti budou mít pocit, že mají neustále něco nového v pokoji.

    Navrhování zón v dětském pokoji vyžaduje kreativitu, organizaci a cit pro potřeby rostoucího jedince. S důkladným plánováním a zohledněním specifických potřeb dítěte můžete vytvořit prostor, ve kterém se budou cítit bezpečně a pohodlně, a který podporuje jejich rozvoj a radost z každodenních aktivit.


    Zdroj fotografií: stock.adobe.com

    pr_clanek
    15. led 2024    Čtené 57x

    Rodinná dovolená na Slovensku může být nezapomenutelný zážitek. Co musíte vidět?

    Slovensko je jen kousek od nás, snadno se tam dostanete autem a čeká tam na vás hodně zážitků. Možná tomu nevěříte, ale dovolená u našich sousedů může být stejně dobrá jako dovolená někde daleko v zahraničí. Poradíme vám, kam můžete vyrazit s dětmi a jaká místa byste rozhodně neměli vynechat. Stačí si vybrat jednu z oblastí Slovenska a vyrazit na průzkum.

    Turistika v Dëmanovské dolině

    Oblast Nízkých Tater nabízí mnoho míst, kam se můžete vydat i s menšími dětmi. Některé z nich pro ně budou zaručeně obrovským zážitkem, stejně jako pro dospělé. Podívat se můžete na přírodní krásy, vysoké hory i podzemní tajemství. Nezapomeňte na kouzelné ubytování, které nabízí rodinné apartmány Liptov. Záleží pouze na vás, jestli chcete jít do hor, do podzemí, užít si vodní radovánky v létě nebo lyžování v zimě. V této oblasti stojí za návštěvu:

    • Demänovská jeskyně slobody,
    • Demänovská ledová jeskyně,
    • naučná stezka Demänovská dolina,
    • výšlap (nebo lanovka) na Chopok.

    Historické město Bratislava

    Bratislava, hlavní město Slovenska, láká svým historickým šarmem. Procházejte úzkými uličkami Starého Města, obdivujte hrad na kopci a nezapomeňte navštívit i nejstarší náměstí v zemi - Hlavné náměstí. Pro děti tu najdete také zajímavá muzea a atrakce. V případě, že se vám něco na dovolené stane, stačí využít objednání k lékaři online, které funguje i na Slovensku. Díky tomu budete neustále v klidu, že je vaše rodina v bezpečí.

    Spišský hrad a Spišská kapitula

    Spišský hrad, zapsaný na seznamu UNESCO, patří k největším středověkým pevnostem v Evropě. Nedaleko něj se nachází Spišská kapitula, komplex klášterních budov s nádherným výhledem na okolní krajinu. Prozkoumejte společně historii a archeologické poklady. Tento výlet bude skvělý hlavně pro větší děti, které již ocení historii tohoto místa.

    Termální koupaliště v Piešťanech

    Při rodinné dovolené nesmí chybět odpočinek a zábava v termálních koupalištích. Piešťany nabízejí moderní lázně s termálními bazény a tobogány, což je ideální pro rodiny s dětmi. Relaxujte ve vodě a nechte stres za sebou. Šiknou se párová trička, ve kterých můžete na dovolené zažít mnoho dobrodružství. Ale také hodně odpočinku. Taková trička si nikdy před dovolenou nezapomeňte přibalit do kufru.

    Dreveník - Drevenice Vlkolínec

    Dreveník Vlkolínec je malebná vesnice zapsaná na seznamu UNESCO, známá pro své tradiční dřevěné domy. Prožijte atmosféru minulých století a projděte se úzkými uličkami mezi malebnými staveními. Pro rodiny je to fascinující pohled do slovenské historie, která se tolik podobá té naší. Můžete s dětmi probrat i trochu historie nebo podobností s našimi vesnicemi.

    Národní park Slovenský ráj

    Slovenský ráj láká milovníky dobrodružství. Skály, soutěsky a vodopády vytvářejí unikátní krajinu. Vydejte se na trasy vhodné pro rodiny, kde můžete překonat dřevěné lávky nad propastmi a prozkoumat tajuplné jeskyně. Samotný národní park má připravené takové krásy, kterým nebudete chtít věřit. Navíc strávíte s rodinou hodně času v čisté přírodě. V této oblasti můžete také navštívit:

    • Tomašovský výhled,
    • Soví skála,
    • Prielom Hornádu,
    • Suchá Belá.

    Červený Kláštor a Pieninský národní park

    Užijte si klid a krásu Pienin na plavbě na člunu Dunajcem. Při plavbě kolem Červeného Kláštera si vychutnáte nádherné scenérie a s rodinou můžete pozorovat pestrý život vodního prostředí. Pieninský národní park nabízí mnoho tras pro pěší výlety s výhledy, které si zamiluje celá rodina.

    Slovensko skrývá mnoho pokladů pro rodinnou dovolenou. Od horských vrcholů až po historická města a termální lázně - tato destinace má co nabídnout pro všechny členy rodiny. Připravte se na nezapomenutelný zážitek a objevte krásy Slovenska společně.


    Zdroj fotografií: stock.adobe.com

    pr_clanek
    22. pro 2023    Čtené 24x

    Proč jsou důležité kontrastní kartičky pro raný vývoj dítěte?

    Když se narodíte, váš zrak není úplně vyvinutý. Během prvních týdnů života se však vaše vizuální schopnosti rychle rozvíjejí, protože vaše oči a mozek začínají spolupracovat na interpretaci obrazů. Kontrastní kartičky pro miminka jsou nástrojem, který může vývoj zraku výrazně podpořit. V tomto článku se budeme detailněji zabývat tím, proč jsou kontrastní kartičky pro raný vývoj dítěte důležité.

    zdroj: todly.cz

    Význam kontrastu pro zrakovou stimulaci miminek

    Kontrast je pro vývoj zraku u miminka velmi důležitý. Nejlépe novorozenec vnímá černou a bílou barvu. Tyto kontrastní barvy posilují nervové cesty mezi očima a mozkem. V prvních týdnech života jsou smysly miminka nastaveny tak, aby upřednostňovaly kontrastní vzory podporující koncentraci a vizuální sledování objektů.

    Role barev v raném vývoji dítěte

    Zatímco kontrastní černobílé vzory jsou ideální pro první fázi vývoje zraku, postupem času začíná miminko vnímat i jiné barvy. Vývoj zraku je proces, kdy se postupně zvyšuje schopnost dítěte rozlišovat různé barvy a jejich tóny. Po určitém čase je tedy dobré doplnit černobílé kontrastní kartičky i kartičkami s jinými barevnými kombinacemi.

    Principy fungování kontrastních kartiček pro miminka

    Jak jsme již zmínili, po narození vidí miminko svět v rozmazaných obrysech a odstínech šedi. Kontrastní kartičky přispívají k vývoji zraku tím, že využívají kontrastní vzory, které zvládne miminko rozpoznat.

    Je dokázáno, že novorozenci lépe reagují na jednoduché, vysokokontrastní vzory. Černobílé kontrastní kartičky pomáhají miminko uklidnit, stejně jako podnítit jeho zvídavost a schopnost koncentrace. Kartičky jsou navrženy speciálně tak, aby je byl nevyvinutý zrak schopný zpracovat.

    Výhody používání kontrastních kartiček

    Kontrastní kartičky představují nástroj, který podporuje vizuální a kognitivní vývoj dětí od narození. Černobílé kontrastní kartičky zároveň pomáhají rozvíjet klíčové duševní schopnosti a podporují učení. Níže najdete veškeré výhody, které používání kontrastních kartiček miminku přináší.

    Stimulace poznávacích procesů

    Kontrastní kartičky s černobílými nebo černo bílo červenými motivy jsou pro miminka kvůli několikrát uvedenému kontrastu velmi atraktivní. Tento vizuální stimul obsahuje jednoduché geometrické tvary nebo obrázky zvířat. Používání kontrastních karet pomáhá rozvíjet schopnost rozeznávat a kategorizovat vizuální informace.

    Podpora soustředění a paměti

    Díky vysokému kontrastu a jasným obrazcům nabízí kontrastní kartičky efektivní způsob, jak v raném věku dítěte podpořit jeho koncentraci. Když se děti soustředí na vizuální stimuly, pracuje jejich krátkodobá paměť, která se snaží spočítat a zapamatovat různé obrázky.

    Zlepšování motorických dovedností

    V průběhu vývoje dítě kontrastní kartičky nejen sleduje, ale pokouší se je i uchopit. To podporuje koordinaci očí a rukou a zároveň rozvíjí jemnou motoriku. Při pasení koníčků, si mohou děti na kartičkách zkoušet různé druhy úchopů a stimulovat své senzorické vnímání.

    Výběr a bezpečnost používání kontrastních kartiček

    Při výběru kontrastních kartiček pro miminka je klíčové zohlednit faktory, které podporují zvídavost dítěte a zároveň zaručují jeho bezpečnost.

    Kritéria pro výběr správných kontrastních kartiček

    1. Kontrast a design – Miminka nejlépe reagují na vysoký kontrast mezi černou a bílou podporující jejich vizuální vývoj.
    2. Materiál – Kvalitní a odolné materiály zajišťují, že kartičky vydrží všechny možné způsoby manipulace a snadno se udržují.
    3. Rozměry – Ideální velikost kartiček je taková, aby je miminko mohlo postupem času vzít do vlastních rukou.

    Záruka bezpečného používání kartiček

    • Zaoblené rohy – Při nákupu byste měli upřednostnit kartičky se zaoblenými rohy, které snižují riziko, že by se mohlo miminko poranit.

    Bezpečný materiál – Ujistěte se, že jsou kartičky vyrobené z netoxických materiálů vhodných pro děti.

    pr_clanek
    20. pro 2023    Čtené 59x

    Přemýšleli jste, k čemu se používá žáruvzdorná ocel? Na to odpovíme v tomto článku!

    Žáruvzdorná nerezová ocel je v dnešní době klíčovým materiálem v mnoha průmyslových odvětvích díky svým výjimečným vlastnostem. V čem se liší od běžné oceli?

    Oproti běžné uhlíkové oceli nabízí žáruvzdorná nerezová ocel výrazně lepší odolnost v extrémních teplotách, což ji činí ideální volbou pro aplikace, kde je kladen důraz na odolnost vůči vysokým teplotám, korozivním vlivům a mechanickému namáhání.

    Proč zvolit žáruvzdornou nerezovou ocel od Stainless Europe?

    Když přichází na výběr žáruvzdorné nerezové oceli, distribuční společnost Stainless Europe vyniká svou širokou nabídkou vysoce kvalitních výrobků. Jedná se o renomovaný internetový obchod, který se specializuje na distribuci oceli po celé Evropě. Sortiment zahrnuje nejen žáruvzdornou nerezovou ocel, ale i další kvalitní materiály.

    V našem internetovém obchodě naleznete rozmanité formy žáruvzdorné nerezové oceli, včetně tyčí a trubek, které jsou cenově atraktivní a splňují vysoké standardy zpracování. Klienti tak mohou očekávat nejen špičkovou kvalitu, ale také konkurenceschopné ceny, jak se můžete přesvědčit například u následujícího produktu: https://stainlesseurope.cz/cs_CZ/c/Tyce-kruhove-z-nerezove-oceli-zaruvzdorne/51

    Stainless Europe má širokou nabídku ocelí v různých žáruvzdorných třídách, které vyhovují různým průmyslovým potřebám. Zákazníci mohou vybírat mezi různými rozměry, délkami a povrchovými úpravami, aby co nejlépe vyhověli specifickým požadavkům svých projektů.

    Internetový obchod www.stainlesseurope.cz působí na trzích po celé Evropě, včetně České republiky, a zákazníci si mohou být jisti rychlým a spolehlivým dodáním materiálů přímo na místo určení.

    Použití žáruvzdorné nerezové oceli

    Průmyslové pece a kotle

    Žáruvzdorná nerezová ocel se stala nedílnou součástí průmyslových pecí a kotlů, kde je kladen důraz na extrémní odolnost vůči teplotním a korozivním vlivům. Tato ocel se uplatňuje zejména ve výrobě tepelných výměníků a armatur, kde musí zvládat vysoké teploty a zároveň odolávat agresivním látkám. V praxi to znamená, že průmyslové pece vybavené žáruvzdornou nerezovou ocelí mají delší životnost a vykazují vynikající spolehlivost i při náročných provozních podmínkách.

    Chemický průmysl

    Chemický průmysl patří mezi klíčové odvětví, kde se využívají vlastnosti žáruvzdorné nerezové oceli. Schopnost odolávat chemickým látkám a kyselinám činí tuto ocel nezbytným materiálem pro výrobu nádrží, potrubí a dalších zařízení používaných v chemickém průmyslu. Bezpečnost a spolehlivost jsou v tomto odvětví prioritou, a právě žáruvzdorná nerezová ocel poskytuje potřebnou odolnost vůči korozivním účinkům agresivních chemických látek.

    Energetika

    Energetický sektor si cení vlastností žáruvzdorné nerezové oceli, která je nezbytná pro výrobu klíčových komponent energetických zařízení. Turbíny, potrubí a další zařízení vystavená vysokým teplotám vyžadují materiál, který odolává tepelnému namáhání a současně chrání zařízení před korozí. Žáruvzdorná nerezová ocel tuto úlohu plní s výjimečnou účinností, což zajišťuje spolehlivý provoz energetických zařízení.

    Stavebnictví

    Ve stavebnictví se žáruvzdorná nerezová ocel často uplatňuje při výrobě kouřovodů, komínů a dalších konstrukcí, kde je klíčová odolnost vůči vysokým teplotám a atmosférickým vlivům. Tato ocel umožňuje konstrukci odolávat extrémním povětrnostním podmínkám a zároveň udržovat vysokou úroveň bezpečnosti. Vzhledem k její výjimečné trvanlivosti se stavební projekty opírající se o žáruvzdornou nerezovou ocel mohou pyšnit dlouhodobou odolností a minimálními náklady na údržbu.

    Žáruvzdorná nerezová ocel je klíčovým prvkem v průmyslových odvětvích, kde je kladen důraz na odolnost vůči vysokým teplotám a korozivním vlivům. Vybrat si správného dodavatele je klíčovým rozhodnutím pro úspěšné dokončení projektu. S nabídkou od Stainless Europe mohou zákazníci očekávat nejen vysokou kvalitu, ale také konkurenceschopné ceny a širokou škálu produktů splňujících nejnáročnější požadavky průmyslových aplikací.

    pr_clanek
    21. lis 2023    Čtené 135x

    Zástava dechu u kojenců: O co jde a jak udržet chladnou hlavu?

    Každá žena si přeje zdravé dítě a klidné mateřství. Bohužel existuje spousta rizik, před kterými je třeba naše nejmenší ochránit. Velkou noční můrou všech rodičů je zástava dechu. Bohužel se jí nedá zabránit, existují však možnosti, jak ji co nejrychleji rozpoznat a hlavně zareagovat.

    Kdy a proč dochází k zástavě dechu?

    Zástava dechu u kojenců je vážný stav, který vyžaduje okamžitý lékařský zásah. Existuje několik různých příčin, které mohou způsobit zástavu dechu u kojenců a které bohužel nelze nijak předvídat ani jim předcházet.

    Nejhorší variantou je syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS). Toto je termín, který se používá pro popis nečekané smrti kojence, která nemá jasnou příčinu. SIDS se obvykle vyskytuje během spánku a může být spojen s různými faktory, včetně okolního prostředí a genetických faktorů. Vinu mohou nést srdeční problémy nebo nedostatečná zralost dýchacích cest u dříve narozených dětí.

    Častým problém je ucpání dýchacích cest nebo infekce. Kojenci mají malé dýchací cesty a nejsou schopni vypořádat se s některými překážkami. Ať už jde o hlen z infekce nebo vdechnutí cizího tělesa, velmi rychle může dojít k dušení nebo zástavě dechu. Nejpřekvapivější jsou momenty u začínající infekce, kdy se kojenec přes den jeví normálně, ale v noci se může spustit zahleňování a rýma.

    Monitor dechu pro váš klidný spánek

    Asi není třeba popisovat, jak velkým problémem je, když novorozenec přestane na nějakou dobu dýchat. Čím déle nedýchá, tím je situace vážnější. Proto je důležité rozpoznat zástavu co nejrychleji – k tomu nejúčinněji slouží monitory dechu.

    Monitory dechu jsou zařízení, která slouží k monitorování dechové činnosti u novorozenců a spouští varovný alarm v případě, že dojde k přerušení dechu nebo poklesu hladiny kyslíku v krvi. Citlivé senzory se spouštějí, pokud monitor nezaznamená dýchání po dobu delší než 20 sekund.

    Monitory se umisťují do postýlky a skládají se z několika částí. Nejobvyklejší je deskový monitor, který má kontrolní jednotku a snímací desku, která se umisťuje pod matraci. Při instalaci dbejte všech pokynů, protože jen správně nainstalovaný monitor dechu může kontrolovat vše tak, jak má.

    Kde ho pořídit? Monitor dechu si sice můžete půjčit z nemocnice, nejspolehlivěji však bude měřit úplně nový přístroj. Pokud ale umíte nakupovat chytře, nemusí se vám jeho pořízení prodražit. Například při nákupu během Datart Black friday ušetříte nemalé peníze.

    A jak dlouho se doporučuje monitor dechu používat? Nejkritičtější období je od narození do šesti měsíců věku.

    Co dělat, když dojde k zástavě dechu?

    Je nesmírně důležité, aby si rodiče prošli kurzem resuscitace, ideálně takovým, který je zaměřený na novorozence. Rozdýchávání dítěte totiž zahrnuje umělé dýchání a srdeční masáž a je dobré vědět, jakou sílu u toho používat a jaké dodržovat intervaly.

    Ve chvíli, kdy se ozve monitor dechu a vy zjistíte, že vaše dítě opravdu nedýchá, je ze všechno nejdůležitější udržet chladnou hlavu. Panikařením a pobíháním či třepáním jeho tělíčkem ničemu nepomůžete.

    Proto se zhluboka nadechněte a okamžitě zavolejte záchrannou službu. Nahlaste, že vaše dítě má zástavu dechu, a uveďte adresu, kde se nacházíte.

    Od této chvíle se začnete řídit pokyny, kterými vás budou operátoři provázet. Nejdříve budete muset miminko položit na rovný pevný povrch (nejlépe na záda) a otevřít mu ústa, abyste zkontrolovali, zda nevidíte nějakou překážku. Pokud záchranná služba na telefonu neurčí jinak, začnete s resuscitací. Veškeré informace a pokyny vám operátoři vysvětlí.

    Celou dobu budete sledovat, jak tělíčko reaguje. Pokud začne dýchat nebo se objeví křeče, vše hned hlaste dispečerovi, který vám na situaci pomůže reagovat.

    Do příjezdu záchranky pokračujte podle pokynů. Ve chvíli, kdy zdravotníci dorazí, převezmou veškeré úkony za vás. Většinou přebírají dítě do péče a pár dní si ho nechají na pozorování v nemocnici, kde můžete být samozřejmě s ním.

    Pokud žádné problémy nepřetrvávají, budete se moct brzy vrátit do pohodlí domova. Upřímně nikomu tento zážitek nepřejeme. Ale je lepší být připraven než nepříjemně překvapen.

    Zdroj fotografií: https://pixabay.com/photos/baby-bed-sleeping-sh...

    pr_clanek
    9. lis 2023    Čtené 59x

    Dětské nepromokavé kalhoty podšité fleecem

    Podzimní období rozhodně nemusí znamenat, že se vaše ratolesti přesunou na dlouhou dobu před televizní obrazovky. Bude lepší, když si užijí pravidelný pohyb venku, ať už v rámci aktivit ve školce nebo na víkendové vycházce s rodiči. Jak ale vhodně kombinovat komfort s oblečením, které je vhodné i do nepříznivého počasí? Nabízí se sázka na softshell, což je funkční materiál odolávající dešťovým kapkám i silnému větru. Chladnější část sezony není dobré podcenit, nachlazení lze účinně předejít s vhodným vybavením šatníku. Připravit se na rozmary počasí musí každý sám za sebe i za svou rodinu.

    Déšť vás už nikdy nepřekvapí

    Všichni takovou situaci dobře znají. Jste na hřišti společně s dětmi, dobře se bavíte, ale začne lehce poprchávat. Díky dětským nepromokavým kalhotám, které jsou podšité fleecem, ale zůstanou vaše ratolesti pěkně v suchu. Je to funkční materiál, na nějž můžete vsadit. A děti se do něj budou rády oblékat, je velmi pohodlný. Nehrozí tedy, že zůstanete v předsíni a budete se dohadovat, v čem tentokrát půjde mládež ven. Spadnou do louže, bahna nebo do mokré trávy? Nic se neděje, softshellové oblečení je odolné a rozpárané části oděvu nebudete muset řešit. Pere se jednoduše na čtyřicet a vydrží ve skříni i několik let, protože roste spolu s dětmi. Ano, vyrazit na hřiště můžete kdykoliv. Ať už je pod mrakem, sucho a bezvětří nebo občas ukápne na zem pár dešťových kapek.

    • Barvy si vyberte podle sebe. Každému dítěti se líbí něco jiného, vyladit si šatník je hračkou.
    • Tento materiál velmi rychle schne, nemusíte ho žehlit, údržba je vlastně také jednoduchá.
    • Zateplený softshell s fleecem a prodyšnou membránou je volbou na chladnější polovinu roku.

    Outdoorové oblečení pro naše nejmenší

    Najít vhodnou alternativu pro dětské oblečení, která bude pohodlná a současně splní všechny požadavky na zateplení a bezpečnost pohybu, nemusí být jednoduché. Softshell je však stále oblíbenější alternativou pro mnoho domácností, kde jsou děti ve školce nebo na prvním stupni ZŠ. Velkým problémem jsou různá respirační onemocnění a zvýšené teploty, pokud ale budou děti v teple i při venkovních hrách, nehrozí jim prochladnutí, promoknutí a následné starosti pro rodiče. A pokud zrovna svítí slunce, nic se neděje. Nikdo se nebude potit, postará se o to speciální membrána. Myslí se tedy opravdu na každé počasí! Nakonec, jistě nejen vás potěší, když bude na podzim opravdu hezky. 

    Pružný náplet je velkou výhodou

    Nic není přesně na centimetr, dětské parametry se neustále mění a musíme jim proto kupovat nové oblečení. Klidně každý rok, protože jak se říká, rostou jako z vody! Softshellové kalhoty jsou ale o něčem jiném, padnou doslova jako ulité a díky pružnému nápletu zvládnou na výbornou posloužit také v příští sezoně. V září to začíná a v březnu končí. Od dubna do srpna je sice často možné chodit v kraťasech a tričku, na chladnější měsíce se ale musí všichni teple obléci a pro děti to platí hned dvojnásob. Díky volnému střihu softshellového oblečení se mohou děti snadno pohybovat, ať už jsou na hřišti, pískovišti nebo někde v přírodě za domem. Při hrách jim nebude nic překážet. Velkou výhodou je, že tento typ oblečení se dá jen velmi obtížně poškodit. Natržené kalhoty patří minulosti!

    Děti se budou výborně bavit

    Žádné omezení při hrách, zábava na plný plyn! Přesně to čeká děti, které si obléknou kalhoty, co jim padnou doslova na jedničku. Pokud vaši miláčci jen tak něco neoblečou, vše je škrtí, škrábe nebo tahá, možná jste našli nové číslo jedna do podzimní a jarní garderoby. Stačí si vybrat vhodný model!

    Zdroj fotografií:  www.modadeti.cz

    pr_clanek
    31. říj 2023    Čtené 68x

    5 tipů na podzimní seriály, které vám nesmí ujít

    Dny se krátí, noci prodlužují. Udělejte si popcorn, zachumlejte se do deky a vyberte si jeden z 5 tipů na seriály, které vychází tento podzim na streamovacích službách Netflix, HBO MAX a Disney.

    Beckham (Netflix)

    Nemusíte být fanouškem fotbalu abyste znali Davida Beckhama. Čtyřdílný dokumentární seriál sleduje život Davida Beckhama a jeho ženy Victorie, která působila jako zpěvačka ve světoznámé kapele Spice girls. Nejde jen o přehlídku těch největších úspěchů jednoho z nejslavnějších fotbalistů své doby. Dokonale také zobrazuje typické anglické fanoušky, pro které je fotbal doslova vším a neúspěch svého týmu nejsou někdy ochotni tolerovat.

    Dokument také odhaluje slabiny a strasti, které musela rodina Beckhamů v průběhu třiceti let řešit. Na konci seriálu vás až překvapí, jak normální a pokorný člověk z masa a kostí může být i velký David Beckham.

    TIP: Televize stále patří mezi populární zdroje zábavy. Podle posledního průzkumu z června 2023 sleduje denně průměrný Čech televizní vysílání 3 hodiny a 44 minut.

    Jen vraždy v budově (Disney)

    Hledáte seriál, který bude bavit vás i vašeho puberťáka? Pak dejte šanci komediálnímu seriálu Jen vraždy v budově. Děti potěší Selena Gomez v hlavní roli, vy zase oceníte skvělé herecké schopnosti herců Steveho Martina (znáte třeba z filmu Růžový panter) a Martina Shorta.

    Celý seriál se odehrává v bytovém domě na Upper West Side (slavná čtvrt ve městě New York), ve kterém dojde k vraždě jednoho z vlastníků bytu. Tato nečekaná událost spojí 3 sousedy, kteří by se asi za normálních okolností nikdy nestali přáteli. Spojuje je láska k true-crime podcastům (podcasty, které dopodrobna rozebírají reálné zločiny). Mabel (Selena Gomez), Charles-Haden Savage (Steve Martin) a Oliver Putman (Martin Short) si dají za cíl vyšetřit záhadnou vraždu doslova v přímém přenosu vlastního podcastu.

    A jak to bylo dál… (HBO MAX)

    Sex ve městě je seriál, na kterém vyrostla celá jedna generace žen. Volné pokračování A jak to bylo dál… sleduje životy hlavních postav Carrie, Charlotte a Mirandy. Ty už ale nemají sladkých třicet let, ale něco přes padesát. Těšte se na překrásné šaty a elegantní boty, ale také naotvírání aktuálních témat, která řeší dnešní moderní svět. To vše zabalené do těch nekrásnějších míst po celém New Yorku.

    TIP: Kvalitní televize za pár korun? Mrkněte na LG televize – a vyberte si tu pravou za pár tisíc.

    Pád domu Usherů (Netflix)

    Doporučujeme tento seriál rozhodně nesledovat s dětmi, protože jsou scény místy opravdu krvavé.

    Pokud hledáte seriál, ve kterém nebudou chybět lekavé scény a černý humor, dejte šanci seriálu Pád domu Usherů. Celý příběh seriálu napsal světoznámý hororový režisér Mike Flanagan na motivy krátkých příběhů z dílny Edgara Allana Poe. Jeho režisérský rukopis znáte třeba z hororu Zlo nikdy nespí.

    Líbil se vám seriál Boj o moc? Pak se vám bude líbit i Pád domu Usherů. Seriál sleduje velmi bohatou rodinu, která vydělala jmění na léku proti bolesti. Problém ale nastává samozřejmě v okamžiku, kdy celou dynastii dožene minulost a členové rodiny začnou jeden po druhém záhadně umírat.

    Loki (Disney)

    Poslední tip potěší především fanoušky Marvelu. Seriál Loki navazuje na konec filmu Avengers: Endgame. Sleduje příběh Lokiho (nevlastní bratr Thora), který utekl z alternativní reality. Jeho počin ale změnil tok času. Toho si všimne Temporálně Variační Agentura (TVA), která dohlíží na pořádek ve všech časových osách a chce Lokiho jednou provždy vymazat ze všech časových linií. Loki tak bojuje nejenom za záchranu svého vlastního života, ale také za záchranu všech svých dalších verzí vjednotlivýchparalelních světech.

    TIP: Nemůžete zrovna najít ovladač k televizi? Chytré televize Samsung slyší i na vaše mluvené pokyny. Z pohodlí gauče vyslovíte své přání a televize spustí daný seriál.

    Zdroj fotografií: Shutterstock

    pr_clanek
    24. říj 2023    Čtené 92x

    Tipy na dárky k Vánocům pro větší děti: Sáhněte po rébusech i zábavných kvízech

    I když Vánoce zdaleka nejsou jen o dárcích, bezesporu každý z nás chce svým dětem udělat radost splněním jejich přání. Zatímco pro ty nejmenší je obvykle shánění dárků snadné, u větších dětí často tápeme. Sáhněte letos třeba po hrách a rébusech, které vaše děti donutí se zamýšlet nad jejich řešením.

    Rébusy i hádanky, které zaměstnají hlavičky

    Většina rodičů se snaží, aby se jejich ratolesti co možná nejvíce pohybovaly na čerstvém vzduchu nebo trávily čas aktivně, a naopak co nejméně času trávily u počítačů nebo televize. Co je k tomu motivovat vhodně zvolenou hrou? Právě rébusy jsou skvělým způsobem, jak trávit čas a rozvíjet logické myšlení. Pro starší děti tak můžou být podobné hry vhodnou volbou – vybírat navíc můžete i podle různých obtížností – od těch základních až po ty opravdu náročné. Skvělou volbou jsou i vědomostní kvízy, hádanky nebo knihy plné křížovek.

    Stavebnice, které si větší děti zamilují

    Stavebnice určitě nejsou určeny jen pro malé děti. Sáhněte po těch, které jsou stavěny na míru potřebám šikovných ručiček starších dětí. Za zmínku může stát nesmrtelné Lego, které je prakticky rozdělené dle věkových kategorií. Vaše děti si tak mohou postavit oblíbenou pohádkovou postavu, ale i vysněné auto nebo vlastní podobiznu. Tahle stavebnice je dnes navíc chytře propojená i s mobilní aplikací, což může být příjemným spojením hry a moderní technologie. Skvělou hrou jsou i magnetické kuličky, které nabízejí nespočet možností stavění. I některé z kreativních her stojí za zmínku – například kinetický písek je určitě zábavou, která nadchne menší i větší. 

    Nekonečná zábava s puzzlemi

    Puzzle jsou bezesporu zábavou pro všechny věkové kategorie. Zatímco malé děti ocení ty, jež se skládají jen z několika málo větších dílků, větší děti mohou přemýšlet nad perfektním pasováním jednoho dílku do druhého, přičemž výsledkem může být obraz složený klidně z tisíců malých kousků. Vsaďte na obrazy oblíbených míst, modelů aut nebo čehokoliv dalšího, co vaše děti milují. Ze složených puzzle může být nekonečná zábava v podobě znovu a znovu použitelné hry, nebo naopak podlepený obraz, který může už napořád zdobit stěny dětské pokoje. 

    Deskovky jako zábava, kterou nešlápnete vedle

    Kdo by nemiloval deskové hry? I když se může zdát, že v záplavě veškeré moderní technologie na ně není místo, opak je pravdou. I staré dobré deskovky stále mizí z pultů! Sáhněte po oblíbené hře Monopoly, která vaše děti donutí přemýšlet nad dalšími kroky. Za zmínku ale stojí i oblíbená hra Jumanji nebo neméně známý a celými rodinami oblíbený Labyrinth. Za bezkonkurenční ceny seženete nejen oblíbené deskovky na webu Allegro. 

    Možná budete překvapeni tím, jak vašim dětem některá z her učaruje! Vsadíte nostalgicky na klasiku v podobě deskovek známých už z našeho dětství, nebo sáhnete po některé z novinek, která sice nebývala součástí našich dětských pokojíčků, ale zábavy a rozvoje může našim dětem poskytnout možná ještě o něco více.

    Zdroj foto: Freepik.com

    Sponzorovaný článek

    pr_clanek
    16. říj 2023    Čtené 25x

    Se starostí o zuby vašeho pejska vám mohou pomoci i některé pamlsky

    Zdravé zuby jsou základem toho, aby váš pejsek mohl žít spokojený a kvalitní život. Kromě čištění zubu nejrůznějšími přípravky a kartáčkem ovšem existuje i další cesta. Tou jsou speciální dentální pamlsky. Ty psovi nejen chutnají, ale také jsou velmi dobré v odstraňování nejrůznějších nečistot, zubního plaku nebo kamene. A právě na ty se zaměříme v dnešním článku.

    Co všechno dentální pamlsky umí a co nabízejí?

    • Podporují zdravé dásně - tyto dentální pamlsky pro psy jsou navrženy tak, aby pomáhaly formovat zdravé dásně. Složky, které obsahují redukují nejrůznější záněty a starají se o zdraví tkání v tlamě. Nenechte se mýlit, tohle je opravdu důležitá věc, protože takový zánět právě u dásní může vést k parodontóze a dalším problémům.
    • Mechanické čištění - většina těchto přípravků je vyrobena tak, aby při jeho žvýkání nebo kousání vytvářela mechanický efekt. To znamená, že mají strukturu, jež pomáhá odstraňovat povlak a zubní kámen, například taková himalájská dentální tyčinka. 
    • Minimalizují nepříjemný dech - stejně jako u lidí ani u psů tomu není jinak. Krmivo pro psy může po čase způsobovat nepříjemný zápach z tlamy, který právě tyto pamlsky dokáží eliminovat. Takže kromě všech zdravotních pozitiv, která nabízejí, ještě osvěží dech vašeho miláčka.
    • Snadno se používají - narozdíl od takového kartáčku, se kterým se nemusí každý pes kamarádit, s pamlskem takové problémy nebudou. Obvykle stačí zavolat a už spokojeně chroupe. Tím vám odpadají starosti a váš mazlíček si ve výsledku čistí zuby sám.

    Jak sami vidíte, přínosů mají nespočet. Navíc kromě pár korun navíc za tyhle pomocníky nic nebrání tomu, abyste je zavedli na denní bázi jako součást krmení. Váš pes by vám za to určitě poděkoval! Pozor, podíl pamlsků by neměl přesáhnout 10 % denní krmné dávky.

    Zdroj foto: Christian Mueller / Shutterstock.com

    pr_clanek
    16. říj 2023    Čtené 483x

    Mýdla pro speciální úkoly - mnoho tuhých mýdel, ještě více možností

    Neexistuje žádná jiná kosmetika tak základní jako mýdlo – bez něj si asi nikdo nedokáže představit každodenní péči. Při výběru mýdla většinu lidí hned napadne péče o ruce - to bychom rádi změnili,  protože věříme, že mýdla (zejména ta na speciální úkony) jsou vhodná pro každodenní péči nejen o ruce, ale i o obličej, vousy, vlasy a zbytek těla. Myslíme na naši planetu, a proto fungujeme v duchu zero waste a spoléháme na přírodní ingredience a zaměřujeme se na dobro přírody. V nabídce naší značky najdete přírodní mýdla v mnoha zajímavých vůních a s různými účinky. Spojují je však přírodní složky, mýdla jsou na bázi rostlinných olejů a másel – najdete je v každé naší kosmetice. Níže jsme popsali některá z našich mýdel pro speciální úkol.

    Jaké mýdlo na obličej? Uhelné mýdlo a dehtové mýdlo

    Přemýšlíte, jaké mýdlo na obličej je nejlepší použít? Doporučujeme vám naše mýdlo Charcoal. Kosmetika s aktivním uhlím je oblíbená již několik let. Černé mýdlo s přídavkem uhlí dobře poslouží v každodenní péči o lidi s kožními problémy. Doporučujeme je, pokud bojujete se seboroickou dermatitidou, velkým množstvím černých teček a pro aknózní pleť. Proč? Zde je návod, jak to funguje na vaší pleti:

    •  Čištění a vstřebávání: Aktivní uhlí je speciálně zpracované dřevěné uhlí nebo kokosové uhlí, které má velmi velký povrch a porézní strukturu. Díky tomu má schopnost absorbovat nečistoty, špínu a toxiny z povrchu pokožky. Hloubkově čistí póry, odstraňuje přebytečný kožní maz, nečistoty a odumřelé kožní buňky.
    • Kontrola mastné pleti: Aktivní uhlí může pomoci regulovat produkci kožního mazu. Funguje tak, že absorbuje přebytečný maz, který je jedním z hlavních přispěvatelů k mastné pleti a ucpaným pórům. Pravidelné používání mýdla s aktivním uhlím může pomoci udržet rovnováhu kožního mazu na pokožce.
    • Prevence vzniku pupínků: Díky svým čisticím a antibakteriálním vlastnostem může mýdlo s aktivním uhlím pomoci předcházet vyrážkám a akné. Odstraňuje nečistoty a přebytečný maz, které jsou často spojeny s tvorbou skvrn. Kromě toho může aktivní uhlí působit také antibakteriálně, omezuje růst bakterií zodpovědných za akné.
    • Svěží pleť: Mýdlo s aktivním uhlím má na pokožku osvěžující účinek. Po jeho použití se pleť může cítit vyčištěná, osvěžená a omlazená.

    Dalším skvělým mýdlem na obličej, zejména na kožní problémy, je dehtové mýdlo. Jeho složení je určeno zejména pro lidi, kteří bojují s takovými problémy, jako je seboroická dermatitida, lupy, lupénka nebo ekzém.

    Zde je návod, jak dehet působí na kůži:

    • Antibakteriální a protizánětlivý: Dehet má antibakteriální vlastnosti, které pomáhají bojovat proti bakteriím na kůži. Má také protizánětlivé vlastnosti, zklidňuje podráždění pokožky. Může být zvláště užitečný při akné, lupénce, atopické dermatitidě a dalších kožních onemocněních, která jsou spojena s nadměrným růstem bakterií nebo zánětem.
    • Kontrola nadměrné sekrece kožního mazu: Dehet může pomoci regulovat produkci kožního mazu. Přebytek kožního mazu je často spojován s mastnou pletí a ucpáváním pórů, což podporuje akné. Funguje tak, že absorbuje přebytečný maz a snižuje produkci mastné pleti.
    •  Čištění a exfoliace: Dehet má čisticí vlastnosti, které pomáhají odstraňovat nečistoty a odumřelé kožní buňky. Může pomoci exfoliovat pokožku zlepšením její textury a jasu. Působí také jako přírodní prostředek proti seboreu, pomáhá čistit ucpané póry.
    • Hojení: Dehet má také léčivé vlastnosti. Může pomoci zklidnit podráždění pokožky, zklidnit svědění a podpořit procesy regenerace pokožky. Může být zvláště užitečný při drobných řezných ranách, oděrkách, bodnutí hmyzem a jiných drobných poškozeních kůže.

    Přírodní dehtové mýdlo pomáhá snižovat počet pupínků a akné. Kosmetika dobře čistí pokožku, zklidňuje podráždění a snižuje tvorbu kožního mazu, díky čemuž snižuje zánět. Po použití dehtového mýdla je pokožka viditelně vyhlazená. Březový dehet používaný při výrobě mýdla má antiseptické, dezinfekční a protisvědivé vlastnosti. Pomáhá v boji proti lupům, parazitárním či plísňovým infekcím. Dehtové mýdlo bude fungovat jako kosmetika na mytí obličeje, těla a vlasů.

    Peelingová mýdla – mýdlo Rybíz a mýdlo  Jahoda a Verbena

    Každá pleť potřebuje jednou za čas hloubkové čištění – k tomuto účelu můžeme použít nejen peelingy, ale i peelingová mýdla. Takové superschopnosti mají v naší nabídce mýdla Rybíz a Jahoda a verbena. Díky obsahu ovocných semínek každá koupel bude jako malá masáž těla a zde je několik důvodů, proč je peeling pro vaši pokožku dobrý:

    • Odstranění odumřelých kožních buněk: Exfoliace pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky z povrchu pokožky. Odumřelé kožní buňky mohou způsobit hrubý, nerovnoměrný tón pleti a blokovat póry, což může vést k černým tečkám a skvrnám. Pravidelné odstraňování odumřelých kožních buněk pomocí peelingu umožňuje odhalit zdravější a zářivější pleť.
    • Zlepšení textury pleti: Exfoliace může zlepšit texturu pleti a učinit ji hladkou a rovnoměrnou. Odstranění odumřelých kožních buněk a stimulace procesu obnovy buněk může pomoci vyhladit hrbolky, jizvy a jemné vrásky.
    • Podpora regenerace pokožky: Peeling stimuluje regeneraci pokožky stimulací tvorby nových kožních buněk. To může urychlit proces hojení ran, jizev a poškození kůže, zlepšit celkový stav pokožky.
    • Zlepšení tónu pleti: Pravidelné používání peelingu může pomoci vyhladit a vyrovnat tón pleti. Odstranění odumřelých kožních buněk a stimulace krevního oběhu může pomoci rozjasnit pokožku a snížit zabarvení.

    Zvýšení účinnosti jiných produktů péče o pleť: Odstraněním vrstvy odumřelých kožních buněk může peeling pomoci dalším produktům péče o pleť, jako jsou hydratační krémy a séra, lépe se vstřebat. Aktivní složky v těchto produktech mohou proniknout hlouběji a efektivněji pracovat pro zdravější pokožku.

    Mýdla zero waste – mýdlo Lastryko (Terrazzo)

    Naše mýdlo Lastryko (Terrazzo) je jako stejnojmenný materiál - skládá se z mnoha odřezků a neexistují dvě stejné kopie. U nás se ničím neplýtvá, a tak v mýdle Lastryko najdete díly dalších mýdel z naší kolekce. Toto jedinečné mýdlo má neobvyklý vzhled - je velmi barevné a jedinečné. Kromě toho, že se skvěle myje, bude i dokonalou ozdobou každé koupelny nebo originálním tipem na dárek. Stejně jako u všech našich produktů obsahuje složení přírodní rostlinné oleje a másla. Přírodní teracové mýdlo je také doplněno o tři druhy jílů a četné esenciální oleje.

    Pro dobrou náladu - přírodní mýdlo Pomeranč a Rozmarýn

    Toto duo bude fungovat nejen v kuchyni, ale i v koupelně. Přírodní mýdlo Pomeranč a Rozmarýn úžasně voní a má zajímavou texturu (díky vrstvě sušeného rozmarýnu). Díky kombinaci lněného oleje, kokosového oleje, olivového oleje a bambuckého másla je pokožka po použití mýdla jemná a rozzářená. Tato receptura mýdla má zároveň čistící a zpevňující účinek. Esenciální oleje z pomeranče a rozmarýnu působí povzbudivě a podle nás i zlepšují náladu.

    Superkostka

    V žebříčku nejoblíbenějších mýdel u nás bezesporu vítězí přírodní mýdlo Superkostka. Královna všech kostek může úspěšně nahradit několik kosmetických přípravků - jedna kostka může být použita jako tělové mýdlo, čisticí prostředek na obličej, šampon, intimní čisticí prostředek a dokonce i produkty na vousy. Superkostka má veganské složení plné přírodních dobrůtek - mezi ingrediencemi patří tapioková mouka, kakaové máslo, bílý jíl. Ve složení této kosmetické kostky nemohly chybět přírodní másla (bambucké máslo, murumuru máslo) a olej (slunečnicový olej).

    Mýdlo na vlasy

    Další kosmetickou peckou pro speciální úkoly je mýdlo na vlasy. Asi většinu z vás napadne: počkat, počkat, to je asi omyl, řeč je o tuhém šampónu. Ale ne. V nabídce značky Cztery Szpaki najdete jak vlasové mýdlo, tak tuhý šampón. Jaký je rozdíl mezi touto kosmetikou? Vlasové mýdlo má ve svém složení zmýdelněné tuky a tuhý šampón obsahuje mycí prostředky. Oba kosmetické přípravky se používají pro každodenní péči a jsou vhodné pro různé typy vlasů.

    Druhy přírodních mýdel v nabídce Mýdlárna 4 Szpaki

    Na závěr pro vás máme stručný souhrn naší nabídky:

    •  přírodní tuhá mýdla - je z čeho vybírat, doporučujeme tradiční i specializovaná mýdla (peelingová mýdla, mýdla na kožní problémy)
    • mýdlo na vlasy
    •  přírodní tekutá mýdla - pro ty, které se tuhá mýdla nepřesvědčily, máme tekutá mýdla a Refill Pack - zero waste duch a péče o planetu jsou nám na srdci, proto jsou naše tekutá mýdla balena do opakovaně použitelných skleněných obalů. Doplnit je můžete mýdly Refill Pack – velká balení o objemu 2 litry.

    Zdroj fotografií: 4szpaki.pl

    pr_clanek
    6. říj 2023    Čtené 18x

    Design a komfort aneb jak vybrat perfektní tašku na kočárek pro vaše dítě

    Dnešní chaotická doba rodičovství vyžaduje nejen lásku a péči, ale také řádnou organizaci a připravenost na všechny výzvy, které s sebou přináší péče o malé dítě. Přebalovací batožiny a tašky na kočárek se staly nezbytnými společníky rodičů, a to nejen kvůli své praktičnosti, ale také kvůli stylovým možnostem, které nabízejí. V tomto článku se podíváme na novou generaci těchto nezbytných doplňků a zjistíme, jak mohou usnadnit každodenní život rodičů a zároveň vyjadřovat jejich osobní styl.

    Typy a styly přebalovacích tašek:

    Na trhu se vyskytuje široká škála přebalovacích tašek, zohledňujících potřeby a preference různých rodičů. Mezi nejčastější typy a styly patří:

    1. Přebalovací batohy: Tento styl se stává stále oblíbenějším díky svému praktickému designu a dostatečnému úložnému prostoru. Přebalovací batohy umožňují rovnoměrné rozložení váhy na zádech, což je ideální pro dlouhé výlety a pro rodiče, kteří chtějí mít volné ruce.
    2. Tašky přes rameno: Tyto tašky jsou snadno přístupné a poskytují rychlý přístup k potřebným věcem. Jsou vhodné pro ty, kteří preferují styl a pohodlí, a často mají mnoho kapes pro uspořádání věcí.
    3. Unisex nebo genderově neutrální tašky: Tyto tašky jsou navrženy tak, aby vyhovovaly oběma pohlavím a byly tak flexibilní a univerzální pro všechny rodiče.

    Výhody a nevýhody přebalovacích tašek:

    Výhody:

    • Organizace a úložný prostor: Přebalovací tašky poskytují dostatek úložného prostoru, aby rodiče měli všechny nezbytné věci pro péči o dítě po ruce a byli dobře zorganizováni.
    • Přenosná pohodlnost: Různé styly tašek umožňují rodičům vybrat si tu, která jim nejlépe vyhovuje, a zároveň zajistit pohodlnost a snadnou přenositelnost.
    • Stylový design: Moderní přebalovací tašky jsou navrženy s ohledem na aktuální módní trendy, což umožňuje rodičům vyjádřit svůj osobní styl.

    Nevýhody:

    • Nosič na zádech:Přebalovací batohy mohou být někdy pro některé lidi nepohodlné, zejména pokud jsou přeplněné nebo špatně vyvážené.
    • Omezený úložný prostor: Některé styly tašek mohou mít omezený úložný prostor ve srovnání s jinými typy tašek, což může být problém pro rodiče potřebující velkou kapacitu.
    • Estetické preference: Styly a designy tašek nemusí vyhovovat všem rodičům, protože každý má odlišné estetické preference a potřeby.

    Funkčnost a organizace přebalovacích tašek:

    Toto jsou klíčové aspekty, které dělají z přebalovacích tašek neocenitelný doplněk pro rodiče. Tyto tašky jsou navrženy s ohledem na usnadnění péče o dítě a zároveň udržení věcí dobře uspořádaných.

    1.  Vnější a vnitřní kapsy: Přebalovací tašky mají často mnoho kapes a kapsiček, které usnadňují organizaci věcí. Vnější kapsy jsou ideální pro rychlý přístup k věcem, jako jsou láhve s pitím nebo pleny. Vnitřní kapsy a oddělení umožňují oddělit různé položky, jako jsou pleny, oblečení, hračky a hygienické potřeby.
    2.  Přebalovací podložka: Většina tašek obsahuje vlastní přebalovací podložku, což je praktické pro hygienickou péči o dítě na veřejných místech. Tato podložka se často vejde do speciální kapsy, aby zůstala čistá a oddělená od ostatního obsahu tašky.
    3.  Izolované kapsy: Pro udržení teploty lahví s pitím nebo lahodných pokrmů pro dítě mají některé tašky izolované kapsy. To je užitečné zejména během výletů a delších cest.
    4.  Úložné prostory na hygienické potřeby: Důležitou součástí každé přebalovací tašky jsou úložné prostory na hygienické potřeby, včetně plen, mokrých ubrousků, krému na opruzeniny a dalších nezbytných položek.
    5.  Praktické detaily: Funkčnost je často zdůrazňována detaily, jako jsou snadné zipy, výklopné přihrádky a nastavitelné popruhy pro nošení tašky. Tato drobná vylepšení usnadňují používání tašky v různých situacích.

    Celkově jsou přebalovací tašky na kočárek navrženy tak, aby usnadnily život rodičů tím, že umožňují rychlý přístup k potřebným věcem a zároveň udržují obsah dobře uspořádaný a organizovaný. To zajišťuje plynulý průběh péče o dítě a minimalizuje stres spojený s hledáním nezbytných věcí v rychlém tempu rodičovství.

    Pokud nadále nevíte, jak se s tímto nesnadných úkolem vypořádat představujeme vám značku JUKKI, která je výrobcem a prodejcem svých vlastních produktů.

    Klíčovými vlastnostmi jsou především: Příznivý poměr mezi cenou a kvalitou.Což je pochopitelné vzhledem k tomu, že sloganem této společnosti je: „Podporujeme super rodiče“.Společnost JUKKI plní svůj slogan především bezpečností, pohodlím a komfortem.

    Na závěr, přebalovací taška se stala nenahraditelným společníkem pro moderní rodiče, usnadňujícím péči o dítě a organizaci všech nezbytných věcí. Vybrání kvalitní tašky, která vyhovuje vašim potřebám a preferencím, může udělat rozdíl ve vašem rodičovském zážitku, ať už jste na procházce v parku, na výletě nebo během každodenního života. Nezapomínejte na funkčnost, kvalitu a bezpečnost, a můžete si být jisti, že váš nový společník v péči o dítě vám usnadní každý den.


    Zdroj fotografií: https://www.freepik.com/

    pr_clanek
    6. říj 2023    Čtené 38x

    Vyrazte za rodinným dobrodružstvím! Let balónem si užijí děti i dospělí

    Hledáte netradiční rodinnou zábavu? Naskočte spolu do koše horkovzdušného balónu a užijte si hodinu v oblacích, odkud se vám naskytnou nádherné výhledy na města i krajinu.

    Letos je to přesně 240 let od doby, kdy se na obloze vznášel první horkovzdušný balón s posádkou. Zajímavostí je, že ta posádka nebyla lidská, ale tvořila ji trojice hospodářských zvířat – kachna, kohout a beran. V tu dobu totiž nikdo nevěděl, co se s námi ve výšce stane. A protože posádka přistála v pořádku, balónové létání se brzy stalo dostupné i lidem.

    I když balón nikdy nepatřil mezi klasické dopravní prostředky, díky jeho kouzlu se v něm přesto můžete proletět i dnes.

    Kde se balónem proletíte?

    Lety balónem probíhají prakticky po celém Česku a není problém zažít let ani v zahraničí. Ale nejprve se podíváme k nám. Láká vás výhled na Karlštejn? A co taková kochačka skálami Českého ráje? 

    Největší československá zážitkovka Adrop.cz nabízí lety v bezmála 40 lokalitách, takže máte možnost vybrat si let na místě, které je vám nejblíž na mapě i v srdci.

    Jak se na let balónem připravit?

    Žádná zvláštní příprava není potřeba. Ve výšce okolo 300 metrů, která platí za takovou klasickou vyhlídkovou výšku, je teplota prakticky stejná jako na zemi, takže se nemusíte bát, že ofouknete. Sice se nebudete hýbat, ale zato se občas dočkáte přitopení hořákem.

    Jediné, co je fajn nezapomenout, jsou pevné nepromokavé boty, které vás ochrání před případnou rosou. Vzlet i přistání probíhá totiž většinou na trávě. A proč pevné? Kdyby náhodou přistání trochu zadrncalo, budete mít kotníky nejen v suchu, ale také v bezpečí.

    Jak celý zážitek probíhá?

    Lety balónem probíhají zásadně jen brzy ráno nebo v podvečer. Není to dané jen romanticky nízkým sluncem, které vykresluje reliéf krajiny, je to zejména kvůli bezpečnosti – v tuto dobu je nejklidnější termické proudění a balónové létání je naprosto bezpečné.

    Když máte vybraný termín a počasí je na jedničku, je čas dopravit se na dohodnuté místo, kde vás posádka balónu nabere a vyrazíte na start. Než se balón nachystá k letu, je potřeba ho rozbalit a nafouknout studeným vzduchem. Jak děti, tak dospělí mohou přiložit ruku k dílu a cítit se jako nefalšovaní vzduchoplavci.

    Jakmile je balón nafouknutý, pouští se hořák a je čas naskočit do koše, každou chvíli se totiž začnete odlepovat od země. Ve vzduchu vás čeká hodina nezapomenutelných výhledů, foťák určitě nezapomeňte doma.

    Vítejte mezi šlechtici

    Ještě se vrátíme k úvodu, kde zvířecí posádka bezpečně přistála. Odměnou za tento úspěšný let byl šlechtický titul vynálezcům tohoto dopravního prostředku. A tato tradice se drží dodnes. Po přistání vás tak čeká slavnostní křest čtyřmi živly a povýšení do šlechtického stavu. Domů pojedete jako baronky a baroni.

    Tak kdy se proletíte?

    pr_clanek
    5. říj 2023    Čtené 500x

    Přesná trefa: Když šipka zasáhne střed terče

    Když se řekne šipky, pravděpodobně si většina z nás představí útulný bar s terčem na stěně a hrstku soustředěných hráčů. Ale co je to, co dělá z hodu šipkou opravdový umělecký kousek? Je to ta jedna zásadní chvíle, kdy šipka zasáhne přesně střed terče, což je nejen technický triumf, ale také pocit naprostého uspokojení pro každého šipkaře.

    Zdroj fotografie: www.pixabay.com.

    Trefit střed terče vyžaduje soustředění, preciznost a mnoho tréninku. Terč má několik sektorů, z nichž každý má svou bodovou hodnotu. Střed terče většinou představuje nejvyšší počet bodů a tím pádem i cíl, kterým každý hráč míří. Když hráč hází, jeho zrak a ruka spolupracují v precizním tanci, který má za cíl dosáhnout toho nejlepšího možného výsledku.

    Pro mnoho hráčů je trefa do středu terče výrazem dokonalosti. Je to okamžik, kdy se zdá, že čas zpomaluje a veškeré okolní rušení mizí. Jediným cílem je zasáhnout střed terče a dosáhnout maximálního počtu bodů. Pocit, kdy hráč sleduje let šipky a vidí, jak se blíží k cíli, je nepopsatelný. A když se to povede – euforie je nekonečná.

    V současné době existuje mnoho způsobů, jak se naučit trefit střed terče. Technologie nabízí šipkařům různé simulátory a tréninkové nástroje, které pomáhají zlepšovat přesnost a soustředění. Aby hráč dosáhl takového výsledku, je však důležité také správné vybavení.

    Na trhu existuje mnoho specialistů na šipkařské vybavení, kteří nabízejí široký sortiment šipek, terčů a dalších doplňků. Jeden z takových specialistů je e-shop e-sipky.cz. Tento e-shop se specializuje na veškeré potřeby šipkařů, od začátečníků po zkušené profesionály. Nabízí širokou škálu šipek různých tvarů a hmotností, terčů s různými designy a materiály, stejně jako ostatních příslušenství, jako jsou šipky či pouzdra a různé doplňky.

    Trefa do středu terče je vrcholným okamžikem v šipkařském světě. Je to důkaz, že technika, soustředění a preciznost vedou k dosažení dokonalosti.

    pr_clanek
    3. říj 2023    Čtené 25x

    Krásná zahrada může být i praktická. Poradíme, jak na to

    Máte u vašeho domu nebo bytu krásnou stylovou zahradu, ale chcete jí dodat trochu praktičnosti a bojíte se, že přijde o svůj šarm a perfektní vzhled? Není třeba z toho mít noční můry, protože můžete využít dnešní skvělé nabídky z mnoha internetových i kamenných obchodů a sehnat například velmi moderní skleníky ze šedého dřeva nebo praktický zahradní domek za skvělou cenu. Nabídka doplňků je potom doslova omračující a výběrem můžete trávit celé dny. A nemusíte se ani vydávat do kamenných obchodů, protože vše potřebné seženete také online. Jak se tedy dopracovat k praktické zahradě s dostatkem úložného prostoru, aniž by to negativně ovlivnilo její vzhled? Poradíme, čeho se držet.

    Zdroj foto: Pixabay.com

    Zahradu si rozdělte na zóny

    Než se do všeho pustíte, doporučujeme vám se na chvíli zamyslet nad tím, kde se na zahradě zdržujete, pro jaké účely ji budete potřebovat a jak zahrada zapadá do celkového vzhledu vašeho domu, případně jak na vás působí výhled do zahrady z pokojů ve vašem domě. Pokud budete na zahradu chtít například umístit zahradní domek nebo skleník, podívejte se na to, jak bude vše vypadat z různých pohledů a jestli náhodou nebude domek nebo skleník překážet při používání zahrady, na které jste zvyklí. V případě skleníku je také dobré myslet na to, jak je místo osluněné, aby skleník poskytoval optimální úrodu.

    Máte málo místa? Pomůže zahradní domek

    Málokdo může říct, že má doma nadbytek místa. Různé zahradní náčiní je samo o sobě docela objemné a navíc může být často špinavé. Proto není dobré jej skladovat přímo v domě. Pro tyto účely jsou optimální zahradní domky, které fungují jako skvělý skladovací prostor. Výrobci je nabízejí v obrovském počtu různých velikostí, tvarů, materiálů a designů. Při výběru zahradního domku se nejdřív zamyslete nad tím, jak velký domek budete potřebovat a co vše do něj plánujete ukládat. Existují dokonce zahradní domky, do kterých můžete například zaparkovat motorku nebo čtyřkolku a slouží tak jako malá garáž.

    Svépomocí nebo od profíků?

    Objednat si cokoliv online dnes není žádný problém a během pár dní tak můžete mít cokoliv u vás doma. Ale co potom? Pokud se na montáž zahradního domku, skleníku nebo jiného zařízení zahrady necítíte, můžete si na to najmout profesionály. Zvláště u ocelových skleníků se skleněnými výplněmi a větších zahradních domků bychom vám to vřele doporučili, protože montáž těchto konstrukcí už vyžaduje trochu zručnosti a zkušeností. Profesionálové vám navíc dovedou dobře poradit s vhodným umístěním a péčí.

    Inspirace je plný internet

    Víte že chcete změnu, ale nemáte jasnou představu o tom, jak by měla vaše vysněná zahrada vypadat? Buď si můžete najmout zahradního architekta, což ale stojí nemalé peníze, nebo se můžete inspirovat na internetu. Skvělým nástrojem pro hledání inspirace pro všechny typy zahrad je například sociální síť Pinterest. Existuje také spousta webů o designu zahrad a pokud vládnete angličtinou, možností je téměř nekonečné množství. Díky internetu máte spousty skvělé inspirace pro každý typ zahrady i rozpočet doslova na dosah ruky. Stačí se tam vrhnout do hledání a pak už můžete začít pracovat na vylepšování vaší zahrady.

    pr_clanek
    3. říj 2023    Čtené 31x

    Rozviňte u dětí kreativitu a nechte je stavět z kostiček

    Milují vaše děti stavebnice a chcete jim rozšířit obzory s jinými druhy, než je obyčejné LEGO? Nabídka barevných stavebních kostiček s malými panáčky je opravdu široká a potěší vaše děti i vaše peněženky. Lego je nehynoucí klasikou, ale na trhu najdete také levnější alternativy, které děti zabaví stejně dobře. 

    Zdroj: Unsplash.com

    Objevte české stavebnice i světové kousky

    Znáte Igráčky, nebo už spadáte do generace, která tyto předrevoluční figurky policistů nebo výpravčích nepamatuje? Český zářez mezi stavebnicemi udělala také SEVA či montážní Merkur. Mezi další alternativy LEGO kostek patří kostičky Cobi nebo konstrukční součástky Marioinex. Stavebnice jsou oblíbené nejen u chlapců, ale také u děvčat, pro které jsou připraveny scenérie princeznovských zámků a kočárů s koňmi. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv značku, určitě neuděláte chybu. Stavebnice podporují dětskou kreativitu a zručnost a nabízí nekonečno konstrukčních možností.

    Co nabízí česká výroba?

    Vneste do boxu hraček vašich dětí trochu nostalgie z české produkce. Tradiční česká značka SEVA nabízí nejen originální spojovací stavebnice, ale také plno dalších značek dětských vědomostních her a hraček. Pokud chcete z dětí vychovat zručné kutily, začněte je trénovat v raném věku na kovových stavebnicích Merkur. Rozvíjejte u dětí kreativitu a nechte je sešroubovat auto, letadlo nebo stavební stroje. Nejprve mohou montovat podle návodu, později mohou zapojit fantazii a sestavit své vlastní vynálezy.

    Zorientujte se mezi stavebnicemi

    Popularita stavebnic LEGO je mezi dětmi i dospělými enormní a poličky v bytech plní sbírky složených figurek zvířat, filmových postaviček i strojů a nemovitostí. S růstem oblíbenosti rostla také cena stavebnic, která dnes plno lidí od koupě odradí. Hledáte-li levnější náhražku za LEGO, která bude fungovat na stejném principu, pak sáhněte po téměř identické kopii Lupin. Pokud si jen chcete rozšířit sbírku stavebnic a vyzkoušet si i jiné kostičky, zkuste třeba Playmobil nebo stavebnice Cobi. Playmobil je vhodný pro menší děti, které ještě neumí zacházet s malými LEGO součástkami. Nabízí podobně širokou škálu motivů, ze kterých mohou děti vybírat. Na své si tedy přijde každý. Stavebnice Cobi jsou vyráběné v sousedním Polsku a jsou ideální pro každého, kdo má rád realistické modely. Ať už aut, lodí, vlaků, nebo čehokoliv válečného.

    Veronika Decsy
    Copywriter
    Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.

    pr_clanek
    2. říj 2023    Čtené 148x

    Velmi špinavé pracovní oblečení můžete vyčistit i doma: prozradíme, jak na to.

    Každý, kdo se nebojí manuální práce, moc dobře ví, jak moc se může ušpinit. To samo o sobě není problém, ale některé druhy špíny se odstraňují velmi obtížně. Navíc nesprávný postup čištění může poškodit nejen vaše špinavé oblečení, ale i pračku nebo jiné oděvy. Přinášíme vám tipy, jak vyčistit nejen pracovní oděvy.

    Práce na stavbě, v kuchyni, dílně nebo na zahradě, to všechno jsou příležitosti, při kterých vaše pracovní oblečení snadno přijde k úhoně. Stojí za to dodat, že některé typy pracovních oděvů, jako jsou montérky nebo pracovní mikiny, velmi dobře odolávají skvrnám a jiným druhům znečištění. Tato odolnost vychází z jejich silnějšího materiálu a nenasákavého povrchu, ale i ty nejodolnější montérky je třeba čas od času důkladně vyčistit a vyprat. 

    Jaké jsou nejhorší typy znečištění?

    Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá - ta, která silně zapáchají, pronikají hluboko do vláken a běžnými prostředky je nelze odstranit. Zpravidla se jedná o různé olejové skvrny, chemikálie, barvy, a dokonce i bělicí zubní pasty, které mohou na oblečení zanechat nesmazatelnou stopu. Problematický je však také například prach nebo drobné dřevěné či kovové piliny. Tento typ nečistot může v pračce nadělat paseku.

    Některé druhy nečistot nelze odstranit

    Přestože existují některé "nepřekonatelné" nečistoty, neznamená to, že byste se neměli snažit zvítězit. O úspěchu často rozhodují první okamžiky po znečištění, například olejové skvrny nebo lak, musíte začít odstraňovat ihned, jinak se vám to nemusí podařit.

    V každém případě je důležité správné vybavení. Vyzbrojte se nejen správnými čisticími prostředky, ale také dodržujte stanovené postupy. Například špinavé montérky by nikdy neměly jít rovnou do pračky. V ideálním případě by se silně znečištěné pracovní oděvy měly namočit do vody s trochou pracího prášku alespoň na dvanáct hodin a na znečištěná místa lze použít speciální odstraňovač nečistot. 

    Po takovém ošetření lze kombinézu zkontrolovat a vložit do pračky, ale odděleně, abyste náhodou nepoškodili jiné oblečení. Pokyny k praní samozřejmě vždy zkontrolujte na štítku výrobce a postupujte podle nich. 

    Čisté, ale zapáchající

    Po dostatečně rychlém a správně zvládnutém zásahu proti skvrnám se jistě dočkáte úspěchu, ale může se stát, že nos bude stále protestovat. Koneckonců odstranění zápachu z pracovních oděvů, jako je například výše zmíněná kombinéza, může být opravdovým utrpením. Vzhledem k tomu, že se nedoporučuje používat změkčovadla tkanin, řešením mohou být oleje na praní, kterých stačí do bubnu pračky přidat opravdu jen pár kapek. Takže i montérky, ve kterých jste se včera potili na stavbě, mohou najednou vonět po vanilce nebo mandarinkách.

    pr_clanek
    20. zář 2023    Čtené 586x

    Bio Matcha Tea – čaj s unikátními účinky

    Originální a jedinečný zelený čaj s hromadou prospěšných látek, které prospívají našemu tělu, dováží značka Matcha Tea. Oblíbenost tohoto produktu rok od roku roste a Matcha Tea zůstává jedničkou na trhu už 11. rokem. V čem je jejich produkt tak výjimečný?

    Co je Matcha Tea?

    Na čajových plantážích v Japonsku roste zelený čaj, který se na poslední tři týdny před sklizní zakrývá plachtami. Čajové lístky v částečné tmě produkují veliké množství zeleného barviva chlorofylu a dalších prospěšných látek. Po třech týdnech se utrhne z každé rostliny jen pár nejzelenějších a nejhornějších lístků, které se následně suší, odstraňují se z nich stonky, žilky a dužina, a poté se melou na extra jemný prášek v žulových mlýnech. Výsledný zelený čaj má tedy podobu jemného prášku, který se míchá s vodou. Protože se pije v podstatě celý list čajovníku nadrcený na prach, naše tělo může využít všechny prospěšné látky obsažené v čaji na úplné maximum.

    Jak Matcha Tea prospívá zdraví?

    Zelený čaj matcha je plný chlorofylu, antioxidantů a aminokyselin. Chlorofyl a antioxidanty pomáhají vyplavovat z těla škodlivé látky a mohou tak pomoci chránit naše tělo před různými neduhy. Aminokyseliny zase pomáhají našemu mozku. Navozují totiž zdánlivě protikladný pocit klidu a současně zvýšeného soustředění. Také pomáhají podpořit paměť a odbourávají psychický i fyzický stres. Ve výsledku to znamená, že se budete lépe soustředit na tu věc, kterou právě děláte a okolí vás při něm nebude tolik vyrušovat. Tuto vlastnost matcha si chválí zejména studenti a vrcholoví manažeři.

    Zelený čaj je nejen skvělý zdroj přírodní energie, ale i nápoj podporující správné trávení a harmonizující naši mysl. Podle některých zdrojů může matcha podporovat i rychlejší spalování tuků. Matcha navíc doplňuje energii až na 6 hodin. Díky své mleté podobě může naše tělo vytěžit přínosy matcha na maximum a matcha je tak až 10x silnější, než klasický zelený čaj.

    Pozor – ne každý mletý čaj je matcha

    Jak už je na českém trhu zvykem, najdeme na něm i ty kvalitní a autentické produkty, ale i levnější náhražky. V případě Matcha Tea to znamená méně kvalitní mleté čaje z jiných asijských zemí. Dejte si proto pozor při výběru svého matcha. Ten pravý matcha pochází pouze z Japonska. Jen v Japonsku matcha zpracovávají stejnou technologií už více než 800 let, pěstují ho správným způsobem a v bio podmínkách. V jiných zemích často nejde o zastiňovaný čaj, většinou se zpracovává špatným způsobem, mele se na příliš velká zrnka a bývá pěstován na místech, kde se v půdě mohou vyskytovat i těžké kovy nebo pesticidy.
    Od nového roku se Česká republika stane prvním státem v EU, ve kterém bude možné označovat jako matcha pouze a jedině originální jemně mletý Japonský matcha, ale do té doby se mějte na pozoru.

    Věnujte také pozornost chuti. Pravý matcha by měl být zemitý, jemně nasládlý nebo s jemným náznakem trpkosti. Měl by mít smaragdově zelenou nebo sytě zelenou barvu. Matcha Tea navíc testuje každou nově dovezenou šarži na možný výskyt kvasinek, plísní, pesticidů, těžkých kovů a bakterií e. coli. Tyto testy jsou pak veřejně k dispozici na jejich stránkách a představují dobrý ukazatel vysoké kvality jejich matcha.

    Nejoblíbenější čaj na Heureka.cz

    Nejprodávanějším produktem značky Matcha Tea je Bio Matcha Tea Harmony. Na webu Heureka.cz je už sedmým rokem vítězem v kategorii čaj. Na tomto webu vybírají výherce samotní zákazníci, takže o vysoké kvalitě Matcha Tea svědčí i velké množství pozitivních referencí. Silnou fanouškovskou základnu si Harmony získal i svou jedinečnou formou jednotlivých porcí. Harmony obsahuje 30 dvougramových sáčků, které představují vždy jednu porci. Harmony si tak jednoduše připravíte opravdu kdekoli, a navíc je čaj ideálně chráněn před vlhkostí, světlem a vzduchem, tedy před vlivy, které ničí jeho kvalitu a čerstvost. Ve větších baleních není matcha dostatečně chráněn a čaj tak rychle ztrácí svou chuť, barvu i přínosy.

    Jak se Matcha Tea pije?

    Je to mnohem jednodušší, než se zdá. Stačí si připravit uzavíratelnou láhev, nebo šejkr, nasypat do ní jeden sáček Bio Matcha Tea Harmony, přidat 2–3 dl studené vody a poté pořádně protřepat, aby se čaj správně rozmíchal. Pro zpestření chuti můžete přidat pár kapek limetky, kvalitního sirupu, anebo lžičku medu. Pokud preferujete horký Matcha Tea, můžete do láhve nalít horkou vodu, ale pozor, její teplota nesmí překročit 65 stupňů.

    Je lepší pít kávu, nebo Matcha Tea?

    Někteří lidé přešli z kávy na matcha proto, že čaj je pro náš organismus šetrnější. Káva představuje rychlou a vysokou dávku energie, která je na vrcholu už půl hodiny po vypití, ale stejně rychle její účinky klesají. Matcha dodává jemnější dávku energie, která se postupně uvolňuje po dobu až šesti hodin a nehrozí u ní účinky často spojené s předávkováním kofeinem, tedy třes rukou, pocení, nervozita, podrážděný žaludek. Pokud se chcete vzdát kávy, matcha je ideální a mnohem ohleduplnější náhrada. Pokud se kávy vzdát nechcete, je lepší pít matcha i kávu odděleně. Ráno si dejte kávu a odpoledne po obědě matcha, nebo naopak. Ale pozor, matcha se nemá pít na prázdný žaludek! Je to opravdu velmi silný čaj a nalačno způsobuje nevolnost.

    Mohu pít Matcha Tea v těhotenství a při kojení?

    Přestože matcha obsahuje kofein, můžete si ho v omezeném množství dopřát i v očekávání nebo při kojení. Denní příjem kofeinu v těhotenství a při kojení by neměl přesáhnout 200 mg. Jedna porce Bio Matcha Tea Harmony obsahuje cca 50 mg kofeinu. Jedna, výjimečně i dvě porce, jsou tak bezpečné i v těhotenství.

    pr_clanek
    18. zář 2023    Čtené 17x

    Zabalte své děťátko do toho nejhebčího pohodlí

    Pokožka malých děťátek je velmi citlivá. Proto si zaslouží tu nejhebčí péči, která jí umožní i během nošení plenky správně dýchat, a zároveň vašemu maličkému poskytne dokonalou ochranu proti protečení a ničím nerušený spánek. Dopřejte svému děťátku to nejhebčí pohodlí s prémiovými plenkami Pampers Premium Care.

    Jemné plenky Pampers Premium Care s jedinečnou vrstvou DermaComfort skvěle odvádí vlhkost a nečistoty z pokožky miminek a umožňují vzduchu volně proudit dovnitř plenky, čímž citlivou pokožku udržují hebkou a suchou. 

    Díky jedinečnému systému zabezpečení ve 3 směrech plenky rychle absorbují tekutinu a pomáhají předcházet protečení v pase nebo kolem nožiček. Nadýchané ultra hebké materiály šetrně zabalí pokožku vašeho děťátka do pohodlí a poskytnou jí dokonalou ochranu. 

    Speciální je také tvar plenek. Jsou přizpůsobenypupíkuděťátka, takže jsou pohodlné, netlačí a perfektně padnou. Plenkyjsouopatřenyindikátoremvlhkosti, který vás změnou barvy upozorní, kdy je čas přebalit. 

    Pampers Premium Care jsou také dermatologicky testované, neobsahují žádný z 26 parfémů klasifikovaných směrnicí EU jako alergeny, a jsou tak osvědčenou jedničkou pro udržení zdravě vypadající a suché pokožky děťátek.

    Vyzkoušejte jedničku mezi plenkami – řadu Pampers Premium Care a nechte své děťátko opečovávat tím nejhebčím pohodlím.

    Udělejte si zásobu vašich oblíbených plenek a ušetřete!

    S plenkami Pampers nyní také ušetříte! Díky probíhající akci Cashback můžete získat od 15. 8. 2023 do 15. 10. 2023 za váš nákup až 800 Kč zpět. A jak na to? Stačí, když provedete tři různé nákupy a při každém využijete jinou úroveň cashbacku. Pokud tedy zakoupíte produkty za minimálně 2000 Kč, můžete získat zpět 500 Kč. Při nákupu nad 800 Kč pak 200 Kč a při nákupu v minimální hodnotě 400 Kč můžete získat zpět 100 Kč. Nezapomeňte ale, že úrovně cashbacku nemůžete při jednom nákupu kombinovat a z každé úrovně můžete získat cashback pouze jednou. Pro získání cashbacku se zaregistrujte na www.mujsvet-pg.cz/cashback, nahrajte platnou účtenku, vyplňte IBAN číslo vašeho bankovního účtu a proveďte SMS ověření. Po úspěšném nahrání a ověření účtenky obdržíte e-mail s informací, zda byla vaše žádost přijata a peníze vám budou do 30 dnů zaslány na účet.

    pr_clanek
    7. zář 2023    Čtené 51x

    Vlnitá lepenka – premiant mezi ekologickými obalovými materiály

    Obalové materiály hrají klíčovou roli v našem každodenním životě. Jejich hlavní funkcí je chránit produkty před poškozením. Nicméně mají také významný dopad na životní prostředí. V dnešní době, kdy se stále více zaměřujeme na udržitelnost a ochranu přírody, nabývá významu hledání ekologických alternativ pro obalové materiály a aktivní účast na procesu recyklace.

    Mezi top ekologické obalové materiály patří beze sporu vlnitá lepenka. Je tvárná, lehká, přitom však při správném použití dostatečně pevná a má univerzální využití.

    Vlnitá lepenka se vyrábí z přírodních surovin, recyklovaných nebo primárních vláken dřevní buničiny, které jsou spojeny přírodním lepidlem na bázi škrobu.

    V Evropě pocházejí vlákna z obnovitelných zdrojů – z udržitelně obhospodařovaných lesů, což pomáhá zachovat přírodní zdroje pro současné i budoucí generace. Lepenka tak představuje přirozenou alternativu k produktům na bázi fosilních materiálů.

    Díky neustále se zdokonalujícím technologiím se vlnitá lepenka stala vhodným obalovým materiálem i pro produkty, které bylo dříve obtížné zabalit. Například se využívá i jako obalový materiál v lodní přepravě nebo jako ochrana velmi křehkých produktů a citlivých povrchů.

    Jednou z hlavních výhod vlnité lepenky je její jednoduchá recyklovatelnost. Papír a vlnitá lepenka patří v Evropě k nejvíce recyklovaným materiálům. Průmysl obalů z vlnité lepenky má zavedené účinné mechanismy recyklace, přičemž odpadní materiály se v zemích EU shromažďují odděleně. Firmy, obchodníci i spotřebitelé mohou lepenkové obaly snadno složit a odevzdat k recyklaci. Kontejnery pro třídění jsou dostupné ve všech městech i malých obcích. Tento systém v ČR zajišťuje společnost EKO-KOM a.s.

    Lehký, pevný a všestranný obal z vlnité lepenky nabízí množství konstrukčních možností. Díky jeho všestrannosti jej lze přizpůsobit téměř jakémukoli tvaru i velikosti a vytvořit zajímavý průmyslový design. Každý produkt, který jako obalový materiál využívá vlnitou lepenku, je známkou ekologického smýšlení výrobce, popř. distributora.

    Vlnitá lepenka se dá snadno potisknout, a tak se dá skvěle využít k propagačním účelům a personifikaci obalů.

    Obaly z vlnité lepenky, to nejsou jen klasické krabice. Vlnitá lepenka totiž nabízí řadu konstrukčních variant. Obaly z vlnité lepenky lze snadno tvarovat tak, aby rozměrově odpovídaly produktům. Vytváří dostatečné deformační zóny pro ochranu produktů během transportu.

    Z vlnité lepenky se také vyrábí řada ekologických výplní a fixací.

    Mezi firmy, které se vlnitou lepenkou aktivně zabývají, patří SERVISBAL OBALY s.r.o., kde vám rádi o vlnité lepence poskytnou více informací.

    Zdroj foto: Depositphotos.com

    pr_clanek
    24. srp 2023    Čtené 45x

    Jak na bezpečnou skincare rutinu v těhotenství?

    Pleť se v těhotenství mění. Je to kvůli hormonům, které mají na starosti všechny potřebné mechanismy při tvorbě nového života. Chcete si svou pleť udržet ve skvělé kondici a neřešit nedokonalosti? Přinášíme přehled složek, které vašemu tělu škodí a které mu naopak udělají dobře.

    Foto: Unsplash.com

    Proč si dávat pozor na to, čím se mažete?

    Stejně jako pití alkoholu a kouření i používání kosmetiky může škodit. Je to z důvodu vstřebávání některých složek jak do těla matky, tak i do těla nenarozeného dítěte. Většina volně prodejných výrobků pro péči o tělo je zcela bezpečná, ale existuje několik složek, na které byste si měla dát pozor.

    Změny pleti v průběhu těhotenství

    Některé z nás těhotenství snáší zcela bez výrazných výkyvů, některé nestíhají všechny zvraty sledovat. Pokud jste před otěhotněním trpěla nějakými kožními problémy, v jiném stavu se vám příznaky mohou různě měnit (zhoršovat i zlepšovat). Pigmentové skvrny, akné, ale i suchá pleť – to vše se může projevit nejen na obličeji, ale i po celém těle. Proto nevynechávejte pravidelnou péči o pokožku jako celek, tělo mažte například kvalitním přírodním olejem a ruce krémem na ruce.

    Složky, kterým byste se měla v těhotenství vyhnout

    Retinol

    Retinol je úžasná látka, která napomáhá redukci jemných vrásek a zároveň bojuje i proti akné. V přílišném množství ovšem může mít negativní vliv na vývoj dítěte i na průběh porodu.

    Kyselina salicylová

    V malé dávce je kyselina salicylová bezpečná, ve velké už tolik ne. Proto se vyhněte kosmetickým i farmaceutickým produktům, které tuto kyselinu obsahují.

    Parabeny

    Nespočet výrobků obsahuje parabeny, které jsou škodlivé nejen pro těhotné, ale i pro všechny ostatní. Parabeny poznáte podle předpon: methyl-, ethyl-, propyl-, isopropyl-, butyl-, isobutyl-.

    Hydrochinon

    Hydrochinon je látka používaná k zesvětlení a rozjasnění pokožky a k odstranění pigmentových skvrn. Během těhotenství vsaďte spíše na přípravky na přírodní bázi.

    Oxybenzon, oktokrylen, oktinoxát apod.

    Chemické látky obsažené v opalovacích krémech jsou pro lidské zdraví velkým strašákem. A nejen pro něj. Oxybenzon, oktokrylen, oktinoxát a další podobné složky velmi škodí i životnímu prostředí (hubí mořské korály). V těhotenství narušují produkci hormonů a způsobují trvalé poškození plodu. S užíváním chemických opalovacích krémů v jiném stavu jsou podle výzkumů spojené i různé typy neurologických onemocnění v dospělosti dítěte – například schizofrenie a Alzheimerova choroba.

    „Těhulka-friendly“ složky a alternativy k chemii

    Kyselina glykolová

    Pokud vás trápí tvorba pupínků a pigmentových skvrn, sáhněte po kyselině glykolové, jedná se o bezpečnější alternativu k produktům obsahujícím retinol.

    Vitamín C a E

    Tvorbě vrásek se vyhnete užíváním kvalitních doplňků stravy či kosmetických produktů s obsahem vitamínu C a E. Ohledně výběru suplementů je rozumné poradit se se svým lékařem.

    Voda

    Voda je základním stavebním kamenem nejen lidských těl. Podpořte hydrataci celého těla a používejte vhodnou a nejlépe přírodní kosmetiku. Ideálními produkty jsou ty s obsahem kokosového oleje, kakaového či bambuckého másla.

    Oxid zinečnatý a oxid titaničitý

    Chraňte se před sluncem bez chemie. Vyzkoušejte opalovací krémy na minerální bázi. Oxid zinečnatý a titaničitý dokážou od pokožky odrazit UV záření a společně s velkým kloboukem vám dodají potřebnou ochranu.

    pr_clanek
    11. srp 2023    Čtené 47x

    Jak na zdravý spánek po porodu? Vytvořte si rutinu a nechte si pomoci

    Zdravý spánek je pro novopečené maminky obzvlášť důležitý. Ovšem najít si na něj čas není vždy úplně snadné. Jak si i s novorozencem dopřávat kvalitní a hluboký spánek? Triků a tipů existuje celá řada. Na co se zaměřit?

    Pro zdravý spánek po porodu existuje několik triků

    Spánek v těhotenství, zejména v pozdějších fázích, může být nepohodlný a často přerušovaný potřebou na toaletu či bolestmi zad. Po porodu se maminkám blýská na lepší časy, protože jim ve spánku nebude překážet bříško, ale na druhou stranu je může z hlubokého spánku probudit křik miminka. Jak si v době po porodu dopřát zdravý spánek? Existuje pár triků, které by měly všechny maminky novorozenců znát.

    Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

    Zdravý spánek po porodu? Maminky potřebují vhodnou matraci

    Základem toho, jak zlepšit spánek po porodu, je vhodně zvolená matrace. Jestliže již dosloužila ta předchozí, je nutné vybrat vyhovující novou matraci. 

    Při jejím výběru je důležité zaměřit se na:

    • vhodný rozměr matrace,
    • vyhovující výšku,
    • její vlastnosti.

    Matrace musí být dostatečně prostorná a výška matrace by měla být alespoň 13 centimetrů, ale nebojte se sáhnout i po větším rozměru. Čím vyšší matrace, tím snáze se vám z ní bude vstávat. Oblíbená je mezi spáči pěnová matrace, například model matrace Super Fox poskytuje při spánku dokonalou oporu a maximální pohodlí.

    Vytvořte si rutinu před spaním pro miminko i sami pro sebe

    Jak si dopřát hluboký spánek a naspat během noci co nejvíce hodin? Klíčem k úspěchu je vytvoření pravidelné rutiny před spaním pro miminka i jejich rodiče. Naučte se, že jakmile dítě vykoupete a uspíte, je čas ulehnout i pro vás. Neztrácejte čas a snažte se chodit do postele co nejdříve. O klidný a nerušený spánek vašeho potomka se postará matrace pro miminka, jež časem nahradí dětská matrace.

    Zdroj obrázku: Nina Buday / Shutterstock.com

    Poruchy spánku po porodu jsou zcela běžné

    Přestože jsou v období po porodu velmi časté poruchy spánku, snažte se jich vyvarovat. Například přerušovaný spánek je zcela běžným jevem, protože dítě se v noci často budí a kojení v noci je nevyhnutelné. Ovšem novopečené maminky může uklidnit fakt, že některou poruchou spánku trpí až 90 % dospělých. Dlouhodobý nedostatek spánku ovšem vede ke zhoršené náladě, podrážděnosti a samozřejmě také únavě. Jestliže se dostaví poporodní deprese a další problémy s usínáním po porodu, je nutné je okamžitě řešit.

    Zapojte do péče o dítě partnera 

    Pomocnou rukou pro novopečené maminky je rozhodně zapojení partnera. Noční vstávání k miminku je proto důležité si spravedlivě rozdělit a využít jakoukoliv pomoc od ostatních členů rodiny a také od přátel.

    Zdroj obrázku: Arsenii Palivoda / Shutterstock.com

    Najděte si vhodnou polohu

    Spánek po porodu usnadní také to, že si maminky najdou vhodnou pozici, ve které budou usínat. Mezi oblíbené a doporučené polohy spánku po porodu patří:

    • spánek na zádech,
    • spánek na boku,
    • spánek na vyšším polštáři.

    Spaní na břiše může být bolestivé a nedoporučuje se zejména po císařském řezu.

    Naučte se odpočívat

    Aby u nastávajících maminek probíhaly všechny fáze spánku bez problémů, musí se maminky naučit co nejdříve odpočívat. Relaxace by měla být v rovnováze s dostatkem pohybu. Právě chození s kočárkem je skvělou aktivitou, která se postará o zdravý spánek miminka, ale i maminky.

    Ať už se rozhodnete pro spánek s miminkem v posteli nebo jej rovnou naučíte spát ve vlastní postýlce, nezapomínejte na to, že i maminky potřebují po porodu dostatek zdravého spánku. Jasně si proto stanovte, kdy jít spát a osvojte si noční rutinu, která vás spolehlivě uspí a připraví vaše tělo na zasloužený odpočinek.