romcatko
11. lis 2006

Miminko na cestě

Takhle to bylo v létě 2007:
Oba dva s manželem velmi toužíme po miminku, už se skoro 2 roky "snažíme", ale zatím se nedaří. Bohužel jsem po asistované reprodukci - 2.IUI - měla mimoděložní těhotenství, jsem bez vejcovodu a naše cesta za miminkem, bude ještě dlouhá..Budou nám muset pomoci lékaři. Čekalo nás určitě 1.IVF, jen nevíme kdy...Vše má svůj čas...

A teď:
Mimísek si nás našel i bez IVF, trochu nečekaně. 3.10. se objevily //. Protože se bohužel zároveň ukázaly velké problémy se štítnou žlázou, tak musíme doufat, že vše dobře dopadne. naše otěhotnění je Boží zázrak, tak doufáme a věříme, že bude také tak pokračovat.

18.10. potvrzeno srdíčko.

20.11. je vše vpořádku, tak začínáme věřit, že se dočkáme v červnu zdravého miminka

3.12. NT screening - na UTZ je vidět nedokončená CHA disociace (může znamenat i poškození plodu) další KO 17.12.

17.12. UTZ v Podolí. Byla tam se mnou i mamka a moc si to užívala. CHA disociace se uzavírá, vše bude snad vpořádku.

18.12 těhu poradna - miminko vypadá trochu menší (ale dle Ovu je to možné). Takže odběry na Tripl testy až 2.1.

2.1. odběr na Tripl testy a trochu nervy, ale vyšly vpořádku

22.1. těhu poradna - dle UTZ jsme už o 7 dní menší, ale snad je jinak vše vpořádku.

28.1. podrobný UTZ v Podolí - vše vypadá dobře, že miminko je zdravé

19.2. další KO a vše je OK. Vypadá to na holčičku (ale zatím si to necháváme pro sebe)

18.3. letí to, už jsme v 29tt. Máme vybraný kočárek, nakoupeny některé věci.... ale musím říct, že týdny mezi 20tt a 29tt uběhel hrozně rychle. A už jí neříkáme Bublinka, ale jménem. 🙂

21.3. 3D UTZ v Gennetu byl nezapomenutelným zážitkem a ty peníze za to určitě stojí. Asi půlhodinový utz, kde jsme viděli naší princeznu. Nejdříve měla obličej přikrytý rukama i nohama, ale pak se ukázala - usmívala se, zívala, polykala plodovku. Jen pohlaví nám moc odhalit nechtěla. Stydlivka.

23.4. KO byla dost překvapivá. Vše vypadá dobře, Bublinka je vpořádku. Ale!
Dlouho to vypadalo, že čekáme holčičku, ale po včerejší kontrole to není tak jisté 🙂 ne, že by nám to vadilo, ale nějak jsme si zvykli. No a taky by kluk měl asi tak půlku oblečení, protože mám něco půjčené od kamarádky, co má půlroční holčičku 🙂
A taky se mi trochu pohybuje termín porodu, protože celou dobu jsme byli velikostně týden "po termínu" (ofiko termín je 8.6.) a od včerejška jsme o týden vpředu. A máme prý velké miminko. ( má teď asi 2,3kg) a já přibrala 8kg, tak fakt nevím. takže samá překvapení.

Termín porodu se blíží, chodím pravidelně na KO do Motolské porodnice. Zatím vše vypadá vpořádku.

První termín (8.6.) minul a miminku se na svět nechce, ale u maminky v bříšku se mu líbí. Čekají nás častější monitory. Doufáme, že si miminko nebude dávat moc na čas. Druhý termín 13.6. taky minul.
od 14.6. Mám už docela silné poslíčky, tak doufám, že mě nebudou provázet moc dlouho a brzo se dočkáme miminka v náručí. Snad nejdéle do dalšího úplňku (18.6. ) 🙂 Hlavně, aby bylo vše vpořádku.

ESTER KATEŘINA se narodila 19.6. ve 23:15 po dlouhem porodu, ktery nakonec skoncil cisarskym rezem. Esterka ma problemy hlavne s dychanim (vodu v plicich) a infekci,tak musi byt na JIP.Nejdrive v inkubatoru,ale ted ma dychaci hadicku primo do nosiku a v rucicce infuzy s antibiotiky. Krmi ji zatim hadickou s glukozou,protoze mamanka zatim nema mlicko. Esterka se pri prvnim pochovani pokousela prisat i pres 3 vrstvy obleceni a tak pomohla ke spusteni mlicka a od vecera 22.6.pravidelne nasava. Je to sikulka a hladovecek. Ani Esterky prichod na svet nebyl snadny, ale verime,ze je silna a statecna holcicka a vse bez nasledku zvladne. Tatinek se perfektne stara o maminku i o Kacenku Esterku. Konečně nás 1.7. pustili domů. Všechna vyšetření dopadla dobře, cvičíme trochu vojtovu metodu, ale jinak vše vypadá vpořádku. Mám trochu méně mlíčka, ale zatím doufáme, že příkrmy nebudou třeba. Esterka je úžasná a vzorná holčička. Zvládly jsme krásně první týden doma. Užíváme si radosti z naší princezny Esterky Kačenky. Vše zvládáme krásně.