1 / 11
    @petapete
    Komentář byl odstraněný

    Didaktická hra Už umím skládat obrázky je veselá karetní hra, v níž jde o to složit obrázek jako první. Hra je vhodná jako dárek na návštěvu, kde mají malé dítě.
    Hra Už umím skládat obrázky nabízí hned tři herní varianty. Základní varianta hry s názvem Vykládání obrázků se hraje následujícím způsobem:

    Hrací karty dobře zamícháme a každému hráči rozdáme 5 karet. Zbývající karty položíme obrázky dolů na hromádku uprostřed stolu. Začínající hráč vyloží na stůl libovolnou kartu a z hromádky karet uprostřed stolu doplní počet svých karet zase na pět.
    Jestliže má hráč kartu, která se hodí k některé z karet, které jsou již vyloženy na stole (a chce ji odložit), přiloží ji ke kartě na stole - nesmí ji vyložit jen volně na stůl.
    Karty se ale musejí přikládat správně, tzn. jednotlivé karty musí nejen patřit ke stejnému obrázku, ale musí být též přikládány ve správném pořadí.
    Hráč, který přiložil poslední - čtvrtou - kartu jednoho obrázku, tento obrázek vyhrál a tím získal všechny 4 karty.
    Hra končí, jakmile je vyložena poslední karta. Vyhrává ten, komu se podařilo získat nejvíce obrázků.
    Karty ze hry Už umím skládat obrázky lze rovněž použít pro Obrázkové kvarteto či pro hru jednoho hráče, která je založena na skládání obrázků podobně jako základní hra.

    Hra Už umím skládat obrázky obsahuje:
    36 karet (9 sad po 4 kartách)

    5. čer 2013