4 / 54
    Pečená hlíva ústřicná s bramborovou kaší

    Prosím recept 🙂 Děkuji

    14. bře 2015

    @lucinkaam
    Recept je úplně jednoduchý :

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY
    500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)

    POSTUP PŘÍPRAVY
    Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
    Málo práce a efekt dokonalý !!! 🙂

    Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
    Osolte, opepřete a vše promíchejte.
    Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
    Podávejte s bramborovou kaší.

    Dobrou chuť 😉

    17. bře 2015