48 / 54
    Dušená plec z pomalého hrnce, rýže

    RECEPT: Pokud máte pomalý hrnec, jehož vnitřní nádoba dovoluje vařená i na sporáku, tak přímo v ní uděláme klasický cibulový základ na sádle. Plecko nakrájíme na větší kostky, dobře osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou sladkou i pálivou a rukou dobře prohněteme, aby se vše dostalo pěkně do masa. Kostky dáme na zlatavou cibulku a maso trošku opečeme po jedné straně. Pak opatrně maso pootáčíme, aby paprika pokud možno zůstala na mase a opečeme z druhé strany. Opečené maso zalijeme do necelé poloviny vývarem (popř. vodou s použitím bujonové kostky) a nádobu vložíme do pomalého hrnce a ten nastavíme buď na I. na 6-7 hodin nebo na II. na 3-4 hodiny. Když je maso měkké, zvýšíme teplotu na stupeň II. a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě (je lepší to přelít přes sítko, ať tam nemáte žmolky) a provaříme ještě minimálně 30 minut. Před koncem varu rozemneme do masa majoránku, která nám to krásně provoní.
    No a je to 🙂. Ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem a podáváme v podstatě s jakoukoliv přílohou (rýže, těstoviny, brambory, houskový knedlík)

    7. lis 2015