icon
7 / 127
10.5.2013 První batáty - pečené a rozmixované s kapkou oliv.oleje - výborné, moc chutnalo :-)
avatar

Áji, jak ji je dělala? Upekla normálně v troubě, jo? Jak dlouho?

Odpověz
10. kvě 2013
avatar

@akrim4 Miši poradily mi holky tady na MK, já nevěděla vůbec. Vzala jsem jednu batátu, omyla a očistila kartáčkem, potřela olejem a dala na 220 do trouby, pekla jsem jí asi tak 40min (v průběhu pečení jsem ji asi 2x otočila). Pak vyndala, byla krásně měkoučká, sloupla jsem tu vrchní šlupku, rozkrojila napůl a jednu půlku rozkrájela na menší kousky, přidala kapku oliv.oleje a rozmixovala - vidíš na fotce. Druhou půlku jsem schovala na zítřek. A šmakovalo moc 🙂

Odpověz
10. kvě 2013
avatar

@sammaelka Děkuji MOC, Áji🙂 Zkusím zítra! Vypadá to luxusně! Sama bych si dala!

Odpověz
10. kvě 2013
avatar

@akrim4 Miši ochutnala jsem to (nikdy jsem batáty předtím nejedla) a je to docela dobré, něco mezi bramborem a mrkví a slaďoučké 🙂

Odpověz
10. kvě 2013
avatar

@sammaelka tady je vidět, jak má každý jiný chutě, mě pečený batát chutí připomínal něco jako nahnilé meruňky. 😀

Odpověz
10. únor 2014
avatar

@olusenka z pečených batátů taky cítím meruňky - a taky mrkev a dýni 😀 (a vařený mi přijdou hnuuuusný)

Odpověz
10. zář 2014
avatar

@katyxq zrovna dneska jsem je poprvé vařila, ale smíchané s brambory a brokolicí a masem, takže ani nevím. 🙂 Dceři to chutnalo. A to je hlavní.

Odpověz
10. zář 2014