1 / 1

    Syn to mel podobně- hlasitě dychal, chrapal jak starý chlap, často nemocný, často laryngitida atd. Nosní mandle mu odstranili ve trech letech- dvě noci v nemocnici a úplně v pohodě. Samozřejmě po zákroku mrzuty, plakal, ale maminky nebo tatínkova náruč a slíbený hračka pomohli 🙂 vim ze to jde dělat i ambulantně ale raději jsem byla po zákroku přes noc v nemocnici.

    5. lis 2018

    Jedna znama to taky resila u dcerky, mala dokonce i hur slysela.Kdyz se konecne rozhodla na operaci jit, tak se vse uplne zmenilo.Rymy ustaly, sluch se zlepsil, uz nebyva nemocna.Ji dokonce museli trosku orezat i krcni mandle.Ale vubec to neni poznat, mala nadherne zpiva.A ja o tom neco vim 🙂

    5. lis 2018

    muze to byt jedina cesta, bohužel, urcite si vyber dobreho doktora a dobrou nemocnici, kde by to delali a urcite tam zustat přes noc, jinak můžete ještě zkusit pomoc cinske mediciny, ale u nekoho opravdu dobreho, tedy TCM atd., bohužel u deticek tyto mandle a podle toho, co popisuješ, nekdy zlobi a není jina cesta, nez navrhuje lekar

    5. lis 2018

    Taky nás situace donutila a v červenci sme byli na vyndání nosní mandle. Od té doby paráda. Ono se to pořád zhoršovalo. Rýmu měla nakonec už pořád, chrapala, huhňala a prestavala slyšet. Jsem ráda, že máme už pokoj. Dokonce začala i jinak mluvit. Pokud ti operaci doporučí, určitě jděte. Jemu se uleví.

    5. lis 2018

    @fly80 souhlasim,mame szejnou zkusenosz

    5. lis 2018

    starší na tom byla ve skoro 4 letech. Měla je zvětšené, v noci chrápala, chvílemi přestávala dýchat a lapala po dechu, dýchala jen pusou, nosem ne.. Nechala jsem si u dětský napsat doporučení. Na ORL mě dr řekla že obojí, jak nosní, tak krční. mě se ale ty krční nezdály. Řešila jsem to naším příbuzným, který sice není doktor ORL a ten mě řílal že krční vytrhnout jen v nejnutnějším případě. Šly jsme tedy na ORL do nemocnice kde jsem rodila a doktor říkal že oboje ne, jen nosní. Byl to takový ten doktor, kterýmu člověk věří, co říká. Ta první doktorka mě byla nesympatická už mezi dveřmi. Nechali jsme tedy vytrhnout a od té doby je klid. Co se týče zákroku, tak v pondělí ráno v 7 nástup, v 9 šla na sál, v půl 12 se vrátila na pokoj. Po převozu na JIP teda hrůza, brečela tak, že kdybych ji nepoznala podle pyžama, tak nevěřím, že je to moje dítě. Po převozu na pokoj si 3,5 hodiny schrupla a probudila se, jako by ji nic nebylo. Druhý den po vizitě jsme šly domů.

    5. lis 2018

    Byli jsme na tom s M., když mu byly necelé 2 roky (když je to akutní, berou je i před 2. narozeninami a u míň než 13 kg). Do té doby byl v podstatě od září do května nemocný, od půl roka do roka a půl měl 6x antibiotika, nemluvil (protože neslyšel), chrápal, dýchal jen pusou... Přijeli jsme do nemocnice, měl nudle, nechtěli ho vzít, no, nakonec ho vzali, a od té doby, co přijel ze sálu, už nudle neměl, nemocný výrazně méně, když rýma, tak na 3 dny, začal mluvit... 🙂 Já jsem pro zákrok, pokud už ty problémy jsou, protože se to pak většinou jen zhoršuje... Kdybys potřebovala něco vědět, klidně napiš. 🙂

    5. lis 2018

    Dceři (6 let) odstranili nosní mandle letos v září. Všechno naprosto v pohodě, i když jsem se toho bála. Ráno jsme tam s dcerkou přijely, v devět byl zákrok a bez jakéhokoliv problému v šest už jsme jely domů.
    Hodně trpěla na zadní rýmy a tak jí to tam zůstávalo, teď by to mělo být lepší. Zatím v pohodě.

    5. lis 2018

    Synovi hrozilo totez,odstraneni,doktorka to porad resila,ale byla jsem proti,syn sice vice chrape,nemocny byval drive,kdyz byl mensi,ale od te doby co zacal chodit na trenink fotbalu a hrat fotbal,vse je uplne jinak.neni nemocny,ma velkou imunitu a nosni mandle mu zustaly,jen o to vic chrape,ale na to nas doktorka pripravovala,ze kdyz mu zustanou,ale to je tak jedine.Takze bych mozna jeste pockala,na odstraneni muze jit kdykoliv.

    5. lis 2018

    @panihk take jste zustavali prez noc?

    6. lis 2018

    @sarikess Zůstali, ale v podstatě jen proto, že se pouští do 18 hodin a min. 6 hodin po zákroku, a malýho přivezli až ve 13 hod, tak se to nestihlo. Pustili nás ráno. Ve výsledku jsem byla ráda, že jsme tam zůstali, i když to bylo dost strašný, protože tam se prostě nevyspíš. (nebo já ne)

    6. lis 2018

    @pratensis kde Vám to dělali??

    19. lis 2018

    Na Bulovce

    20. lis 2018