sebinka2013
7. únor 2019
569 

Naše zkušenosti s přípravky LIPIKAR AP+ značky La Roche-Posay

Ráda bych se s vámi podělila o naše zkušenosti s produkty LIPIKAR AP+ od značky La Roche-Posay, které jsme měly možnost s našimi dcerkami testovat.

Starší dcerka netrpí žádnými kožními problémy, výjimečně se jí umí udělat nějaký pupínek nebo slabá vyrážka, ale zase zmizí. U mladší, skoro tříleté dcerky, to máme trošku horší. Už když byla miminko, několikrát se jí udělaly různě růžové flíčky. Nikdy nám nebyl diagnostikován atopický ekzém ani jiná kožní nemoc. Předpokládám tedy, že to pokaždé musela být reakce na něco - na ovoce, kyselý okurek, nový prášek a jiné příčiny. Použila jsem tedy pokaždé produkt určený proti svědění a na vyrážku. Na svědění většinou zabral. Růžové flíčky jsem mazala tím, co mi bylo doporučeno. Někdy to zabralo hned, jindy to trvalo déle.

Je těžké něco léčit, když nevíte, o jakou nemoc se vlastně jedná a taky nechcete pořád na dítěti něco zkoušet. Přesto jsem moc vděčná za možnost vyzkoušet právě přípravky La Roche-Posay řady Lipikar AP+ určené pro velmi suchou a citlivou pokožku novorozenců, kojenců, dětí a dospělých se sklonem k atopickému ekzému a alergii.

Nastalo období (zima), kdy mladší dcerka, která má normálně suchou pokožku, ji má ještě o mnoho sušší, tvoří se šupinky a já tak úplně nevím, čím ji pořádně mazat, abych jí pokožku dostatečně a kvalitně promazala. Aby nenastalo svědění a zmiňovaná vyrážka, případně růžové fleky. Také ji má celkem citlivou a ne každý produkt jí vyhovuje. Nyní, asi před měsícem, se jí objevila vyrážka, možná ekzém? (Na kožním mi paní doktorka tak úplně neřekla o co konkrétně se jedná). Zinkový olej dcerce nepomohl, ba naopak - ještě více rozdráždil, dostala na to kortikosteroidy - mast.  Neměla jsem z toho radost, ale už jí bylo třeba opravdu ulevit! Proto jsem velmi ráda, že jsme mohly zkusit jiné přípravky, díky kterým se snad takovým problémům příště vyhneme.

Hned první večer, kdy nám přišly produkty, jsme se s dcerkou vrhly na testování. Ve vaně jsme na koupel použily Lipikar Syndet AP+ čistící krémový gel. Není nijak zvlášť parfémovaný, ve vaně trochu pění. Normálně máme zakázáno používat do vody jakékoliv produkty, tak byla dcerka ráda, že má ve vodě konečně pár bublinek.

Po koupeli jsem ji namazala balzámem Lipikar Baume AP+ po celém těle. Balzám se krásně roztírá, opět není nijak parfémovaný. 

Produkty používáme každý večer. Dcerce vyhovují, jen na rozškrabané kůži balzám štípe, ale během chvilky přestane. Na kožním nám byly oba produkty schváleny, což mám velkou radost, že dcerka může mít pěnu ve vaně.

Ještě bychom chtěli poděkovat za milý dáreček, díky kterému se holčičkám po přečtení o to lépe usínalo.

Věřím, že při dlouhodobém užívání mohou dcerce problémy ustat. Nyní máme relativně klid, i když má růžové flíčky v loketních jamkách, neškrabe se, jen výjimečně ji vidím, jak se trochu drbe, ale nijak zvlášť si kůži nerozškrabe.

Řada Lipikar AP+ nabízí i další produkty, mezi které patří zvláčňující relipidační koupelový a sprchový olej, proti podráždění Lipikar olej AP+. Chrání kůži před vysušením způsobeným tvrdou vodou. Tento olej si rozhodně pořídíme, protože voda je u nás velmi tvrdá a třeba i to může být další příčina našich problémů. 

A dále přípravek pro okamžitou úlevu od pocitu svědění kdykoliv a kdekoliv, praktické balení do kapsy Lipikar Stick AP+.

Jsme rádi, že jsem díky tomuto testování mohli vyzkoušet nové produkty, se kterými jsme se zatím nesetkali. Děkuji za tuto možnost. Dcerce se problémy ustálily a já budu jen doufat, že zmizí úplně. 

#test_larocheposay2 a #sleepikar a #recenze

#zkusenosti_lipikar_ap

Začni psát komentář...

Odešli