simasla
19. pro 2009

Doufáme, že čekáme miminko

Tak tedy všechny zdravím, jmenuji se Simča, je mi 27 let a musím říct, že ještě v roce 2008 mě ani nenapadlo, že si budu přát miminko. Celý ten rok byl tak trochu mírně řečeno na pytel. Topila jsem se drobet v sebelítosti a opájela se představou, že mám vztah (kvalitní vztah), ale byla to pouze má přání... a ne skutečnost. Před Vánoci se to konečně rozštíplo a ač jsem to nejprve viděla dost černě, tak jsem teď za to ráda. Pořídila jsem si k Vánocům pejska (bíglici Meginku) a chvilku jsem jaksi nevěděla co dál.
Ale známe čas... všechno urovná, a tak i já jsem se jednoho dne probudila s úsměvem na rtech, utřela po té malé dračici loužičky a sebrala kousky z rozkousané židličky a hodila vše za hlavu. Najednou mi bylo fajn. No a někdy v tu dobu jsem se přes net seznámila s mým nynějším partnerem. Asi za 14 dní jsme měli první rande a pak to šlo ráz na ráz a já si nyní nedovedu představit nikoho jiného jako budoucího manžela a otce svých dětí. Tak jsme si v dubnu 2009 řekli... na co budeme čekat. Zkusíme to, vysadíme antikoncepci a uvidí se. Vím, že to může někomu připadat jako šílenost, ale ještě jsem tohle nezažila, tak moc vím, že tohle je to pravé, on je ten pravý a opravdu to chci. (a nebo už jsem blázen, ale zamilovaný). Ještě nesmím zapomenout, že mě koncem srpna 09 požádal o ruku (vážně ho miluju z celého srdíčka. )
No a pak přišel měsíc, kdy jsem se rozhodla měřit BT, bylo to přesně po půl roce tedy cyklus od 10/09. Tenhle cyklus se bohužel protáhnul na dva měsíce a byl úplně bez ovulace. Doktor mi řekl, že je možné, že to je pouze výkyv. Nicméně menstruaci jsem dostala až po injekci agolutinu, také mi dal žádanku na spermiogram pro mého skoromanžela.
Nechali jsme si i vyjet zprávu ze spermiogramu a výsledek je tedy takový:
Množství: 2ml (norma 2-6ml)
Koncentrace: 95 mil./ml (norma více jak 20mil.)
Motilita kvality: 84% (norma více jak 50%)
Abnormální morfologie: 55% (norma max. do 70%)
Takže jak on tvrdí a musím to sem napsat jeho slovy.. je to prostě PLEMENNÝ BÝK!!!!!!!! .
No a nyní se dostávám k podstatě věci. Je to tedy už 9 měsíců od vysazení HA a maličko ve mě začíná hlodat červík prvních pochybností. Jestli je všechno vpořádku, jestli nemám nějaký problém. Několik těhotenských testů (negativních) a k tomu další podivné myšlenky, které se mi honí hlavou a pomalu se dostávám do takového podivného stavu směsice nejistoty, stresu, strachu.

Vím, že jsou to jen hloupé obavy a že je ještě příliš brzy vyvozovat nějaké závěry, ale znáte to.... Děkuju všem, kteří to dočetli až sem, jsem ráda, pokud vás to zaujalo, ale hlavní účel byl to ze sebe dostat, vykřičet tyhle nesmysly, co se mi honí hlavou a tím se přestat soustředit na plánované rodičovství a jít od základu a zabývat se zase hlavně a jedině sebou a štěstím, které právě teď prožívám. Pak snad vše půjde tak jak má .................................................................................................................................................................................................. 19.12.2009 - objevila jsem pozitivní ovu testík, tak doufám, že ovulace bude 🙂 tak bohužel ovulka nebyla, ale nevadí, teď je tu zase čekání na mršku a když nedorazí, tak mě čeká opět návštěva gynekologa. Návštěva proběhla, Dr. mi vzal kontrolní stěry děložního čípku a nalezl bohužel infekci. Takže 01/2010 jsem léčena antibiotiky - bohužel stále pokračuje můj šílený cyklus. Sláva, sláva 17.2.2010 po více jak 70 denním cyklu mi byl píchnut Agolutin a předepsán clostilbegyt. Tak snad se někam pohneme a věřím, že se letos miminko podaří. Teď jsem celá natěšená na mršku, už aby tu byla a já začla nový cyklus s novou nadějí 🙂
Bohužel, mrška nedošla - tedy pouze 3 denní špinění a já musela opět na ultrazvuk, 4.3.2010 tedy opět ultrazvuk, dle kterého Dr. usoudil, že 3 denní špinění nakonec opravdu byla MS, protože mám na pravém vaječníku 14mm folikul a sliznici vysokou 7 mm, takže příští týden jdu opět na folikulometrii a uvidíme, zda narostl. Musím říct, že jak se blíží to roční výročí od vysazení antikoncepce, tak jsem, čím dál tím víc podrážděná z toho, že se nám miminko zatím nedaří :( Další UZV katastrofa - buď se Dr. spletl v měření nebo nevím, na pravém i levém vaječníku totiž folíky jen 9-10 mm. Další kontrola za týden.
No týden utekl a folikuly se neumoudřily vyrostly pouze o 2-3 mm, takže ještě jedna šance a čeká mě UZV za další týden, což je tedy zítra a mám z toho hrůzu už dnes... Snad se ty moje vajíčka s jarem umoudří.
22.3.2010 - UZV u lékaře, vajíčka se umoudřila - na pravém vaječníku folikul 23 mm, na levém vaječníku folikul 22 mm, sliznice krásně narostlá. Mám strašnou radost - ovulka bude nejspíš dnes, ale bohužel s miláčkem se dnes neuvidím.. ale v práci jsem řekla, že další den ráno už něco mám a přijdu později, takže snažilkování bude ráno 23.3.2010. Snad se povede a ovulku neprošvihneme.
3.dubna 2010 - jsem 12 DPO a právě na mě vykoukly dvě čárky - je teda zatím ještě slabounká, ale je tam.. tak doufám, že budeme v pořádku.. Jsem neskutečně šťastná... Krásné Velikonoce
7.dubna 2010 - jsem 16DPO - a jdu na krev kvůli HCG - výsledek je 164 - zdá se mi to trošku málo - ale ještě je brzy... myslím, že miminko se povedlo až následující den po ovulce odpovídá to snažilkování
13.dubna 2010 - jsem 22DPO - tedy přesně 5tt+1 a jdu zase na krev tak mám trošku strach - výsledky budou zítra a doufám, že nám ta naše milovaná bublinka zase trošku povyrostla a je zdravá a má se k světu

Gratuluji!!! A drzim palce!!!

5. dub 2010

Moc gratulujem. Děťátko je to nejkrásnější v životě co Vás může potkat🙂

11. dub 2010