Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Jsem od uterý nemocná, ale kdyz mi prisel kostym na Vanocni maskarni vecirek, na ktery bych letos s manzelem chtela vyrazit, nedokazala jsem odolat a musela jsem zkusit tzv. "Nahodit oblicej" 🙂 no.. ja myslim, ze letos jsem pripravena a spokojena.. hmm.. a ted zpatky do pyzama a odpocivat 🙂

    (2 fotky)

    Ahoj holky,
    dneska jsem taková přejetá a psychicky vyčerpaná. Náš druhorozený syn trpí poruchou autistického spektra (možná to většina z Vás ví, protože to tu čas od času řeším). Nedávno se začal po psychické stránce zhoršovat (je náladový a snadněji se rozruší) - já to trošku přisuzuji tomu, že jsem se s ním pokusila rozjet ergoterapie, sehnala jsem na pár hodin v týdnu pro něj výpomoc, aby měl dostatek podnětů na cvičení apod.
    Raná péče mi podala pomocnou ruku a poprosila naším jménem o podporu od Patrona dětí, protože se sice snažíme (já jsem i tak trochu kvůli tomu začala s tím kosmetickým poradenstvím, abych rodině přilepšila), ale stejně ta částka je najednou za všechny ty terapie vysoká.
    Chci Vás poprosit o pomoc ve sdílení našeho příběhu aby se to dostalo k co možná nejvíce lidem..

    https://patrondeti.cz/pribeh/mira-s-autismem-by...

    Velké díky všem..

    soda365
    Zpráva byla změněna    21. čer 2021    

    Tak jo dneska naštvání level milion.. v unoru nam u druhého rekli podezreni na autismus s tim, ze to pry obyčejný psychiatr nema kompetenci napsat s jistotou a musime na dodiagnostikovani bud do motola (podle nich tehdy cekaci lhůta 2 roky) a nebo do nautisu (tam nam byla recena cekacka cca pul roku, ale s tim, ze si to musime zaplatit-7000kc).. tak se hned v breznu zapiseme v nautisu do poradniku a rozjedeme dalsi kolotoc-skolku.. v rijnu budou Mireckovi 4 roky a tak jsem ho chtela dat do kolektivu.. sobecky i z toho duvodu, ze se nam v rijnu narodi 4.miminko a ja si tajne myslela na to, ze budu doma jen s trojkou a novorozencem.. ve skolce slíbili, ze sezenou asistenta.. coz mi dnes reditelka potvrdila.. jupi.. volam do nautisu jak to s tim poradnikem vypada a oni mi sdeli, ze poradnik se prodlouzil cca na 1 rok a ze diky tomu, ze mu v rijnu budou 4 roky tak se bude muset presunout do jineho poradniku zase na konec... a co mam ted s tou skolkou jako delat? Asi budu u nasi psychiatry skemrat at mu napise neco jineho na co by toho asistenta dostal, protoze jibak nevim...rovypadaasistenta

    soda365
    22. črc 2019    Čtené 679x

    Třetí porod aneb .... ale mě se dneska nějak rodit nechce 🙂

    Třetí porod.. zpětně teď můžu říct, že všechny byly rychlé a všechny byly výzvou - pro mě, pro manžela, pro všechny kteří byli v tom procesu se mnou. Občas si říkám, že moje děti nejsou jen moje nebo manžela, jsou i babiček, jsou si navzájem sourozenci a každý z nich je už od miminka taková individualita až mě to děsí.

    Ale to jsem utekla někam úplně jinam - vraťme se k tomu podstatnému.

    V půl osmé večer jsem si ještě hrála s naším menším synem (tehdy mu byl rok a sedm měsíců) a v tu chvíli mi začaly velmi mírné a nepravidelné kontrakce. Hráli jsme si, četli si, oba jsme je vykoupali (i našeho většího - tomu tehdy byly 3 roky a sedm měsíců) a dali je do postelí spát. Já šla ve 20:45 do vany - kontrakce slabé a mezi 8-10ti minutami (považovala jsem je za poslíčky) - byla jsem 38+0tt.

    Ve 21:20 jsem v telce zapínala Masterchefa a šla věšet prádlo. Stav byl pořád stejný. Kontrakce slabé, nepravidelné, po 6-10ti minutách. Tak to pokračovalo zhruba až do 22:30, kdy mě zasáhla prudká kontrakce do kyčlí - vždy mi při porodu chodí kontrakce do kyčlí - kéž by mi chodily do břicha nebo do zad. V takových chvílích mě neudrží nohy a musím do kleku na čtyři - je to nejbezpečnější pro mě i pro mimčo - nikdo nechce při porodu spadnout na zem že 🙂 ???

    V téhle poloze mě našel asi o 20 minut později manžel - myslela jsem si, že je ještě čas, protože kontrakce byly sice intenzivní, ale pořád byly v rozmezí 4-10ti minut, ale nejčastěji to bylo 8 minut - pořád jsem si říkala "ještě to není pravidelných 5 minut, ještě to není 5 minut". Manžel mě po kontrakci (při které jsem s ním ani nemohla už moc mluvit) zvednul a řekl, že jedeme do porodnice - pro jeho klid - máme nemocnici 30 minut cesty - bylo vidět, že se bojí.. 

    Do porodnice jsme přijeli a došli ve 23:30 - do druhého patra k porodním sálům jsem vyšla po schodech - sestřička z recepce utrousila, že si myslí, že podle toho jak vypadám tak to bude rychlé. Podívala jsem se na ní a řekla: "Mě se ale dneska nějak rodit nechce" (tuhle větu jsem v příštích minutách opakovala ještě několikrát) prostě jsem na to v hlavě nějak neměla místo - nezapadalo mi to do programu - HAHA 🙂

    Přijali mě na vyšetřovnu a hned mi řekli ať vylezu na porodní kozu, ani mě nenapíchli na přijímací 20ti minutový monitor tak jako u mých předchozích dvou porodů. Byla jsem z toho překvapená. Doktorka to zhodnotila, že jsem otevřená na 4 prsty a že si mám rychle přejít na porodní box jestli to dokážu, protože brzy porodím - a já jí odvětila, že to jsou přece jen 4 cm a že se mi dnes ještě rodit nechce. Odpověděla mi, že půlnoc je za 20 minut a že tak brzy to zase nebude. HAHAHIHI.. Od té doby jsem byla s PA, když jsem přešla na porodní box tak mě PA hned vyšetřila znovu a zahlásila mi 7 cm. Zeptala se jestli může při další kontrakci píchnout vodu. Kroutila jsem se u toho jako had a ona se ptala - teď bolí břicho?? A já pořád jen vrtěla hlavou a kňučela, že mě bolí kyčle. 

    Hned po píchnutí vody mě znovu zkontrolovala a zahlásila - 10 cm, ale ještě musí zajít lem a budeme tlačit - jde to hopem. Tělo mě už moc neposlouchalo a tlačilo samo. Smířila jsem se s tím, že holt budu mít nějaké šití - nebyla jsem to už moc schopná řídit - tělo jelo instinktivně samo. Vím, že jsem znovu zahlásila, že se mi dneska rodit nechce. No, smích byl asi slyšet na celém oddělení 🙂 načež moje PA mě chytila za ruku a říká tak minutku počkejte a já úplně nechápavě vytřeštila oči a říkám: "Cože??" V tu chvíli se ozvala doktorka: "No, právě je půlnoc - už můžete tlačit".

    V 0:01 bylo po všem - narodil se Vojtíšek - 3260 gramů a 49cm krásy.