icon
32 / 416
celozrnné špaldové krekry
avatar

Vypadají dobře, mohu poprosit o recept? Děkuji:o)

Odpověz
13. zář 2014
avatar
sookie
autor

250g celozrnné špaldové mouky
100g másla
2 lžíce panenského olivového oleje
100ml vody
1,5 lžičky soli
hrst semínek - používám černý sezam nebo mák

Ze všech surovin vytvořte těsto, vyválejte tenký plát a válečkem do něj zatlačte semínka. Nožem nakrájejte sušenky. Na 160 pečte 15-20 minut, nechte na plechu vychladnout.

podle Bioabecedáře H. Zemanové

Odpověz
13. zář 2014
avatar

Děkuji moc. Určitě vyzkouším:o)

Odpověz
13. zář 2014
avatar

dnes som ich skúsila sú mňamkové - ďakujem za recept

Odpověz
13. lis 2014
avatar

Taky děláme a jsou úžasné!

Odpověz
9. únor 2015
avatar

@sookie A můžu se zeptat, zda vydrží třeba 2-3dny? V nějaké plechové doze třeba?

Odpověz
11. únor 2015
avatar
sookie
autor

@donnald vydrží to určitě déle, ale u nás se to vždycky do 4-5 dnů sní😀 mám je v lednici v krabičce🙂

Odpověz
11. únor 2015
avatar

mě to nedrželo bez vajíčka

Odpověz
20. bře 2015
avatar
sookie
autor

@kamce fakt??? s vajíčkem to ale muselo byt dost rozblemcane, ne? nechapu, tenhle recept mam fakt ozkouseny, pecu je co 2 tydny a vždycky se povedly...

Odpověz
20. bře 2015
avatar

nebyly rozblemcane..ale asi vim kde byla chyba..to máslo beztak nesmí být teplé, rozpuštěné že ? 🙂

Odpověz
20. bře 2015
avatar
sookie
autor

@kamce rozpuštěné teda ne😀 nechám máslo trochu povolit, zpracuju těsto, to nechám v lednici odležet a pak válím a krájím...

Odpověz
22. bře 2015
avatar

jsem si to myslela, nechtělo se mi čekat:D

Odpověz
22. bře 2015
avatar

dnes jsem vyzkoušela a jsou vynikající!! Pořád na ně chodím🙂

Odpověz
30. kvě 2015
avatar

To vypadá dobře, vyzkouším 🙂

Odpověz
12. lis 2015
avatar

tak ti nevím, kde je závada, já musela přidat 50g mouky a po 20 minutách pečení jsem zvedla teplotu na 170 a dala jim ještě 5 minut

Odpověz
25. led 2016
avatar

ale dobrý jsou

Odpověz
25. led 2016
avatar
sookie
autor

@katyxq tak to nevim, čím by to mohlo být:( mně tenhle recept nikdy nezklamal... možná - nechala jsi těsto pak v lednici, nebo jsi rovnou vykrajovala? na blogu mám trochu upravený recept😉 http://mlsnamama.blogspot.cz/2016/01/celozrnne-...

Odpověz
25. led 2016
avatar

@sookie to bylo jak hustá kaše, tomu by ani lednice nepomohla. Nevím, mám mouku od Bioharmonie, přijde mi, že míň saje jak jiné. Každopádně mám hotové tři verze 😀 ... a podle toho spáchám 4., chci stvořit něco podobného oyster crackers, co se dávají v USA v bistrech k polívkám

Odpověz
25. led 2016
avatar

z polovičních dávek, to se mi každá verze vešla akorát na 1 plech

Odpověz
25. led 2016
avatar
sookie
autor

@katyxq nedalas tam rozpuštěný máslo??

Odpověz
25. led 2016
avatar

ok, rýžovou mouku přidat zrovna nej nápad nebyl (dobrý jsou, ale není to ono), trochu jakovy vržou

Odpověz
25. led 2016
avatar
sookie
autor

já to už dělala snad z 5 různých celozrnných špaldovek a vždy ok...
@katyxq

Odpověz
25. led 2016
avatar

@sookie ne, máslo bylo chvilku z lednice ... to je fuk, stvořím vlastní krekry 😉 😀

Odpověz
25. led 2016
avatar
sookie
autor

@katyxq fakt záhada...

Odpověz
25. led 2016
avatar

zkusila jsem máslo i bio Alsan ... a teda, ač nerada, přiznávám, že mi ti Alsanové chutnají víc 😅 😀

Odpověz
25. led 2016