terezz1
28. únor 2023
390 

Vyvolání porodu..😉

V pátek 24.2.2023 mě bylo oznámeno, že mě v pondělí 27.2.2023 čeká asi vyvolání porodu kvůli tlaku, ale tak termín už se taky blížil..

Ze strachem co me čeká jsem snad celý víkend nedělala nic než se snažila malého dostat ven přirozeně a četla si a zjišťovala informace o vyvolání porodu.. Jelikož moje 3 porody šly vždy  přirozeně nevěděla jsem do čeho jdu..

V neděli už jsem měla strašný obavy a psychicky úplně v háji. V pondělí 27.2.2023 jsem vstala a říkám chlapovi den D je asi tady..Šla sem za dětmi je vzbudit a říct jim,že už se dneska možná neuvidíme, že zůstanu v nemocnici atd..

Bylo pul 7 manžel odváděl nejmladšího a dceru k sousedce na hlídání a my vyrážely směr nemocnice.. Strašný pocit a strach co sem zažívala..

V 7:00 jsem se hlásila na porodnim sále stím, že jdu na kontrolu a uvidime co a jak.. Sestra, že semnou napíše papíry kdyby náhodou pan doktor řekl,že teda jo. Manžela poslaly ještě domu at je na telefonu,ze pan doktor dřív jak v 8 nepřijde. 

V 8 došel doktor a říká ten tlak není tak špatný, ale když už jsme Vás stresovaly a porodni cesty jsou nachystaný zavedeme pul tabletky..

Zavedl pul tabletky stím že mám hodinu ležet a nehýbat se.no to bylo něco pro mě, protože se mě začaly ozivat bolesti zad.

Po hodině od tabletky mě sestra naměřila ozvy a že půjdeme na pokoj a v 10h ,že mám dojít na kontrolu.. Tak sem si vzala nadstandardně pokoj abych byla sama.. Né,že by mě někdo ostatní vadil, ale kvůli návštěvě malého atd..no svůj klid je svůj klid.. 😀

V 10h jsem se vypravila z pokoje na porodni sál na kontrolu stím, že ty záda jako dost bolí. Že si mám jit lehnout na box a počkat na doktora.  Ten došel až po půl 11 no budiš zkontrolovali mě a,že mě píchnou vodu. No dobře tak začal a říká asi Vám vypočítaly i blbě termín máte vody dost..Tak sem si říkala tak nejdřív jeden řekne blbý tlak,druhý že to není tak zle a ještě blbý Datum 😀

Tak jak pustil tu vodu bylo to jak na vlnové dráze. Sestry začaly natáčet ozvy a chystat si věci.  Mě se začaly rozjíždět bolesti. Natočily ozvy a ze můžu stoupnout .Super nemusím ležet budu chodit nebude to tak zle.Bylo nějakých 11h z ničeho nic šílené bolesti že sem stala u okna a nevěděla co je začala se me motat hlava ,zle mě bylo začala sem se potit, křeče do noh a rukou. Sestra říká lehnete mrknu na Vás. Je to na 3 cm pěkně se nám to rozjíždí . Tak sem zase vyskočila z postele protože ležet se nedalo.. 

Najednou citim strašný tlak říkám je to tady já rodim.. Honem na postel tak sem myslela ze uz ani nedojdu.  Během chviličku jsem byla na 8cm a malý se cpal ven..

Po třech šílených kontrakci ale vážně šilenených, že sem myslela,že je nezvládnu přišel malý Štěpánek v 11;31 na svět.. 

Že porod bolí je každému jasné.. Někoho méně někoho více. Někomu porod trvá x hodin někomu chvíli.. 

Musím říct,že takovou rychlovku jsem nečekala. Sice bolestivý ,ale za to velice rychlý porod..

Tedka uz s malým odpočíváme na šestinedělí a odpočítáváme hodiny kdy půjdeme domů 😉

Gratuluji a přeji hodně zdraví 🍀🍀🍀

28. únor 2023
terezz1
autor

@tyname děkuji

28. únor 2023

Moc gratuluji ❤

28. únor 2023

Začni psát komentář...

Odešli