34 / 97
    Slunečnicová pomazánka :-)

    Slunečnicová pomazánka
    (vegan, bezlepková)

    1 hrnek slunečnicových semínek
    10 sušených rajčat
    1 červená paprika, grilovaná nebo lehce opečená a zbavená slupky
    2 lžíce panenského olivového oleje
    Šťáva z 1 citronu
    2 rozdrcené stroužky česneku
    1 lžička oregana
    1 lžička červené papriky
    Sůl podle chuti

    Slunečnicová semínka namočte do vody a nechejte minimálně 4 hodiny máčet. Sušená rajčata zalijte 1 hrnkem vařící vody a nechejte 10 minut namočené. Poté rajčata vytáhněte a vodu si uchovejte. Všechny suroviny spolu s ¼ hrnku vody, ve které se máčela rajčata, vložte do mixeru a mixujte dohladka.
    V případě potřeby přilévejte vodu z rajčat, abyste dosáhli konzistence, která vám vyhovuje.
    V lednici vydrží asi týden, ale konzumujte ji co nejčerstvější.

    2. srp 2013

    Jéé, jak to chutná?

    8. říj 2013

    @kajalka Mě chutnala moc !

    20. říj 2013