Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    thecaroline
    2. lis 2019    Čtené 839x

    Testování Persil discs 4v1

    Děkuji moc Modrému koníku za možnost testovat tento produkt!

    Když jsem byla vybrána na testování pracího přípravku Persil discs 4v1 byla jsem celá nadšená a nedočkavá, kdy kurýr doveze balíček.

    Po převzetí balíčku od kurýra jsem ihned rozbalovala, protože jsem byla zvědavá na obsah. A ještě zvědavější na to, jak bude prát. Celkově k testování přišlo balení o 11 ks pracích dávek.

    Ještě v ten den jsem zapnula první pračku se špinavým prádlem a byla zvědavá jak si Persil discs povede. Ale vezmu to pěkně popořadě.

    Hned při čtení přiloženého dopisu bylo zdůrazněno, že výrobek není určený k manipulaci dětem. Na balení bylo také upozornění a taky byl obal na disky udělaný tak aby se do něj nedostaly děti. I pro mě byl celkem problém se do něj ze začátku dostat. Až když balení cvaklo tak šlo otevřít. Když jsem se do balení konečně dostala tak mě velmi překvapila velikost disku. Byly obří! 

    Pesril discs 4v1 už při otevření krabice voněly, ale nebyla to nepříjemná taková ta vtíravá vůně. Byla příjemná, nijak zvlášť ostrá. Již pří koukání do bubnu se po malé chvíli objevovaly bubliny takže se disky dobře a rychle rozpouštěly.

    Co se týče prvního vypraného prádla, tak to bylo oblečení od naši dvouleté dcerky Vendulky a byly tam i kousky špinavé od kol od auta - ráda asistuje tatínkovi při práci, takže vždy je ušmudlaná ať od mytí auta, nebo kol, když se přezouvá. Tudíž jsem byla zvědavá jak si poradí s těmihle skvrnami. Světe div se! Vypral na jedničku. I fleky od jídla, kečupu, čokolády byly čisté. Jediné s čím si moc neporadil (ani jsem moc nepočítala s tím, že by byl jiný výsledek) zaprané fleky z přebalovací tašky - pytlík na zip s nepromokavým zátěrem. Válel se opravdu všude možně i jak jsme jezdili na výlety na kole tak se kolikrát válel v právě, u písku nebo přes něj prošly/proběhly děti. Zůstaly tam malé flíčky co byly již zaprané, ale možná byly o něco světlejší.

    Další pračka byla s ručníky - nezaznamenala jsem žádnou změnu oproti jiným pracím práškům. Jelikož ručníky nijak neušpiníme..

    Třetí pračka byla pro mě celkem důležitá a to bylo prádlo od mého manžela. Jelikož pracuje kde s čím kolem domu, aut, zahradě tak jsou skvrny velice rozmanité. Běžné ušpinění ze zahrady a práce kolem domu, tak vše dopadlo velice dobře. Vše bylo čisté. Jediné s čím si neporadil Persil discs byly montérky, kde byly skvrny od oleje motorového a barev. S těmihle druhy skvrn bojuji léta a zatím jsem nenarazila na žádný zázrak co by je vyčistil. 

    Čtvrté praní měla tu čest vyzkoušet moje tchýně. Jelikož tchán dělá řezničinu a masné výrobky. U bílého oděvu zašpiněné během práce s masem, kořením apod. Vytáhla prádlo úplně sněhově bílé bez skvrnek prostě nádhera. Byly jsme obě dvě hodně překvapené. Celkem se divím, že když tchánovo prádlo dost znečistěné vypralo do krásně sněhobílého prádla tak, že mi moje utěrky z kuchyně nevypralo mastnotu a i nějaké fleky z klasického utírání v dománosti.

    Všechno prádlo, co jsem prala také prošlo sušičkou jako vždy. Susšičkaa je nejlepší kámoš hned po ledničce a pračce. A co jsem kolem sušičky prošla, tak prádlo vyprané v Persilu bylo krásně cítit. I ve skříni krásně voní. Mám ráda voňavé prádlo a zrovna tak když otevřu skříň a jde prádlo cítit.

    Celkově mohu říci, že bych neváhala koupit další balení, a to i s větším počtem pracích dávek. Prací disky Persil 4v1 můžu vřele doporučit

    #recenze #test_persil #konik_testuje #zkusenosti_persildiscs4v1126

    thecaroline
    Zpráva byla změněna    16. říj 2018    

    Jak to chodí s pronájmem bytu - ty jako vlastník chceš pronajímat...

    Jak to je s trvalým pobytem, kaucí, smlouvou, kontrolách, zvířaty - pokud nechceš aby tam byly.. rady a tak chrletee na mě prosím, díky! 💐

    thecaroline
    1. říj 2018    Čtené 495x

    Testování hraček Fisher-Price

    Byla jsem s dcerou vybrána na testování hraček Fisher-Price. Když jsem si přečetla zprávu, že právě my jsme byly vybrány tak mě přepadla husí kůže a byla jsem nadšená! Čekala jsem netrpělivě kdy balík přivezou aaaa staniž se! Balík je doma rozbalujem..

    Testovalo se • kolotoč na postýlku • mluvící pejsem • projektor

    Mluvící pejsek Fisher-Price 

    Pejsinka je vyrobena z příjemného plyše a vzhledově jsou dobře sladěné barvičky. Je super, že se dají nastavit 3 úrovně takže pejsinka neomýlá pořád dookola jedno a to samé.  Zvuky a písničky jsou celkem příjemné a hodně chytlavé, protože když si s pejsinkou hrajeme nebo jedem v autě hodně dlouho mi ještě písničky hrají v hlavě.

    Parádní je, že se dítko dokáže hodně zábavným způsobem naučit barvy, části těla, abecedu, čísla ale i nějakou písničku. Když Véňa uviděla jak bliká srdíčko dostala se skoro do tranzu a nevnímala písničky, ale jen světýlko než si na něj zvykla. Když srdíčko bušelo s údivem na mě koukala. 

    1. úroveň

    2. úroveň

    3. úroveň 

    Jediné co mi na pejsince vadí je pořád blikající/svítící srdíčko. 

    Kolotoč na postýlku

    Musím se přiznat, že kolotoč jsme nijak moc nevyužily, protože Vendulka nespinká ve své postýlce, ale s námi ve velké posteli tudíž jsme si testování neužily. I tak jsem jej přidělala na čelo naší velké postele aby jsme jej vyzkoušely. Jenže se k němu stavěla a za medvídky tahala. 

    Přidaný dálkový ovladač pro ovládání by mohl mít třeba čudliky aby se lépe nastavoval kolotoč vším se musí člověk proklikat. Možnost projekce oblohy sice je, ale nedá se to srovnat s projektorem od Kamaráda na dobré spaní.  Je super, že se dá “hlavní” věc na které miminka koukají - zavěšení méďové přesunout na jiné místo. Když je člověk šikovný a má nějaký nápad mohl by jej dát i do auta, kočárku... 

    Prvně jsem k němu byla celkem skeptická s myslela si, že to bude kus obyč plastu “kšunt” a byla jsem mile překvapená, protože plast je opravdu kvalitní a betelný! Medvídci mají strašně příjemnou nevtíravou barvu, hezké zpracování.. Trochu mě zklamal ten projektor. Myslela jsem si, že bude svítit poněkud více, ale to nevadí je to jen názor a každý máme hold jiný vkus. Kdybychom měli všichni stejný názor byla by to nuda. 

    Motýlův kamarád na dobré spaní

    Na tenhle projektor jsem se těšila ze všeho nejvíce. Už při rozbalování mě opět zaujal betelný plast ze kterého je projektor vyrobený. Hodně detailní provedení, krásně hladký povrch. Prostě super! Hned v ten večer jsme se daly do testování s Véňou. A zázrak! Za chvilinku u melodii usla. 

    Světýlko měnící barvy je pecka! Hlavně pro větší děti co se bojí usínat sam u tmy nebo se často budí tak nemusí mít strach, že jsou úplně samy a ještě ve tmě. Barvy jsou dostatečně syté. Méďanek se dá vyjmou a může dělat společnost dítku v postýlce což mi připadá fajn. Je malinkatý takže akorát. Možná by nebyla špatná úvaha k takovému projektoru dávat spíše měkkého usínáčka co má “hadrové” tělíčko aby se dalo k němu lépe tulit. 

    Ze zadní strany má fajn velké čudlíky které se při stisku nastaví požadované zvuky, intenzita zvuku, projekce, světlo. Nechybí taky posuvný cuplík na časovač. Časovač jde nastavit na 10-20-30 minut. Na 30 minut nastavuji každý  večer aby ještě nějakou chvíli po usnutí hrála melodie. Přes den když Véňu ukládám ke spánku by se mi hodil non-stop režim, protože přes den hůře spinká a když se projektor vypne vzbudí se.

    Projekce noční oblohy. Nejlepší věc! To je prostě bomba! Byla jsem mile překvapená jak dobře svítí! Myslím, že více ocení starší ditka.

    S Véňou jsme si testování moc užily! Děkujeme Modrému koníku za možnost vyzkoušet a otestovat tyto hračky! 

    Dneska jsem si vyslechla hlod roku 😂 prej v tom teple v kozách mlíko kysne a děcka to nechcou pít -> tak to má Vendy asi ráda kyšku 😂 to je zase moudro tyjo 😂 asi když budu dostatečně skákat tak utluču máslo ne? 🤔😅

    ... jdu si tak na záchod a ... 😂

    Nevím kde jsem zašantročila peněženku. Už jsem se dívala všude prolezla auta a nic! Tipy kde hledat? 😫

    Prosím o radu/zkušenost

    Moje babička je v kómatu od dubna. Z nemocice z ARO ji převezli do jiného města na NIP kde je od května/června a včera jsem byla v nemocnici kde nyní je a doktoři na mě tlačí ať si babičku vemu do péče domů což nelze. Nemám jak kvůli místa, téměř roční dcery, celkově bych to nedala je na dýchacím přístroji přes hrdlo. Poté na mě tlačila s ústavem ale na něj při rodičáku nemám peníze. Co dělat? Neměla by to zařídit nemocnice?

    thecaroline
    23. kvě 2018    Čtené 309x

    Testování s BabyDove

    Prvně bych chtěla poděkovat koníkovi za možnosti vyzkoušet tuto kosmetiku.

    Když mi přišla zpráva, že jsem byla vybrána do testování kosmetiky BabyDove byla jsem tak nadšená! 

    Čekala jsem, že v balíčku bude jen pár věcí ala mýdlo, krém a ubrousky, protože podle čtení v příspěvku byly zmíněny dvě řady tak jsem to pochopila tak, že každá maminka dostane k testování jendu z nich. 

    Po rozbalení balíku jsem byla mile překvapená! Jelikož jsem v něm našla

    Řada rich moisture:

    Mycí emulzi na vlasy a tělo 400 ml

    Krém na opruzeniny 42 ml

    Tuhé mýdlo 75 ml

    Šampón na vlásky 200 ml

    Vlhčené ubrousky 50 ks

    Tělové mléko 200 ml

    Řada sensitive moisture:

    Mycí emulze na vlasy a tělo 200 ml

    Hned na první pohled mě uchvátil design těchto výrobků. Ani velké, ani malé balení prostě tak akorát a hlavně kosmetika BabyDove nemá klasický tvar nádob ala válec. 

    Mycí emulze od BabyDove má praktickou pumpičku kterou velice oceňuji jelikož nemám ráda ty “tuby” které se musí otevřít, otočit, vymáčknou obsah popřípadě střepnout když emulze dochází, otočit a zavřít. Zmíněný postup je pro mě moc zdlouhavý hlavně pokud Vendulína je unavená nebo nemá svůj den tak je třeba vše rychle šup,šup takže pumpička je TOP! 

    Co se týče vlhčených ubrousků velikost akorát, nejsou nijak moc parfémovaně vlezle což je super. I přes to, že nejsou nijak moc parfémované tak se prcka od Vendulíny začala opruzovat. Prvně jsem nevěděla jestli je opruzenina jako reakce na vlhčáky od BabyDove nebo se třeba v plence jen zapařila. Každopádně jsem vlhčáky nepoužila dokud opruzenina z prcky nezmizela. Po zhojení prcky jsem vlhčáky použila, ale prťka začala opět červenat takže opruzenina byla reakce na tyto vlhčáky. Zbyla mi větší polovina balení když jsem je naposledy použila na Vendulínu, ale využila jsem je já sama na sobě 😊.

    Tělové mléko BabyDove má dobrou konzistenci tak akorát takže spokojenost. Dobře se roztírá, rychle se vztřebává, je podle mě trošku mastný hůř se mi Vendulínu oblíkalo, ale nic co by vadilo. 

    Tuhé mýdlo jelikož si Vendulína ještě nemyje ručky když příjdeme z venku, po WC atd tak jsem jej využila tak, že když Vendulina zahlásila “hnědý kód” a musela jít pod vodu tak jsem tuhé mýdlo použila na umytí prťky. Dobře mydlí, nevysušuje, ale osobně dám přednost mycí emulzi, protože nemám ráda ten vrzavý zvuk po vymydlené kůži 😀

    Šampón pění i na hlavičce která je chabě pokrytá kšticí 😀 Vendulína má asi 7 vlasů na hlavě a uprostřed pěkného vlka 😀, ale i tak pění,mydlí a myje! Super!

    Krém na opruzeni BabyDove konzistence byla v pohodě a jsem ráda, že nebyla jako u konkurenčního produktu. Možná by mi vyhovoval jen o trošilinku hustší. Když se Vendulína oprudila po ubrouscích nesahala jsem po konkurenčních výrobcích, ale zůstala jsem u testování BabyDove. Svoji práci splnil na 1* jelikož asi po 3 dnech byla opruzenina pryč. Jako bonus má balení dobrou velikost, protože si s ním Vendulína ráda hrála tudíž jsem měla možnost jí v pohodě zapnout plenku a oblíknout pyžamko bez vzteku a otáčení se na bříško jak má opička ve zvyku. Musím se přiznat, že na krém na prťku jsem byla nejvíce zvědavá jaký bude a jsem spokojená. 

    Co se týče řady sensitive tak jsem nezpozorovsla nějaký rozdíl mezi těmito výrobky. Možná, že kdybychom dostaly z téhle řady vlhčáky tak by se prťka neoprudila, ale kdo ví. Spíš není tak moc voňavá jako rich moisture ta voní přímo božsky!!!

    Jediné co bych v této kosmetice uvítala navíc je olejíček. Celkem mi chybí. Ráda přidávám občas do koupele olejíček ať klasiku běžně dostupnou v lékárně nebo drogerii tak i kokosový olej. 

    Kosmetika babydove je vyloženě moje představa o krásně voňavém a čistém miminku. 

    Mé celkové dojmy z této kosmetiky jsou velice uspokojivé a jsem moc ráda, že jsme se mohly zúčastnit.

    Díky moc! 

    thecaroline
    2. led 2018    Čtené 360x

    Testování s Pampers Premium care

    Ahoj všichni kteří jste si udělali čas a čtěte moji recenzi na plenky Pampers Premium care

    Nejdříve bych chtěla poděkovat Modrému koníku, že dělá tyhle super testování. Moc děkujeme za možnost vyzkoušení!

    Když nám došel domů balíček s plenečkama tak jsem se divila, že poslali dvě velká balení po 70 ks. Bylo to velmi milé překvapení. Testovala hlavně Vendulka velikost č.2 pro 3-6 kg. 

    Ták a teď k testování. Když jsem otevřela balení hned mi vpálilo do nosu aroma plenek což mi celkem vadilo, ale neodradilo, protože mi smrdí všechny plenky. Jinak je super, že u Pampers Premium care má oproti zeleným pamprdám a Mkovkám delší jak bych to řekla ... ouška? Asi jo! A říkejme tomu ouška 😀 na kterých jsou umístěné zipy. Myslím, že je to super výhoda pro buclíkaté miminka jelikož ouška se zipy dosáhnou dále. Ouška mají i super tu vlastnost, že jsou dostatečně pružné. A sucháče dobře suchují 😀 

    Co se týče velikosti tak mě překvapilo, že jsou o trošku větší Pampersky č.2 oproti konkurenci říkejme jim Béčkovky ve velikosti č.3 celkem jsem se divila... Vadná várka nebo fakt? Celkem mě to zmátlo.

    Síťka uvnitř plenky.. Tohle je celkem zlo když nepřebalujete v noci.. Vendulku během noci otáčím na boky a spí i na zádičkách mezi kojícími intervaly nebo když se sama vzbudím a ráno když plenku rozepnu má vytlačený vzor síťky na prdelce. Síťka se na prdelku lepí. Myslím, že kdyby tam nebyla nic se nestane.. 

    Jinak co se týče výdrže pamprd na noční spaní když nepřebaluji je prostě super hodnocení 1* jelikož není proteklá a je v suchu i když je plenka pěkně nacucaná pojme teda velice hodně tekutiny. Na prdýlce byl jen náznak večerního mazání krémem na dětskou prdelku. Je v jedné plenečce i 12 hodin. Tohle je více než super, že perfektně saje!

    Vnitřní gumičky jsou taky fajn, venkovní gumičky lemují pěkně stehýnka a nijak extra neotlačuji což jsem ráda. Vendulka má hubené stehýnka nebyl problém s tím, že bych musela zipy na ouskách nějak extra utahovat aby se obsah plenky nedostal ven s nedostatečně uplých gumiček. 

    I tak se nám stala nehoda, že gumičky nezvládly “hnědý kód” 😀 jakmile Vendy zatroubila do plíny tak se stalo to, že obsah plenky byl i jinde než v ní. Za celou dobu testování se to stalo asi 3x což je v pohodě. Jendou to byla moje chyba při přebalování  nejspíše jsem špatně nasadila pamprdu a pohroma byla na světě! Řekla bych, že plenky mají pěkně vyvýšenou zádovou část ale i tak se stalo, že nehoda vyjela až na bodynko a zrovna u doktorky 😀

    Jinak další pozitivum je, že plenky dělaji super malý zadeček! 

    Indikátor vlhkosti.. Dóst dobrej tuning!  😀 co dodat... Tahle dá se říct prkotina je snad to nejlepší na celé plence. 

    Takže celý proces testování je za námi. Moc děkujeme za možnost vyzkoušet. Já byla s plenečkami velice spokojená a Vendulka vypadala taktéž. Určitě u plenek zůstaneme a budeme věrni téhle značce co se týče plenek na noc a na cesty. Jinak tedy budeme pokračovat v látkování ve kterém jedem od 1 m Vendulky. Do té doby Pamprdy velikost 0 byla TOP. 

    Pamprdám zdar! 

    thecaroline
    29. zář 2017    Čtené 783x

    Z přirozeného porodu k císaři

    Napadlo mě, že bych mohla sepsat něco o mém porodu..

    Dne 5.9.2017 jsem šla na běžnou poradnu ke svému gynekologovi který mě po ozvách kontroloval. Řekl mi, že je vše v pořádku, ale byl by rád kdybych si zajela na vyšetření do FN v Ostravě. V tu chvíli jsem začala brečet, protože jsem už věděla, že něco není v pořádku. Řekla jsem dobrá tak tam zajedu. Jela jsem z gyndy domů a volala přítelu, že potřebuju jet do Ostravy na vyšetření. Trhnul se z práce aby mě tam odvezl.

    Dorazili jsme kolem 12:30 hod a nemocnice se celá přestěhovávala z budovy do budovy a přistavoval se další pavilón takže zmatek. Hodinu jsme chodili po nemocnici a hledali oddělení kde mě tedy vyšetří. V 15 hod jsme konečně dorazili na místo kde mě vyšetří, ale že jim můj gyndař volal a trval na hospitalizaci. Takže prej vyšetření... 

    Před vyšetřením mi doktor z nemocnice řekl, že mám od mojeho gyndaře potvrzenou preeklampsii a je nutná hospitalizace kvůli sledování. Takže vesměs bylo štěstí, že jsem si vzala s sebou taškuo do porodnice. 

    Při příjmu mi nasadili tabletky na tlak během hodiny jsem sezobala 3 tablety než mi tlak spadl celkem masakr. 

    Na pokoji jsem byla naštěstí sama, ale večer kolem 22 hod mi dali na pokoj paní které praskla voda. Kolem 00 už začínala chudák skučet a pak ji přemístili na porodní box. Já jsem šla v klidu spát.

    Jenže kolem 2 hodiny ráno 6.9.2017 mě vzbudily bolesti takové silnější MS a nepravidelné... V 5 hod ráno jsem zvonila na sestru, že mám bolesti pravidelně po 5 min tak mě napojila na monitor a točil se záznam. Kontrakce byly a daly se prodychávat. Při vyšetření v 7 hod byl nález na prst propustná a hrdlo 1 cm.. V 9 ráno opět na prst propustná ale bez hrdla. Při vizitě mi bylo řečeno že mám jít ještě na ultrazvukové vyšetření a potom by mi asi dali vyvolávačku ať se to začne hýbat... Šla jsem na kdvě vyšetřením pěšky s doprovodem sestry na úplně jinou budovu přes venek. S kontrakcema se mi šlo “fajn”. Vyšetření  bylo bolestivé jelikož sondou mi na břicho strašně tlačil a odhad váhy byl 2000 g poté vyšetření srdička na dětské kardiologii - v pořadku. 

    Vyvolávací tabletu mi dali okolo 11 hodiny bylo to nepříjemné ale nebolelo to. Šla jsem na pokoj a čekalo se. Po chvíli mi začly celkem dost silné kontrakce které se daly prodychávat, ale už to bylo těžší. Přišla sestra na kontrolu a poslala mě do sprchy. Ve sprše se bolesti zhoršovaly. Tak jsem si měla sbalit mých 5 švestek a jít na box... Na boxu mě napojili na monitor ozvy byly špatné tak jsem se musela pořád točit, ale při kontrakcích které mi šly do beder se mi nejlíp stálo nebo dřepělo.. Kontrakce se zesilovaly a byly po minutě nešlo si mezi nimi odpočinout a sestra při kontrole mi dala kapačku něčeho co kontrakce zpomalilo a byly alespoň co 3 minuty. Po 13 hodině nález pouze 3 cm.. Bolesti jako prase které byly nesnesitelné, protože mi šlo vše do zad. Třepaly se mi nohy z bolesti začala jsem brečet ozvy pořád špatné... Sestra přišla s doktorem který mi začal nabízet respektive vnucovat epidurál.. Nechtěla jsem ho, ale nakonec jsem souhlasila. Když přišla sestra na pokoj, že za chvíli dojde doktorka co dělá s epi začala jsem se strachem třepat a nemohla jsem přestat tudíš strach, že mě napíchne špatně stoupl k tomu ještě kontrakce kdy už jsem se neměla hýbat aby mi ho zavedla. Po zavedení žádná úleva nebo zmírnění bolesti nenastala... Jediné co epi napáchal bylo otevření o 2 cm za 30 min.

    Každopádně ozvy zase při kontrakcích padaly ještě více. To už přišel nějaký doktor na vyšším postavení s dalšíma 4ma lidma a řekl, že mi píchnou vodu a uvidí se co se bude dít... Po píchnutí vody (nebolelo to jen pocit počůrání) se čekalo na kontrakci která nechtěla přijít.. V mezičase čekání mi oznámil doktor, že pokud ozvy zase spadnou tak buď do 10 minut porodím při otevření na 5 cm nebo císař. Začla jsem brečet ještě víc, protože jsem věděla, že s 5 cm za 10 min prostě neporodím. Přišla kontrakce, ozvy spadly a jelo se... 

    Pak už šlo všechno rychle.. Cévkování, svlíkání, spinál opět s třepáním celého těla... Přestala jsem vše citít a chtělo se mi zvracet naštěstí jsem vše udržela... Říkala mi doktorka která mě operovala, že budu cítit tlak, že mi zatlačí na břicho - nic z toho jsem necítila. Akorát asi jsem poznala, že je malá venku chvíli bylo ticho a pak jemný pláč který skoro nešel slyšet. Sestřička mi ji přišla ukázat byla tak malinká a tak krásná... netrvalo to dlouho a už ji nesli pryč. Pak už si toho moc nepamatuju, protože se mi začalo špatně dýchat a usínala jsem. 

    Probrala jsem se na jipce se svázanýma nohama, nesměla jsem zvedat ruce a pořád jsem se nesnesitelně třásla. Hned ráno před vizitou mě nahnali do sprchy musela mi pomáhat sestra s oblíkáním, protože mi byla taková kosa třepala jsem se a neporadila zvednout nohu ani na kalhotky.. Dopoledne mě přesunuli na 6tinedělí a já se konečně mohla jít podívat na druhé oddělení za malou... 

    Závěr? Děs a hrůza... Věděla jsem, že to bude bolet, ale že se to tak zvrtne a neporodím přirozeně mě strašně zklamalo. 

    Hlavně, že je vše ok. Protože kdybych měla porodit normálně malá by to nejspíše nezvládla. Jsem i ráda, že je možnost operativního porodu, protože by tady nebylo asi hodně miminek ale i maminek...

    Vendula *6.9.2017

    15:14 ho 2150 g a 44 cm 

    thecaroline
    13. zář 2017    Čtené 381x

    Můj 3.trimestr

    Holky hned na začátku Vám řeknu, že je mi strašně líto, že to těhotenství tak strašně rychle utíká. Na miminko se moc těším, ale přecejenom mám myslím dost pohodové těhotenství na to abych byla ráda, že tak rychle utíká. 

    Nedávno jsem ještě brečela, protože mě strašili mimoděložním těhotenstvím a Vendulka bude mezi námi cobydup. 

    Je strašně krásné vidět jak se bříško mění, roste, tvoří se čárka a postupně sílí... Prožité první šťouchance až po velké kopance. Prostě ty pohyby si nejde neužívat. Někdy sice bolí, ale srandičky jsou s kopanci taky. Přemýšlení nad tím kde má asi hlavičku/nožičky čím mě to vlatsně bouchla. Je to velmi krásný pocit a bude mi moc chybět až bříško mít nebudu. Čas se krátí a mrzí mě to...

    Čeká mě dne  18.7. 2017 náš poslední screening a pak už jen čekat na den D. Podle druhého screeningu bychom měli očekávat porod ke konci září cca 27.-30.9.2017 tak uvidíme které číselko si nakonec vybere. Podle 3.screeningu nám změnili zase TP. Tentokrát na 5.10.2017, ale prý se podle toho nemáme orientovat... Tak podle čeho se máme orientovat? Každopádně naše malá Vendulka je oprsvfu malá. Podle měření má váhu 1236g v 30+5, ale roste souměrně tudíš podle doktora je vše v pořádku. Mám tak trochu obavy aby vážně vše v pořádku bylo.

    Napadlo mě, že by bylo celkem sranda kdyby si vybrala den č.22. Letošek je 22 osudové číslo. Alespoň podle mě, protože dne 22.5. Mi bylo 22 let a byli jsme ve 22 týdnu těhotenství. K úplné dokonalosti chyběl jeden den!

                   22.5. 22 let 22+4 tt

    Každopádně na datumu nezáleží ať si sama rozhodne kdy se vystěhuje z garzonky do "nooooobl house" 😊

    V určitých dnech bylo příšerné vedro a dělal mi pohyb celkově problém, protože se mi točily pořád panenky, bylo mi slabo a oblíval studený pot. K tomu když jsem chodila venku nebo doma teply mi prsty na rukou a začaly otékat kotníky. Takže v těch hicech jsem spíše trávila den doma. 

    Dne 24.7.2017 jsme byli na těhotenském focení s přítelem. pochlubím se fotkou 😊 Bylo to koc fajn, paní neskutečně ukecaná měla i dostatek nápadů. Při náhledu z neupravených fotek jsme si měli vybírat z 87 snímků a vybrali jsme celkem 20. Prostě paráda.. 

    Řekla bych, že cca od poloviny 8.měsíce docela jasně poznám kde mě kope noha a kde bouchají pěstičky. Pohyby jsou celkově silnější a silnější. Začínají být i bolestivé. Prča je když mi strčí nožku pod žebro když sedím a tlačí mě pod prsem 😃 Při sebevětší snaze Vendulku pošoupnout o kousek vedle se brání 😃. Hodně často škitá a vlní se mi u toho polovina bříška.

    Pupík v 31+5 tt je stále zalezlý, ale je tam prostor už jen na 1/4 článku prstu 😃 Jinak se mi do pupíku vlezl článek celý... Vypadá to tak, že brzo budu koct na Vendulku zvonit 😊❤️

    Kupodivu stále se dá spát z větší části na břichu ( jsem ráda jinak totiž spát nedokážu...) i když asi podvědomě se z břícha přesouvám na bok.

    Ke konci těhotenství cca 3-4 týdny jsem začala mít problémy s vysokým tlakem, skokovým přibíráním a otoky...  Musela jsem jezdit ke svému doktorovi 2x do týdne tzn.poradna + navíc odběry krve. Bohužel nikdy jsem se nedozvěděla na co ty odběry podrobněji jsou než to, že jen pro kontrolu. A výsledky když přišly vždy bylo vše v pořádku... 

    Když jsem začala chodit na ozvy srdíčka tak malá vždycky spala. Jednoho dne po ozvách jsem šla k dr do ordinace a dr koukal na průtoky atd... Vše je v pořádku, ale zajeďte si na vyšetření do FN Ostrava na kontrolu... Hm... začala jsem mít strach. 

    Ok jela jsem. A ještě, že jsem jela... Byla mi zjistěná preeklamspie o které mi můj dr nic neřekl, měla jsem hraniční průtoky a placenta už nebyla nějakou dobu v pohodě. Už jsem tam zůstala ležet. 

    Poslední trimestr byl z jedné strany krásný, ale náročný.

    thecaroline
    22. srp 2017    Čtené 580x

    "Taška" do porodnice

    1. Protože se nudím tak dnešní moje téma pro tento článek je "Taška" do porodnice"

    Pojem taška bych řekla, že je nemístný, protože jsem si prvně vytáhla klasickou cestovní tašku střední velikosti se kterou jsem chodívala do fitka. Nepřipadalo v úvahu abych do ní nacpala věci ikdyž bych se sebevíce snažila. 

    Tudíš pro mě "taška" do porodnice jednoznačně znamená KUFR do porodnice. Kufr jsem zvolila sice malý, ale dostatečně velký na kolečkách. Dělal mi nejčastěji společnost když jsem jezdila na praxe. 

    Mám vždy u sebe :

    • průkazku pojištěnce
    • OP
    • těhotenskou průkazku bez snímků (prý se nechává v porodnici nechtěla bych přijít o fotky)

    Pro sebe jsem si sbalila : 

    • Ručník na obličej/vlasy
    • Ručník na spodek (tmavý) 
    • Velkou osušku na tělo
    • Malý ručníček na obklad 
    • 2x balení poporodních vložek ( i když je v některých porodnicích prý dávají pro jistotu jsem si koupila svoje) + jsem dostala seznam 😀
    • Toaletní papír
    • 1x balení síťovaných kalhotek (5ks)
    • 4 páry vložek do podprsenky (v případě potřeby by mi je přítel donesl nechtěla jsem balit celou krabici) 
    • 2 ks podložky na přebalovák ty jednorázové na podložení sebe
    • 2x kojící podprsenku
    • 2x kalhotky klasické
    • 1x klasické ponožky 2x chlupatky
    • papírové kapesníčky (alergie) 
    • 1x tašku na špinavé prádlo
    • hygiena (kartáček, pasta, šampón,sprcháč, deodorant, hřeben) 
    • vzorek lanolinu na bradavky + vzoreček bepanthenu 
    • 1x košile (pokud bude možnost chtěla bych využít spíše erární) 
    • boty (zvolila jsem žabky)
    • gumička do vlasů
    • roli kuchyňských utěrek (podle seznamu, ale fakt nevím na co mi budou 😀)
    • 😳 příbor i s malou lžičkou (maj asi nedostatek 😀)
    • čaj pro kojíci (asi zbytečnost ale nevadí) 

    Rodné listy, dokumenty z matriky

    Pro miminko : 

    • 1x balík plenek vel. 1 
    • 1x balík vlhčených ubrousků 
    • dudlík pro případ nouze
    • kosmetika ( vzoreček bepanthenu, vzorek mydelka od sebamedu, vzorek krému od sebamedu) i když je psáno, že kosmetika a oblečení nenil potřeba přecejen pro mulj klid si ty pidi balení vemu 
    • mastička na prdelku od Weledy kterou mám v plánu používat
    • 3 ks látkových plenek

    Nabíječku, telefon vemu snad při odjezdu do porodnice. 

    Věci co jsem si takhle rozepsala jsem si ještě rozdělila a to tak, že do kapsy z vrchního patra jsem si dala do taštičky s názvem 

    "tatínek" čisté triko, kraťasy, boty

    "sál" malý ručníček, jelení lůj, žabky, sušenka 

    Pití samozřejmost, ale do kufru jsem jej necpala

    Doma má tatínek nachystané věcičky pro miminko ( sbalené na hezké i škaredé počasí... Čepička, rukavičky, body, polodupačky,  svetřík..) autosedačka a chlupatý fusák do autosedačky

    Po porodu bych ráda doplnila co jsem vše využila a co bylo zbytečné popřípadě co bych ocenila a neměla jsem. 

    thecaroline
    10. kvě 2017    Čtené 431x

    Můj 2.trimestr

    Článek o pocitech, co se dělo a s trochou humoru 😊

    Na začátku druhého trimestru mě přestala bolet hlava a cítila jsem se dobře. Co se týče mojí rodiny tak už byli všichni v pohodě a rodina od přítele jakbysmet :o)

    Na 1.screeningu jsme se nedozvěděli pohlaví i když se miminko ukazovalo pěkně a i krásně se hýbalo. Pan doktor mám řekl, že nejdříve za 14 dní od screeningu.. Po týdnu jsem byla na kontrole kvůli problému tak jsem loudila jestli by se nemrkl... Né nemrkl se 😃.. Za další týden jsem jela pro výsledky tak jsem celá nažhavená čekala na utrazvuk.. Jenže hádejte co se stalo? Prďola hodila protest otočený zády a seděl na dupce tak ho nebylo jak zabrat, ale pan doktor mě pozval do jeho druhé ordinace kde má lepší ultrazvuk a hlavně TMU takže i kdyby byl špatně natočený tak určitě uvidí... Celá natěšená jsem jela domů a říkala příteli, že sice pohlaví nevím, ale pozval mě do Karviné.. V Karviné jsme zjistili, že čekáme holčičku :o)

    Když jsme se dozvěděli o holčičce... Nebudu lhát.. Myslete si co chcete a rypání si nechte pro sebe.. Tak nějak jsem byla zklamaná, protože jsem si strašně přála chlapečka a i přítel. Vím, že je jedno jestli mimi má pindíka nebo pipinku, ale každá ženská si někdě v sobě přeje jednu z variant více i když to nepřizná nebo hraje hrdinku. Přiznám se oplakala jsem to.. Po pár dnech mě to přešlo a začala jsem se hodně těšít na holčičku a začali jsme přemýšlet o jménech.. Měli jsme několik typů (Vendulka, Amálka, Nela, Eliška, Madlenka, Emílie, Naomi, Noemi..) ale stejně jsme se nakonec rozhodovali mezi dvěmi jmény.. A to byly Vendulka nebo Amálka.. Mě se více líbila Vendulka, ale příteli se to moc nezamlouvalo. V ten den měl noční a jak odpoledne vztanul mi z ničeho nic řekl, že se mu ta Vendulka nějak začla zamlouvat a řekl, že se malá bude jmenovat teda Vendulka...

    Už běhěm prvního trimestru jsem "blázen" začala pomalu nakupovat, protože jsem si říkala "zatím ještě pracuju tak postupně budu kupovat věcičky abych do září měla vše a nemusela se honit nebo když přestanu pracovat abych to nějak zvládla" pro dva miminka by toho bylo strašně hodně... Takže něco jsem koupila po 2 ks, ale to nevadí... Strašně se mi líbily ty pidi věci vše kolem tak jsem neodolala.. Něco jsem koupila nového a něco jsem pak pokoukala po bazárcích.. Jsem celkem ráda, že jsem začala tak brzo, protože jsem byla schopná z výplat něco pořídit a teď musím s penízkama opatrně.. Když jsme zjistili, že budeme mít Vendulku tak jsem se pomalu začala dívat po holčičích věcech a barevných kombinacích.. Říkala jsem, že nechci mít doma z holčičky "cukrovou vatu" 😃 samá růůžvá né... A jak jsem dopadla? polovinu koupených věci má barvu jakou? No přece RŮŽOVOU, ale né vše jsou i jiné barvičky schované...

    Strašně jsem se těšila na pohyby a ony pořád nikde... Později jsem sem tam ucítila nějaké píchnutí, ale shodila jsem to na střeva.. Neřešila jsem to. Nakonec 19.4.2017 byl cítit první pohyb a byl aj vidět! Bylo mi neskutečně.. Bylo to prostě zvláštní, super, úžasné a prostě všehno! Od té doby co Vendulku cítí i přítel když mi dá ruku na břicho se pořád culí, hladí bříško někdy aj pozdraví je to srandovní, ale strašně milé.. Přiznám se, že sem tam taky mluvím, ale když jsem sama doma 😃😃😃

    Někdy když vidím, že se hýbe ťuknu na přítele ať kouká a mrně nic jakoby věděla, že se dívá 😃 tak si říkáme, že Vendelín si z nás děla srandu... Po týdnu co se vrtí tak je to někdy nepříjemné, ale myslím, že bude daleko hůř když dostanu kopačku do žeber... 

    Týdny ubíhaly a pohyby byly častější a silnější... Asi bude Vendulka sova, protože nejvíce se hýbe večer když už jsem v posteli nebo čerstvě po probuzení :o). Dne 3.5.2017 jsme šli s přítelem na 2.screening podívat se jak se mrňousovi vede. Zase mi posunuli TP (podle MS 21.9. 1.screen 21.9-23.9. 2.screen 27.9.-30.9.) a ani nevím proč... Malá měla hlavičku hodně u stydké kosti nemohl jí pořádně zmeřit tak si říkám, že to je kvůli toho.

    Dne 2.6.2017 jsem poprvé navštívila pohotovost... Bylo hezky tak jsme se rozhodli jít s přítelem a Ňuňem na procházku... Byli jsme kousek od baráku a já chytla psa aby přítel schoval klíče jenže v tom okamžiku pes zatáhl a já se natahla na štěrkové cestě přesně na břicho. Rači jsme jeli hned na kontrolu abychom věděli na čem jsme... Seděné a natlučené kolena, ruce od loktu místy i klouby dokonce i břicho vypadá jak by se po něm prošlo X koček.. NAŠTĚSTÍ vše v pohodě ... 

    Chudák přítel, ten byl z toho 2x víc špatný než já... Vyčítá si to i když nemá proč. Nemohl za to prostě se stalo.. Tak snad na pohotovost už nepojedem... 🙏🏻

    Byla jsem taky v Ostravě na 3D ultrazvuku a byla jsem celkem zklamáná i když to bylo celkem zajímavé. Malá pořád protestovala strkala si ručičky do kříže před obličej uplný štít si dělala, hlavička zakloněná a obličej v placentě. Nakonec se smilovala a na minutku se na videjku ukázala a máme alespoň jednu fotečku od doktorky a něco jsem si odfotía z videa. Nejspíše bude mít Vendulka nos po tátovi a líčka po mámě. Uvidíme 😊

    Každopádně tohle bylo vše o tom hezkém 😃 

    Nicméně... Už mě štve, že bez espumizanu nemůžu jít ani do obchodu, protože bych asi odletěla. 😃 nejhorší to je když si jeden den zapomenu tobolky vzít a následují dva dny trápení a přítel se mi škodolibě směje, že mi odletí peřina 😅 (snad to nikoho nepohoršilo) benjo roste celkem rychle a denně poslouchám, že jsem pupčok od přítele (F POHODĚ on je břucháčik.. třeba vracet úder ať si nezvyká 😃) 

    chlupy... chlupy... chlupy... nejen od Ňuňa, ale převážně ty moje! Kam se podívám tam jsou chlupy... Chlupatí mi pupek i strany břicha všimla jsem si, že i na půlkách + strany obličeje naštěstí jsou blonďaté... ale ten knírek?! No děkuji pěkně Vendelíne 😃

    knírek jsem sice měla ale malilinko v koutcích a vosk 1x za rok bohatě stačil.. teď? 1x 14 dní !!!!! Co to jako je za špatný vtip 😃 modlím se ať to po porodu vypadne, protože opičky si myslím vyšly z módy 😃.

    Ach ten spánek.. Prvně šlo spát 24 hodin z 26 a stejně to bylo málo... Pak spát nešlo z denního+nočního spánku bylo tak 4 hodiny nepřerušeného spánku... lezlo mi krkem jak se přítel ze spánku nadechoval a chrápal... byla jsem jak nějaký psychopat s polštářem v rukách který má oči jak angorák s tikem v koutku a skřípajícími zuby přemýšlející nad vraždou "teď a nebo nikdy"  😃 o něco se spánek zlepšil JENŽE přišlo vztávání kvůli čůrání.. bravo... zase super spaní 😃 kdyžuž jsem si zvykla na to, že musím chodit z ložnice po mírně točitých schodech dolů na WC a zaaaase nahoru je super vidina toho když dojdu nahoru, že ještě stále můžu spát na břichu... (Jsem zvědavá jak dlouho ještě) sice už spím s kojícím polštářem na střidačku s polštářky ze sedačky, ale pořád spím na břichu. Jakmile tohle období zkončí opravdu nevím co budu dělat. Vlastně vím, nebudu spát 😃

    Ohýbání se... jsem zvědavá co budu dělat až bude břicho větší už teď se musím mírně rozkročit když něco je třeba zvednout ze země nebo potahuju v keckách jazyk... baaaaajo 😃

    Holení, stříhaní nehtů... Na holení si zatím nemůžu moc stěžovat, protože si na "ní" zatím ještě vidím i když už otíkám nad stydkou kostí 😃 ale ty nehty na nohou asi budu za měsíc rezigovat... 😃 "kámo máš se na co těšit" protože už teď vím, že stříhání nehtů ho nemine a taky ho nemine holení určitých partii když už bude potřeba jít k doktorovi. Sice doktor musí být zvyklý na kde co, ale pysky jak kníráč mít fakt nechci 😂.

    Co se týče bolení částí těla.. Prvně to odnesla kostrč dlouho bolela v kuse a pak chvíli pauza a nanovo, tahání třísel taky celkem dlouho bolely, ale teď mám klid... kupodivu chvíli nebolelo nic 😃 Ale od 4.6. Mě prosím pěkně bolí kostrč, tahaj třísla a začly bolet i žebra! 😃 Naodpis ještě k tomu po nehezkém pádu kdy mám odřeniny všude možně. 

    Ach jo holky je to stranda 😃  🤰🏼

    thecaroline
    28. dub 2017    Čtené 586x

    Můj 1.trimestr.. a vše kolem něj

    V tomoto článku bych chtěla popsat to, co se dělo během oznámení rodině, prací a pocitů..

    Těhotenství mi začalo celkem zvláštně... Možnost mimoděložního těhotentví, potvrzení těhotenství, dvojčata.. Všechny ty informace ve mě budily určité emoce..

    Možnost mimoděložního těhu.. Byla jsem z toho dost zdcená, protože jsem věděla, že tohle těhotenství by se muselo operativně řešit a měla jsem strach co by pak následovalo.. Když jsem odjížděla z prohlídky domů, musela jsem se stavit k mojí mamce do práce... Byla jsem celá ubrečená takže jsem u ní musela kápnout božskou... Celkem mě od ní mrzelo to, že se zachovala tak chladně a skoro mi vyčetla to, že jsem těhotná.. Místo toho aby mě trošku psychicky podržela tak na mě ještě šlápla... Nakonec řekla, že jí to je líto.

    Potvrzení těhu.. Konečně! Byla jsem šťastná a tentokrát jsem brečela štěstím.. I když se mamka zachovala tak jak se zachovala slíbila jsem jí, že se za ní zastavím jakmile pojedu z kontroly. Když jsem jí řekla, že tedy těhotná opravdu jsem a mimoděložní to není tak byla zaražená.. Jakoby by byla rači kdybych těhotná nebyla.. Pak mi řekla, že super s pohledem né moc přesvěčujícím... Přišla otázka "co na to Kája (můj přítel)" ještě to nevěděl, protože jsem jela hned za ní.. Byla jsem z toho smutná, že se neraduje jako já... Sourozence nemám tudíš bude mít vnouče pouze odemě tak mi je její reakce líto... Týden trval než moje těhotenství rozchodila.. V tom týdnu proběhlo mnoho debat ohledně toho, že sem moc mladá, že jsem si nic neužila, nebyla jsem na dovolené, nemám dodělanou VOŠ, nemáme doopravený RD a pořád něco... Otěhotněla jsem ve 21 letech což myslím, že vyloženě "mladá" na miminko nejsem. Kolikrát jsou holčiny těhotné v 16-17 letech a zvládají to i když myslím, že s pomocí, ale zvládají... Tak proč bych to neměla zvládnout já?

    Dvojčata.. Jakmile mamka konečně rzdýchala to, že jsem těhotná přišla další novinka... "mami sice babička budeš to víš... ale co nevíš je to, že budeš dvojnásobná babička.. čekáme dvojčata" seděla na židli jak opařená, ale vzala to tedy mnohem lépe než oznámení potvrzeného těhotenství.. Nejhorší bylo co přišlo pak... Rodina z mé strany mě hodně zaskočila když se dozvěděli o tom, že budeme mít dvojčata. Od mamky jsem slíchala, že to bude náročné atd.. A v tom jsem s ní souhlasila, ano bude to těžké ale zvládne se to.. Babička moje se mi začla škodolibě smát, že se z toho po*eru, že jedno mimi budiš, ale dvě .. hahaha.. strašná stranda.. pak do mě začaly rýt "budeš vozit pupek na kolečkách" atd... Špatně jsem to nesla a i obrečela.. Příteli se to taky moc nelíbilo jak se k tomu postavili.. Kdyby neřekli nic bylo by to asi lepší, ale to už je jedno... Zato rodina z přítelovy strany byli úplně unešení... Už jen z toho, že budeme mít miminko... ALe když se dozvěděli, že dva málem mamka proskočila radostí střechou... Konečně začly padat kladné věty.. "to bude super uvdíš, my vám se vším pomůžeme ja s dětma tak i finančně kdyby byla potřeba nebojte se, oni budou mít svoji řeč a budou si spolu hrát" a co bylo nejpěknější začli o miminkách říkat, že jsou Jeníček a Mařenka.. :o)

    Nicméně když jsem zjistila, že jsem těhotná musela jsem to hne oznámit v práci. Jelikož jsem musela tahat těžké věci a minimálně 12 hodin na nohách směny byly krátky/dlouhý týden... Tak mi šéfová vyšla trochu vstříc.. Jenomže pak přišla zpráva, že čekám dvojčátka.. Tudíš jsem to musela zase oznámit, ale už to bylo se slovy, že bych chtěla ukončit pracovní poměr. Sice jsem pracovala pouze na DPP, ale i tak.. Nebyla z toho moc nadšená ani se jí nedivím pracovala jsem tam měsíc a po měsíci jsem dala "výpověď"... Omlouvala jsem se jí, že kdybych věděla dříve, že jsem těhotná tak bych k nim ani nenastoupila a nebrzdila místo případné nové pracovnici... Přes zuby ze sebe vyhrkla, že to chápe a nedá se nic dělat... 

    Přibližně 14 dní jsem byla doma a přes internet jsem hledala nějakou nenáročnou práci kterou bych si mohla přivydělat... Našla jsem práci v pekárně. Vesměs mezisměny na balení nebo odpolední směny... Nic těžkého.. Byla jsem s vedoucí domluvená na 3 směny v týdnu po 5-7 hodinách podle toho kolik bylo práce o tom, že jsem těhotná věděla. Náplň práce byla balení knedlíků, plnění a zdobení koláčů, mazání forem na chlebíky a večerní expedování zboží takže vcelku pohodička..

    Uběhl měsíc a půl co jsem pracovala v pekárně a já musela jít na 1.screening. Brala jsem si kvůli vyšetření volno a moc jsem se těšíla, že konečně miminka uvidím. Jenže přišla špatná zpráva... Dozvěděli jsme se, že jedno miminko nám v 8-9 týdnu umřelo.. Jak jsem zmiňovala v minulém příspěvku.. Když jsem pak přišla na dalš směnu hned jsem naklusala za vedoucí, že mám problém... Vysvětlila jsem jí s čím problém mám a chci ukončit opět pracovní poměr kvůli strachu abych nepřišla ještě o druhé miminko... Pochopila to a poprosila mě jestli bych byla ochotná dodělat směnu. S tím jsem počítala, že jí dodělám bylo by odemě sprosté kdybych jí řekla "né jdu domů čáááu"... Takže od druhé poloviny března 2017 jsem doma na dupe a odpočívám... 

    Cca do 8 tt mi byl dobře.. Nevím co to jsou ranní nevolnosti a tak podobně. Mamka mi říkala, že je ještě brzo na to aby mi bylo špatně. Sešel se týden k týdnu a mě začalo být slabo. Nezvracela jsem nic jen mě skoro pernamentně bolela hlava a když jsem se postavila měla jsem pocit jako bych celý víkend propařila a měla šílenou opici.. Když jsem to řekla na poradně tak to bylo kvůli nízkého tlaku a cukru. Měla jsem ráno v klidu a pomalu vzávat, snídat a mít u sebe vždcky něco sladkého (bebe, musli tyčinku..) protože se někdy zdálo, že sebou někdě švihnu... 

    Kdyby mě nebolela hlava ani bych nevěděla, že jsem těhotná.

    Celkové pocity byly v pohodě a první trimestr jsem zvládla myslím na 1

    thecaroline
    27. bře 2017    Čtené 307x

    Slavné ||

    Ahoj ženušky,

    Opět po delší době jsem něco nacvakám.. Má to být pokračování (Ne)očekávané menstruace..

    V minulém článku jsem se zmiňovala o několika negativních těhotenských testech a poté o slabém pozitivním testem a čekala na potvrzení od doktora.. 

    Už si moc dobře nepamatuji co jsem zmiňovala/nezmiňovala, alempro jistotu to napíši znova. 

    Když jsem přišla na gyn, že mi stále nepřišla MS a měla jsem slabě pozitivní test bych chtěla potrvrdit/vyvrátit možnost těhotenství kvůli moji práci. Pracovala jsem jako servírka a prostě při těhotenství je nerozumné v této práci pokračovat. Nejenže jste celé dny na nohou, taky nemáte čas se v klidu najíst natož si dát 5minut pauzu... A tohle by bylo ještě v rámci možností. Ale co při končení směny? Jak chcete vážit sudy s pivem, tahat přepravky s nealkem? Jedna plná bečka má 50 kg + obal 12 kg =62kg čisté váhy a když máte třeba před zavíračkou čerstvě naražené pivo pořád to pivo/kofolu/malinovku nebo kde co zvážit... NEPŘIJATELNÉ aby se s tím těhotná ženská tahala... Jo dají se poprosit nějací zákazníci, ale otravujte někoho (když tam někdo je..) když máte prázdno tak jste na to sama a je to makačka! 

    Po prohlídce UTZ mi bylo řečeno, že to na temhotenství nevidí, ale pokud malm poziivní TT tak by to mohlo znamenat mimoděložní těhu... Začla jsem brečet, protože bych musela na operaci a i to zklamání k tomu dalo svoje. Navíc mi řekl že se mi tvoří žluté tělísko tak prostě těhotná být nemůžu...

    Nakonec mu cvaklo, že jsem užilvala vlostilbegyt který podporuje ovulaci a tvoření více dozrávajících vajíček. Jenže tohle situaci nemění. Děloha byla prázdná... Nabrali mi krev a měla jsem se ukázat za dva dny... Po dvou dnech jsem tedy přišla.. Doktor byl značně nervózní, protože těhotenský hormon HCG byl 200 což prý znamená hranici mezi mimoděložním a normálním těhotenstvím.. Na UTZ opět noc a měla jsem se připravovat na potvrzení mimoděložního těhotenství a v tom lepším případě těhotenství překryté zánětem... Měla jsem se na druhý den zastavit na krev kvůli HCG a odpoledne zajet pro výsledky do jeho druhé ordinace... Celé dopoledne jsem byla strašně nervózní a chtělo se mi pernamentně plakat byla jsem zoufalá...

    Bylo odpoledne a já jela do jeho druhé ordinace. Když jsem přišla na vyšetření tak se dr tvářil jinak, ale pořád ro nebylo v pohodě. Vzal mě na UTZ a nakonec tam byla malilinkatá tečka která byla opravdu překrytá zánětem a navíc bylo strašně brzo!!! 

    Tohle je snímek z 5 tt proto nešlo vidět... Když jsem snímek uviděla a bylo mimpptvrzené ranné těhotenství strašně jsem si oddechla a mohla jsem se už trošku radovat.

    Radostnou novinu nsem už ohlásila příteli při příjezdu domů protože věděl že něco není v pohodě jak jsem plakala... což já bezdůvodně nedělám.. Na další kontrolu jsem měla přijít za týden...

    Týden si tak uběhl a já šla znova na kontrolu... A ono ejhle 😃 doktor se začal na ultrazvuk usmívat, ale pořád jsem nevěděla co se děje protože s tím UTZ pořád mával... 😃 KONEČNĚ ZAOSTŘIL... Jé tak to je krásné řekl... Oni tam jsou dva... Já jsem vykulila bulvy a začla brečet 😃 zas a opět 😃 ze šoku že tam jsou dva hrášci, ale i ze zoufalství jakto vše zvládnu... 

    tak tady jsou dva "prstýnky" v 6tt

    Jela jsem s radosti domů a doma jsem ukazovala snímek příteli. A ten mi říká co to je... Ultrazvuk říkám... A on 😃 no A? "Tak počítej semnou... tady je jednen... a? Tadynje druhý..."  TO SI DĚLÁŠ PRD*EL, že čekáme DVOJČATA a smál se 😃. Asi po 30 minutách m to došlo a začal počítat... Protože jedno je jedno a dva jsou dva 😃😃😃 

    Nakonec jsem to byla oznámit mojí mamce prptpže jsem u ní byla jak ki zrovna oznámil, že to může být mimo... Moc dobře neskousla, že jsem těhotná... když už to vstřebala tak jsem přišla s dvojčatama.. no opět šok...😃 z moji rodiny se všichni smáli a dělali si ze mě srandu což mě celkem mrzelo... místo toho aby mě podpořili to zvládneš my ti pomůžeme jen škodolibý smích "budeš vozit pupek na točkách (kolečkách)" 

    Nakonec jsme uspudili, že to řekneme rodičům i od přítele. Ti bylo nadšení oproti moji rodinem se rozplývali a jaké to bude super, oni si budou povídat svojí řečí hrát si spolu. A nebojse my vám pomůžeme jak finančně tak i s dětma... 

    Pak už jsem na ultrazvuk nechodila jen na poradny. Jednou na poradně mi bylo sděleno, že se mám objednat na 1.screening do jeho druhé ordinace na 14.3.2017.. Měsíc uběhl a my jeli na 1.screening a těšili se jak uvidíme ty dva mrňousky jak tam budou "skákat". 

    Ale nedopadlo to dobře ☹️ začal mi na bříšku jezdit UTZ a jedno miminko bylo mrtvé 😭 vypadal jako malý humový medvídek už tl nebyl pidimidi zárodek ale už to mělo výběžky ručicěk a nožiček s vyvinutým sedíčkem jak ťíkal doktor. Tal že pro mě to byla velk´ rána... Tak začal měřit a sledovat toho druhelho mrňouska. Naštěstí genetické testy z krve dopadly dobře a podle UTZ je taky vše v pořádku takže jedno zdravé kiminko... 

    Do papíru mi napsal "washed baby" tzv vyprané dítě.., Že se to bohužel v hodně případech stává. Většinou ale ty zárodky to vudají hned na začátku jen tady tenhle můj brouček vydržel o něco déle byl o 4 cm menší než zdravé miminko (8-9tt). Ach jo.. Ale my s tím bohužel nic neuděláme. Příroda je moc mocný čaroděj a asi to tak mělo být... Lepší takhle, než se pak rozhodovat jestli ukončit těhu nebo mít nemocné miminko. Jeli jsme domů a já byla zlomená dalších několik dní... 

    Dávala jsem si to za vinu, že jsem chodila do práce místo toho abych byla doma když mi od začátku nabízel neschopenku... Ale na neschopenku jsem bohužel neměla nárok jsem ještě vedená jako student. Studen VOŠ gastronomie a hotelnictví takže jsem pracovala pouze na dohody. 

    Po potvrzení těhu jsem skončila s číšničinou a šla pracovat 3x týdně 5-7 hodin do pekárny jako pomocný pekař (plnění, balení, expedování výrobků) nic hrozného... Ale taky mě napadlo, že se to mohlo stát, když mě náš hafík srazil ze schodů ... Bohužel nevím v jakém týdnu jsem byla. Samozřejmě že to haf neudělá naschvál... On je jen prostě nehorázne tele... sjela jsem několik schodů po radku a narazila jsem se jak na rukách tak dupě ...

    Náš velký Ňuňo Áron 3 roky 41 kg

    Vím, že mě v u dobu i strašně bolelo břicho. Ale těžko říct proč a jak se to stalo. 

    Každopadně jsme rádi, že čekáme jedno zdravé miminko na fotce nám i salutoval 😃 pohlaví zatím neznáme... 

    28.3. Což je zítra se jdeme zeptat na pohlaví miminka (bylo nám řečeno že 14 dní po 1.screeningu nám to řekne) a pro výsledky z roční cyrologie.. 

    tady je náš krásnej človíček  💋💋💋💋

    Momentálně jsem v 15 tt a těšíme se až se uvidíme naživo 💋 termín porodu máme 21.9.2017

    Už to neschováme 😃 ale není důvod něco schovávat. Každopádně pupík je a roste. Ale nahoře nemám ani deko. Nevím jak to ale stále mám původní váhu 60 kg takže snad přibereme jenom do normy. 

    Těšte se na další článek 😊

    papa K.

    thecaroline
    23. led 2017    Čtené 511x

    Počátek všeho

    Ahoj ženušky, 

    Rozhodla jsem se, že opět napíšu článek z toho co jsem si za poměrně "krátkou" dobu prožila... 

    Zatím jsem já ani žáden doktor nedokázal přijít na to proč se mi začaly objevovat tyto problémy co napíšu. Každopádně není a nebylo to nic příjemného. Problémy provázené bolestí. 

    Bylo mi 15 let a poprvé se mi objevily gyn potíže. Šla jsem na gyn s tím že jsem měla bílý tvarohovitý výtok oteklou pipku.. Když si na to vzpomenu teď stydím se za toho člověka který dostal titul doktora, protože doktor má pomáhat a léčit né odbýt a neřešit... Dostala jsem tehda co si pamatuju nějaký krém a pak jsem se neměla už ukazovat na kontrole. Žádné stěry nic. 

    "ASI" vyléčené neřešila jsem to, protože výtok ustál a nic nebolelo nesvědilo.. Pokaždé co jsem přišla na gyn byl tam jiný doktor.. Takže pokaždé cizí chlap, nohy do praku... Nic příjemného. Ale myslím, že kdyby tam byl pokaždé stejný Dr tak by to bylo lepší a né tak trapné a ponižující pro mě.

    Zamedlouho se ukázal problém další... Znova gyn další odbytí tentokrát s globulema.. Kupodivu jsem zase neměla přijít na kontrolu... Uběhl rok a mé problémy neustávaly a začaly se i zrošovat. Změnila jsem gynekologa s tím, že snad bude lepší. 

    Další záněty typu kandida atd... Opět stejný přístup od Dr... Začala jsem být zoufalá... A tím pádem jsem byla věčně ve stredu a z každého "zasvědění-zabolení" jsem byla vyhukaná. Zase gyn zase problém, vložky... A tím jsem si to taky přivolala...

    Opět jsem byla nucena změnit doktora. Protože mi opět nepomohl. Mé problémy se stupňovaly, pipka oteklá tak že mi skoro vnitřek vylézal ven měla jsem z poševního vchodu bouli. Na gyn znova masti čípky... Když jsem se doktorovi svěřila, že při styku mě bolí vchod jako by mi tu jemnou kůžičku při vchodu někdo řezal žiletou. Pokaždé se mi chtělo brečet. Bylo to k nevydržení a většinou styk nepřipadal v úvahu... Opět změna doktora.. 

    V 17 letech jsem vyměnila 3 Dr z oboru gynekologie, kvůli jejich neschopnosti a dá se říct i nelidskému přístupu. Příjde mi, že u nic slovo léčit znamená zničit.. Záběty se stále zhoršovaly, výtoky zbarvené do zelena-žluta, poté vodové výtoky popřípadě jak tomu říkám já tvaroh... Zánět jsem měla i 3x do měsíce + menzes. Celé měsíce jsem denodenně i v noci byla s vložkou, protože ty babrajzy v podobě globulí nebo krému po rozpuštění vytékaly... 

    Z ničeho nic se mi na pravém velkém stydkém pysku udělala boule... Myslela jsem si, že mi zarostl chloupek už se mi to párkrát stalo tak jsem to nechala tak aby "Dozrál". Dozrání nedošlo a kulička se zvětšovala a začínala bolet. Vyrostla do 3 cm a už nešlo sedět, ležet, chodit ani spát... řekla jsem to mamce a ta mě poslala na gyn. Na gyn mi řekli, že musím jít na operaci uspala se mi bartoliniho žláza... Začala jsem brečet...  Na operaci jsem měla jít za 3 dny. Bez antibiotik bez ničeho mě poslal Dr domů. Po dvou dnek utrpení a nočního skuhrání jsem šla na gyn znova že už to nevydržím.. Byla to neskutečná bolest.

    Nakonec mě teda vzali. Po operaci mi Dr řekl,že mám pouze rukavicový drén a pár stehů které si při čůrání vytáhnu sama jak se budu utírat. Poslali mě na druhý den domů a ATB. Ledva co jsem došla domů tak jsem šla čůrat a vytáhla první stej... bolelo to jako kráva. Druhel čůrání byl pryč drén a steh... a to jsem se utírala tak aby se neřeklo, že jsem se neutřela... za 2 dny všechno venku a já měla strach, z infekce. Naštěstí se nic nezánítilo, ale z té jejich desinfekce se mi sloupala celá kůže z povrchu k vnitřku pipky... velice příjemné. 

    Všechno se zhojilo a nešlo nic poznat, ale záněty neustupovaly. Při kontrole jsem si Dr stěžovala zase na bolest vchodu jak jsem již výše zmiňovala. Dr mi řekl ať si z toho nic nedělám, že mám smpatně protrhlou panenskou blánu a při "mrknutí" na pipku mě natrhl když se chtěl přesvěčit jestli je nebo není špatně protrhlá blána. ( v te době jsem byla už rok a půl po 1 styku) odborník to se pozná... 

    Následovala opět změna doktora.. Další chytrolín, co jsem přišla se zalnětem tak mě seřval na dvě doby, že to moc přeháním se sexem a měla bych si dát pauzu. De vidět, že pan Dr vživotě neměl takové záněty jako já. Kdyby je měl věděl by, že v tomhle připadě sex nepřipadá v úvahu, protože by lozil bolestí po stropě.. 

    Nebyla jsem u toho Dr ani půl roku. A už jsem neměla naději, že najdu nějakého doktora který by mi dokázal pomoci. Záněty se dostaly do chronického stádia a budu ráda jestli se jich někdy zbavím. Moje známá mi doporučila dvého gynekologa, protože se údajně těmito problémy zabývá a určitě mi pomůže. Ze zoufalsví jsem jí řekla, že tam zajdu. A nyní můžu být ráda, že jsem na její radu dala. Protože to je doktor s velkým D. 

    Pan doktor se jmenuje Tomáš Šoustek (osudové příjmení), ale tento muž je člověk který chce pomoct a hlavně léčit. Poprvé jsem zjistila co je to péče ze strany doktora. Pořádné vyšetření, X stěrů které posílal do laboratoří. Tři měsíce v kuse jsem k němu docházela 2x týdně a vždycky nechala v lékarně minimáně 500 Kč. Při první návštěvě jsem nechala v lékárne 1300 Kč!

    Jelikož lo o mé zdraví obětovala jsem peníze z brugád, protože moje mamka mi nebyla schopná léky financovat bylo jich pořát tolik a nebyla na tom finančně dobře...

    Následovalo X měsíců léčení, vysvětlování, slz... Moje problémy se zlepšily tak o 70%, protože konečně vědět co mám za balterie atd. Nechal mi udělat na míru i autovakcínu, protože po určité době se mi ukazovy pouze jedny a ty samé baktérie. Až vše zjistil a odrazil se od něčeho co by i šlo zkusit a jestli to bude fungovat. 

    Sdělil mi další informace o mém těle... Že nejspíše budu mít problém s otěhotněním kvůli zánětům a do toho ještě Polycistické vaječníky jak jsem již psala v minulém článku. 

    Už jsem toho napsala až až, ale pořát to není 100%

    Každopádně ženy, když máte problémy a Dr se vám nevěnuje nebo nedokáže pomoci... Neváhejte a změňte doktora!!!! Mluvím z vlastní zkušenosti.

    Jsem panu doktorovi velice ale velice vděčná za to, že mi dokázal pomoci v něcěm co jsem už skoro považovala za nemožné. 

    Jak se říká naděj umírá poslední. 

    Drobátko se to protáhll tak snad vás můj příběh neunudel ke smrti. Děkuji za přečtení příspěvku. 

    Papa K.

    thecaroline
    16. led 2017    Čtené 300x

    Výsledky

    Ahojte ženy,

    jak jsem slíbila v minulých článcích a taky v komentářích, že vám dám vědět jak jsem dopadla na kontrole... 

    Tudíž dneska jsem byla znova u Dr pro výsledky z krve jestli jsem nebo nejsem těhotná. A dopadlo to tak, že jsem měla hormon HCG 200. Ale na ultrazvuku opět nic nebylo. Říkal mi, že mám zvětšenou sliznici a nějakou volnou tekutinu v bříšku může to být zpúsobené zánětem a těhotenství překrývá nebo je tak malé a nejde zatím vidět nebo to mimoděložní těhotenství.

    Zítra musím znova na krev a odpoledne znova ultrazvuk.Zítra mi budou brát krev znova na HCG a ještě nějaký hormon a podle něj zjistí jestli je to v pořádku nebo budu muset jít na operaci.tak nevím. Je mi hrozně brečela jsem mu v ordinaci. Mám strach, že to bude na mimoděložní.. Podle Dr je to 50/50 

    Co teď? Pište mi prosím nárory, zkušenosti atd... 

    thecaroline
    13. led 2017    Čtené 338x

    (NE)očekávaná MS

    Ahojte ženušky.

    Tak v minulých článcích jste se dočetly  tom co jsem užívala za prášky, jestli zabraly nebo napak nezabraly i také něco o mých ovulačních testech. 

    Teď to bude trošku z jiného soudku.. Ale jenom trošku :o)

    Když jsem psala v minulém článku o tom, že jsem byla na kontrolním UTZ jak vypadají moje vaječníky.. Tak když jsem měla přijít až jak mi dojde MS.. Přecejenom jsem musela přijít dříve.. Musela jsem jít dříve, protože jsem dostala kvasinky, ale to je jiná kapitola sama o sobě.. Bylo to asi 3-4 dny po ovulaci a necítila jsem se dobe. Kdo by se taky ale cítil s kvasinkami dobře, že? Nejspíše každá z nás si tímto problémem prošla nebo zrovna prochází...

    Říkala jsem panu doktorovi, že mi MS přád nepřišla jestli ten clostilbegyt prodlužuje i cykly.... Nic mi o tom neřekl a při mých krátkých 17-19 denních cyklech už jsem měla zpoždění.. Řekl mi, že spíš upravuje cyklus, ale nejspíše dojde MS myslela jsem si kvůli symptomech co jsem měla... Bolely mě prsa i podbříšek jako před MS nic neobvyklého... Tak mi předepsal léky na kvasinky a poslal mě domů rovnou s recceptem na další balení clostilbegytu, protože to vypadalo, že každou chvíli MS příjde tak ať nemusím znova jezdit. A taky mi řekl, že pokud se MS nedostaví do 20.1.2017 nedostaví mám přijít na kontrolu nebo pokud bych začala nějak divně špinit.

    Chodím k Dr jinak než v místě bydliště.. Proč? Protože proto :o) viz další kapitola...

    No tak jsem užívala ty antibiotika a blbosti na ty kvasinky abych to přeléčila a měla klid.. Čekám na menzes... Den, dva, pět, týden a MS nikde napadlo mě, že jsem těhotná a zašimralo mě. v podbříšku z té myšlenky. Bohužel když jsem si udělala TT dne 4.1.2017 tak byl negativní. ZASE zklamání.. Byla jsem smutná..

    MS nikde ani druhý týden.. Udělala jsem si druhý test dne 6,1.2017... Jakmile projela ta moč proužkem tak byl výsledek negativní, ALE po 20 minutách se tam ukázala úplně slaboulinká skor oneviditelná čárečka... Zírala jsem na to jak puk... Ale když test úplně zaschl tak čárka zmizela... Za tři dny tj. 9.1.2017 jsem letěla znova do lékárny pro testy. Večer v ten samý den jsem si dělala test znova (já houpá) výsledek byl to samé v bleděmodrém jak se říká. Čárka byla zase skoro neviditelná, ALe silnější než ta první. Po zaschnutí zase zmizela. Když se na to člověk (tedy žena) která urputně chce dítě tak ty // tak prostě vidí!!!!! Uběhly další dva dny tj 11.1.2017 znova jsem dělala test zvědavost a chtíč vidění pozitivního TT je strašně silná věc.. Ty potvory // tam byly zase silnějsí, ale i přesto slabé... Včera jsem opětovně (nečekaně) dělala další test tj 12.1.2017 a ty // tam byly!!!!!!!!!!!! Nebyla ta testovací jak dálnice, ALE BYLA TAM.. Nevěřila jsem vlastním očím..

    Včera jsem volala na gyn, že jsem nejspíše těhotná jestli mám přijít. Protože doktor mi řekl, že až 20.1.2017 mám dojít. Sestra mě odbyla tak, že to těhtenství má snad čas ne.. Jenže v mojí práci musím zvědat těžké věci. Jsem servírka a při vyúčtování musím tahat bečky na váhu 30/50 kilové a přepraavky s nealkem.. A jestli jsem opravdu těhotná tak to tahat nehci. Po tomhle co jsem jí řekla mi tedy znechuceně do telefonu řekla tak se zátra zastavte, ale přiďte nalačno kdyby vám chtěl Dr brát krev..

    V noci jsem nespala byla jsem nervózní a ráno jsem vyrazila v čekaárně jsem byla tak nervózní, že jsem se skoro třepala... Když jsem přišla na řadu tak jsem byla tak vynervovaná až se mi třepal hlas... Když jsem mu řekla co mě trápí a zopakovala mu to co jsem řekla sestřičce do telefonu mi řekl, že mě veme na UTZ.. Po odložení mě začal vyšetřovat ale bohužel v děloze nic neviděl asi je moc brzo. Ale jak se mi díval na vaječníky po stimulaci clostylbegytem tak říkal, že bych těhotná být mohla. Docela se u toho mračil jak koukal na obrazovku což on ve zvyku nemívá...

    Řekl mi, že mi nechá odebrat krev kvůli hormonu HCG  mám v pondělí přijít na kontrolu. Z krve by měl být výledek 100%.. Tím, že je dnes pátek tak mi řekl pan Dr ať příjdu na kontrolu v pondělí a budu vědět na čem jsem. Asi jsem těhotná jen chvíli takže asi protona UTZ nic neviděl...

    Opět vám tady přikládám foto... ty testy se vážně špatně vidí ty poslední dva budete hodnoti jako negativní protože fotka zkreslila i to málo co tam je... Třetí možná uvidíte ale musíte se zaměřit nebo ubrat jas na PC/telefonu

    Děvčata držte mi pěsti ať to výjde! 

    Zatím pa K.

    thecaroline
    13. led 2017    Čtené 301x

    Další pokus snažení - clostilbegyt

    Ahoj ženy, dámy, paní.

    Již v minulém článku jsem zmínila změnu tablet od mého gynekologa po 6 měsících užívání utrogestanu který mi absolutně v ničem nepomohl. Řekla bych možná i přitížil.

    Pan doktor mi pedepsal tabletky jménem Clostilbegyt. 

    Ještě k užívání utrogestanu.. Měla jsem brát 1-0-0 od toho 17 dne cyklu 10 dní. Celkem se mi po užití motala hlava. Po konzultaci jsem tablety začala užívat naopak tzn. 0-0-1 a nevolnost jsem zaspala. 

    Zpět ke clostylbegitu... Tabletky jsem si vyzvedla v  lékárně a nejsou volně prodejné a byla jsem celkem překvapná jak "velké" balení to bylo... Doplatek byl cca 30 kč +- nějaké drobné takže skoro stejná cena jak u utrogestanu.. Tyto taletky jsem měla začít užívat 5 den MS celkem 5 dní v dávkování 1-0-1 v balení bylo právě jen 10 tablet ještě k tomu celkem malinkých.. Takže mi přišlo komické že ta sklenička ve které byly tabletky baleny stála víc než samotný lék... Bylo mi ještě u Dr zdělen že 13 DC mám přijít na UTZ protože se u clostilbegytu musejí hlídat vaječníky je riziko cyst a navíc se ve vaječnících tvoří víc než jedno vajíčko můžou být třeba 2 vajíčka na každém vaječníku... Clostilbegyt podporuje a dá se říct, že i vytváří ovulaci. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že tento přípravek může taky zpsobit to, že se vám narodí dvojčátka...Z toho jsem měla docela strach. 

    No a když jsem přišla na ten kntrolní ultrazvuk tak jsem měla ještě dlouho před ovulací mi Dr řekl tak jsem byla taková nejistá a měla jsem pocit, že to bude stejné jako při utrogestanu. Také mi Dr řekl, že na obou vaječnících mám dva vajíčka z toho na každém je jedno dominantní, ale že ještě nejou vhodně vyrostlá. Vajíčka měřila na jedné straně 13 mm a na druhé straně 15 mm a při ovulaci jsou v normální velikosti okolo 25 mm až 30 mm což jsem se vyděsila že to je hodně velké....

    Vajíčko velké 3 centimetry v něčem malém jako jsou vaječníky a vejcovody? To jako fakt? :o) ale asi ví o čem pan doktor mluví... Když zkončil s prohlídkou jsem se pak ptala kdy mám zase přijít jestli mi dá znova ty praášky... Jojo zastavte se když vám příjde další MS abych Vám napsal další balení clostilbegytu.

    Ani nevím co mě to napadlo zajít si pro ovulační testy.. V lékarně mi prodali balení za 100 Kč s 5 testy... Proužky se namáčí do moči vypadají jako těhotenský test...

    Jednoho dne byl to 17 DC jsem ráno vztala a měla jsem neskutečně bolavý podbříšek strašné bolesti které neměly konec... Tak mě napadlo jestli to náhdou nemůže být TA ovulace kterou jsem neměla... "že by ty prášky fakt zabraly a mé tělo začalo reagovat??" nevydžela jsem to a šla jsem si znova udělat ovulační test.. No a jak jsem čekala na výsledek tak na něj koukám a než stačila ta mokrá část zajet do toho absorčního proužku už tam byly dvě // oči mi málem vyletěly z důlku.. Ale byla jsem nadšená.. Den předem jsme se s přítelem tulinkali a když jsem zjistila, že je teď ten den D tak jsme se tulinkali znova i další den, protože bolesti byly úplně stejné. Sice tulinkání nebylo zrovna dvakrát příjemné protže mě bolelo bříško ale co bych neobětovala, že když si přeji miminko...

    Přikládám (snad foto nahraju dobře z pozitivních ovulačních testů, jen se to špatně fotí trochu to zkresluje.. Čárky jsou reálně rozhodně silnější)

    První test je den před ovulací byla jsem zvědavá a yl negativní a byla jsem taková.. Jak bych popsala ten pocit.. Zklamaná, bez naděje bez nálady.. Přešlá mrazem..

    Druhá byl den D co mi vypadly oči :o)

    Třetí taky bolelo bříško a ten čtvrtý už byl takový dojezd...

    Takže tady jste se mohli v článku dočíst toho, že i když vše vidíte černě, že se vám nic nedaří prášky nezabírají.. Tak rozhodně zabírají§ Jen každému hold sedí něco jinho... 

    Neztrácejte naději jako jsem ji prvně ztratla já.... I když tak bue hodně mile překvapené dámy. :o)

    Ahoj K.

    thecaroline
    13. led 2017    Čtené 260x

    Marné snažení aneb polycystické vaječníky

    Ahoj ženy, dámy paní.

    Již v minulém článku jsem psala, že mi gynekolog oznámil špatnou zprávu. Ta zpráva byla taková kteru už říká můj název článku. Doktor mi oznámil, že podle hormonálního obrazu z krve co mi nechal odebrat vyšel výsledek takový, že moje tělo produkuje mnohem více mužského pohlavního hormonu než je normální u žen a taky to že mám polycytycké vaječníky. Nechápala jsem co to znamená nikdy jsem tento výraz totiž neslyšela.

    Co se týče těch mužských hormonů jsem už při dospívání něco začala tušit, že je na mě něco jiného než u ostatních holek. Začal se mi dělat knírek pod nosem nebyl nijak moc tmavý, ale prostě jsem ho měla. Víte jaká je puberta a co někteří prožívají a jak dokážou být děti na sebe kruté... Taky mi v linii pupíku směrem dolů ke kalhotkám rost pruh tmavých chloupků který jsem prvně neřešila a když začal tmavnout tak jsem ho jednou oholila... A to jsem neměla dělat... Z tených tmavších chloupků vyrostly tmavé chlupy tak jsem se styděla chodit v plavkách že mám pupík jak kluci (starší).. Postupně když jsem byla starší začaly mi tmavnout choupky i na nohou... Nic co by se nedalo vyřešit pravielným holením, ale taky mi začaly růst tmavé delší chloupky na stehnech zezadu a vnitřní straně kolem kalhotek... Taky já hloupá jsem je oholila a začal nekonečný příběh..

    Pro ty co taky neví o čem tady mluvím hned vám to vysvětlím. Já to podle vysvětlení doktora pochopila tak že moje vaječníky produkují vajíčka jako každé vaječníky s tím rozdílem, že mi se vajíčka lepí na sebe do nějakého "chuchvalce" ve kterém vajíc.ka nedozrávají tudíš se nedostaví ovulace i menstruace. Tím pádem nastává problém s otěhotněním ale není to vyloženě příznak neplodnosti. 

    Pan doktor mi nasadil hormony, vystavil mi recept na utrogestan a měla jsem jej brát každý 17 den MC aby mi přišel menzes. Po vynechání antikoncepce se mi totiž rozházel i cykus, ale nijak jsem to neřešila a nepočítala si dny jak dlouhý mám cyklus. Což byla chyba.. Hold mladá hloupá, chybama se člověk učí... Utrogestan jednu chvíli zabírar pkaždé mi přišla menstruace a doktor mi říkal, že při něm taky mohu otěhotnět, protože podporuje i ovulaci. Jenže po pár měsících snažení bez výsledku jsem byla u pana doktora a řekla mu to. Vzal mě. na ultrazvuk a všiml si, že mám anovulační cykly. Což znamená to, že jsem sice menzes měla, ale ovulace která je potřeba pro oplodnění vajíčka neproběhla. 

    Řekl mi, že máme ještě nějakou dobu zkoušet a pokud by to nezabralo tak pošle přítele na vyšetření spermií jestli jsou v pořádku. No a dopalo to tak, že mi utrogestan nejspíše zkátil i MC, protože i když jsem si délku cyklu nepočítala tak jsem začala dostávat MS 17-19 DC což znamenalo, že jsem MS měla co 12-14 dní. 

    Panu doktorovi se to nelíbilo a strašil mě, že bychom mohli zkončit na umělém oplodnění nebo něco takového.. Začala jsem mít strach. A nakonec došlo po 6 měsících užívání utrogestanu. Ale to zase v další kapitole

    Ahoj K.

    thecaroline
    13. led 2017    Čtené 246x

    Rozhodnutí aneb jdeme na to

    Aho ženy, dámy, paní.

    V mém minulém článku jsem se lehce představila a vyjádřila se o mém chtíči po miminku atd. V lednu 2016 nastala již přána situace, že bychom se s přítelem začali snažit o miminko. Tudíš byla jsem u svého gynekologa oznámila mu, že bychom chtěli miminko a probrali jsme vynechání antikoncepce. 

    Antikoncepci jsem brala 5 let většínou tak, že jsem dělala pauzu po 3 měsících tudíš po jednom celém balení. Doktor o tom věděl, ale řekl mi, že to může nějakou dobu trvat je to individuální.

    Tudíš jsme se začali snažit 1,2 měsíce a pokaždé přišla MS. Vždycky jsem byla zklamaná. Najednou při 3 ciklu mi menzes nepřišel tak jsem byla celá natěšěná, že by se po takové chvíli zadařilo. Test jsem si dělala po nějaké době a bohužel vyšel negativní a šla jsem za doktorem, že jsem si dělala těhotenský test a byl negativní a MS nikde.. Proběhlo vyšetření a řekl mi, že opravdu těhotná nejsem. 

    Sestřička mi píchla injekci na vyvolání MS a přišla do 10 dní. Už si to přesně nepamatuji.

    No a poté mi gynekolog zdělil informaci ze které jsem byla dlozho špatná.. Ale to vám povím zase v dalším článku

    Ahoj K.

    thecaroline
    13. led 2017    Čtené 372x

    Chtíč po miminku

    Ahoj ženy, dámy, paní.

    Dneska jsem se rozhodla tady napsat pár řádků o tom jak mě popadl chtíč po miminku. Nejprve se trochu představím, mé jméno je Karolína a je mi 21 let. S přítelem jsem bez 2 měsíců 5 let a bydlíme spolu přes 3 roky v RD. Jeho jméno je Karel a má 31 let. Tudíš je o 10 let starší, ale věk nehraje roli. Kdybychom nám vadil věkový rodíl myslím si, že bychom spolu už dlouho nebyli. :o)

    V době kdy jsem chodila na střední školu tak mě postupem času začal pronásledovat pocit, že bych chtěla miminko. Bylo to v 3 ročníku takže to nebylo možné uskutečnit, protože jsem stále neměla hotovou školu a peníze z brigád by na nákup výbavičky, živení, šacení atd miminka nestačily.

    Prvně přítel o miminku nechtěl moc slyšet, protože říkal, že ještě není připravený, bylo třeba opravovat dům atd.. Postupem času jsem byla v takovém stádiu, že když jsem viděla nějakou maminku s kočárkem chtělo se mi brečet a byla jsem skoro zoufalá, že potřebuji dítě. Nicméně přítel byl stále proti. Mezi tím jak jsem dodělala úspěšně školu jsme nechali opravit střechu a dva horní pokoje. Splácíme úvěr ve vyšsí sumě než  je potřeba, protože jej chceme mít dříve splacený a nechceme moc zaplatit na úrocích... Stejně stále zbývá celkem vysoká částka.

    Čas postupně šel dál a já začala na přítele tlačit. Mu se to samozřejmě nelíbilo. Teď jak si na to vzpomenu se za sebe až stydím, že jsem byla taková. Příteli to samozřejmě začlo přerůstat přes hlavu a řekl mi že o dítěti nechce slyšet. Momentálně ho nechtěla nedokázal si představit, že by se měl stát otcem. V tu chvíli jsem si uvědomila, že právě musím  přestat tlačit na pilu. Tak jsem mu dala pokoj a užírala jsem se tím pocitem vnitřně. Bylo mi hrozně. Zdály se mi sny o tom, že jsem těhotná a jednou se mi zdál sen, že jsem rodila a když bylo miminko venku tak místo toho aby mi dítě dali do náruče ho odnesli pryč. Vzbudila jsem se spocená a ubrečená měla jsem mokré oči i polštář.

    Přihlásila jsem se po maturitě na Vyšší odbornou školu v Havířově a požádala o individuální plán, protože jsem při škole chtěla chodit do práce byla jsem už přestěhovaná u přítele. Nějakou dobu jsem to miminko s přítelem neřešila jelikož jsem měla strach něco začít mluvit. Nakonec jednoho dne jsem to nevydržela.. A téma začlo nanovo. Nadšený moc nebyl co si budeme vykládat, ale vyslech si mě a nic mi na to neřekl.. Chtíč stále přetrvává

    Postupně budu přidávat další moje 'zpovědi' 

    pokud jste si můj příběh přečetli až do konce děkuji, že jste si udělali čas na můj příspěvek 

    Ahoj K.