thecaroline
13. led 2017
260 

Marné snažení aneb polycystické vaječníky

Ahoj ženy, dámy paní.

Již v minulém článku jsem psala, že mi gynekolog oznámil špatnou zprávu. Ta zpráva byla taková kteru už říká můj název článku. Doktor mi oznámil, že podle hormonálního obrazu z krve co mi nechal odebrat vyšel výsledek takový, že moje tělo produkuje mnohem více mužského pohlavního hormonu než je normální u žen a taky to že mám polycytycké vaječníky. Nechápala jsem co to znamená nikdy jsem tento výraz totiž neslyšela.

Co se týče těch mužských hormonů jsem už při dospívání něco začala tušit, že je na mě něco jiného než u ostatních holek. Začal se mi dělat knírek pod nosem nebyl nijak moc tmavý, ale prostě jsem ho měla. Víte jaká je puberta a co někteří prožívají a jak dokážou být děti na sebe kruté... Taky mi v linii pupíku směrem dolů ke kalhotkám rost pruh tmavých chloupků který jsem prvně neřešila a když začal tmavnout tak jsem ho jednou oholila... A to jsem neměla dělat... Z tených tmavších chloupků vyrostly tmavé chlupy tak jsem se styděla chodit v plavkách že mám pupík jak kluci (starší).. Postupně když jsem byla starší začaly mi tmavnout choupky i na nohou... Nic co by se nedalo vyřešit pravielným holením, ale taky mi začaly růst tmavé delší chloupky na stehnech zezadu a vnitřní straně kolem kalhotek... Taky já hloupá jsem je oholila a začal nekonečný příběh..

Pro ty co taky neví o čem tady mluvím hned vám to vysvětlím. Já to podle vysvětlení doktora pochopila tak že moje vaječníky produkují vajíčka jako každé vaječníky s tím rozdílem, že mi se vajíčka lepí na sebe do nějakého "chuchvalce" ve kterém vajíc.ka nedozrávají tudíš se nedostaví ovulace i menstruace. Tím pádem nastává problém s otěhotněním ale není to vyloženě příznak neplodnosti. 

Pan doktor mi nasadil hormony, vystavil mi recept na utrogestan a měla jsem jej brát každý 17 den MC aby mi přišel menzes. Po vynechání antikoncepce se mi totiž rozházel i cykus, ale nijak jsem to neřešila a nepočítala si dny jak dlouhý mám cyklus. Což byla chyba.. Hold mladá hloupá, chybama se člověk učí... Utrogestan jednu chvíli zabírar pkaždé mi přišla menstruace a doktor mi říkal, že při něm taky mohu otěhotnět, protože podporuje i ovulaci. Jenže po pár měsících snažení bez výsledku jsem byla u pana doktora a řekla mu to. Vzal mě. na ultrazvuk a všiml si, že mám anovulační cykly. Což znamená to, že jsem sice menzes měla, ale ovulace která je potřeba pro oplodnění vajíčka neproběhla. 

Řekl mi, že máme ještě nějakou dobu zkoušet a pokud by to nezabralo tak pošle přítele na vyšetření spermií jestli jsou v pořádku. No a dopalo to tak, že mi utrogestan nejspíše zkátil i MC, protože i když jsem si délku cyklu nepočítala tak jsem začala dostávat MS 17-19 DC což znamenalo, že jsem MS měla co 12-14 dní. 

Panu doktorovi se to nelíbilo a strašil mě, že bychom mohli zkončit na umělém oplodnění nebo něco takového.. Začala jsem mít strach. A nakonec došlo po 6 měsících užívání utrogestanu. Ale to zase v další kapitole

Ahoj K.

Začni psát komentář...

Odešli