Silenka nadmutá / carletti nebo scrissioi / je oblíbenou bylinou hlavně v severní Itálii, kde ji přidávají do salátů, rizot, omelet a těstovin. Sbírají se listy a pupeny před kvetením. Mají sladkou chuť. Používá se i na výrobu vynikajícího pesta.
Pesto ze silenky nadmuté:
100 g listů silenky 2 stvoly bazalky 30 g mandlí 30 g pistácií 30 g sýru grana padano Olivový olej
Rozmixujete česnek, mandle, pistácie, nakonec listy silenky a bazalky, přidáte sýr a zaléváte olivovým olejem. Mixujete zlehka do doby než se všechny ingredience spojí v hladké pesto.
Skvělý tip do kuchyně: Silenka nadmutá
Silenka nadmutá / carletti nebo scrissioi / je oblíbenou bylinou hlavně v severní Itálii, kde ji přidávají do salátů, rizot, omelet a těstovin. Sbírají se listy a pupeny před kvetením. Mají sladkou chuť.
Používá se i na výrobu vynikajícího pesta.
Pesto ze silenky nadmuté:
100 g listů silenky
2 stvoly bazalky
30 g mandlí
30 g pistácií
30 g sýru grana padano
Olivový olej
Rozmixujete česnek, mandle, pistácie, nakonec listy silenky a bazalky, přidáte sýr a zaléváte olivovým olejem. Mixujete zlehka do doby než se všechny ingredience spojí v hladké pesto.