Kuchařka z hor - český hrnec v Alpách
Sbírám staré recepty našich předků /a nejen jich/ z horských oblastí a inovuji je. Jedli zdravě, vyváženě a chutně. Lidé z hor využívali své lokální zdroje - byliny, obiloviny, pícniny, luštěniny a uměli si vyrobit perfektní kvas. Z lesů přinesli houby a divoké plody. Způsob jejich uchovávání potravin byl hlavně o sušení a kvašení. Jejich metody uchovávání jídla byly primitivní, ale funkční. Zvu vás na skvělou jízdu za tradičními jídly, které sice často vznikaly za dob Marie Terezie, ale skvělí lidé z nich dokázali udělat mistrovská tradiční jidla, které najdete v restauracích dodnes. Zvu vás na cestu za skvělým jídlem, za jeho historií, za něčím novým, co má základ v minulosti mistrů.
Určitě je přidám a předem se omlouvám, nahrála jsem celé album a ted budu postuně přidávat recepty 🙂)) prosím o trpělivost 🙂 tohle byl nejrychlejší způsob 🙂
@tinaprofi mňam vypadá to báječně. Už se těším na recepty.😉
To je nádhera, vypadá to báječně, moc se těším na recepty 🙂
Nádhera ❤.
Došly mi sliny, tedy slova 😉.
Z fleku z toho můžeš vystřelit kuchařku.
🌲🌻🥘
Též se těším na receptiky🙂
Taky se pridam, vypada to vse luxusne.
Krásne 🙂
Parádní album👍
@tinaprofi
Pecka.
Je vidět, že tě to baví. O těch surovinách ani nemluvím. Tady je to hrůza. Přestěhovali jsme se na vesnici a tady je to díky farmářům o mnoho lepší. V Praze ty ceny na trhu katastrofa. A nakonec ještě zjistíš, že to není od českého farmáře, ale dovezený. 🤦🏻♀️
Musela jsem ti vlitnout na tvoje stránky na fb a je to tedy balzám.
Těžká závist 😀, to se tady nosí...
Teda to je takova nadhera 😍 těším se na recepty. Jste moc šikovná 😊
Taky se těšíme na recepty.... 😀
Krásné album, jste šikovná
Nesly by, prosim, pridat recepty?