140 / 157
    Mini větrníky s vanilkovo jahodovou náplní s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

    Oblíbená pochoutka dětí a milý dárek pro přátele a sousedy 🙂

    Těsto:
    200 g hladká mouka
    500 ml voda
    70 g máslo
    3 vejce
    Špetka soli

    Na mírném ohni rozpustíme ve vodě máslo, přidáme špetku soli a vmícháme mouku. Voda se nesmí vařit. Vytvoříme odpalované těsto, které se bude za stálého míchání oddělovat od hrnce, mícháme zhruba 5 minut. Necháme těsto vychladnout a pak do něj vmícháme postupně po jednom všechna vejce. Na pečící papír stříkáme větrníky sáčkem do kruhu a stáčíme směrem dovnitř. Pečeme dozlatova cca 40 minut při 180 °C. Ještě teplé pak rozkrojíme v půli.

    Krém:

    500 ml mléko
    2 sáčky puding
    5 lžic krystalového cukru
    50 - 100 g máslo

    Uvaříme puding, necháme jej vychladnout, přidáme máslo a spolu vyšleháme. Větrníčky necháme v chladu, těsto trochu zvlhne a jsou vláčnější. Ale i čerstvě upečené jsou skvělé. A mizí velmi rychle. Z těsta je várka zhruba 23 kusů.

    11. bře 2020