400 g hladká mouka 300 ml vlažná voda 150 g třtinový cukr 3 hrsti bezových květů 6 stvolů meduňky /lístky nasekáme najemno/ 3 velké lžíce medu Hrst rozinek /předem namočíme/ Nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu 1 vejce 21 g čerstvé droždí Špetka soli
Zaděláme si v míse s moukou a cukrem kvas, necháme 10 minut vzejít. Přidáváme postupně bez, meduňku, rozinky, vejce, cukr, med a sůl a zalijeme zbytkem vody. Po vymíchání zůstává těsto konzistenčně téměř lité. Necháme na teplém místě 40 minut kynout. Pečeme při 160 stupních 60 minut. Je krásně nadýchaný a křupavý, skvěle chutná se sezónními marmeládami.
400 g hladká mouka
300 ml vlažná voda
150 g třtinový cukr
3 hrsti bezových květů
6 stvolů meduňky /lístky nasekáme najemno/
3 velké lžíce medu
Hrst rozinek /předem namočíme/
Nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
1 vejce
21 g čerstvé droždí
Špetka soli
Zaděláme si v míse s moukou a cukrem kvas, necháme 10 minut vzejít. Přidáváme postupně bez, meduňku, rozinky, vejce, cukr, med a sůl a zalijeme zbytkem vody. Po vymíchání zůstává těsto konzistenčně téměř lité. Necháme na teplém místě 40 minut kynout. Pečeme při 160 stupních 60 minut. Je krásně nadýchaný a křupavý, skvěle chutná se sezónními marmeládami.