103 / 157
    Bezový chléb s meduňkou a medem / Holunderbrot mit Zitronenmelisse und Honig

    400 g hladká mouka
    300 ml vlažná voda
    150 g třtinový cukr
    3 hrsti bezových květů
    6 stvolů meduňky /lístky nasekáme najemno/
    3 velké lžíce medu
    Hrst rozinek /předem namočíme/
    Nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
    1 vejce
    21 g čerstvé droždí
    Špetka soli

    Zaděláme si v míse s moukou a cukrem kvas, necháme 10 minut vzejít. Přidáváme postupně bez, meduňku, rozinky, vejce, cukr, med a sůl a zalijeme zbytkem vody. Po vymíchání zůstává těsto konzistenčně téměř lité. Necháme na teplém místě 40 minut kynout. Pečeme při 160 stupních 60 minut. Je krásně nadýchaný a křupavý, skvěle chutná se sezónními marmeládami.

    5. čer 2019

    Uz jsem se proklikala 😅

    6. čer 2019